Appfelpaj light
Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Points: 3,5 points/portion Tid: ca 30 minuter Ingredienser: (4 portioner) 3 äpplen 2 msk russin 1 msk socker 1 tsk kanel 2 dl havregryn 3 msk vetemjöl [...]
Äppelpaj med kesella
Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]
Äppelpaj med vaniljsås i pajen
Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Paj med botten och lock. Pajdeg Blanda 4 dl vetemjöl med 150 [...]
Min egen äpplekaka
Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre [...]
Äppelpaj med mandelmassa
Äppelpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god äppelpaj med mandelmassa. Äppelpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser Äpplen, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i klyftor 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 [...]
Knäckig äppelpaj
Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig äppelpaj som tar ca 20 minuter att tillaga. Ingredienser (12 portioner) 12 medelstora höstäpplen (vanliga äpplen går bra) 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn) 4 dl socker 200 g smör Beredning 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skölj äpplena, ta ur [...]
Knäckig äppelpaj med kardemumma
En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Ingredienser (10-12 portioner) Pajfyllning 10-12 st äpplen 8 msk strösocker 4 msk kardemumma Paj täcke (pajdeg) 200 gram  smör 200 gram  socker 200 gram  vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena och skär dem [...]
Rabarbarpaj med maräng

Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!

Ingredienser

(ca 8 portioner)

Ingredienser, paj:

5-7 st rabarber

1 dl socker

4 msk vaniljsocker

Ingredienser, smuldeg:

2 dl smör

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

Tillbehör:

– Vaniljglass

– Maränger

– Vispgrädde

Gör så här, paj:

1. Skiva rabarberna i  ½ cm tjocka skivor.

2. Smält smöret i en stekpanna.

3. Häll i rabarberna och sockret.

4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.

Gör så här, pajdeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.

2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.

3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.

Gör så här, servering:

1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.

2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.

3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.

Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!

 

 

 

Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarbarpaj med maräng dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med mandelmassa
Rabarberpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god Rabarberpaj med mandelmassa. Rabarberpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser
rabarber, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i rabarberskivor
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g mandelmassa, riven
Gör så här:
1. Smör en ungsäker form.
2. Lägg rabarberna i den smorda formen.
3. Blanda ihop ingredienserna till en deg.
4. Kavla eller kläm degen till ett täcke som läggs över rabarberna.
5. Grädda Rabarberpajen i 225 grader i 25 minuter.
6. Servera vaniljsås.

Originally posted 2010-12-18 18:07:22. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med mandelmassa dök först upp på Rabarberpaj.se.

Min egen äpplekaka

Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre … Continue reading Min egen äpplekaka

Inlägget Min egen äpplekaka dök först upp på Äppelpaj.se.