Grekisk fiskgryta 2 port
200 g fisk i bitar
100 g musslor och/eller räkor
100 g fryst eller färsk bladspenat
8 cocktailtomater i fyra delar
2 dl tärnad aubergine
1 dl tärnad paprika
1 dl buljong
½ dl olivolja
1 dl hackade, färska örter
1 pressad citron
Salt
Chiliflingor
Hetta upp oljan och stek aubergine, paprika och tomat ett par minuter så de får lite färg. Rör om då och då.
Blanda ner tinad eller färsk spenat och låt den fräsa nån minut, krydda med salt och chili.
Tillsätt buljongen, koka upp och blanda försiktigt ner fisken.
Värm grytan igen och vänd fiskbitarna efter en minut.
Blanda ner musslor, färska örter och citron, låt allt bli varmt.
Servera gärna med en klick aioli och glutenfria scones.
Vill du laga mer av min typ av recept så hittar du mina kokböcker i länkarna här nedanför.
Jag blir riktigt glad om du stöttar mitt skrivande genom att köpa en eller fler av böckerna, till dig själv eller som present.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken