Morotsbröd i stekpanna 2 st
1 stor morot
50 g halloumi
2 ägg
1 dl grekisk/turkisk/rysk yoghurt
2 msk psylliumfrön
20 mandlar
1 tsk kanel
Salt
2 msk smör
Riv morot och halloumi grovt. Hacka mandlarna grovt.
Blanda det rivna/hackade med frön, yoghurt och ägg.
Smaksätt med kanel och salt. Låt smeten svälla en stund.
Bryn smöret i en liten stekpanna. Stek hälften av smeten i två omgångar.
Platta till smeten så det blir en jämn kaka.
Låt steka 5 minuter på medelvärme, vänd upp på lock och låt kakan glida ner i stekpannan igen.
Lägg locket på och grädda färdigt i fem minuter på svag värme.
Gör samma sak med resten av smeten.
Låt kallna och skär brödet i tårtbitar, förvara i kylen.