På grillen : Colmansmarinerad karré, kabanoss, majskolvar & ananas med färskpotatis och vitlökssmör


Grillat, grillat, grillat! Sommar = grillat, i överflöd!! Inte är de väl konstigt om man får idétorka ibland! Va ska vi ät ikväll??

Grillat!!

- Ja!! …Ehhh… Men VAD??

Känner ni igen er?? 

Här har vi dukat upp för en salig blandning grillat! Byter man ut ordet ”GRILLAT” mot ”PLOCKGRILLAT” så blir det hela lite roligare och tankarna låser sig inte lika mycket! Prova!! :-P

Förberedelser en dag innan; 

Rör ihop vitlökssmöret.

Skiva upp köttet och lägg i marinad.

Köp hem färskpotatis, majskolvar och ananas.

Inne i köket samma dag;

Tvätta av färskpotatisen o ner med de i en kastrull – koka!

Gör sallad; Roman, tomat, gurka, pressad citron, olivolja, salt & peppar.

Skär upp ananas och majskolvar, krydda med salt & peppar + flytande honung. Lägg i en burk.

På grillen samma dag el. kväll; 

Grilla köttet, pensla med marinad.

Grilla korv.

Grilla majskolvar och ananas på slutet. Pensla med marinaden från köttet.

Servera med kokt potatis och vitlökssmör.

HERREGUD SÅ GOTT!!!! Minimalt med jobb och allt sett som en enda grill-plock-middag! Så enkelt det blev då…

Hur skulle DIN grill-plocktallrik se ut?? *supernyfiken*
…och jag tror nog vi alla behöver lite inspiration så kom med dina tips!! :-P


Färsk ananas penslad med flytande honung och kryddad med salt och fyra peppar… På grillen kan dom även penslas med marinaden från köttet.


Skivor av karré som marinerats med colman´s senapspulver >>


Sluttampen på grillen…


På tallriken…


Tänk inte grillat mer… Tänk PLOCK-GRILLAT! :-P  Okej?

Ostfyllt, gratinerat bjudbröd till förrätt


Vi hade ett litet euforiskt inslag under lördagens grillkväll. Jag hade köpt hem ett mörkt surdegsbröd som jag tänkte ha som lite förrätt i väntan på grillen. Gjorde en härlig oströra med blandade ostar, torkade örter och lite smält smör för konsistensen. Fyllde brödet och skar sedan små fyrkantiga tärningar av locket och la ovanpå. Skjuts in i ugnen med allting till osten riktigt hade smält.

Ställde sen fram det på bordet och alla kunde ta små bitar och doppa i den smälta osten! Vilken succé det blev, så in i nordens gott!! Vi var 6 stycken och i ett nafs var hela brödet slut och väldigt uppskattat så detta bara måste ni prova. Som förrätt till grillat, som drinktilltugg, eller en fredgskväll till en kall öl. :-P

Det här behöver du : 
1 surdegsbröd
3 dl riven ost, blanda lite olika sorter (gouda, gréve, cheddar etc)
100 gram brieost
2 msk torkade örtkryddor provencale
1 msk D´Elidas chilisås
3 msk smält smör
Olivolja
Flingsalt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop den rivna osten med brie, (smula den i mindre bitar). Tillsätt kryddorna, chilisås och det smälta smöret.
Skär av locket på brödet och gröp ur lite ur botten. Lägg bottnen på ett bakplåtspapper. Skär locket i fyrkantiga kuber diagonalt men låt det hålla samma form som locket var. Fyll brödet med osten, lägg tillbaka locket, här får du lyfta allt försiktigt så alla lösa små fyrkanter hamnar på rätt plats. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Lägg sedan brödet i ett stort ark aluminiumfolié och vik ihop som ett paket. Grädda i 200 grader ca 15 min. Mot slutet kan du öppna folién lite så brödbitarna får krispig yta.


Riven ost, brie, torkade örter och D´Elidas.


Fyllt botten med osten.


På med ”locket” i kuber och in i ugnen!


Ca 15 min 200 grader… Sen är det bara att ställa fram och hugga in! ;-)

Marinad med colman´s


Tillbaka i rutan minsann! Har minsann saknat er! ;-) Tack för all empati och kloka ord ni kommer med. Nu tänkte jag berätta om en urgod marinad eller snarare tips på smaksättning till marinad och kött som ska på grillen.

Colman´s senapspulver (detta är inget reklaminlägg). Gjorde en enkelt olja/soya/balsamvinäger/salt & pepparmarinad i helgen och tillsatte 2 msk colman´s. Har ni använt den som smaksättning? Jösses va gott det blev. Inte på något sätt en smak av senap utan en djup, distinkt smak som jag tycker passar lite alldeles exra till just fläskkött då det framhäver smakerna till fullo. Här har jag marinerat fina skivor av karré och det blev vansinnigt gott kunde vi enstämmigt intyga allihopa runt bordet.

Bara som ett litet tips så tycker jag ni ska prova.
Testa också att vispa ner nån tesked i en kall vinegrette till sallad.


Riktigt fina skivor av karré.


Enkel marinad på olja/soya/balsamvinäger/salt & peppar, och ett par matskedar colman´s. Mängden justeras efter tycke och smak. :-P

Styrketräning och PF

Det kan nog passa sig med en liten redovisning då det gått 9 veckor av styrketräning och periodisk fasta har jag sysslat med sedan 26/4 dvs 16 veckor.
Vad händer kanske någon undrar?
Inte mycket…

De kilon som jag redovisat minus förut är fortfarande borta dvs, sammanlagt 3-4 kg.

Jag tränar styrka ca 3-4 gånger i veckan och konditionsträning blir inte längre av. Däremot går jag  i ca 20 minuter i samband med styrketräningen.
Ökat vikterna har jag gjort och att känna mig starkare och rörligare trivs jag med.
Periodiska fastan funkar fint, känns väl som att det är ett bra sätt att äta på alltid.

Då jag vill ner minst 10 kg i vikt, så grunnar jag nu över om jag ska köra lite kalorireducering?
Dvs 1500 kcal per dag absolut inte mer. Kanske provar det till hösten. Nu över sommaren vill jag inte labba med maten.

Tycker nog att jag kan kosta på mig att labba lite med den, då jag ju ätit konstant ca samma mängd mat i 3 år och snålt med kolhydrater och inget händer…
Platåer kanske någon tänker, platåer varar inte i över tre år…
Muskler väger mer en fett kanske någon annan tänker, jooo men har man minst 10 kg övervikt (15 om man ska vara petig) så bör det gå neråt…
Tränar ju inte som en tyngdlyftare, störtloppsåkare mfl precis ;)

Men jag tränar på och gör mina överväganden framåt höstkanten så får vi se.
Någon annan som fortfarande PF´ar och tränar/prommenerar, hur går det för er?

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Jordgubbscheesecake
Jordgubbscheesecake
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 4

Ingredienser:
Botten
25 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1½ tsk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 ½ msk stevia strö
¼ tsk kanel

Fyllning
1 ägg
50 gram creme cheese
2½ msk stevia strö
2/3 kryddmått vaniljpulver
45 gram mixade jordgubbar (jag använde mig av frysta som jag tinat)


Sockerfrisylt att toppa med

Eventuellt jordgubbar att garnera med

Gör så här:
Botten
Blanda alla ingredienser till bottnen och fördela i bottnen på en liten springform som är 12 centimter i diameter. Låt vila i kylen medan fyllningen görs.

Fyllning
Blanda (enklast är att vispa lätt) ägg med creme cheese, sötning och vaniljpulver. Jag använde mig av frysta jordgubbar och lät dom tina i rumstemperatur i några timmar. Därefter mixade jag jordgubbarna och blandade i äggsmeten. Häll fyllningen över bottnen. Grädda i nedre delen i ugnen i en halvtimme i 175 grader. Efter halvtimmen sänk värmen till 150 grader och låt stå i ytterligare ca 15 minuter tills kakan slutat dallra och är fast. Använder man sig av färska jordgubbar blir fyllningen inte lika lös och gräddningstiden kan förkortas (känn med en sticka).

Låt cheesecaken kallna en aning och bre därpå den sockerfri sylten. Toppa gärna kakan med jordgubbar!

Tips: Fyllningen blir relativt tunn (motsats till hög), vilket passar mig utmärkt. Men för de som gillar mer fyllning går det utmärkt att göra smeten gånger 1.5! Dvs göra 50% extra fyllning. Förläng gräddningstiden en aning (känn med en sticka). Det går självklart bra att använda en större form som är exempelvis 24 cm i diameter. Fyrdubbla då bottnen och fyr- till sexdubbla fyllningen.
Äppelpaj med mandelmassa

Äppelpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god äppelpaj med mandelmassa. Äppelpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser Äpplen, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i klyftor 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 … Continue reading Äppelpaj med mandelmassa

Inlägget Äppelpaj med mandelmassa dök först upp på Äppelpaj.se.

Vaniljpulver

Äkta vaniljpulver består av enbart malda vaniljstänger och har en naturlig vaniljsmak till skillnad från vaniljsocker och vanillinsocker.
Vaniljpulver utan tillsatser

Äkta vaniljpulver är ett svart pulver som endast består av mald vaniljstång. Vaniljpulver är lika bra och god som vanlig vaniljstång men lättare att använda och dosera. Det innehåller inget socker, inga färgämnen och inga tillsatser. Det är alltså helt naturlig äkta vanilj och smakar mycket mera och godare vanilj än vaniljsocker.

I alla recept där vaniljsocker används så kan man byta ut det mot mellan en fjärdedel och hälften så mycket äkta vaniljpulver för att få lika mycket vaniljsmak. Därför blir inte äkta vaniljpulver så mycket dyrare som man kanske först kan tro eftersom man inte behöver ta lika mycket.

80% av världens export av vanilj kommer från Madagaskar. Vanilj kommer från en orkidé. De skördas omogna och sedan vänds och “svettas” de i 3-4 månader tills de fått sin brun-svarta färg.

Vanilj är den dyraste kryddan efter saffran.

Näringsvärde: 1 tsk, ca 2 gr innehåller 6.78 kcal, 0 g fett, mindre än 1 g kolhydrater, 0 g socker, 0 g protein.

Lite bra info hämtat från recepten.se

 

Bloggar etiketter:

Rabarber på höjden (efterrätt)
TÄVLING!

Självklart gillar ni som kan Stevia Vitals facebook sida och deltar i tävlingen!
Fina vinster ;)

Bloggar etiketter: ,

Nytt experiment pågår – Jordgubbslikör á la LCHF

Bloggar etiketter: ,