Vaniljpulvret har bytt utseende

Förut såg det ut så här
Nu ser den ut så här


Bara lite info för den som blir konfunderad i affären…

Bloggar etiketter:

Supergoda Vaniljbollar
Supergoda Vaniljbollar
Källa: Johanna hellman
Portioner: 50

Ingredienser:
100 gram smör
65 gram mandelmjöl
50 gram riven kokos
40 gram bake pro
60 gram stevia
1 bit vaniljstång eller vaniljpulver
lite vatten
+ kokos till rullning

Gör så här:
Detta är ett perfekt "något gott" till kaffet.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Om du inte har någon av dem så kan du byta ut det till något annat. Har du inget bak-protein går det bra att ta mer mandelmjöl och kokos. Rör ner det rumsvarma smöret (jag värmer oftast i mikron och det går också bra). Tillsätt lite vatten tills smeten har blivit rullvänlig. Rulla små bollar och rulla i kokos. För mig blev det 50 stycken. Förvara i kylen till servering.

De har lång hållbarhet så du kan spara dem ett tag om du inte äter upp alla på en gång ?

Stats på hela satsen: 1562 kcal, 50g protein, 150 g fett, 8,7 g kolhydrater
Kladdkaka ‘den bästa’
Källa:
Portioner: 8

Ingredienser:
200 g choklad minst 70% eller lchf choklad
200 g smör
1 dl sukrin
1 krm vaniljpulver
4 ägg
Gör så här:
Smält smöret på låg värmel, rör sedan ner chokladen tills den smält ihop med smöret.
Vispa ägg, sukrin och vaniljpulvret fluffigt.

Häll smeten i en form och grädda i 200 g i ca 15-20 minuter. Låt den sedan stå kallt ett par timmar, helst över natten och servera sedan med grädde och bär.

Detta är den absolut godaste kladdkaka jag då ätit!!
Jordgubbscupcake med jordgubbstopping

Härliga cupcakes med mycket smak av jordgubbar!
Passa på nu under jordgubbstiderna, dessa göres bäst med färska gubbar!

Ingredienser för ca 12 st:
5 ägg
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
2 msk  erythritol och 1/4 krm stevia
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
150 gram grovt hackade färska jordgubbar

Smörkräm:
150 gram mycket mjukt osaltat smör
100 gram rumstempererad cream cheese eller mascarpone
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
150 gram grovt hackade färska jordgubbar

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i flera minuter.
Blanda ner smör och grädden väl.
Blanda torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
Vänd sist ner jordgubbarna. Skeda upp i muffinsformar gärna lagda i en muffinsplåt och grädda i mitten ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.
Topping:
Blanda det mjuka smöret med sötning och cream cheese väldigt väl.
Blanda sist ner jordgubbarna och spritsa krämen på de helt svala cupcakesen.
©MariannAndersson

 

 

 

br /

Bloggar etiketter: ,

Jordgubbscupcake med jordgubbstopping

Härliga cupcakes med mycket smak av jordgubbar!
Passa på nu under jordgubbstiderna, dessa göres bäst med färska gubbar!

Ingredienser för ca 12 st:
5 ägg
75 gram osaltat smör
2 msk  erythritol och 1/4 krm stevia
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
150 gram grovt hackade färska jordgubbar

Smörkräm:
150 gram mycket mjukt osaltat smör
100 gram rumstempererad cream cheese eller mascarpone
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
150 gram grovt hackade färska jordgubbar

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i flera minuter.
Blanda ner smör och grädden väl.
Blanda torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
Vänd sist ner jordgubbarna. Skeda upp i muffinsformar gärna lagda i en muffinsplåt och grädda i mitten ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.
Topping:
Blanda det mjuka smöret med sötning och cream cheese väldigt väl.
Blanda sist ner jordgubbarna och spritsa krämen på de helt svala cupcakesen.
©MariannAndersson

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Kärleksmums
Kärleksmums
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 4

Ingredienser:
Smeten
45 gram smör
1 ägg
2/3 msk vispgrädde
2/5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
4 msk stevia strö
2 tsk kakao
½ kryddmått vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Chokladkräm
35 gram smör
30 gram mascarpone
1 msk riven kokos
½ msk vatten
1 kryddmått snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
1 1/3 msk stevia strö
ca 2 tsk kakao

Kokos att strö över och att bröa formen med

Gör så här:
Smält smöret. Banda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.

Börja sedan med chokladkrämen. Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt)och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda ½ msk hett vatten med 1 kryddmått snabbkaffe (eller motsvarande). Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.

Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!

Om du använder en större form på 24 cm i diameter går det utmärkt att fyr- till femdubbla alla ingredienser och förlänga gräddningen.

För fler recept: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Jordgubbskaka
Jordgubbskaka
Källa: Marianns LCHF mat&bak
Portioner: 8-10

Ingredienser:
150 g mjukt smör
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
2 rumsvarma ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Topping/fyllning
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
0,5 tsk vaniljpulver
200 g jordgubbar
Gör så här:
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa väl.
Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljen, blanda ner i smeten. Bred denna ut i botten och upp lite på kanten i en rund springform ca 22 cm.
Blanda Creme fraich, ägg, vanilj och sötning väl. Häll över i formen och lägg skivade jordgubbar ovanpå
Grädda kakan i 175 grader i ca 35 min.

Servera eventuellt med vispad grädde och några extra jordgubbar.

©MariannAndersson
LCHF recept för Pannacotta med färskfrusna bär

Vem älskar inte Pannacotta? Kan vara världens godaste efterätt! Här kommer ett recept för Pannacotta som du kan servera till personer på LCHF-dieten.

LCHF Pannacotta med färskfrusna bär
Portioner: 4
Tid: 7 timmar

Ingredienser

5 dl grädde
Vaniljpulver
3 gelatinblad
2 msk sukrin
Blandade frusna bär

Så här gör man
Blötlägg gelatinbladen i några minuter. Värm 5 dl grädde på relativt svag värme, rör hela tiden så de inte bränner. Ner med sukrinet och vaniljen. Smaka av och korrigera ev. smaker.
När grädden kokat upp, lägg ner gelatinbladen och vispa till de upplöses. Häll i formar och låt svalna i rumstemperatur för att undvika hinnan som gärna bildas, alt. strö lite sukrin på toppen innan de går in i kylen. Låt de stelna 4-6 timmar, har du bråttom så kan du ha de i frysen ett par timmar, men glöm inte bort de! Då fryser de. Innan servering toppa med några bär.

Jordgubbskaka – midsommarkaka

Ett alternativ till midsommartårta med grädde och hela “tårt-kalaset”. Här blir det lättare att frakta med sig på picknicken, som många gånger blir på just midsommarafton.
Man kan ju packa ner vispadgrädde vid sidan av. ;)

till Saftig Jordgubbskaka behövs:

8-10bitar

150 g mjukt smör
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
2 rumsvarma ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Topping/fyllning:
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
0,5 tsk vaniljpulver
200 g jordgubbar

Gör så här:
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa väl.
Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljen, blanda ner i smeten. Bred denna ut i botten och upp lite på kanten i en rund springform ca 22 cm.
Blanda Creme fraich, ägg, vanilj och sötning väl. Häll över i formen och lägg skivade jordgubbar ovanpå
Grädda kakan i 175 grader i ca 35 min.

Servera eventuellt med vispad grädde och några extra jordgubbar.

©MariannAndersson

Detta är ett omvandlat recept från en bloggläsare  då jag önskade mig “önskekaka“.
Minns dock inte vem, hoppas hon ser receptet nu och känner igen det lite.

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

LCHF Sommartårta

Ett recept för en sommartårta – perfekt till midsommar och för dig på LCHF-dieten.

LCHF Sommartårta
Portioner: 3
Tid: 1 timme
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser

Tårtbotten:
35 gram smör
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 2/3 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Vaniljkräm:
½ dl vispgrädde
1 äggula
2/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

Hallon:
40 gram hallon
2/3 msk stevia strö

Gräddtopping:
2/3 dl vispgrädde
½ krm vaniljpulver
2 tsk stevia strö

Jordgubbar att toppa med

Så här gör man

Tårtbotten:
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Separera äggulan från äggvitan och blanda ner gulan med de torra ingredienserna. Blanda även ner smöret. Vispa äggvitan med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt. Häll i en bröad (mandelmjöl) form på 12 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter tills kakan är fast (kolla gärna redan efter 20 minuter). Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar – en botten och ett lock.

Vanljkrämen:
Skjud grädden, sötningen, vaniljpulvret och äggulan under omrörning tills den börjar tjockna. Låt svalna.

Hallonen:
Mosa hallon med stevian och bred på bottnen av tårtan. Bred därefter på den avsvalnade vaniljkrämen. Lägg därefer på tårtlocket.

Gräddtoppingen:
Vispa grädden med elvisp och vispa även i vaniljpulver och sötning. Bred på locket av tårtan. Toppa även med jordgubbar!

Tips: Vispa lite mer grädde och bred även på kanterna av tårtan!