Helstekt gårdskyckling med sockerstekt kulpotatis och gräddsås

Välkommen till ett nytt år här på Kryddburken och tack för det gångna året. Ni har följt mig i många år nu sedan starten -07.  Jag kommer att fortsätta laga mat, fota mat, skriva om mat och äta mat! 😉 Inget konstigt, krångligt eller annorlunda alltså och jag hoppas att ni också hänger på!

Kryddburken kommer gå i samma anda som tidigare och ni ska få härliga recept och inspiration för att förgylla vardagsmaten. Som vanligt bjuder jag på enkla, goda recept utan att krångla till det. Husmanskost och ibland med lite festligare tvist!

Så mycket god julmat som vi ätit senaste tiden så längtar man verkligen efter ”vanlig” mat nu. Mitt första recept för i år får därmed bli den här otroligt saftiga och goda gårdskyckling som jag helstekt i ugn med stekpåse. Såsen från skyn och grönsakerna är bland den godaste som finns och smakerna får man på köpet av den fina kycklingen!

God fortsättning på det nya året önskar jag er nu, här kommer receptet :

 

2 – 3 port

Det här behöver du :

1 gårdskyckling ca 1,2 kg

25 gram smör

Salt & peppar

2 gul lök

2 morötter

1 äpple

 

Såsen :

Silad sky från formen

2 dl grädde

1 msk svartvinbärsgelé

1 – 2 tsk soya

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Torka kycklingen torr med torky eller hushållspapper. Gnid in hela kycklingen med smöret. Salta och peppra rikligt runtom. Lägg skalad och delad lök, morötter och äpple i botten på en stekpåse. Lägg kycklingen ovanpå. Stick in en stektermometer i tjockaste delen av låret och förslut påsen men lämna en glipa uppåt så värmen kan ånga ut. Lägg hela paket i en ugnsfast form. Stek i ugn på 100 grader ca 2,5 – 3 timmar. Ta ut den och kolla när stektermometern visar 75 grader. Kolla med en vass kniv så att köttsaften är genomskinlig och klar, den ska inte vara rosa eller grumlig då behöver den stekas en stund till.

När kycklingen är klar, ta ut den ur påsen och slå in i folie och låt vila under tiden du gör såsen.

Häll lök, morötter, äpple och steksky från påsen ner i formen och mosa med rotfruktsstöt. Sila sedan vätskan ner i en kastrull och koka upp tillsammans med grädde, vinbärsgelé och en skvätt soya. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen i fina skivor tillsammans med sockerstekt kulpotatis, skysåsen, gröna ärtor och vinbärsgelé.

Att steka kycklingen i stekpåse tillsammans med lök, morötter och äpple ger ett riktigt saftigt kött, speciellt då man låter den tillagas på låg ugnsvärme. Lycka till!

Exotisk planka med helstekt kalkon till nyår

Julen har passerat och det går fort mot nyår. Ni har säkert funderat kring nyårsmenyn vid det här laget och här kan jag tipsa om ett riktigt gott, lite lyxigt och även enkelt recept att förbereda både som plockmat, buffé och mingel.

Helstekt kalkon, kallskuren serverad med kall potatissallad, olika frukter, brieost, chutney och rostad lök. Exotisk planka för 4 – 6 personer. Så galet gott att sitta o plocka på sig de man själv vill ha.

Har ni några nyårslöften på lut?

Jag brukar inte avge nyårslöften men för kommande år känns det både roligt, utmanade, enkelt och miljösmart och faktiskt ett löfte jag gladeligen kommer kunna hålla.

Fågel, kyckling som kalkon kommer jag att laga mer av både till vardags som till fest. Det är uppskattat här hemma och variationerna är ju oändlig. Dessutom väldigt gott och fungerar till både stora som små och till vardags som fest.

Fågel vare sig det är kyckling eller kalkon köper jag alltid svenskt och med märkning av Svensk Fågel.

Gården har oftast egen spannmålsproduktion, vilket betyder korta transporter för kycklingarnas mat. I Sverige har vi också tuffare krav jämfört med utlandet när det gäller hur långt vi får transporterar djur.

Ge mig ditt nyårslöfte, vad det än innehåller eller innebär! 😉

Vill du veta mer om vad svensk fågel står för? Läs mer HÄR.

Det här behöver du :

ca 4 kg kalkon (märkt Svensk Fågel)

4 morötter

2 äpplen

2 citroner

2 msk torkade örter

 

Pensling :

3 msk flytande honung

1 msk mushroom soya

1 msk srirachasås

1 msk D’Elidas chilisås

1 msk söt, ungersk paprikapulver

1 msk Trocomare örtkrydda

2 tsk nymalen tellicherry svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR :
Tina kalkonen om den är fryst. Tina den i kylskåpet långsamt för att bevara saftigheten. 4 kilo tar ca 2,5 dygn.

Ta ut den i rumstemperatur 2-3 timmar före den ska tillagas. Torka den torr.

Sätt ugnen på 220 grader och förbered formen. Skala morötter och skär i slantar. Skiva upp äpple och citron och blanda allt i botten på formen som ett ”galler” kalkonen ska ligga på. Strö över lite torkade örtkryddor.

Smält smör till pensling och blanda med resten av ingredienserna. Pensla kalkonen noga runtom och inuti. Lägg den ovanpå morötter, äpple och citron i formen. Slå resten av smörblandningen i botten på formen.

Stek kalkonen på hög värme 220 grader i 30 minuter, ta sedan ut den, vänd bröstet nedåt och täck hela formen med aluminiumfolie.

Hög temperatur i början och sedan låg temperatur resten av stektiden ger en kalkon med knaprigt skinn och saftigt kött.

Ställ in i ugnen igen med stektermometer (stick in termometern från halsen in mot bröstets ben) och sänk nu värmen till 120 grader.

Jag vänder den en andra gång när innertemperaturen vid bröstet gått upp till 60 grader och tar då också bort folien och öser med vätskan från botten.

Kalkonen ska tas ut när stektermometern visar 65 grader vid bröstbenet och 70 vid lårbenet. Stick en vass kniv i låret för att kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig. Är den fortfarande rosa och lite grumligt får den gå in i ugnen en stund till.

När den nått rätt temperatur tar du ut den och ställer den på högkant så köttsaften inifrån kan rinna ut i formen. Slå sedan in den i dubbla aluminiumfolie för att vila minst 30 minuter. Här kommer temperaturen ytterligare att stiga ca 5 grader och då är köttet helt färdigt.

Jag har valt att inte fylla kalkonen utan bara pensla den med smörblandningen runtom samt inuti. Detta för en jämnare värmefördelning under tillagning.

Skyn från formen kan du sila av och använda till sås eller frysa in och använda vid ett senare tillfälle.

Min kalkon sätter jag in i kylen när den svalnat i folien då jag ska servera den kallskuren. Ska du göra denna exotiska planka kan du alltså förbereda kalkonen och förvara den i kylskåpet nån dag innan den skivas upp.

Tranchera sedan upp lårben, bröstfiléer och vingar och lägg upp på fat tillsammans med frukter, ost, chutney och servera med kall potatissallad och ett gott bröd.

Inlägg i samarbete med Svensk Fågel

Fläskfilé i pepparsky med champinjoner och vaxbönor

Fredagskvällens middag, lite sent serverad men vad gör väl det! Ja, jisses! Denna fredag går snart till historien. Har aldrig upplevt ett sånt mediapådrag om Black Friday??? Man blir lite mörkrädd… precis ÖVERALLT bombarderas man, vare sig man vill eller inte. 😉 Har i alla fall inte varit o shoppat loss mer än en sväng in på ICA. Gjorde sen denna middag ikväll och den är verkligen så fruktansvärt god att pepparskyn kan lätt ätas med sked. Tillsammans med frästa champinjoner och gula vaxbönor blir det smakrikt och krispigt. Kan varmt rekommenderas. Serverades med pommes strips.

 

4 port

Det här behöver du :

1 fläskfilé

100 gram färska champinjoner (eller konserverade om man vill de!)

1 tsk mortlad grönpeppar

Några varv med svartpepparkvarnen

Örtsalt

2 msk grönsaksfond

4 dl vatten

1 msk japansk soya

Maizenamjöl + vatten till redning

100 gram vaxbönor

Ett knippe persilja

 

GÖR SÅHÄR :

Putsa och skär fläskfilén i skivor. Stek i het panna i smör. Krydda. Tillsätt champinjonerna och vänd runt. Slå på fond och vätska och låt såsen koka upp. Red av med maizenamjöl utrört i vatten till önskad konsistens. Lägg i vaxbönorna precis före servering. Smaka av.

 

Köttfärsbiffar, stekt lök, gräddsås och råstekt potatis

När far i huset får bestämma ser en söndagsmiddag till Fars Dag ut just såhär. 😉 Jag gjorde en rejäl laddning biffar och stekte dom i ugnen. Av 1 kilo färs blev det tolv stora biffar så det räcker även till en gäng matlådor och som pålägg. Ja, han älskar allt med färs som ni vet så jag var beredd på önskemålet. 😉 Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked!

 

Stort grattis till alla er pappor idag på Fars Dag!

 

12 stora biffar

Det här behöver du :

1 kg blandfärs

1,5 dl vatten

2 dl havregryn

1 msk potatismjöl

2 ägg

3 msk kalvfond

3 msk bostongurka

2 tsk grillkrydda

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Blanda vatten med havregryn och övriga ingredienser till smeten. Rör ner färsen och låt stå i kylen ca 15 minuter. Forma till 12 runda biffar och lägg på smord ugnsplåt. Stek i ugnen ca 30 – 40 minuter i 200 grader. Ta ut en biff och kolla så att den är genomstekt, låt stå inne en stund till om det behövs.

 

Gräddsås :

2 msk smör

2 msk vetemjöl

2 dl vatten

3 dl grädde

spadet från 1 burk ärtor och morötter

2 msk grönsaksfond

1 msk kalvfond

1 köttbuljongtärning

1 msk vinbärsgelé

1 msk kinesisk soya

salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Smält smöret och vispa  er vetemjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.

 

Råstekt mandelpotatis, krispigt och gott tillbehör! Skär potatisen med skal i ca 0,5 cm tjocka skivor. Stek i lite olja på medelvärme ca 30 minuter. Vänd runt då och då och salta.

 

Servera med stekt lök, lingonsylt och gräddsås.

 

Smaklig måltid! 😉

 

Biff i stark sås, godaste av dom alla!

Biff i stark sås blev söndagsmiddag här hemma. En gryta som jag gör ganska ofta, den är bara då vansinnigt god! Lika god som på Kinarestaurang, om inte godare. 😉 Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma. Använder för det mesta lövbiff, men även fläskkött eller kyckling funkar fint. Krispiga grönsaker är ett måste och här är det bara att laborera efter eget tycke och smak.

Det här behöver du :

400 gram lövbiff

2 msk kalvfond

1 flaska ostronsås

1 msk soya

8 dl vatten

1 msk D’Elidas chilisås

1/2 purjolök

1 burk minimajs

1 burk vattenkastanjer

1 burk bambuskott

1 röd paprika

100 gram små, färska champinjoner

Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :

Skär lövbiffen i strimlor. Fräs på i het, (rymlig) panna med lite olja. Tillsätt kalvfond, ostronsås, soya och D’Elidas. Slå på vattnet och låt koka upp. Sjud grytan på medelvärme ca 20 minuter tills köttet är mört. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra ytterligare 10 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det.

Biff med bambuskott i stark sås

Asiatiskt!! Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss. Jag lovar er detta recept på min biff med bambuskott är precis lika god som på Kinarestaurang, om inte snäppet bättre. Här snålas inte med varken kött eller grönsaker och definitivt inte på smaken. Sen tillhör jag dom som brukar fiska efter så mycket sky de bara går i kantinerna på kinabuffer så här finns även extra sås för den som vill ha de.

Använd biff av fin kvalité, strimla, pudra över en matsked bikarbonat för att göra köttet riktigt mört. Slå på japansk soya och en gnutta socker. Låt marinera i rumstemperatur 2-3 timmar. Där har du hela den otroliga grunden till denna rätt.

Fräs sedan hastigt på i het wokpanna med olja. Tillsätt grönsakerna och slå på vätska. Låt koka upp och krydda dig fram med smakerna till en otroligt god sky till allt som sedan serveras med nykokt ris och pak choi. Bättre blir det inte, jag lovar!
6 port

Det här behöver du : 

Ca 500 gram lövbiff i tunna skivor

1 msk bikarbonat

3 msk ljus japansk soya

1 msk Tamari soya

0,5 msk strösocker

1 liten purjolök

1 grön paprika

2 burkar bambuskott

1 burk vattenkastanjer

0,5 – 0,8 L vatten

3 msk ostronsås

3 msk grönsaksfond

1 msk D’Elidas chilisås

1 msk finriven ingefära

Salt
GÖR SÅHÄR : 

Strimla köttet och lägg i en skål. Pudra över bikarbonat och vänd runt. Slå på soyasåserna. Täck med plastfolie och låt marinera i rumstemperatur ca 2-3 timmar.

Hetta upp en wokpanna med olja och fräs på köttet på hög värme. Lägg i skivad purjolök, paprika, bambuskott och vattenkastanjer och låg fräsa ihop några minuter.

Dags för såsen. Tillsätt vatten, ostronsås, fond, D’Elidas och riven ingefära. Låt koka ihop ca 5 minuter. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten för en jämnare konsistens på skyn. Smaka av med salt. Bättra på vissa smaker om du tycker det behövs mer soya, ostronsås, ingefära, chili etc. Smaka av så mycket tills du är riktigt nöjd.

Avsluta med att bryta över pak choi och servera med ris. Kanongott, hett, smakrikt och krispigt!

Några av ingredienserna.

 

Strimlorna av tunn lövbiff ska marineras med bikarbonat och soya ett par timmar i rumstemperatur. Bikarbonatet gör köttet väldigt mört.

 

Allt blandat i en rymlig wokpanna efter att köttet fått brynas.

 

När såsen monterats och smakats av, lägg på pak choi och servera. Otroligt gott och krispigt tillbehör till denna köttgryta.

 

Biff med bambuskott i stark sås, och lite extra allt… 😜

Köttfärslimpa med stekt lök och pepparsås

Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit! En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg.

Prova att tillsätta nån matsked nästa gång du gör sås, det är en hejdundrande smaksättare och passar riktigt bra nu i vintertider.

 

8 – 10 port (2 limpor)

Det här behöver du :

1,6 kg blandfärs

2 dl havregryn

3 msk potatismjöl

1 dl vatten

2 ägg

4 msk grönsaksfond

2 msk oxfond

2 tsk trocomare örtsalt

1 tsk vitpeppar

 

Pensling :

3 msk sweet chilisås

2 msk ketchup

2 msk vatten

1 msk kinesisk soya

 

GÖR SÅHÄR :

Blanda ihop samtliga ingredienser i en rymlig bunke. Jag brukar använda elvispen med degkrokarna när jag gör på en större mängd färs. Forma till två avlånga limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Rör ihop ingredienserna till pensling och stryk över. Grädda i 175 grader ca 30 – 40 minuter. 

  

Såsen : 

2 msk smör

1,5 msk vetemjöl 

4 dl vatten 

2 msk kalvfond 

2 msk starkvinsglögg (alt alkoholfri) 

2 tsk mortlad grönpeppar i lag

2 tsk mortlad svart, vit och rosépeppar 

2 dl grädde 

1 msk vinbärsgelé 

Salt 

  
GÖR SÅHÄR : 

Smält smöret och tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd på med vatten under tiden du vispar. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 – 20 minuter. Smaka av. 

   

Löken låter jag steka sakta på väldigt låg värme i stekpanna med smör och en gnutta socker, samt några droppar vatten. Jag steker den i ca 40 min så den blir riktigt mjuk med inte bränd. Supergott tillbehör som nästan sköter sig själv i pannan. Vänd om nån gång då och då bara. Smaklig måltid! 

 

Baconlindade köttfärsbiffar med mozzarella, tomat och champinjoner

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar_kottfarsbiffar

Ska man göra goda biffar så ska man! Dessa blev otroligt, galet goda, lite piffade biffar utöver det vanliga. Färssmeten är enkel och allt du behöver göra är att linda biffarna med baconskivor, toppa med skivor av mozzarellaost eller annan god ost. Placera i en ugnsform och fyll formens ”håligheter” med sånt du gillar bäst. Jag valde här tomater och champinjoner. Det blev bara så otroligt gott.

Efter halva tiden silade jag av skyn som hade bildats i formen och kokade upp en skysås av. Färs som tillagas i ugn släpper ofta mycket vätska och fett så det kan behövas hällas bort en del under tillagningen. Tippa formens hörn lite försiktig genom en sil så får du med så mycket vätska som möjligt. Fettet syns tydligt då det är genomskinligt så det kan man enkelt ”suga” bort genom att lägga ett par hushållspapper på ytan. Resten som blir kvar använder jag gärna som såsbas. Jag kokar upp det i en separat kastrull med vetemjöl som vispas slätt. Späder med vätska, i detta recept med vatten. Tillsätter fond, kryddor och smakar av. En sötma är alltid god i en sås och jag brukar variera mellan socker, sylt, eller gelé av något slag. Smaka er fram, det är bästa tipset! 😛

 

Det här behöver du :

1 kg blandfärs

1 dl havregryn

2 msk potatismjöl

2 ägg

2 msk oxfond

1 msk tomatpuré

2 dl vatten

1 tsk D´Elidas chilisås

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

½ tsk vitpeppar

____

16 baconskivor

2 mozzarellaostar

150 gram färska champinjoner

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda ihop samtliga ingredienser till färssmeten. Forma till 8 runda biffar. Linda två baconskivor runt varje biff. lägg i smord, ugnsfast form. Toppa med skivor av mozzarellaost, tomat och färska champinjoner. Stek i ugn ca 30 minuter i 200 grader. Slå av skyn och använd som bas till skysåsen.

 

Såsen : 

Använd skyn från formen som biffarna stektes i. Tillsätt nån matsked vetemjöl och vispa slätt. Späd med vatten eller grädde. Smaksätt med fond, kryddor, soya och en nypa socker eller vinbärsgelé. Smaka av med salt och peppar.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar

Ingredienserna till biffarna.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar_kottfarsbiffar_baconlindande_godaste-5

På plats i formen, baconlindade och färdiga för topping.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar_kottfarsbiffar_baconlindande_godaste-6

Topping till biffarna med bland annat färska champinjoner och skivade tomater.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_tips_middagstips_biffar_farsbiffar_kottfarsbiffar_baconlindande_godaste_mozzarella_tomat_champinjoner_ugnsstekta_husmanskost_sondagsmiddag_sas_skysas_oland_kr

Monterat och klart för ugnen.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar_kottfarsbiffar_baconlindande_godaste-1

Skyn hälls av från formen och ska nu bli sås.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar_kottfarsbiffar_baconlindande_godaste-7

Vispas och kokas ihop med mer kryddor, fond och lite sötma av vinbärsgelé.

 

fars_kottfars_blandfors_recept_farsratter_farsbiffar_kottfarsbiffar_baconlindande_godaste-3

Smaklig måltid!

 

Kyckling i stark, sötsur sås – när man blir galet sugen på chinamat!

kyckling_i_stark_sas_chinamat_chinakyckling_chinagryta_sas_starkt_asiatiskt_sotsur_recept

Chinamat är något jag verkligen kan bli sugen på mitt i natten!! O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp. Det är så vansinnigt gott och ett riktigt ha-begär när det sätter in så i fredags förra veckan fick det bli just detta till kvällsmiddag.

 

Jag laborerar ganska mycket med smaker och hetta och är väldigt flitig med att smaka av ordentligt 😛 så att jag får den smak och konsistens jag vill ha. En kycklinggryta i stark, sötsur sås är så galet gott och enkel att svänga ihop under tiden riset kokar. Det tar inte lång tid och det blir alltid otroligt gott.

 

Krångla inte till det med hämtmat när ni kan laga detta så enkelt hemma själv. Jag lovar, ni blir inte besviken.

 

6 port

Det här behöver du :

3 kycklingfiléer

Smör till stekning

1½ msk maizenamjöl

Salt & peppar

 

Såsen : 

1 röd paprika

3 finhackade vitlöksklyftor

8 dl stark kycklingbuljong el. fond

½ dl ostronsås

3 msk tomatpuré

2 msk japansk soya

2-3 tsk D´Elidas chilisås

1 burk skivad ananas + spadet

1 burk skivade vattenkastanjer

1 burk minimajs

1 burk hela champinjoner

 

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfiléerna i bitar. Smält smöret i en stekpanna. Bryn kycklingen så den får fin färg. Pudra över maizenamjölet, salt och peppra och rör om. Lägg upp på ett fat vid sidan om så länge.

Vispa ur pannan med kycklingbuljongen. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser till såsen. Smaka av. Vänd ner kycklingbitarna. Servera med ris.

Stadig köttfärslimpa – lätt att skära i fina skivor!

kottfarslimpa_limpa_fars_kottfars_blandfars_husmanskost_middag_middagstips_recept_sondagsmiddag_mat_klassisk

Här på Kryddburken finns otaliga recept på köttfärslimpor och jag gör ofta olika från gång till gång. En del fyllda med smakrik ost och grönsaker, en del baconlindade och en del lite lösare i konsistensen. Det finns dock en variant som maken gillar allra bäst och som är lite stadigare och mer kompakt. Den är lätt att skära i tunna skivor och användas till pålägg för köttfärsälskare 😛 som håller ihop fint. Efter förfrågan på instagram igår så lägger jag ut receptet här. Ingredienserna i smeten är såna som gör köttfärslimpan stadig, bland annat potatismjölet som binder och håller ihop och även äggen och äggvitan gör den lite ”puffig” och fin i formen. En liten mängd vatten använder jag dock och flytande fond för smaken. Den blir otroligt god och du kan använda detta recept som en bas för att sedan lägga till dina egna favoritkryddor eller smaksättningar såsom örter, chili, vitlök mm. Prova er gärna fram, det är ett recept som är svårt att misslyckas med.

 

Såsen kokar jag upp på smör, vetemjöl och vatten som vispas ihop under uppkok. Sen smaksätter jag med soya, fond, kryddor, lingonsylt eller gelé och smakar av med salt och vitpeppar.

 

8 – 10 port (2 limpor)

Det här behöver du : 

1,6 kg blandfärs

2 dl havregryn

3 msk potatismjöl

1 dl vatten

2 ägg

4 msk grönsaksfond

2 msk oxfond

2 tsk trocomare örtsalt

1 tsk vitpeppar

 

Pensling : 

3 msk sweet chilisås

2 msk ketchup

2 msk vatten

1 msk kinesisk soya

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda ihop samtliga ingredienser i en rymlig bunke. Jag brukar använda elvispen med degkrokarna när jag gör på en större mängd färs. Forma till två avlånga limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Rör ihop ingredienserna till pensling och stryk över. Grädda i 175 grader ca 30 – 40 minuter.

 

kottfarslimpa_limpa_fars_kottfars_blandfars_husmanskost_middag_middagstips_recept_sondagsmiddag_mat_klassisk_pensla

Köttfärslimporna färdiga för ugnen. ca 30 – 40 minuter i 175 grader.

 

kottfarslimpa_limpa_fars_kottfars_blandfars_husmanskost_middag_middagstips_recept_sondagsmiddag_mat_klassisk_svensk

Det färdiga resultatet. 😛 Smaklig måltid!