Världens enklaste äppelpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir … Continue reading Världens enklaste äppelpaj

Inlägget Världens enklaste äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Ickas Nötmuffins
Ickas Nötmuffins
Källa: Icka
Portioner: 9

Ingredienser:
25 gr smör
20 gr mörk choklad (jag hade 70%ig)
1.5 dl hasselnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 rågad matsked osaltat jordnötssmör (ex kung markattas)
1 ägg
3 msk grädde
1 tsk bakpulver
(1 msk carobpulver)
Sukrin efter smak
Gör så här:
Vispa upp ägg och grädde
Smält smör, choklad och jordnötssmör
Rör ner de torra ingredienderna med äggen och tillsätt chokladsmöret.
Klicka ut i muffinsformar (jag fick 9 st i aluminiumformar)

ca 7-10 min i 150 grader (kolla med provsticka).

Riktigt goda! Håller ihop bra och smakar väldigt bra!

Hade tyvärr ingen grädde över men blir nog super med en klicka grädde eller lchf-vaniljsås till.
Jennies äppelpaj

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. Ingredienser: 10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap Gör så här: 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel … Continue reading Jennies äppelpaj

Inlägget Jennies äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Paj med botten och lock. Pajdeg Blanda 4 dl vetemjöl med 150 … Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Inlägget Äppelpaj med vaniljsås i pajen dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarberpaj de luxe

Pajbotten:
200 gram osaltat smält smör
3 ägg
3  msk erythritol och 1/4 krm stevia, eller annan vald sötning
2  dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Fyllning:
2-3 fint skivad rabarber
200 g  riven mandelmassa
strö lite sötning ovanpå

Gör så här:
Smält smöret och vispa äggen  fluffigt. Blanda de torra ingredienserna väl och blanda ner dem i smeten.
Klä en pajform med 3/4 av pajdegen, ca 1 cm upp på kanten.
Riv mandelmassan och strö ut det över pajskalet i botten lägg rabarbern ovanpå mandelmassan.
Strö ev lite mer sötning ovanpå rabarbern.
Gör smala remsor av resterande deg och lägg i ett rutnät över. Grädda i ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Serveras ljummen med lättvispad grädde eller vaniljsås 

©MariannAndersson

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

Knäckig äppelpaj med kardemumma

En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Ingredienser (10-12 portioner) Pajfyllning 10-12 st äpplen 8 msk strösocker 4 msk kardemumma Paj täcke (pajdeg) 200 gram  smör 200 gram  socker 200 gram  vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena och skär dem … Continue reading Knäckig äppelpaj med kardemumma

Inlägget Knäckig äppelpaj med kardemumma dök först upp på Äppelpaj.se.

Amerikansk Äppelpaj
Amerikansk Äppelpaj
Deg:
375 gr vetemjöl
(2 tsk rivet  citronskal)
230 kallt smör
7 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 kg skalade skivade äpplen
200 gr socker
1 tsk kanel
40 gr maizena


Bearbeta ihop smör citronskal och mjöl, tillsätt vatten och kör bara ihop tills det blivit en deg. Kör du för länge kan degen bli seg.
Dela i 2 lika stora bitar, plasta in och lägg i kylen minst 1/2 timme.

Kavla ut ena degen och lägg i en pajform..
Vispa ihop socker,kanel och maizena.Tillsätt äppleklyftorna och rör runt så att alla täcks av blandningen. Häll i pajskalet.
Kavla ut den andra degen, pensa kanterna med vatten på den deg som sligger i pajskalet, lägg på pajlocket och knip ihop med första längs kanterna. Klipp av överflödig deg ca 2-3 cm runt hela kanten. Med hjälp av dina fingrar kniper du en vågig kant runt om hela.
Pensla med lite vatten på ovansidan och strö lite socker, skär sen några snitt i locket.

Ugn 200° 20 minuter
175° 30 minuter

Servera med vaniljsås
Smarrig knaprig äppelpaj!
Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt!Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås Ingredienser 1 pajform 6 äpplen, skalade och skurna i skivor 150 gr smält smör 3 dl havregryn 2 dl socker 0,5 dl sirap 1,5 dl vetemjöl 0,5 [...]
Världens enklaste äppelpaj
Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir [...]
Jennies äppelpaj
10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, [...]