Sommartårta
Sommartårta
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 3 (springform 12 cm)

Ingredienser:
Tårtbotten
35 gram smör
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 2/3 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Vaniljkräm
½ dl vispgrädde
1 äggula
2/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

Hallon
40 gram hallon
2/3 msk stevia strö

Gräddtopping
2/3 dl vispgrädde
½ krm vaniljpulver
2 tsk stevia strö

Jordgubbar att toppa med

Gör så här:
Tårtbotten
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Separera äggulan från äggvitan och blanda ner gulan med de torra ingredienserna. Blanda även ner smöret. Vispa äggvitan fast med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt. Häll i en bröad (mandelmjöl) form på 12 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter tills kakan är fast (kolla gärna redan efter 20 minuter). Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar - en botten och ett lock.

Vanljkrämen
Skjud grädden, sötningen, vaniljpulvret och äggulan under omrörning tills den börjar tjockna. Låt svalna.

Hallonen
Mosa hallon med stevian och bred på bottnen av tårtan. Bred därefter på den avsvalnade vaniljkrämen. Lägg därefer på tårtlocket.

Gräddtoppingen
Vispa grädden med elvisp och vispa även i vaniljpulver och sötning. Bred på locket av tårtan. Toppa även med jordgubbar!

Tips: Vispa lite mer grädde och bred även på kanterna av tårtan!

Om du använder en större form på 24 cm i diameter är det lagom att fem- till sexdubbla ingredienserna samt förlänga gräddningstiden tills kakan är fast.
Bakat som om jag skulle baka till bok!

Jösses vad jag bakat!
Man kunde tro att jag bakat för en ny bakbok, men så är det inte.
Jag provbakar ett nytt socker som förhoppningsvis utkommer här framöver.

Givetvis bakar man då helt nya recept, självklart går receptmakerskan igång ;)

I sommar lär ni alla bli bjudna på dem så håll utkik!

 

 

Donering via PayPal

Då några helt underbara bloggläsare önskat kunna bidra på något sätt och viljat visa sin tacksamhet för allt mitt arbete med att ta fram goda och smarriga – socker och glutenfria bakrecept, så har jag funderat en stund på hur det ska kunna gå till.

Ett förslag har varit att skapa något slags “månadsbrev” med recept som man betalar för, men detta finner jag inte så bra då det skulle utesluta de som inte har råd.
Jag har då kommit fram till att en liten doneringsknapp (via PayPal) är kanske det lättaste, och hoppas detta blir bra för de få som uttryckt önskan om något.
Då väljer man ju helt själv när och framförallt OM man vill bidra till fortsatt utveckling och delande av många gratis-recept här på bloggen.
Du finner den här i högermarginalen.

Jag lägger ju för all del ner många timmar på dels bloggen och leta relevanta inlägg och framförallt receptmakeri. Detta gör jag av helt fri vilja och för att jag tycker det är så otroligt roligt.
Roligt och helt underbart att möta så många goa tacksamma människor både här på bloggen och på facebook!
Att känna att man (recepten/bloggen) betyder något och gör skillnad, det är därför jag är här.

Så givetvis är recepten alltid helt gratis för alla och också fria att dela med sig av på nätet så länge jag får synas med länk till min blogg!

Så fortsatt GOTT BAKNÖJE!

 

br /

Sockerkaka – LCHF

Ingredienser:
150 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
5  ekologiska ägg
3 msk erythritol (sötrix, sötin, sukrin) och 1/4-1/2 krm stevia
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt 3-5 min, häll i smöret och grädde, blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda de väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad.

©MariannAndersson

Bloggar etiketter: ,

Jordgubbsmilkshake


Efter en intensiv vecka ska vi nu coola ner oss lite tänkte jag. Det är fredag, helt underbart med helg igen. Sommarlov och familjen är ledig allihopa för ett par dar. Drar en lättnads suck över veckan som varit med allt därtill. Loppis, jobb, skolavslutning, utflykter, shopping, förberedelser och aktiviteter utöver det vanliga. Skönt med helg, fruktansvärt skönt med helg! Jag älskar HELGER!! ;-) Fler recept, inlägg och uppdateringar kommer så fort jag hämtat andan… Kram till er alla! 

Jordgubbsmilshake 4 port
Det här behöver du : 
1½ liter färska jordgubbar
½ liter vaniljglass
ca 2-3 dl mjölk
En gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Fyll en blender, måttbägare eller skål med glass och jordgubbar, slå på lite mjölk och en gnutta vaniljsocker. Mixa till slät konsistens. Häll upp i glas, tillsätt tjocka sugrör och njut! :-P

 

Kladdkaka – en liten form på 16 cm i diamater
Kladdkaka - en liten form på 16 cm i diamater
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 5

Ingredienser:
35 gram smör
1 ägg
2/3 dl vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
2 msk kokosmjöl
4 ½ msk stevia strö/sukrin
½ dl kryddmått vaniljpulver
ca 1 msk kakao
20 gram grovhackad mörk choklad
10 gram nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)

Gör så här:
Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, kakao, grovhackad choklad och nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad). Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter i diamater. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass! Jag toppade den dessutom med sockerfri chokladsås.

Dubbla eller tredubbla ingredienserna för en större form och förläng gräddningstiden en aning.

För fler recept, se gärna: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Chokladmuffins med marängsmörkräm
Chokladmuffins med marängsmörkräm
Källa: mrsgoldfish
Portioner: 12 st

Ingredienser:
Chokladmuffins
100 gr smör ( helst osaltat, om inte ; normalsalt )
2 ägg
Cirka 3 msk sötningsmedel ( 2 dl strösocker )
5 msk mandelmjöl
3 msk kakao
1 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ msk bakpulver
½-1 dl upptinade hallon

Marängsmörkräm
2 äggvitor
1 kryddmått vanljpulver
3 msk sötningsmedel ( 2 dl socker )
pressad citron från en ½ citron
150 gr smör ( helst osaltat, annars normal )
Gör så här:
Kladdkakemuffins
Ugn 200 grader.

Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa samtidigt upp äggen med sötningsmedlet. Det ska bli väldigt fluffigt!
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Om ni gillar sött så tillsätt lite extra i det torra.
Vispa ned torringredienserna i äggblandningen och sist det smälta smöret. Blanda nu ned hallonen utan att få med så mycket vätska.
Klicka ned blandningen i muffinsformar. Ha dom helst i en muffinsform så de behåller formen bra.
In i ugnen i mitten och i cirka 10 min. Känn med en sticka; ej kletiga
Låt dom kallna i muffinsformen i kylen.

Marängsmörkräm
Vispa upp äggvitor, vaniljpulver, citron och sötningsmedel i en bunke ovanför ett vattenbad. Ta gärna hjälp av en termometer för marängen ska helst bli 65 grader.
Efter smeten är varm, tjock och blank så ta bort den från vattenbadet. Fortsätt vispa tills smeten är kall och medans detta händer klicka i smör lite i taget så den blandas väl med marängsmeten. Vispa tills smeten är blank och tjock.

Smaka av, kanske lite mer sötningsmedel eller citron?

Tips! Marängsmörkräm är jättetacksam att smaksätta med t ex essanse eller bär m.m
Jag tog de upptinade hallonen och använde vätskan av dom till att smaksätta krämen med.
LCHF recept för Blåbärskaka

En enkel men god blåbärskaka som blir klar under 1 timme!

LCHF-Blåbärskaka
Portioner: 2 st
Tid: 10 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
Blåbärskaka – liten form på 12 cm i diameter

Kaksmet:
35 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 1/3 msk kokosnötsmjöl
ca 4 ½ msk stevia strö
½ kryddmått vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom
2 msk vispgrädde

Topping:
15 gram blåbär + 1/3 tsk stevia strö + ½ tsk mandelmjöl
20 – 30 gram nötter (ex. hasselnöt, pecannöt och mandel)

Så här gör man:
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten. Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vispgrädden (ej vispad). Smaka av smeten och känn om den är tillräckligt söt (smeten är sötare än vad kakan blir då den har gräddat klart). Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten. Banda blåbären med lite stevia strö och mandelmjöl och strö därefter på kakan. Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädde i nedre del av ugnen på 150 grader i ca 40 minuter. Vill man ha en sötare kaka går det bra att strö på sötning i efterhand.

Vill man använda en stor form går det bra att fyrdubbla alla ingredienser. Känn efter med en sticka när kakan är klar (den ska vara fast).

Hallonpaj
Hallonpaj
Källa: Erica
Portioner: 8

Ingredienser:
500g hallon (Frysta funkar utmärkt!)
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
3 dl mandelmjöl
150g smör
1 dl ekoligisk riven kokos


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Värm upp grädden med vaniljpulvert på låg värme.
Blanda i hallonen.
Smörj en form med smör och en gnutta mandelmjöl.
Blanda mandelmjölet, den rivna kokosen och smöret till en smulig deg.
Fördela hallonen i formen, använd med fördel även vätskan från hallonen.
Lägg den smuliga degen jämnt över hallonen.
Strö lite extra kokos över din paj och grädda mitt i ugnen i 15-20 min!

Serveras med vaniljgrädde! (Vispad grädde med vaniljpulver)

Tips: Till en paj av denna storlek kan du med gott samvete ha i 1 msk fruktsocker. Lägg i så fall i detta tillsammans med mjölet, kokosen och smöret! Inte nödvändigt men välvärt då det endast blir några få gram per portion!
Äppelpaj med honung

Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. … Continue reading Äppelpaj med honung

Inlägget Äppelpaj med honung dök först upp på Äppelpaj.se.