Fredagsmys med grönsaksstavar och dipp

fredagsmys_grönsaksstavar_dipp_grönsaker
Så va de fredag igen! Underbart med familjemys och ledighet tillsammans! Här hemma blir det tacos till kvällsmiddag. Ska strax börja bryna färsen, resten har jag förberett så det är klart. Det var ett tag sen vi hade tacos här hemma så det ska bli supergott.

Grönsaksstavar och lite goda dipper är inte heller fel i TV-soffan en fredagskväll, det måste ju nödvändigtvis inte vara chips till dipp! ;-)

 Vad ska ni mumsa på hemma hos er ikväll?

olw_sipp
OLW´s taco dippmix är en  klassiker vi brukar använda, nacho cheese däremot har vi inte testat förut och den är mild med god ostsmak, passar perfekt till färska grönsaker eller som sås till tacos.

grönsaker_dipp_fredagsmys
Bara att hugga in!

rosor
Ha en mysig fredagskväll allihopa! :-P

The post Fredagsmys med grönsaksstavar och dipp appeared first on Kryddburken.se.

Fiskgratäng med lax, citron & dillsås

fiskgratäng_citron_dillsås
Nu ska ni få ett hejdundrande gott recept på fiskgratängen vi gjorde igår! När jag var liten gjorde pappa ofta helstekt röding i ugn och till de minns jag att han alltid hade en sån god sås till. Det var några år sen jag frågade efter receptet och blev mäkta förvånad över att det bara var creme fraiche, mjölk, fiskbuljong och citron…

Fyra futtiga ingredienser till den goda såsen?!! Jaha…
Ibland är verkligen det enkla det godaste också. :-P

Här kommer såsen igen fast i en ljuvlig god gratäng med duchesspotatis och lax. Extra dill fick sällskapa också, det kan aldrig bli fel!

Det här behöver du : 
4 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron (liten, alt. en halv större citron)
Salt & peppar
1 kruka dill

GÖR SÅHÄR : 
Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken. Slå på såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen. Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron och gröna ärtor.

Duchesspotatis :
6-8 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar.

laxfiléer_fiskgratäng_sås_potatismos_citron_dill
Mise en place!

spritsa_potatismos_fiskgratäng_laxfiléer
Lax och duchess på plats. Bara att hälla på såsen…

fiskgratäng_potatismos_lax
Och klippa över dillen… rör ner den något i såsen innan gräddning.

fiskgratäng_lax_citron_dill_sås
Efter ca 20 min – klart!

fiskgratäng_lax
Ät och njut av den godaste fiskgratängen.

The post Fiskgratäng med lax, citron & dillsås appeared first on Kryddburken.se.

Hatt et Söner – Svenskt champagnehus!

hatt-et-soner029Är det möjligt?
Japp, jag fick nyss veta att Hatt et Söner tillverkar champagne och denna champagne finns på vårt systembolag i ordinarie sortement. Denna måste testas vid tillfälle!

Denna Hatt et Söner champagne finns annars mest i Asien och på Michelinkrogar, så att systembolaget vill ha den i sitt ordinarie sortement är ju kul!

Jag kan inget om viner eller champagne men jag uppskattar ju att den är svensk fast ändå fransk… För vi alla vet väl att inget får kallas champagne om det inte tillverkas i distriktet Champagne i Frankrike.

Jag måste bara få dela med mig av den lite gulliga historien om Hatt et Söner som i sin helhet kan läsas på frontface.se
där Kristofer Ruscon intervjuas, han är en av sönerna i Hatt et Söner.

”Min familj har länge jobbat inom vinhandel i Frankrike. Familjen bedrev olika typer av verksamheter såsom båttransporter och hattfabrik under stora delar av 1900 talet. Vi köpte även ett ölbryggeri i vilket vi fortfarande bor kvar även om verksamheten lades ner för länge sedan.

Min farfar Joseph Ruscon har smakat av vin sedan ung ålder. Han började på allvar efter andra världskriget. För över 40 år sedan så fick han kontakt med familjen Vallois genom en blindprovning. På den tiden var fader Vallois fortfarande aktiv och var en av dem som en gång i tiden drog igång kooperativet La Vigneronne i Vertus. Min farfar blev så förtjust att han började med att köpa runt 1000 flaskor om året för familjens privata konsumtion. Dessa affärer ledde snart till en vänskap som har växt fram över generationer. Så när jag var liten så minns jag mycket väl våra middagar med Vallois. Vänskapen växte sig sakta men säkert in till en affärsrelation och för sex år sedan fick vi veta att Vallois inte skulle gå vidare i nästa generation. Det var då vi bestämde oss för att jobba med honom och skapa ett nytt globalt hus tillsammans. Det stora problemet för oss i den punkten var finansiering och struktur. Det tog oss några år att leta reda på lämpliga partners för att dra igång verksamheten och under tiden så jobbade vi med att kommersialisera de champagner som fanns idag. I april 2011 så hittade vi personer som kändes rätt och sedan dess har vi jobbat med att bygga upp det här till att bli en världssuccé.”

och jooo den är torr och därmed ok för oss LCHF´are som ändå dricker vin ibland. :D

 

Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker

kycklinggryta_ris_recept
Dagens middagstips blir en riktigt mustig och smakrik kycklinggryta med ris. Smaksatt med en mild sweet chili blir det här lätt en favorit för hela familjen och perfekt för matlådor att frysas in.

Vad äter ni helst till kycklinggrytor?
Ris? Potatis? Pasta?

Jag är inte så jätteförtjust i ris och äter nog hellre kokt potatis till om det är kycklinggryta åt hållet husmanskost. Med andra smaksättningar som chili och åt det asiatiska hållet vill jag nog helst ha pasta eller nudlar… Nu blev det ris i alla fall men jag tycker inte jag nånsin lyckas hitta ett gott ris och allt blir hårt och klumpigt efter en stund när det är färdigtkokat…

6 port
Det här behöver du : 

2-3 kycklingfiléer
1 stor gul lök
Salt & peppar
4-5 msk tomatpuré
1½ dl sweet chilisås (mild, söt)
1 liter kycklingbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk crème fraîche (2 dl)
Maizenamjöl + vatten till redning
1 burk majskorn
1 ask sugar snaps
1 gul paprika

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och bryn i het panna med hackad gul lök. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, sweet chilisås och kycklingbuljong. Låt koka upp, sänk sedan värmen och rör ner crème fraîchen och låt allt småputtra ca 10 min. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner majskorn, sugarsnaps och paprika sist av allt så du får lite krispighet i grytan.

kycklingfiléer_kycklinggryta_kycklingrecept
Kyckling och lök bryns i het panna.

kycklinggryta_recept
Kokar upp med tomatpuré, sweet chili och buljong en stund.

kycklinggryta_sweet_chili_creme_fraiche
Rör ner crème fraîchen och sist av allt grönsakerna. Smaklig måltid! :-P

The post Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.

Vi firade mamma…

per_morberg_vin_rödvin_vitt_vin_flaska
Igår fyllde min mamma 51 år… Ja, jag har en ung mamma… Hon och pappa var 15 och 16 år när jag föddes men tiden går. Jag är snart lika ”gammal” som henne, borde ju komma ikapp nån gång! :-P Vi var hemma där allihopa på eftermiddan och kvällen, jag lagade lasagne och banoffee pie.

Fina presenter, blommor och uppvaktning. Nicke köpte med sin två flaskor av Per Morbergs vin från Kalmar, det var uppskattat av både en och flera anledningar! ;-) Bjuder på några bilder jag hann ta innan kalaset tog slut…

hemma_hos_mamma_mia
Å var ska jag få plats med all mat då?? ;-)

presenter_födelsedag
Många fina presenter som väntade…

mamma_51
Fina, älskade mamma…

mamma_mia_rosa_rosor
Ett typiskt stilleben hemma hos mamma… Rosa, rosor, pärlor, spets, vitt, habby chic…

lasagne_plåt
Lasagne är något som både stora och små älskar! ;-)

lasagne
Lasagne extra allt, hemkokt bechamel, en riktigt mustig köttfärssås, färska lasagneplattor och massor av ost… Recept, fler bilder med beskrivning hittar du här >>

banoffee_paj_dulce_de_leche
Två burkar kondenserad mjölk har kokat (sjudit) i 2½ timme, å då blir det sån här läcker, krämig kolasås. Dulce de leche. :-P

banoffee_pie_banoffipaj
Recept på Banoffee pie hittar du här >>

The post Vi firade mamma… appeared first on Kryddburken.se.

Korvstroganoff i ny tappning

korvstroganoff_supergod_annorlunda_korvgryta
När jag var liten var ”makkaråner och kårv” bland det bäst jag visste. Stekt falukorv eller denniskorv, bara jag fick makkaråner till och massvis med kärttshupp!! ;-)

Det gillar jag än idag men jag tänkte att ni säkert blir besvikna om jag nu bara berättar hur man steker korv, kokar makaroner och klämmer ur en halv ketchupflaska?!

Så jag gjorde en korvstroganoff i ny tappning som inte alls blev tokig, faktiskt den godaste korvstroganoff hittills. Ibland måste man förnya sig sägs det ju och det gjorde inte ont alls! :-P

Det här behöver du : 
1 ring falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk skivade champinjoner
1 dl tomatpuré
2 msk milt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
2 msk vit balsamvinäger
½ dl ketchup
Några droppar D´Elidas chilisås
1 l köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning av såsen
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skära korven i kvartar. Stek den i stekpanna så den får fin färg och blir lite knaprig. Lägg upp på ett fat vid sidan om så länge.

Skölj och skiva zucchinin, finhacka lök, vitlök, paprika och fräs på tillsammans med champinjoner i samma panna. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes och rör om ordentligt.

Slå på balsamvinägern, ketchup, D´Elidas och buljongen. Sänk värmen och låt allt få puttra ihop ca 10 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småputtra en stund till. Smaka av med salt och peppar. Lägg i falukorven i pannan. Strö över persilja och servera med stora makaroner.

korvstroganoff_supergod
Är man förberedd är det mycket roligare att laga mat. Och lättare att hålla rent o snyggt omkring sig.

falukorv_stroganoff_korvgryta
Falukorven är stekt.

smaksättning_grönsaker_tomat_korvgryta_korvstroganoff
Grönsaksröran till såsen fräser…

korvgryta_korvstroganoff_recept
Doften är minst sagt helt underbar!! ;-)

falukorv_middagstips_recept_korvgryta
Buljongen är tillsatt och nu får det puttra ihop en stund…

korvgryta_korvstroganoff
Strössla över persilja. Servera!

korvstroganoff_ny_annorlunda_godaste
Man kan ju inte äta spagetti och köttfärssås varje måndag hur länge som helst??! :-P

The post Korvstroganoff i ny tappning appeared first on Kryddburken.se.

Chokladmousse ljus och mörk

choklad_dessert_mousse_ljus_mörk
Lördagens dessert gav verkligen mersmak och för den chokladtokige är detta ett riktigt säkert kort. Receptet på moussen (Per Morbergs) brukar jag ofta använda mig av men i större mängd, här ville jag bara ha lite av den mörka och lite av den ljusa så recepten är halverade men kan alltså dubblas om det behövs.

Istället för att servering i snygga fina portionsglas så tog jag lite vad jag hittade i skåpen som glöggmugg, syltburk, ljuslykta och en vanlig glasburk… Det blir lite olika storlekar på portionerna förstås, så här kan man ta en liten, stor eller mittemellan, helt å hållet vad man är upplagd för och dessutom tycker jag det är mycket tjusigare att servera i olika glas! :-P

Blir 4 portioner med både den mörka och ljusa tillsammans. 

Mörk chokladmousse 
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden fluffig. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulan i chokladen, den bör fått svalan något så den inte är jättevarm. Rör sen ner chokladen försiktigt i den vispade grädden. Fördela i portionsglas eller en stor skål. Gör på samma sätt med den ljusa chokladmoussen.

Ljus chokladmousse
100 g ljus marabouchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Topping; Vispad grädde + chokladsås

chokladmousse
Fyra ”glas” förberedda med den mörka och ljusa chokladen. Nu ska de få stå till sig i kylen minst 2 timmar…

chokladmousse_ljus_mörk
För att sen få en liten gräddsprits på toppen och lite extra chokladsås…

recept_dessert_efterrrätt_chokladmousse
Inte så tokigt va? ;-)

chokladmousse_ljus_mörk_recept
Jag lovar det är mäktigt, chokladigt och syndigt gott… :-P

The post Chokladmousse ljus och mörk appeared first on Kryddburken.se.

Devil´s chicken

devils_chicken_recept
Vad gör man med en hel färsk kyckling egentligen?? Här får ni min version på Devil´s chicken, eller djävulskyckling och även era egna tips!

Devil´s chicken, eller djävulskyckling är vansinnigt gott. Bli inte rädd för de starka kryddorna som sambal oelek eller chilisås, det blir en riktigt fin balans tillsammans med den milda yoghurtsåsen. Mängderna kan du justera såklart efter eget tycke, eller utesluta om du så vill. Här hemma åt vi upp allting på tre personer + en matlåda och det gillades av både Nicke, Joline och mig själv. En enkel, billig vardagsrätt utan krångeli-krångel! ;-)

Ni som följer Kryddburken på facebook är himla flitiga på att komma med idéer, tips och kommentera, det är superkul tycker jag. Fortsätt så. Är det dessutom så att du råkar ha en fråga du vill ha svar på ”snabbt” så skriv på fb, den har jag ju alltid tillgänglig i iphonen och hinner med lite bättre än mailen som ska sorteras till höger o vänster.

Ja, de tips ni hade var grymt bra så jag skriver med dom här ;
Även om inte recepten står med här så är självklart recepetmakarna själva välkomna att lämna en kommentar med sitt recept. Annars tycker jag ni ska googla. Finfina tips här. 

  • Helstekt, fylld med paprika, lök, vitlök & timjan. Stekpåse.
  • Helstek på plåt med örter, grönsaker & rotfrukter runtom.
  • Djungelgryta
  • Djävulskyckling
  • Kyckling med ragonsås
  • Kycklingratäng
  • Djävulskyckling
  • Kyckling, ris och kantarellsås
  • Dillkycklinggryta
  • Kyckling i lergryta
  • Kycklingssoppa med morötter, lök, palsternacka, persilja, kålrot & risoni.
  • Varm rödbetsallad med getost & kyckling.

Det här behöver  du : 
1 hel, färsk gårdskyckling
½ dl rapsolja
1 pressad citron
1 msk tomatpure
½ msk sambal oelek
2-3 tsk D´Elidas chilisås
Chiliflakes
Salt & peppar

Mild yoghurtsås : 
2 dl turkisk el. grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj kycklingen och klappa den torr med hushållspapper. Skär över bröstbenet och vik ut kyckling. Lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Pensla hela kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Ställ in i het ugn ca 225-250 grader och låt steka 15-20 min. Sänk värmen till 175 grader och pensla kyckling ytterliggaren nån gång innan den ska tas ut. ca 40-45 min till…

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera med sallad och ris. Smaklig måltid!

färsk_hel_kyckling
Hel, färsk kyckling! Så gott…

hel_färsk_kyckling_recept_djävulskyckling
Lägg kycklingen med bröstet uppåt.

stycka_hel_kyckling
Skär ett längsgående snitt med vass kniv vid sidan om brösbenet och skär neråt men inte helt igenom ryggen.

stycka_hel_kyckling_djävulskyckling
V
ik ut kyckligen och putsa bort löst skinn. Låt ben och skrov sitta kvar, det ger massor med smak till kycklingen och när den sen är tillagad är det lätt att bara ”lossa” köttet från ben och skrov.

stycka_hel_kyckling_devilschicken
Lägg i ugnsfast form.

devilschicken_kyckling_chicken
Pensla på marinaden. Stek i ugn 250 grader ca 15-20 min, sänk sedan värmen till 175 grader och låt fortsätta steka ca 40-45 min. Pensla med skyn från marianden lite då och då.

devilschicken_djävulskyckling
Färdiga! :-P Här har jag bara lossat alla delar med händerna. Bröstfiléer, vingar och klubbor.

djävulskyckling_devils_chicken
Sallad, lite hackad paprika och persilja och den goda, milda yoghurtsåsen till!

devils_chicken
Smaklig spis, detta var vansinnigt gott, hett och milt och knaprigt på samma gång! :-P

The post Devil´s chicken appeared first on Kryddburken.se.

Chilikryddad fläskytterfilé, tzatziki samt råstekta potatisskivor med lime och ingefära

råstekt_potatis_ytterfile_helstekt_middagstips
Om ni minns så bjöd ju kära maken på korvburgare i lördags så det blev inte bättre än jag jag fick bju´på mat på söndan´! Så de kan gå… :-P

Jag måste ju säga att jag är bra duktig på att krångla till de för mig om man ska jämföra hur vi män och kvinnor tänker eller hur vi ser på matlagning!

Jag ville förstås göra en riktigt god söndagsmiddag, kanske med lite medelhavskänsla, lite grekland på tapeten, lite lime och ingefära! Vårkänslor ville jag ha med också och inte den klassiska skysåsen till söndagsmiddan som alltid och inte heller dom vanliga husmankryddorna heller. Jag lyckades trolla bort dom här faktiskt.

Detta blev riktigt gott och med kombinationen chili/lime/ingefära blev det också lite ”utomlands” över det hela! Tzatziki och bearnaisesås som extra bonus. Gott med olika såser tycker jag så varför snåla! ;-)

All matlagning har sin tjusning, både ute som inne, husman som grillat, det viktiga är kanske ändå inte hur man krånglar till det eller inte krånglar till det! Det är den lilla ingredienser kärlek som gör de!

Om man bäddar in det i receptet, då kan egentligen ingenting misslyckas! Eller hur?! :-P

Råstekta potatisskivor med lime och ingefära : 
6 – 8 medelstora potatisar
2 salladslök
4 msk hackad ingefära
3 lime
Olja
Flingsalt
Svartpeppar
Örtkrydda

GÖR SÅHÄR : 
Skala och skär potatisen och salladslök i ca 0,5 cm tjocka skivor. Vänd ner allt i en ugnsfast form, inte för liten utan ganska rymlig så potatisskivorna inte ligger för mycket på varann. Hacka ingefära och strö över. Pressa över lime och lägg i klyftorna också. Ringla över olivolja. Krydda med Flingsalt, peppar och torkade örter. Vänd runt allting noga. Stek i ugn 175 grader ca 1 timme. Skaka om formen då och då.

Chilikryddad fläskytterfilé : 
Chiliflakes
Paprikapulver
Colmans senapspulver
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Putsa ytterfilén och bind upp den med steksnöre. Detta är bättre för en jämnare tillagning samt snyggare form. Häll ut kryddorna på en tallrik och rulla köttet så alla kryddor fastnar. Bryn sedan ytterfilén i het stekpanna så den får fin färg. Den ska eftersteka i ugnen. Stick in en stektermometer och slå in i bakplåtspapper. Stek i ugn samtidigt som potatisen tills du fått en innertemperatur på 68-69 grader. (tar ca 30-40 min) Ta ut den och låt vila i bakplåtspapper tills det är dags att skära upp/servera.

Tzatziki :
150 gram riven gurka
2 dl turkisk yoghurt
2 rivna vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta (ca ½ tsk) så vätskan drar ur och den får stå och droppa av en stund. Blanda sedan med resten av ingredienserna och låt gärna stå i kyl nån timme före servering.

helsteka_fläskytterfile
Fläskytterfilén, uppbunden med steksnöre och ska rullas i kryddorna.

ytterfile_fläskytterfile
Brynas i het stekpanna…

chilikryddad_ytterfile_helstekt
När innertemperaturen visar 68-69 grader, tar du ut den och låter den ligga kvar i bakplåtspapper och ”vila”… Skär upp precis före servering. Ös skivorna med skyn…

potatis_i_ugnen_råstekt
Potatisen åker in i ugnen samtidigt som köttet, tar lite längre tid men eftersom köttet ska ”vila” så tajmar dom varann ändå.

tomatsallad_roman_ärtskott
Enkelt sallad med roman, tomat, gurka, ärtskott…

råstekt_potatis_lime_ingefära
Potatisen är klar och ni skulle bara ana hur gott det doftar här! ;-)

middagstips_ytterfile_tzatziki
Sådärja! :-P Time to eat… Tzatziki och Lohmanders bearnaisesås till…

fläskytterfile_helstekt_råstekt_potatis_potatisskivor
Söndagsmiddag med smak av vår!

The post Chilikryddad fläskytterfilé, tzatziki samt råstekta potatisskivor med lime och ingefära appeared first on Kryddburken.se.

Köttfärslimpa med champinjoner och skysås

köttfärslimpa_recept
Nu ska ni få dagens recept, nämligen måndagsmiddan här i huset. Köttfärslimpa med färska, smörstekta champinjoner till, potatis, morötter och skyssås. Inte så dumt alls. När jag gör köttfärslimpa har den en strykande åtgång, det är en av Nickes många färs-favoriter, men de visste ni ju redan! :-P

Jag håller med honom, visst är det gott och speciellt med champinjoner till.

Jag vet, detta är inte burkchampinjoner (som jag är smått galen i) men de gånger jag hittar riktigt fina, små och kritvita färska då köper jag dom. Det blir tokgott om man skivar och steker i torr panna, saltar och låter dom ”vätska” av sig för att sedan få en klick smör och lite peppar, det är allt som behövs och då är dom snäppet godare än burkchampinjonerna faktiskt! ;-)

Varianten på köttfärslimpa blev denna gånger med ”löksoppa”… Jag ska förklara;
Istället för bara vanlig hackad, riven eller brynt lök så använder sig många av löksoppa i pulverform som smaksättning till köttfärslimpa. Det ÄR gott men man behöver ju nödvändigtvis inte använda pulver! Nä, så gör egen – det blir godare så och den är verkligen busenkel att göra själv.

6-8 port
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd
2 dl mjölk

Löksoppa :
50 gram smör
3 stora gul lök
4 msk oxfond
2½ dl vatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Förbered löksoppan först av allt så den får svalna något. Hacka löken och fräs i stekpanna med smöret tills löken blivit mjuk och genomskinlig, låt den steka länge på låg värme, ca 30 min. Tillsätt oxfond och slå på vattnet, låt allt få bubbla ihop nån minut. Smaka av den med salt och peppar, när den är lite för salt är den perfekt! Ta sedan av plattan och låt svalna. Om du vill kan du mixa löksoppan med mixerstav så får du en finare konsistens på köttfärslimpan, det är en ren smaksak!

Blanda sedan ströbrödet med mjölken och låt svälla, rör ihop med löksoppan och blanda sist ner färsen. Smörj en ugnsplåt och forma färsen till en limpa. Stek i ugnen ca 1-1½ timme i 175 grader.

Använd lite grann av stekskyn som bildats på plåten och sila ner i en kastrull, späd med vatten eller buljong, lite soya, en matsked vinbärsgelé. Smaka av med salt & peppar. Red såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.

* TIPS :
Tänk på det när ni steker svamp att alltid börja med torr stekpanna, inget smör eller olja alls. Stek svampen tills den får fin färg och ingen vätska finns kvar i stekpannan. Salt hjälper till att dra ur vätskan. Sen kan du peppra och avsluta med en klick smör för den goda smaken!

köttfärslimpa_champinjoner_sås

The post Köttfärslimpa med champinjoner och skysås appeared first on Kryddburken.se.