Lövbiffsrulle

kebabrulle_lövbiffsrulle
Vill du njuta av en hemmagjord kebabrulle med grymt mört kött? Välj då lavash, mjukt tunnbröd och lövbiff. Dööögott säger jag bara! Låt lövbiffen bräsera i en buljong med massor av smaker tills den blir så mör att den bara smälter i munnen. Fyll rullen med lök, krispiga grönsaker och en god kebabsås… Ja, det blir inte bättre än så en tisdag. :-P

4 port
Det här behöver du : 

Lavash tunnbröd
500 gram lövbiff i skivor
2 msk tomatvinäger (Mutti)
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 finriven vitlöksklyfta
1 liter oxbuljong
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär lövbiffen i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn på köttet så det får fin färg. Rör ner tomatvinäger, tomatpuré, chilisås och riv ner en vitlöksklyfta. Sänk värmen till medel och slå på buljongen så det knappt täcker köttet. Låt bräsera ca 1 timme. Tillsätt mer av buljongen efterhand den kokar in. När köttet är riktigt mört rör ner en burk creme fraiche och låt puttra tills du fått en krämig sås runtom köttet. Smaka av med salt & peppar. Fyll lavashbröden med lök, paprika, tomat, zucchini och lövbiff. Rulla ihop – ät och njut!

lövbiff_kebabrulle
Härligt god lövbiff som ska bräsera så den blir riktigt mör.

kebabrulle_fyllning_lövbiff
Krispig lök och grönsaker tillhör en god rulle.

lövbiff_bräsera
Köttet bräseras i buljong – låt de få ta lite tid att få det riktigt mört. Segt, hårt kött är inte gott och jag lovar du kommer verkligen älska det här! ;-)

kebabrulle_lövbiff
Värm gärna brödet och slå in rullen i folié så håller sig maten varm!

lövbiff_lövbiffsrulle_wrap_kebabrulle
Lägg på lövbiffen, toppa om du vill med en extra kebabsås. Recept HÄR!

lövbiffsrulle_kebab_rulle
Mmmmmmm….. ”Kebabrullen” du enkelt gör hemma! :-P

"Världens Godaste Fläskfilé" – instämmer helt


Ja, Kajsa (största tösen) och hennes Fredrik kom mot Göteborg, för att hälsa på över helgen.De stannade till här i Partille och tackade givetvis inte nej till en lunch hos mamsen.

Från några, av de alla, bokmärkena jag har på telefonen, valde jag " Världens Godaste Fläskfilé". (allt för att imponera stort )

Inspirationen till receptet hittade jag hos Hundra procent Ella.
Otroligt god och enkel tillagning.Kan absolut rekommenderas av mig och mina matgäster.

Recept:
För: 6-8 personer

Ugn: 200 grader C. 25 minuter.

2 fläskfiléer à ca 600 g
(samma mängd kycklingfiléer)
Salt
Peppar
1 brk mascarponeost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche naturell
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 stor röd paprika

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg.
Lägg dem sedan i en ugnsform.
Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop.
Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt dem i såsen.
Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet.
Sätt in i 200 grader varm ugn i 25 minuter.

 Här serverades rätten med kokt jasminris och en grönsallad :))




Laxmedaljonger och potatisrosor

potatisbakelser_muffinsplåt_muffinsform
Fisk och potatis i all ära men kan man trolla fram både medaljonger och rosor av dom två så blir det hela lite festligare, dessutom snyggare och roligare att servera. :-P

Jag har helt enkelt använt mig av fyra laxfiléer, snittat dom nästan igenom från smala till breda änden, rullat ihop och sedan kryddat och ugnsstekt dom. Potatisrosorna är tunna skivor potatis i muffinsplåt, salt, peppar, lite grädde och riven ost! – Tjoff in i ugnen ca 45 min. Lätt som en plätt! Här serverat med rostade grönsaker i panna och en kall vitlök & gräslökssås. Vansinnig… Jag menar OTROLIGT gott!!! :-P

4 st laxmedaljonger, 8-10 st potatisrosor 
Det här behöver du : 

4 laxfiléer
Örtkrydda
Salt & peppar
Smör

8 potatisar
salt & peppar
Några skvättar grädde
Riven ost

GÖR SÅHÄR : 
Ställ laxfiléerna på ”kant” och skär med vass kniv från den smala änden mot den breda utan att skära ända ut. Rulla ihop och lägg på ugnsfast fat. Krydda med örtkrydda, salt, peppar och lägg en klick smör ovanpå. Ugnsstek ca 10-15 min i 175 grader.

Skala potatisen och skär i tunna skivor. Smörj en muffinsplåt och lägg ett varv skivad potatis i varje form. Salta, peppra, lägg ett par varv till. Slå lite grädde i varje ”ros” och toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 45 min 175 grader.

skivad_potatis_muffinsplåt_potatisbakelser_potatisrosor
Första varvet med potatisrosor i muffinsplåten.

potatis_muffinsplåt_potatisbakelser_potatisrosor
Sista varvet. Lite grädde i varje, mer salt och peppar och toppa med riven ost.

grönsaker_rostade_majs
Grönsaker och champinjoner som ska få rostas i het stekpanna. Majs, zucchini, purjolök, tomat och champinjoner.

laxfileer_laxmedaljonger
Laxmedaljongerna snurrade…

laxmedaljonger_snurra_ihop
Kryddade med örtkrydda, salt, peppar och en klick smör på varje. In i ugnen ca 10-15 min 175 grader.

potatisbakelser_muffinsplåt_muffinsform
Potatisrosorna är klara! :-P

rostade_grönsaker
Rosta grönsakerna ett par minuter i torr stekpanna. Salt & peppar.

laxmedaljonger_potatisbakelser
Smaklig måltid! ;-)

Dulche De Leche Cheesecake


Kexbotten:
220 gr Digestivekex
100 gr smält smör
 
Cheesecakefyllning:
700 gr Philadelphiost
1 1/4 dl socker
3 ägg
50 gr Dulche de leche eller annan kolasås
50 gr mörk choklad
 
Garnering:
4 msk Dulche de leche eller annan kolasås
evt lite hackade hasselnötter för dekoration på kakan
 
1 springform ca 23 cm
 
Ugn:150 °c
 
Lägg bakplåtspapper i botten på springformen. Kör digestivekexen till fina smulor i en matberedare.
Blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i botten på springformen.
Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa ihop Philadelphiaost och socker, tillsätt 1 ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
Lägg över 1/3 smet i en annan skål ställ åt sidan.
Blanda ner 50 gr Dulche de leche i resterande 2/3 smet.
Häll detta över kexbotten.
Smält chokladen och låt svalna något, bland detta sedan med smeten du ställde undan.
Skeda försiktigt ut detta över Dulch de leche lagret och jämna till.
Vira in formen med ugnsfolie så att den blir vattentät.
Sätt den i en annan form och häll på vatten upp till 0,5 cm från kanten, detta förhindrar att cheesecaken spricker.
Baka i 35-45 minuter eller tills svagt gyllenbrun något mörkare kanter.
Den skall kännas fast men fortfarande lite lös i mitten.
Ta upp formen ur vattnet och sätt på tex galler.
Låt svalna i rumstemperatur och låt stå i kylen några timmar , helst över natten.
Ta ut den kylda cheesecaken och bred ut Dulch de leche över hela, dekorera evt med hackade hasselnötter.

I love cheesecake :)
Hemligheten bakom den godaste kebabsåsen!

kebab_kebabsås_vitlökssås
I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.

Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…

Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!! :-P
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de… :-P

Låter döknasigt jag vet, men det är gott!

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA :-P
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.

kebab_remsor
Hemmagjort kebabkött? - Kolla in receptet HÄR!

Stark ”tomatsky” till kebabköttet : 
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.

Tillbehör : 

  • Pitabröd – se recept HÄR!
  • Strimlad vitkål
  • Strimlad rödlök
  • Tomatskivor
  • Fefferoni

 

 

Gästbloggare Pernilla Lundin

pernilla_gästbloggare_kryddburken

Hej på er alla Kryddburkare :-P  Då har jag fått den stora äran att göra ett gästinlägg här hos Syster Linda! <3

Jag heter Pernilla Lundin, bor några kilometer från Metropolen Ullared! Där bor vi, min man, två söner och några hundar… Jag jobbar som butiksbiträde i en liten ICA butik, och på min fritid… lagar jag mat, bakar och pysslar  gärna med scrapbooking.

pernilla_lundin

Mitt första möte med Kryddburken
Letade efter ett såsrecept och så hamnade jag här i flera timmar… Ja så länge var det nog. ;-) Det finns en oändlig skatt med recept just hos Kryddis!

Följde bloggen ett tag innan jag tog modet till mig att kommentera lite, och sedan hittade jag Kryddburken på Instagram, följde henne där ;-)  Och så på facebook… Tillslut gav Linda upp, hon fick en stalker på halsen <3

Vi har hela Sverige mellan oss, men jag har min själssyster hos Linda, vi älskar mat, pyssla i hemmet, göra testmat på våra familjemedlemmar, och fotar allt innan någon får ta mm, mm.

Och nu tänkte jag bjuda på det jag bjöd Familjen Nilsson på, när de var på besök hos oss en helg innan påsk.

Kycklingpaj

Det här behöver du :
Valfri Pajdeg
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 liten burk champinjoner, eller färska
1 gul lök
2 dl 34% creme fraiche
1 liten tub räkost (Kavli)

På bilden har jag både en stor burk med creme fraiche och en burk med räkost… men det gjorde jag inte åt. :-P

GÖR SÅHÄR :
Hacka ner lök, paprika och champinjoner i mindre bitar, fräs till i lite smör så löken mjuknar. Pilla kycklingen från benen och dela i lagom munsbitar. Lägg kyckling och grönsakerna i pajformen med pajskalet. Blanda ihop creme fraichen med räkosten, litet drag med pepparkvarnen och några saltkorn. Häll smeten över .

Grädda i 200 grader tills det får en fin brun färg, ca 15-20 min. Låt pajen vila i 10 minuter innan servering, så den sätter sig lite. Servera med en god krispig sallad och ett gott vitlöksbröd t.ex.

Hoppas ni kommer prova denna super enkla, men så goda kycklingpajen!
Kramar från Pernilla

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (1)

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (2)

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (3)

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (4)

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (6)

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (7)

kryddburke_gästbloggare_pernilla_lundin (9)

Rabarberpaj med havregryn

Nyttigt rabarberpaj recept med havregryn – enkelt och gott recept på rabarberpaj med havregryn.

Enklaste rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber och som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare rabarberpaj recept där man får en riktigt god Rabarberpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig Rabarberpaj så blir Rabarberpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber stjälkar
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala och skiva rabarberna.
2. Lägg rabarberna i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över rabarberna.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över rabarberskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 01:35:48. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med havregryn dök först upp på Rabarberpaj.se.

Amerikansk rabarberkaka

Nyp ihop smör, mjöl och vatten till deg.
Lägg i plastpåse i kylen medan du skalar och rabarberskivorr rabarberna fint.
Blanda socker + alla kryddorna i en skål. Dela degen och kavla ut ena halvan.
Klä en pajform med den och nagga botten.
Strö lite sockerblandning på botten, lägg i rabarberna och strö på resten av sockret.
Kavla ut den andra deghalvan till lock och lägg över pajen och tryck ihop runt kanten.
Snitta några lufthål i locket och pensla det med uppvispat ägg. Strö på lite socker om du vill.
Grädda pajen i 225 grader mitt i ugnen ca 30 min. eller tills den har fin färg.
Ät ljummen med vispad vaniljsås eller med vaniljglass.

En mustig, kryddoftande paj
200 g smör
5 dl vetemjöl
ca. ½ dl kallt vatten

Fyllning:
4-7 något syrliga rabarber, beroende på storlek
1 ½ dl strösocker
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1 tsk kanel
½ tsk malen muskot
1 krm malda nejlikor
1 uppvispat ägg till pensling

Originally posted 2009-09-17 01:52:59. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Amerikansk rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Skånsk rabarberkaka med vaniljsås

Så här går du tillväga för att baka en världsklassiker – den skånska rabarberkakan med vaniljsås! Sätt ugnen på 200 grader. 
Smöra en gjutjärnsstekpanna med höga raka kanter. 
Lägg ett tillklippt smörpapper i botten. Blanda ströbrödet och sockret. 
Lägg ett lager i botten, bara så det täcker ordentligt.

Lägg på ett lager rabarbermos, ca 2 cm tjockt.
Mer ströbröd, sedan rabarbermos, till sist ytterligare ett tjockt lager ströbröd.
Klicka på ordentligt med smör på ytan och grädda i ca 200 grader 30-40 min.
Ytan ska bli läckert knaprig.
Låt kakan svalna, dra med en kniv runt kanten och skaka pannan.
Lägg ett fat på och vänd hastigt upp och ner.
Dra bort smörpapperet och vänd kakan igen så att den knapriga sidan kommer upp.
Pudra ev lite florsocker över kakan.
Servera med vaniljsås.
Det här behövs:
ca 5 dl osockrat rabarbermos
ca 5 dl ströbröd av kavring
3 dl strösocker
50-75 g smör
ev. florsocker

Originally posted 2009-09-17 01:50:10. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Skånsk rabarberkaka med vaniljsås dök först upp på Rabarberpaj.se.

Min mjuka rabarberkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.)
Lägg i skivade rabarber och strö på 3-5 msk socker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken.
Blanda sist i det avsvalnade smöret.
Häll därefter på detta över rabarberskivorna
och grädda i 175-200* i ca 35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser:
5-8 goda rabarber
2msk.smör
3-5 msk socker
2 ägg.
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl gräddmjölk
50-75 gr smör

Originally posted 2009-09-17 01:56:20. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Min mjuka rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.