Jordnötskakor
Jordnötskakor
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 10-15 stycken

Ingredienser:
Botten
1 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosmjöl
½ dl stevia strö
20 gram rumsvarmt smör
1 äggula
½ krm vaniljpulver

Jordnötsmassa
2 msk kokosfett
20 gram smör
80 gram jordnötssmör utan socker
1 msk stevia strö
40 gram hackade cashewnötter (eller jordnötter)

Chokladöverdrag
50 sockerfri choklad
½ tsk stevia strö
2 tsk kokosfett



Gör så här:
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med det rumsvarma smöret. Rör ner äggulan och knåda till en deg. Rulla degen till till två avlånga ?korvar? och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut dem så det blir platta. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills längderna blir lite bruna i kanterna.

Jordnötsmassan
Medan (eller innan) kakorna gräddas kan du börja med jordnötsmassan. Smält smör och kokosfett i en kastrull, tillsätt jordnötssmöret och stevian och låt koka upp. Rör lite i smeten medan den får koka upp. Låt kallna i ca 30 minuter tills smeten stelnar lite. Bre på de färdiggräddade längderna.


Chokladöverdrag
Smält choklad, stevia och kokosfett i vattenbad. Låt svalna en aning innan du ringlar över chokladen över kakan. Då längderna stelnat är det bara att skära upp dem med en vass kniv till mindre kakor!


För fler recept: http://bakasockerfritt.blogg.se

Chackrutor

Lite goda Chackrutor/småkakor till sommarens kaffekalas?

ca 24 st

Ljus deg:
100 gram mycket mjukt osaltat smör
3 msk erythritol och 1/4 krm steva
3 rumsvarma ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk vaniljpulver

Mörk deg.
100 gram mycket mjukt osaltat smör
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
3 rumsvarma ägg
1,25 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Blanda degarna i två bunkar.
Mixa/vispa smöret med sötning.
Vispa ner ett ägg i taget till en smet.
Blanda torra ingredienser  och blanda ner dem väl i smeten.
Låt svälla någon minut.
Rulla varje deg till två jämnstora korvar.
Lägg en brun och vit bredvid varandra och motsatt över dem.
Rulla samman dessa fyra korvar och tryck samman att det blir en tjock fyrkantig korv, ca 25-30 cm lång.
Låt den vila kallt i 30 minuter.
Skär sedan skivor ca 1 cm tjocka och lägg ganska tätt på bakplåtspapperklädd plåt. Jämna ev  till dem så de är lite fyrkantiga.
Grädda i 175 grader i ca 10-15 min.

©MariannAndersson

 

Bloggar etiketter: , ,

Tagliatelle med kycklingbolognese
Kolakakor
Kolakakor
Källa: Theresia
Portioner:

Ingredienser:
100 g smör
1 dl (eller mindre) sötrix
2,25 dl mandelmjöl (jag mixade själv av oskalade mandlar)
1 ägg
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sötningsmedlet, sedan mandeln och ägget. Rör om och låt det hetta upp.

Häll smeten i tre avlånga kakor på längden på en plåt.

Grädda i 13 minuter på 175 grader.

Snitta kakorna när de svalnat lite. Förvara i kyl eller frys.

Det här blev riktigt goda och lite sega kakor. Försökte få till något så segt som möjligt.

Jag tror också att det här receptet passar jättebra till en knäckig tårtbotten eller om man vill ha kaksmulor/krisp till någon efterrätt.
En sockerströare som bor i mitt kök!


Alltså vilken fullträff till sida jag klicka in min på härom dan! Har ni sett den? Syster Lycklig??

Bara sånt som jag älskar!! Retro prylar, 50-tals design, prickigt, turkost, rock a billy, pinuppor och ja gud vet allt… Jag fastnade en lång stund men har ännu inte kommit till skott med vad och hur mkt jag ska klicka hem… Farligt läcker webbshop, jag vill ha allt!! :-P

Den här sockerströare kommer just därifrån, så kika in om ni är nyfikna…

Till butiken >>

(Obs; Detta är inget reklaminlägg)

Video om fetma no 7 – The skinny on obesity

Bloggar etiketter:

Hallongrädde
Källa: Micaela Erlandsson
Portioner: 4

Ingredienser:
3 dl Vispgrädde
1 msk stevia eller annat sötningsmedel (kan uteslutas)
1 paket (225 gram) frysta hallon
Gör så här:
Vispa grädden ihop med stevia.
När grädden är vispad häller du i de djupfrysta hallonen.
Vispa cirka 10 sekunder, så allt blandas väl.

Nu är det färdigt att äta-gott och lätt.
LCHF recept för Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner

En gryta med kombinationen kyckling-bacon som inte är helt fel, god gryta som kan serveras men sallad enligt LCHF metoden.

Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner
Portioner: 4-5 st

Ingredienser
140g bacon
4 kycklingfiléer
1 gul lök
300-400 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
½ dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 dl riven parmesanost
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Strimla bacon och stek. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av.

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Skär löken i klyftor och skiva svampen och stek. Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. Ta av från värmen och rör i parmesanen.

Lägg lök- och svampröran ovanpå kycklingen och toppa med baconet. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.

Kretaresan och 50 års firande!

Hemkomna från vår härliga resa till Kreta och firandet av makens 50-årsdag,  nu sjunker sakta veckan in och minnen börjar träda fram.
Det var lika fantastiskt som när jag fyllde 50 och vi då firade den också på Kreta hos Uncle George taverna, Ammoudara.
Nu vart det Mikaels tur att känna på denna fantastiska känsla av att ha närmaste familj tätt intill sig under en vecka och med festligt firande på restaurangen. Oslagbart!

FAMILJEN! Peter, Magnus, Mikael, jag och dottern Elisabeth!

Vi började dagen med bad och sol och maken fick en Jack Daniels redan kl 9.00 (hans favorit Whiskey). Efter där upp till grunden (som kallar vårt ställe) för lunch och dusch och sedan några timmars vandring i Heraklion.

Lätt att leva LCHF på Kreta…

 

Under vår lilla vandring i Heraklion stötte vi på ett häftigt ställe Fish Spa

Där var jag bara tvungen att stoppa ner mina fötter, och jösses vilken häftig känsla!
Som när armen sover fast värre ;)
Dock vande man sig vid pirret och sedan var det bara skönt.
De gnagde lite varstans ;)
Mellan tårna och under naglarna…
Men vilka babyfötter man fick!
Detta ska göras om vid tillfälle då under en längre tid, vi satt nu i 20 min, men 30-40 min bör man nog sitta.

 

 

Efter några timmars strövande och insupande av atmosfär drog vi vidare till tavernan Uncle George och firandet av Mikael, vi beställde in ouzo som fördrink. Jösses vad jag gillar det!

Middagen fick var och en beställa och lite torrt rosevin dracks till. Plötsligt dyker Kostas och Artemis upp med en Champagneflaska och så sjunger vi och skålar för Mikael.  Jag gjorde en eget litet uppträdande och sjöng ” Vi gratulerar” och när jag kom till “blommor och blad” drog jag fram en hastigt avbruten Bougainvillea och räckte fram, den hamnade sedan bakom örat.

Kostas och Artemis på tavernan Uncle George vet hur vi äter och till varje middag får vi en tallrik med smörpaket! Det kallar jag service! Rekommenderas varmt det stället.

 

 

 

 

 

 

Sedan kan meddelas att apelsiner mogna och solvarma från träden är försvinnande goda ;)

 

 

 

 

 

Att flyga från Landvetter och få tillgång till LCHF mat på flygplatsen är inte heller fel 

 

 

 

 

 

Annars är favoritsysselsättningen BADA, fotot här är från Matala (Matala grottorna) dit vi hade en utflykt på måndagen.

 

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Äppelkaka från Alsace

Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme. Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala äpplena och dela dem i kvartar. Skär äpplena i klyftor och lägg i … Continue reading Äppelkaka från Alsace

Inlägget Äppelkaka från Alsace dök först upp på Äppelpaj.se.