Långresa och smakrik gryta på kalkonbröst
Fiskebåt i Alanya

Fiskebåt i Alanya

På resande fot

Nu är jag i Stockholm igen, den här gången blir det bara en liten mellanlandning på en dag. I morgon bär det av på en långsemester till Alanya i Turkiet igen.

Nu blir det den tolfte vintern jag och Lennart tillbringar några månader vid Medelhavet för att slippa kyla och mörker i Sverige.

Klimatet är ungefär som en jämtländsk sommar och gör verkligen gott för både kropp och själ.

När man som jag har fibromyalgi så är ett varmt och jämnt medelhavsklimat att föredra framför snö och kyla.

Jag har tack vare de här vinterresorna lyckats träna upp min skadade rygg och ben så att jag idag kan gå i stort sett obehindrat.

Birgitta Höglund i Alanya

På bergspromenad i Tepe ovanför Alanya i våras

Vi får ofta frågan vad vi gör hela dagarna på en långsemester på vintern.

Många tror att man lever som på en charterresa i flera månader och tillbringar den mesta tiden i en solstol.

Men vi lever ju faktiskt ungefär som hemma. Fast med den skillnaden att det blir många, långa promenader och ännu bättre mat på lokalproducerade råvaror.

Kryddor

Det går en hel del tid till att laga maten och göra inköpen av alla fina matvaror på olika marknader och butiker.

Men det är kärt besvär, en av anledningarna till att jag trivs så bra i Turkiet.

Det är verkligen bra kvalitet på den närodlade maten, på gräsbetesköttet vi köper hos vår lokala slaktare, äggen vi handlar direkt av hönsägaren, nötterna och mandlarna som växer på träden uppe i bergen, fisken som dras upp i havet, smöret med en härlig syra och alla fantastiska grönsaker som odlas utan kemiska produkter på gammaldags och naturligt vis i byarna runt stan.

Fredagsmarknaden i Alanya

Fredagsmarknaden i Alanya

Det är en ren fröjd att gå och handla på marknaden, grönsakerna och frukten har så mycket bättre smak här än hemma på Konsum.

Det blir också mycket motion, jag försöker ta ett par, tre promenader på sammanlagt 2-3 timmar per dag.

Så det laddas gott om det nyttiga D-vitaminet i solskenet, läs mer om det här hos Kostdoktorn.

Idag får du recept på en av mina turkiska favoriträtter och en vitlöksyoghurt, haydari, som finns med i Långkok för LCHF och Paleo.

Birgitta Höglunds kokböcker

Passa gärna på att beställa några av mina koböcker redan nu till dina nära och kära till julklapp, du hittar alla 3 här på Adlibris.

Så har du lite mindre att tänka på i julhandelsstressen veckorna innan dopparedagen.

Du kan läsa mer här om vårt vinterliv i Alanya, i en artikel från Hemmets Journal.

Här får du recept på en riktig smakrik kalkongryta, inspirerad av en av mina favoriträtter när vi nån enstaka gång äter ute på restaurang.

Akdeniz Yoghurtlu Kebap brukar vi äta på Kaptan’s Güverte, en mycket bra restaurang som ligger på gatan ovanför hamnen.

Turkisk kalkongryta 2 port

250 g kalkonbröst

50 g smör

6 cocktailtomater

1 röd spetspaprika

2 dl tärnad aubergine

3 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

1 tsk ekologiskt buljongpulver

1 dl vatten

Salt

Chiliflingor

Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar. Dela tomaterna i halvor och skär grönsakerna i lika stora bitar som köttet. Skiva vitlöken.

Bryn hälften av smöret och häll ner köttet. Krydda ordentligt med salt och chili, låt få färg runtom. Tillsätt vitlöken och låt den med få lite färg.

Häll över i en gryta, vispa ur pannan med ½ dl vatten och häll över. Bryn grönsakerna i resten av smöret i fem minuter. Rör ner tomatpurén mot slutet, så får den mildare smak.

Blanda ner grönsakerna med köttet, vispa ur pannan med resten av vattnet. Häll det i grytan och rör ner buljongpulvret och örterna.

Låt koka upp och puttra i 15 minuter, tills grytan blivit simmig. Smaka av om du vill ha mer kryddning, den ska var riktigt smakrik.

Servera med bladpersilja, oliver, fetaost och turkisk yoghurt eller haydari.

Haydari  från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson

Haydari från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson

Haydari

2 dl turkisk yoghurt

2 msk kallpressad olivolja

2 msk färsk, finhackad mynta

eller 1 tsk torkad mynta

1 msk finhackad bladpersilja

1 riven vitlöksklyfta

ca ½ tsk havssalt

Vispa ihop yoghurt och olja väl. Blanda ner de hackade örterna och vitlöken.

Krydda med salt och kyl ett par timmar så mognar smakerna fram.  Smaka av om det behövs mer mynta och salt.

Kleopatrastranden och Borgen i Alanya

Kleopatrastranden och Borgen i Alanya


Artikel om min och Lennarts långsemester vid Medelhavet

Artikel om långsemester av Ida Thunberg i Hemmets Journal

Långsemesterliv

Det är nu många år sen som jag och min särbo Lennart träffades i Alanya. Vi var båda där på en 6-veckors långsemester för att fly mörker och vinterkyla.

Han hade levt långsemesterliv i flera år, på Mallorca och i Portugal innan han några år tidigare börjat åka till det då nya långsemestermålet Alanya.

Jag skulle strax efter hemkomsten steloperera min rygg. Så resan var för mig en riktig hälsoresa med så mycket träning jag klarade av (inte mycket på den tiden) så jag skulle få så mycket kraft som möjligt innan den svåra operationen.

Lennart och jag hamnade på samma hotell, blev riktigt goda vänner först och på den vägen var det. Han var pensionerad från sitt kaptensjobb i flygvapnet och jag sjukskriven och senare sjukpensionerad efter ryggskadan i mitt kockjobb.

Nu har vi varit tillsammans i hela tolv år och resandet har fortsatt, både till Alanya och till andra platser vi tycker om.

Så nu kunde vi ägna all vår tid åt att stärka vår hälsa och fysik på bästa sätt, vi har båda blivit så mycket piggare och starkare sen vi gick över till glutenfri LCHF.

Långsemester i Alanya

Jag utvecklade ju senare Fibromyalgi efter många svåra år med ständig värk, så vistelserna i ett varmt och stabilt klimat har verkligen gjort mig gott. Det är faktiskt ett riktigt och viktigt jobb att hålla sig i form, det är inget som kommer till en helt gratis.

Ekonomin som också varit knackig efter många års sjukpension hjälptes upp av att det är så billigt att leva i Turkiet. Nu har kokbokskrivandet gett mig en liten guldkant på tillvaron, så resorna har blivit fler.

Har du funderat på ett liv utomlands så kan den här artikeln av journalisten Ida Thunberg som publicerades i Hemmets Journal häromveckan ge många tips.

I högermarginalen hittar du en hel del recept, resetips och bilder från många av de olika ställen vi besökt de senaste åren.

I höst och vinter får du följa med på vår resa igen. Kommer som tidigare att dela med mig av vår typ av medelhavsmat, inköp på olika grönsaksmarknader, naturupplevelser, saluhallsbesök och allt annat som får oss att trivas så gott i Alanya.

Klicka på bilderna två gånger så du förstorar dem, då de blir lättare att läsa.

Långsemester

 


Medelhavsmat snabbt och enkelt – Tomatomelett och tzatziki
Ett glas Retsina med tzatziki, tapenade och oliver på restaurang Faros i Makrigialos

Ett glas Retsina med tzatziki, tapenade och oliver på restaurang Faros i Makrigialos

Med smak av Medelhavet

När jag skriver det här sitter jag och njuter av en av de riktigt vackra höstdagar vi upplevt på Kreta senaste tiden, med Medelhavet bara några meter bort.

Just kommit upp från ett riktigt skönt dopp i havet, det här är en av de bästa sandstränder man kan tänka sig.

När du läser de här raderna är vi på väg hem till höstkyliga Sverige, fulladdade med sol, värme, bad, god mat, naturupplevelser, möten med vänliga människor och fyrbenta kompisar.

Resan infriade verkligen våra förväntningar, det har varit en av de varmaste oktoberveckor på länge här nere. Temperaturen letade sig uppemot 30-strecket flera dagar och havet höll behagliga 26-27.

De första fyra dagarna av resan var det lite kallare, då bodde vi spartanskt i det totala lugnet i en grottlägenhet i dalen Aspros Potamos.

Resten av tiden njöt vi av solsemester i en modern lägenhet precis på den långa sandstranden nere i fiskebyn. Det bästa av två världar på en resa.

Fiskehamnen i Makrigialos

Fiskehamnen i Makrigialos

En sak är säker, Makrigialos kommer att få fler besök av mig och Mona i framtiden, den här platsen och dess invånare har fått en plats i våra hjärtan.

Det här är för oss en plats för att gå ner riktigt i varv, leva hälsosamt och återfinna ett lugn som kan vara svårt att hitta i dagens alltmer stressade samhälle.

För dig som letar den typen av lugn och ro, rekommenderar vi verkligen ett besök här.

Här nedan får du adresser till några av de boenden vi provat eller tittat på, så kan du själv sätta ihop en alldeles egen hälsoresa hit när andan faller på.

Flygstolar är lätta att hitta via Ving och Aegean Airlines, även SAS flyger på Heraklion under högsäsong. Vi flög med Aegean den här gången, så det blev en mellanlandning i Aten på vägen.

Utsikt från vår uteplats på Aspros Potamos

Utsikt från vår uteplats på Aspros Potamos

Aspros Potamos

White River Cottages

Creta Sun Apartments

Villea Village

Bilden på tomatomeletten nedan är från restaurang Piperia i Pefki. En av de många riktigt bra restauranger vi besökt på resan.

Vi var uppe i den lilla bergsbyn då de hade säsongsavslutning på sina grekiska dansuppvisningar förra helgen. Vi fick då ta del av många läckra meze-rätter, bland annat olika omeletter, fyllda zucchiniblommor, grekisk sallad och souvlaki.

Här länkar till några fler restauranger som vi ätit på, alla med traditionell mat av hög klass.

Lamm Kleftiko på Votsalo

Lamm Kleftiko på Votsalo

The Olive Tree

Gabbiano

Votsalo

Golden Beach

Dragon’s Cave

Faros

Så över till dagens mat. En omelett i sig är ofta inte så mättande, särskilt inte inför en resdag eller andra krävande aktiviteter.

Jag brukar därför förstärka måltiden med extra smör, lite nötter, oliver, tzatziki eller en korv. Då klarar jag mig många timmar innan nästa mål.

Omelett med tomat och havsutsikt

Omelett med tomat och havsutsikt

http://birgittahoglundspaleo.files.wordpress.com/2014/06/020.jpg?w=300&h=225

 Tomatomelett 1 port

1 tomat i tärningar

2-3 ägg

3 msk smör och/eller olivolja

Havssalt

1 msk hackad timjan och oregano

Stek tomattärningarna några minuter, krydda med salt. Vispa upp äggen med lite salt och häll det över tomatfräset.

Rör inte så mycket mot botten som när du gör en vanlig omelett, den här ska inte bli lika fluffig.

När äggen stelnat, vänd omeletten upp och ner över en tallrik, servera med hackade örter och lite olivolja ringlad över.

Tomatomelett på restaurang Pieperia, Pefki

Tzatziki 2 port

½ gurka

1-2 vitlöksklyftor

½ tsk salt

1 dl grekisk yoghurt 10%

1 msk god olivolja

½ tsk pressad citron eller vinäger

Lite nymald peppar

Riv gurkan grovt och vitlöken fint. Blanda med salt i en bunke, låt stå i 30 minuter. Rör ihop yoghurt, olivolja, citron och peppar.

Pressa ur vätskan ur gurkan och rör ner i yoghurtröran. Smaka av om det behövs mer salt.

Fetaostgratinerad aubergine med tzatziki på Dragon's Cave

Fetaostgratinerad aubergine med tzatziki på Dragon’s Cave

En kopp kvällste på vår uteplats vid havet

En kopp kvällste på vår uteplats vid havet

Skrivhjälp vid datorn

Skrivhjälp vid datorn

Konsten att koppla av...

Konsten att koppla av…

Makrigialos i kvällssol

Makrigialos i kvällssol


Broccolisoppa och födelsedagsfirande

Torsdagssoppan

Dagens lunchtips blir en krämig broccolisoppa som varit med här på bloggen för några år sen.

Just nu har jag fullt upp med packning inför lördagens resa till Kreta, åker hemifrån i morgon.

Eftersom kommunikationerna ibland inte fungerar så bra, så brukar jag oftast åka till Arlanda dagen innan avresan och sova över på hotell.

Höll på att missa flyget till Turkiet häromåret för mitt flyg från Frösön kunde inte lyfta på grund av tät dimma.

Har också varit med om att missa flyget helt på hemvägen, då blev vi kvar ett dygn i Riga.

Så resan får numera bli lite längre, den stressen som blir av att riskera att missa planet är inte att rekommendera.

Avstressad blev jag däremot under den korta resan till stugan för att fira min födelsedag i tisdags.

Min syster och jag tog en snabbsväng för att se till våra stugor och bara njuta av lite vildmarksliv i vår hemby i nordvästra Dalarna. Nedanför receptet får du lite bilder från födelsedagen.

Vill du läsa lite mer om mitt och Lennarts liv i Turkiet på vintrarna så kan du köpa Hemmets Journal den här veckan.

I nr 42 på sidorna 22-23 är det en artikel om vårt långsemesterliv i Alanya och mängder med tips för alla som vill prova på att leva utomlands några vintermånader.

Artikel om Birgitta Höglund och långsemesterliv i Alanya

Broccolisoppa med salami och ägg 2 port

250 gr förvälld broccoli

3 msk smör

2 dl grädde

1 dl kycklingfond eller 1 msk buljongpulver

1 dl vatten

1 vitlöksklyfta

½ gul lök

Salt och peppar

Garnering

6 skivor salami

1-2 kokta ägg

Fårost utrört med crème fraiche

Skär broccolin i små bitar, hacka lök och vitlök fint. Fräs grönsakerna några minuter i smöret, krydda med salt och peppar.

Häll över buljong, grädde och vatten. Koka upp och låt puttra i 30 minuter. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.

Skär tunna strimlor av salamin och rosta i het stekpanna. Strö dem över soppan och servera med ägghalvor och fårostcrème.

Budapestbakelse på Café Cineast i Sveg

Budapestbakelse på Café Cineast i Sveg

Café Cineast

Café Cineast

Först ut bland mina bilder från Dalaresan blir en födelsedagsbakelse på Café Cineast i Sveg. Den godaste Budapeststubbe jag smakat, jag fick dessutom extra grädde på min.

Caféet har ett ovanligt stort sortiment glutenfritt fika, den här var dessutom inte alls så söt som en Budapest brukar vara. Här hos Marianns LCHF hittar du en variant som även är helt utan socker.

Café Cineast är verkligen värt ett besök, inrett i amerikansk 50-talsstil. Deras utställning i två plan av filmrelaterat material är mycket sevärd.

När vi väl kom fram till byn blev det korvgrillning och rom vid Öjsjön och beskådande i en kvart av en helt oskygg utter, ett djur vi aldrig sett i våra hemtrakter förut.

Vi plockade lite lingon och mossa innan vi gick hem och åt Spröda frökex med löjrom från Kalix, drack Prosecco, grillade bisonfilé och spelade kinaschack. Ska det firas, så ska det firas med stil ;)

Det var också riktigt skönt att vara i en datorfri zon, för långt från civilisationen för att trådlöst internet ska fungera. Härligt med såna dagar ibland.

Stensbo, Öjsjön

Stensbo, Öjsjön

En mycket god rom från Barbados vid en liten sjö i Dalarna

En mycket god rom från Barbados vid en liten sjö i Dalarna

Ett glas rom vid brasan

Ett glas rom vid brasan

Birgitta Höglund

53 känns som en bra ålder

Rönn i höstfärger vid Stensbo

Rönn i höstfärger vid Stensbo

Odon i höstskrud

Odon i höstskrud

Nyfiken utter

Nyfiken utter

Lingon och mossa

Lingon och mossa

Min barndoms skogsstigar

Min barndoms skogsstigar

Höstfärgat blåbärsris

Höstfärgat blåbärsris

Lyxig förrätt - Kalixlöjrom på Spröda frökex från Huså Bröd

Lyxig förrätt – Kalixlöjrom på Spröda frökex från Huså Bröd


Äggakaka LCHF och coleslaw med pepparrot

Äggakaka LCHF

Lättlagat i stugan

Medan jag är på semester i stugan i Dalarna får du ta del av några recept jag lagat där förut. Det här är en av de första rätterna jag hade med på bloggen för över fem år sen.

Det har blivit över 900 recept härinne sen dess, så jag hoppas du tycker det är OK att jag kommer med lite repriser då och då ;)

Det har varit en stor fördel för min egen hälsa att jag startade den här bloggen i början av min LCHF-karriär.

Jag bestämde mig redan då att jag skulle göra olika rätter varje dag och dela med mig av recepten. Just för att jag ville att det du fick läsa om skulle ha så stor variation som möjligt.

Jag jobbade innan min ryggskada som kock och köksmästare i 18 år, under de åren höll jag också på med att skapa nya recept hela tiden.

Så det finns en hel del rätter att välja bland härinne om du drabbas av idétorka.

Äggakaka

Äggakaka med bacon 2-3 port

6  ägg

1 dl grädde

200 g tärnat bacon

2 msk smör

Salt och peppar

Vispa ihop ägg och grädde lätt, krydda med lite salt och peppar. Bryn bacon i smöret, rör ner äggsmeten. Rör lite mot botten och kanter, rör sen försiktigt smeten in mot mitten av stekpannan.

Låt steka på svag värme i  ca 20 min. Lägg på ett lock sista minuterna, så stelnar den på ytan och blir lättare att ta ur pannan.

En äggakaka ska egentligen vändas i originaltappning men det fungerar inte så bra utan mjöl i smeten.

Coleslaw med pepparrot

Coleslaw med äpple och pepparrot 3-4 port

5 dl strimlad salladskål eller vitkål

2 dl crème fraiche

2 msk riven, färsk pepparrot

1 halv pressad citron

1 strimlat äpple

Salt

Blanda kål och äpple i en bunke, pressa över citronen. Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt.

Blanda allt försiktigt, låt stå en stund i kylen så smakerna mognar fram. Servera äggakakan med salladen och lingon.

Här hittar du mitt recept på lingonsylt utan socker.

Sockerfri lingonsylt


Bacon-klubbor

baconklubbor
Hej igen, det blir långt mellan uppdateringarna här på Kryddburken just nu men jag hinner inte med allt i vardagen som jag skulle önska. Mycket på jobbet o ingen semester o familj o kontor som ska skötas och pysslas om. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så lovade jag er receptet på BACON-KLUBBORNA! Så det kommer här! :-P

Vad jag i efterhand skulle justerat i receptet är att istället för stekfläsk/tjocka skivor bacon använda hel bit rimmat sidfläsk som man själv skär i lagom tjocka skivor, ca 1 – 1,5 cm. Då bränns inte kanterna lika lätt som de gör om man viker ihop tunnare skivor. Marinaden tycker jag är klockren, men vill man ha lite extra sting så ta några droppar D’Elidas på samt flingsalt efter grillning. Vill man ha en rökig smak, använd ett rökt flingsalt!

ca 10 st
Det här behöver du : 
10 tjocka skivor rimmat stekfläsk
½ dl flytande honung
1 msk malen paprika
2-3 tsk valfri grillkrydda

Efter grillning : 
Några droppar D´Elidas
Flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Vi skivorna dubbla och trä upp på grillspett. Rör ihop igredienserna till marinaden och pensla på. Låt stå över natten i kylskåp om du har tid.

Grilla klubborna på medelvärme, har du marinad kvar så pensla lite under tiden du grillar. Dom fastnar INTE på gallret, även om man kan tro det. ,-)

Lägg upp klubborna för servering och droppa över lite D´Elidas chilisås och strö över flingsalt.

recept_med_bacon_baconklubbor
Trädda på spett och penslade med marinaden.

grillade_baconklubbor
På grillen. Vänd flera gånger och pensla ev. på mer marinad om du fått över.

bacon_klubbor
ÄT OCH NJUT!! Detta är så galet gott! :-P

Vinn en årsförbrukning SMÖR

arla_svenskt_smör
Hur är det med mina semesterfirare därute? Sugna på en tävling till kanske? :-P

Vad sägs om en årsförbrukning svensk SMÖR till ett värde av 300kr?
Allt du behöver gör är att berätta för mig vad som är skillnaden på smör och margarin!?

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Jag vill ha ditt svar här i kommentarsfältet senast torsdag 31 juli. 
Din kommentar kommer att synas efter att den godkänts.
Vinnaren får välja hälften svenskt smör havssalt och hälften vanligt smör om de vill.

Lycka till! 

 

Tävling i samarbete med Arla svenskt smör

Semestern slut…

Vi investerade mitt i semestern i en husbil från 2005 som gått endast 3.400 mil!
Denna lilla ”Moby Dick” (Burstner 951) har tagit oss på lite turer runt i södra Sverige.

Husbil dvs en ombyggd Ford Transit åkte jag i redan 1979-1984 och såg delar av Sverige, Norge och Europa. Allt sedan dess har min dröm varit att ha en riktig husbil, det tog 30 år och nu så har vi en. Vi hyrde en husbil en vecka för ca 15-18 år sedan när barnen var små och med jämna mellanrum har vi besökt husbilsförsäljare och gått in och ut ur massor av husbilar och drömt… tänkt, ja när barnen flyttar hemifrån så kanske… och nu så har ju den sista gjort det så :D

Nu får vi alltså se om detta är något för oss på riktigt eller…

Här får ni ett axplock ur turerna.

DSC_0710

DSC_0731

DSC_0506

DSC_0516

DSC_0545
Många av våra fricampingar så ut i denna stilen. Vi stod aldrig längre än från kvällen till morgonen, redan kl 8.30 var vi ”on the road again”!

 

Våren i bilder i en rasande fart!

10
(Solnedgång vid Klinta strand, Köpingsvik. Foto: Joline Nilsson)

Känner inte riktigt att jag haft tid och heller inte energi till bloggen på sistone. Ibland kommer livet i kläm och tusen järn i elden på hemmaplan. Ni ska få en kort resumé av både, valborgsfirande, 50-års-kalas-fixande, några små roadtrips på ön och vad som hänt den sista tiden! Imorgon är det jobb o skola igen så jag hoppas hinna uppdatera dagens söndagsmiddag också lite senare. :-P

I år var det Köpings skola klass 5 som stod för Köpingsvik valborgsfirande. Vi ansvarade för arrangemanget med korvgrillning, kaffe o fika, lotteri inför kommande skolresa. Superroligt med engagerade barn och föräldrar och majfirandet blev en riktigt lyckad kväll med brasa och glada besökare och barn.
8
Majbrasan Köpingsvik, Klinta camping. 2014.

7

Våren har verkligen kommit till Öland, det är knott och flugor som vaknat till liv, göken har kommit, rapsen står i full blom, liksom gullvivorna. Bönder plöjer åkrar och barnen studsar studsmatta och går i shorts varma dagar. Det är härligt!

körsbärsblomma
En som verkligen njuter av värmen är Kean som solar sig stekhet på gräsmattan, och nu kom jag på (igen) att jag måste köpa fästinghalsband till honom. Det finns gott om dom små krypen i år och det är mindre trevligt.

kean_dobermann_solar

Nu i helgen har vi firat min morbror som fyllt 50 år. Vi har skramlat o samlat allihopa till en eu-moped och Nicke roddade med affär och upprustning. Fixade lite småfel och putsade upp den glänsande hallonröd. Jag tecknade en bild och ramade in, Joline likaså. En korg med drickbart, skumpa och 50 röda rosor blev det också. Jag tror han blev glad och nöjd! ;-)

moped

Röda faran! :-P

teckna

Blyertsteckningar från mig o Joline. Jag har använt blyerts + tusch och sen doppat den i kaffe, därefter fyllt o med svart tusch o lite skuggor. Samt rivit kanterna! ;-)
Joline har gjort tro – hopp & kärlek med kinesiska tecken.

9

En för året första sväng till norra Öland har det också blivit och givetvis ett stopp på vårt favoritställe Sandviks kvarn.

5
Veckan som gått har Nicke haft semester och blandat med sjuka barn har vi fortsatt förbereda inför gårdagens kalas. Ett par smörgåstårtor till leverans och en o annan rabarberpaj har också passerat…

6

rabarber_paj_rabarberpaj

1

Vi har även lunchat på tu man hand i Kårehamns fiskerestaurang.

kårehamn

3
Sååå gott, och stämningen, miljön vid havet är bara så mysig!

Nu ska jag snart börja förbereda söndagsmiddag, packa jobb o skolväskor sen börjar allvaret igen. Orkade du läsa ändå hit? Lämna gärna en kommentar o sänd mig lite energi… Senare i veckan ska jag också presentera vinnarna av D´Elidas chilisåser. :-P
Kramar till er mina finaste. ♥

Hemma igen från semestern!

DSC_0096Nu så har jag kommit från 3 veckors långledigt på Kreta! Så här brunbränd har jag nog aldrig varit…

Borta bra men hemma bäst, kan man också alltid konstatera ;)

dock tar ju alltid livet tag i en efter så lång bortavaro… så här går allt i nu 110…

Kommer försöka ta vara på den svenska sommaren också mellan varven och bloggen kommer gå på halvfart, men de av er som har frågor mm kommer få snabba svar nu i alla fall.

Kram på er alla!!