Äppelpaj med katrinplommon och valnötter
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i [...]
Äppelkaka äppelpaj
Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums: * 6 äpplen * 2 msk socker eller efter smak * Pajdeg: * 1 dl vetemjöl * 1 dl grahamsmjöl eller havregryn * 2 tsk socker * 100 g [...]
Annorlunda äppelpaj
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt [...]
Glutenfri äppelpaj
En smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i. Det är supergott och enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Pajdeg - 3 dl MixWell ljust basmjöl - 125 gram margarin - 1 kryddmått bakpulver [...]
Apelsin och äppelpaj
Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all [...]
Äppelpaj á la Fia
Blanda socker och margarin “fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), [...]
Mammas äppelpaj!
Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat [...]
Äppelpaj med glass
Denna mycket uppskattade paj brukar jag göra av James Grieve-äpplen. Gör pajdegen av lika delar (i vikt) mjöl och smör. Sätt till mjölet ca en matsked vatten per 100 g mjöl, och finfördela det fuktade mjölet. Låt stå 10 – 20 min. Knåda ihop mjöl och smör, låt det inte bli varmt eller ens ljummet. [...]
Min egen äpplekaka
Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre [...]
Äppelpaj med mandelmassa
Äppelpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god äppelpaj med mandelmassa. Äppelpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser Äpplen, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i klyftor 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 [...]