Hemgjord julskinka & tips på griljering
Hej! I år har jag gjort en egen liten julskinka med hjälp av ett recept från Birgitta Höglunds fina blogg. Jag har testat detta ett år tidigare, men då blev det så där.. mest för att skinksteken jag köpte var lite seg och inte så fet. Nu har jag testat igen och det blev riktigt […]
Tips på värmande & festliga drycker!
Hej! Nu är det dags för att ge er lite tips på goda saker att dricka till julens alla måltider… och även mellan måltiderna så klart ifall du känner för det. Vad sägs om varm choklad, glögg och tips på vin och bubbel som inte innehåller så mycket socker? Ni missade väl inte boktipsen igår […]
Julklappstips för en hälsosam och god jul

Tomten i Jämtland

Goda och hälsosamma klappar

Upptäckte just att jag har två kokböcker med på Kostdoktorns Julklappstipslista över LCHF-kokböcker, väldigt roligt att få vara med där.

Intressant är att två bönkokböcker finns med, bönor är ju fortfarande lite kontroversiellt i vissa LCHF-kretsar.

Både min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Monique le Roux Svalbergs bok Sköna böna är med på listan.

Nu börjar bönor bli mer och mer accepterat även i den striktare LCHF-världen, det ska bli spännande att se hur debatten går om bönornas vara eller inte vara framöver.

Här hittar du min och Lars-Eriks Diabeteskokboken för män till rabatterat pris fram till nyårsafton.

Bilderna i inlägget är länkar till mina nya kokböcker och några andra tips jag vill ge så här strax innan jul.

Vill du ta del av mina bästa rätter till julbordet så finns de samlade i Gammaldags husmanskost.

Paleokurs hos Under vårt tak

Wonderbag med min kokbok på köpet


Julklappstips för en hälsosam och god jul

Tomten i Jämtland

Goda och hälsosamma klappar

Upptäckte just att jag har två kokböcker med på Kostdoktorns Julklappstipslista över LCHF-kokböcker, väldigt roligt att få vara med där.

Intressant är att två bönkokböcker finns med, bönor är ju fortfarande lite kontroversiellt i vissa LCHF-kretsar.

Både min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Monique le Roux Svalbergs bok Sköna böna är med på listan.

Nu börjar bönor bli mer och mer accepterat även i den striktare LCHF-världen, det ska bli spännande att se hur debatten går om bönornas vara eller inte vara framöver.

Här hittar du min och Lars-Eriks Diabeteskokboken för män till rabatterat pris fram till nyårsafton.

Bilderna i inlägget är länkar till mina nya kokböcker och några andra tips jag vill ge så här strax innan jul.

Vill du ta del av mina bästa rätter till julbordet så finns de samlade i Gammaldags husmanskost.

Paleokurs hos Under vårt tak

Wonderbag med min kokbok på köpet


Här hittar du lite av varje till årets julbord!
Halloj! Vill bara tipsa lite snabbt om att det i min stora receptbank här på bloggen finns en hel del recept på mat som passar till jul och nyår. Nästa vecka kommer det ett inlägg med ett förslag på en trerättersmeny till nyårsafton, så håll utkik på bloggen under nästa vecka :) Idag ska jag […]
Mjuk pepparkaka och julens finaste servetter

Gofika

Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.

Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.

Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.

Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.

Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?

Mjuk pepparkaka

3 ägg

100 g smör

4 dl grovriven pumpa eller zucchini

2 dl grovrivet äpple

1 dl mandelmjöl

2 msk pofiber

1 msk mald kanel

2 tsk malda nejlikor

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

ca 1-2 krm salt

Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.

Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.

Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.

Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.

Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.

Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.

Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.

Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.

Ecocaféets Laxmacka LCHF och Therese Renåkers Mandala-servetter…

Julklappsreklam

Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.

Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.

Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.

Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.

Mandalatavlan Destiny av Therese Renåker


Mjuk pepparkaka och julens finaste servetter

Gofika

Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.

Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.

Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.

Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.

Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?

Mjuk pepparkaka

3 ägg

100 g smör

4 dl grovriven pumpa eller zucchini

2 dl grovrivet äpple

1 dl mandelmjöl

2 msk pofiber

1 msk mald kanel

2 tsk malda nejlikor

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

ca 1-2 krm salt

Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.

Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.

Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.

Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.

Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.

Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.

Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.

Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.

Ecocaféets Laxmacka LCHF och Therese Renåkers Mandala-servetter…

Julklappsreklam

Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.

Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.

Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.

Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.

Mandalatavlan Destiny av Therese Renåker


Mjuk pepparkaka och julens finaste servetter

Gofika

Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.

Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.

Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.

Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.

Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?

Mjuk pepparkaka

3 ägg

100 g smör

4 dl grovriven pumpa eller zucchini

2 dl grovrivet äpple

1 dl mandelmjöl

2 msk pofiber

1 msk mald kanel

2 tsk malda nejlikor

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

ca 1-2 krm salt

Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.

Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.

Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.

Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.

Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.

Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.

Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.

Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.

Ecocaféets Laxmacka LCHF och Therese Renåkers Mandala-servetter…

Julklappsreklam

Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.

Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.

Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.

Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.

Mandalatavlan Destiny av Therese Renåker


Mjuk pepparkaka och julens finaste servetter

Gofika

Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.

Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.

Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.

Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.

Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?

Mjuk pepparkaka

3 ägg

100 g smör

4 dl grovriven pumpa eller zucchini

2 dl grovrivet äpple

1 dl mandelmjöl

2 msk pofiber

1 msk mald kanel

2 tsk malda nejlikor

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

ca 1-2 krm salt

Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.

Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.

Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.

Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.

Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.

Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.

Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.

Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.

Ecocaféets Laxmacka LCHF och Therese Renåkers Mandala-servetter…

Julklappsreklam

Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.

Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.

Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.

Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.

Mandalatavlan Destiny av Therese Renåker


Mjuk pepparkaka och julens finaste servetter

Gofika

Den här mjuka pepparkakan har blivit en favorit hos mig till julen.

Vi firar den ju sen några år nere i Turkiet, så även i år.

Jag har varit hemma i Östersund senaste veckan och firat lite förjul med nära och kära, men på måndag styr vi kosan söderut igen.

Jag föredrar att baka kakor helt utan sötning numer, man känner vaniljen och kryddorna mycket bättre när inte allt bara smakar sött.

Så prova dig fram, du kanske inte heller behöver så mycket sötning i kakorna längre?

Mjuk pepparkaka

3 ägg

100 g smör

4 dl grovriven pumpa eller zucchini

2 dl grovrivet äpple

1 dl mandelmjöl

2 msk pofiber

1 msk mald kanel

2 tsk malda nejlikor

2 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

ca 1-2 krm salt

Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa/zucchini, äpple och kryddor.

Låt småputtra i 5 minuter, rör om väl så det blir riktigt blandat och låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt.

Rör ner det torra i kastrullen, bland om väl.

Tillsätt hälften av äggsmeten rör om så allt blir väl blandat.

Vänd ner resten av äggsmeten, smaka av med lite salt så kommer kryddsmakerna fram mer.

Häll upp smeten i en smord ugnsform på ca 1 liter.

Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen och vänd sen upp den på ett galler att kallna.

Förvara i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand.

Ecocaféets Laxmacka LCHF och Therese Renåkers Mandala-servetter…

Julklappsreklam

Idag tipsar jag om goda vännen och kollegan Therese Renåkers fina servetter som passar perfekt både till jul- och nyårsbordet.

Fram till julafton får du 25% rabatt på hela varukorgen i hennes webshop AllMyTesign där hon säljer sina egendesignade servetter, mandalatavlor och enkaustiktavlor.

Erbjudandet gäller till och med den 24/12 2018. Ange rabattkod ”julklapp25” i kassan.

Tavlorna är fantastiskt vackra, så ta en njutbar tur härinne i tavelgalleriet i lugn och ro.

Mandalatavlan Destiny av Therese Renåker