Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både vaniljsås eller vaniljglass. Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar. Ingredienser: (6 – 8 port) 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar [...]
Posts Tagged ‘sås’
grahamsmjöl,havregryn,Knäckig rabarberpaj,rabarber,Rabarberkaka,Rabarberkompott,Rabarberkräm,Rabarbermarmelad,Rabarberpaj med havregryn,Rabarberpaj med maräng,Rabarberpaj smulpaj,Rabarbersaft,Smör,Socker,vaniljsocker,Vetemjöl glass,GT,ingredienser,margarin,paj,rabarber,rabarberpaj,recept,sås,vaniljsås
En knäckig Rabarberpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga Rabarberpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Ingredienser (10-12 portioner) Pajfyllning 10-12 st rabarber 8 msk strösocker 4 msk kardemumma Paj täcke (pajdeg) 200 gram smör 200 gram socker 200 gram vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala rabarberna och skär dem [...]
Oxalsyra (C2O2(OH)2) är en relativt stark (3000 gånger starkare än ättiksyra) karboxylsyra som finns i flera olika växter såsom rabarber och harsyra. Namnet kommer från det vetenskapliga namnet för harsyra, Oxalis acetosella. Oxalsyrans salter kallas oxalater. Oxalsyra är svagt giftigt, och irriterar mag- och tarmkanalen vid intag. Oxalsyran reagerar med kroppens kalcium och bildar kalciumoxalat [...]
Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums: * 6 rabarber * 2 msk socker eller efter smak * Pajdeg: * 1 dl vetemjöl * 1 dl grahamsmjöl eller havregryn * 2 tsk socker * 100 g [...]
10 rabarber 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. 1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, [...]
Fantastiskt god Rabarberpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga pajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande paj så är denna variant den solklara vinnaren! Självklart är de tmed hemmagjord vaniljsås i pajen. * Paj med botten och lock. * pajdeg (blanda 4 dl vetemjöl med 150 ml smör [...]
Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg rabarberskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir [...]
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!

Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!

Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
Recent Posts
- Fetaoströra och Gastro Nord
- Tips på tårta till helgfikat!
- Föreläsning med Halva Lindha, kokbokssignering och en natt på Villa Anna i Uppsala
- Hur går jag ner i vikt?
- Sås med äpple & curry (mejerifri)
- Biff Stroganoff
- Lövbiffsrullader med rösti
- Birgitta Höglunds bästa grilltips
- Hitta din favoritgröt – basrecept som är lätt att variera!
- Surkålspesto
- Nu får ni se mer av min kokbok Matfilosophie!
- Pasta Alfredo
- Aftonbladet Söndag – tävla om min kokbok Matfilosophie!
- Mamma Mias kanelbullar
- Fiskgratäng med torskrygg i hummersås
- Chili con carne som smakar fågel
- Äntligen ett nytt recept – viltskavsgryta med zoodles!
- Äntligen ett nytt recept – viltskavsgryta med zoodles!
- Vegetarisk pasta med grillade grönsaker och fetaost
- Glutenfritt mandelbröd och vårvinter i Jämtland
Contributors
Tags