Annorlunda rabarberpaj
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt [...]
Rabarberkaka från Alsace
Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme. Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala rabarberna och dela dem i kvartar. Skär rabarberna i rabarberskivor och lägg i [...]
Rabarberpaj med kesella
Den godaste Rabarberpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]
Appfelpaj light

Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Points: 3,5 points/portion Tid: ca 30 minuter Ingredienser: (4 portioner) 3 äpplen 2 msk russin 1 msk socker 1 tsk kanel 2 dl havregryn 3 msk vetemjöl … Continue reading Appfelpaj light

Inlägget Appfelpaj light dök först upp på Äppelpaj.se.

Appfelpaj light
Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Points: 3,5 points/portion Tid: ca 30 minuter Ingredienser: (4 portioner) 3 äpplen 2 msk russin 1 msk socker 1 tsk kanel 2 dl havregryn 3 msk vetemjöl [...]
Appfelpaj light
Härlig och smarig tysk Rabarberpaj – Appfelpaj light – enkelt recept på tysk Rabarberpaj. Portioner: 4 Points: 3,5 points/portion Tid: ca 30 minuter Ingridienser: 3 rabarber 2 msk russin 1 msk socker 1 tsk kanel 2 dl havregryn 3 msk vetemjöl 2 msk flytande margarin 4 tsk farinsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på [...]
Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet
Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Ingredienser fyllning: - 5 rabarber (fasta, syrliga) - 1 dl socker - 1 msk kanel Ingredienser pajdeg: - 1½ dl vetemjöl - 1½ dl socker - 100 g smör eller margarin Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör [...]
Rabarberpaj med honung
Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. [...]
Rabarberpajen
Ingredienser Beräknat för 4 portioner Pajdeg 2 dl      vetemjöl 1 msk      sockar 75 g      smör 2 tsk      vatten Fyllning 3 msk      vatten, rumstempererat 4 st      rabarber, stora 3 msk      socker Gör så här: Pajdeg: Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i [...]
Rabarberpaj á la Fia
Blanda socker och margarin ”fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva rabarberna, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker rabarberna (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), [...]