Fiskgratäng med lax, citron & dillsås

fiskgratäng_citron_dillsås
Nu ska ni få ett hejdundrande gott recept på fiskgratängen vi gjorde igår! När jag var liten gjorde pappa ofta helstekt röding i ugn och till de minns jag att han alltid hade en sån god sås till. Det var några år sen jag frågade efter receptet och blev mäkta förvånad över att det bara var creme fraiche, mjölk, fiskbuljong och citron…

Fyra futtiga ingredienser till den goda såsen?!! Jaha…
Ibland är verkligen det enkla det godaste också. :-P

Här kommer såsen igen fast i en ljuvlig god gratäng med duchesspotatis och lax. Extra dill fick sällskapa också, det kan aldrig bli fel!

Det här behöver du : 
4 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron (liten, alt. en halv större citron)
Salt & peppar
1 kruka dill

GÖR SÅHÄR : 
Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken. Slå på såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen. Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron och gröna ärtor.

Duchesspotatis :
6-8 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar.

laxfiléer_fiskgratäng_sås_potatismos_citron_dill
Mise en place!

spritsa_potatismos_fiskgratäng_laxfiléer
Lax och duchess på plats. Bara att hälla på såsen…

fiskgratäng_potatismos_lax
Och klippa över dillen… rör ner den något i såsen innan gräddning.

fiskgratäng_lax_citron_dill_sås
Efter ca 20 min – klart!

fiskgratäng_lax
Ät och njut av den godaste fiskgratängen.

The post Fiskgratäng med lax, citron & dillsås appeared first on Kryddburken.se.

Tekakor till frukost

tekakor_recept_frukost
God morgon fina bloggläsare! Tusen tack för all omtanke, ni är så rara! Det går inte särskilt snabbt att blogga, jag får skriva med höger pekfinger och de tar en evig tid… Men de går… :-P

Tänkte att ni skulle få ett gott recept på dessa tekakor bakade med havregryn, dom bli så saftiga och goda. Jag brukar göra dom till helgfrukost, ibland lite tjockare så de går att dela på mitten och ibland som dom här lite tunnare. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig o bläddra i en rykande ny mattidning som Nicke köpte till mig igår, kommer samla på mig massor av inspiration nu ju! ;-) Hujedamej! Vi hörs lite senare.

ca 20 st
Det här behöver du :
4 dl mjölk 
2 ½ dl havregryn
150 gram smör

1 pkt jäst
1 dl mjölk

1 dl socker
1 tsk salt
10 – 12 dl vetemjöl special

GÖR SÅHÄR :
Häll 4 dl mjölk över 2 ½ dl havregryn, låt de stå och sväll i en bunke i ca 2 timmar. Smält smöret & häll i havregrynsblandningen som nu fått svälla till en tjock gröt.

Smula jästen i en degbunke & häll på 1 dl kall mjölk & rör ut den.
Värm allting i kastrullen till 37 grader. Häll sedan på allting i den lösta jästen och tillsätt socker, salt & nästan allt mjölet. Knåda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord & kavla ut en stor platt deg, ta ut runda tekakor med en upp&ner-vänd skål el. dyl. Lägg på plåt och låt jäsa 40 min. Strax före gräddning; Nagga tekakorna med gaffel, grädda ca 10 min i 220 grader.

tekakor

tekakor_recept

 

 

The post Tekakor till frukost appeared first on Kryddburken.se.

LCHF-bröd med keso och nötter
LCHF-bröd med keso och nötter
Källa: Angelica - Vardagsliv med LCHF
Portioner:

Ingredienser:
5 ägg
2 dl keso
1 dl creme fraiche
2 dl mandelmjöl
0,5 dl ljusa psylliumfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
0,75 msk brödkryddor
1 dl valnötter
0,5 dl hasselnötter

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg, keso och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna tillsammans och rör sen ner i äggsmeten. Grovhacka nötterna och rör ner dem. Låt svälla 5 minuter. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform. Grädda mitt i ugnen ca 90 minuter. Ta ut brödet och låt svalna på ett galler. Skiva gärna och förvara i frysen om du inte tänker äta upp det de närmsta dagarna
Baka matbröd med LCHF – vad behöver du ha hemma?

baka matbröd med lchf 2Om någon dryg vecka så lär Baka matbröd med LCHF dyka upp hos alla de som förbeställt boken.
Vill också passa på att säga att den 5/2 så går erbjudandet ut om 20 kr i rabatt och boken kommer troligtvis aldrig bli så billig igen.
Vill du passa på? klicka in här till BOKUS och glöm ej skriv kampanjkoden bakamatbröd i kassan.
När den dimper  ner i lådan hos er så kan det ju vara trevligt att ha ett litet hum om vad som kan vara bra att ha laddat upp med hemma så man kan börja baka omedelbart.

Här listar jag det som kan behövas ha hemma:
* Ägg, normalsaltat smör (eller smaklöst kokosfett), olivolja, creme fraiche, gräddfil, turkisk/grekisk yoghurt, vispgrädde, cream cheese och kesella 10%.
För mejerifria bröd använd kokosmjölk eller vatten i samma vätskemängd, äter du mer GI kanske havremjölk går att använda. Även äggmjölk passar fint.
* Parmesan och andra smakrika feta ostar, fetaost
* Bakpulver, mandelmjöl eller mandlar att mala själv, kokosnötsmjöl, pofiber, fiberhusk, fibrex, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön, vallmofrön, valnötter och hasselnötter
* Salt ( gärna joderat), blandade brödkryddor, hel fänkål, kummin och anis, oregano, timjan, basilika, rosmarin, kanel och ingefära
* Rödlök, zucchini, lingon, kalamataoliver och fransk senap

Detta är de flesta ingredienser som kan vara bra att ha hemma och jag önskar er alla ett

GOTT BAKNÖJE!

 

 

Bloggar etiketter: ,

Gästbloggare – Emma Sörensen

emma_sörensen
Hallå och hejsan allihopa!

Jag heter Emma och jag har fått äran att vara gästbloggare här på Kryddburken i Januari, något som jag har längtat efter!

Så vem är jag då? Ja ni…
Det finns många svar på den frågan. Just nu pluggar jag tillsammans med min syster för att bli undersköterska och det är riktigt kul! Lärarna är bra och klasskamraterna är toppen! :)

Jag har alltid varit intresserad av matlagning och numera är det, tillsammans med Scrapbooking, en av mina passioner i livet! Min kulinariska sida kommer från min mamma, jag var efter henne som en svans i köket när hon bakade eller lagade mat.

Pappa lät mig inte vara med I köket, så jag bestämde mig för att utbilda mig som kock för att visa att jag faktiskt kunde laga mat jag med. Numera är det faktiskt ombytta roller..! ;)

Efter gymnasiet jobbade jag på lite olika ställen och träffade, via min bror, Robban som jag numera är gift och har två underbara pojkar med, den ena vildare än den andra!

För mig är det ren glädje att laga mat. Det är så avslappnande att bara stå där, eller att förbereda något man varit sugen på länge…Dessutom är det extra kul när någon uppskattar maten!

Lagar man mat så ska man dessutom oftast ha en dessert, I alla fall enligt min äldsta son Nathanael. Han är alltid med och lagar mat och så ska det ju vara, Mat lagas ju trots allt till som bäst när den lagas med kärlek!

Jag vet inte riktigt när jag snubblade in på Kryddburken faktiskt, men på två tre dagar, så satt jag och läste ut arkivet. Det första jag provade på var Pulled Pork, så ni kan ju förstå varför jag fastnade här??

Det måste vara den lättaste och godaste sköter-sig-själv maten som finns, och eftersom det finns mer än ett sätt att smaksätta den på så måste man testa alla. (Läs: Jag behöver egentligen bara en ursäkt för att få tillaga den, så gott är det!)

Linda, du är en otrolig inspiration och jag hoppas att du aldrig slutar att blogga! För oss ‘hemma kockar’ är kryddburken paradiset, det finns ju inget som inte är gott! (Om det är det någonstans min diet totalt havererar, så är det när jag läser din blogg! Din julgodis sida är farlig kvinna!) ;-)

Det bästa jag vet är familjemiddagar, men tyvärr hinner jag inte med så många sådana just nu eftersom jag pluggar. Jag tycker om att sitta vid ett köksbord fullt av människor och äta. Jag anser att det oftast är då man är som mest social! Det kan vara allt från plockmat till en mustig gryta, huvudsaken är att vi är är tillsammans.

Jag bloggar inte (aktivt i alla fall) och är ingen twittermänniska heller, utan jag håller till på facebook. Där lägger jag nog upp allt eller det mesta roliga som jag bakar och hittar på, och det kan bli en del.Jag har valt något gott och enkelt till dagens middag, något som alla tre killarna I min lilla familj älskar och uppskattar nu när snön återvänder. Det är ett recept på gulasch som uppkommit efter otaliga omgångar av tillagningar. (Ni vet ett sådant recept där man känner att något saknas, men man kan inte sätta fingret på det? Precis ett sånt.) Det är snabbt och det är lätt och efter att man har tillsatt ingredienserna, så sköter det sig själv.

gulaschsoppa

Visst måste man nästan ha något sånt här när det är kallt ute? Mumsigt och mättande!

GULASCH
4 st potatisar
1 paprika
1 gul lök
500 g köttfärs
6 dl vatten
2 tärningar köttbuljong
2 tsk kummin
1 stor sked tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta (kan även rivas eller grovhackas, det är en smaksak.)
Chilipulver (Det här är definitivt en smaksak, men jag tycker att gulasch smakar bäst med lite sting i faktiskt.)
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR:
Tärna potatisen och förkoka i 10 minuter. Tärna paprikan och stek den med hackad gul lök och köttfärs.

När köttfärsen är genomstekt och paprikan mjuknat något, tillsätt då: Köttbuljong, tomatpuré, kryddor och vitlök. Måtta upp och häll i vattnet (Här kan man tillsätta chilipulvret om man vill ha det). Låt sedan grytan sjuda i 20-30 minuter. Servera med en klick creme fraiché och en bit bröd.

Efter maten, när det närmar sig eftermiddagskaffet så måste man nästan ha en kaka till kaffet eller hur?

Det finns ju en hel del kakor att välja på men jag tycker bäst om de lite äldre kakorna. Receptet på kakan jag har valt är med i ‘Sju sorters kakor’, och är tydligen lite ‘Old School’ numera vad jag har hört.

Vad valde jag då? Brysselkex såklart! Min mamma bakade dessa jämt när jag var liten och skulle ha födelsedagskalas. Inte bara är det en god kaka, den är fin att titta på också. Mättande både för mun och öga :)

brysselkex_emma_sörensen
Dessa är ju så goda och söta att man inte kan motstå dom där dom ligger på fatet vid kaffebordet. Det krävs en riktigt bra viljestyrka att låta bli,  jag erkänner. När det kommer till dessa så är min som helt bortblåst! ;) (Kan vara därför jag inte bakar dom så ofta!)

BRYSSELKEX. (ca 50 st)
4,5-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör

Garnering: Socker färgat med karamellfärg, jag valde rosa.

Tips: Jag bakade dessa godingar strax innan jul, och då blandade jag upp socker med rätt mycket kanel som jag rullade degen i, och det blev hur gott som helst.

GÖR SÅHÄR :
Hacka samman ingredienserna till degen. Forma degen till rullar drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker och lägg dem sedan kallt en stund. Ta sedan ut dom och skär dom i skivor och lägg dom på en smord plåt, eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader.

Eftersom jag gillar mina kakor lite knaprigare så låter jag dom vara inne längre, dom smakar lite bättre också tycker jag.

rasmus_natte

Mina fina pojkar!

Den äldsta utav dom, Nathanael, är min andrekock i köket. Han är med och basar och bestämmer när det kommer till vilken efterrätt vi ska servera, det är viktiga saker..! (Oftast Lördagar och Söndagar). Lillebror Rasmus är ett litet ”slukhål”, och han äter allt han får och kommer över! ;)

Med det så får jag tacka för mig, och framför allt tacka Linda för att jag fick göra ett inlägg i hennes blogg! Det var roligt och jag hoppas att ni känner er tillräckligt inspirerade för att testa något av recepten, och att ni tycker lika mycket om dom som jag gör. Ha en riktigt bra dag alla läsare, och tack igen! <3

The post Gästbloggare – Emma Sörensen appeared first on Kryddburken.se.

Barnmat som är bra och näringstät

grötNär nu många föräldrar blir oroliga (med rätta) för sina småttingar och dessa ”papp”gröter och vällingar fulla med allehanda gifter så som kadmium, arsenik, bly och vi får absolut inte glömma också gluten (och fytiner och lektiner). Många undrar ju nu då vad ge dom istället?

Jag vill inte säga vad man ska göra, men jag tänker berätta hur jag hade gjort om jag fick börja från början med mina 3 barn.

Det hade för det första aldrig kommit över deras läppar något spannmål/gluten.
Jag hade ammat så länge jag kunde och lite till…
Jag hade givit dem äggmjölk på flera äggulor som välling och de hade fått min dotters LCHF-gröt gjord på äggulor. Troligtvis hade jag inte gett dem de hårt pastöriserade mejerierna , jag hade letat upp en bonde och köpt rå dvs äkta färsk fet mjölk. Kärnat eget smör från grädden om det var möjligt.
Jag hade gått ”genom eld och vatten” för att så långt som det var mig möjligt att ge dem bra näringstät mat.

Jag hade också givit dem hemlagad mat, vilket jag alltid gjorde förut också, men nu hade det varit smör ( är så ledsen för att jag gav dem margarin…).
När de var riktigt små så rev jag frysta grytbitar fint av vilt, nöt, fläsk eller fågel och kokade rivet i smör kryddade med salt och peppar försiktigt och serverade mosade grönsaker och potatis till. Hade varit noga med gräsbetesnöt och i övrigt bra uppfött och allt ekologiskt som det bara var mig möjligt att hitta.

Och eftersom vi numera vet att middag även kan serveras som frukost så kan de ju äta middag så ofta de vill oavsett tidpunkt på dagen… ;)

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker

kycklinggryta_ris_recept
Dagens middagstips blir en riktigt mustig och smakrik kycklinggryta med ris. Smaksatt med en mild sweet chili blir det här lätt en favorit för hela familjen och perfekt för matlådor att frysas in.

Vad äter ni helst till kycklinggrytor?
Ris? Potatis? Pasta?

Jag är inte så jätteförtjust i ris och äter nog hellre kokt potatis till om det är kycklinggryta åt hållet husmanskost. Med andra smaksättningar som chili och åt det asiatiska hållet vill jag nog helst ha pasta eller nudlar… Nu blev det ris i alla fall men jag tycker inte jag nånsin lyckas hitta ett gott ris och allt blir hårt och klumpigt efter en stund när det är färdigtkokat…

6 port
Det här behöver du : 

2-3 kycklingfiléer
1 stor gul lök
Salt & peppar
4-5 msk tomatpuré
1½ dl sweet chilisås (mild, söt)
1 liter kycklingbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk crème fraîche (2 dl)
Maizenamjöl + vatten till redning
1 burk majskorn
1 ask sugar snaps
1 gul paprika

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och bryn i het panna med hackad gul lök. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, sweet chilisås och kycklingbuljong. Låt koka upp, sänk sedan värmen och rör ner crème fraîchen och låt allt småputtra ca 10 min. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner majskorn, sugarsnaps och paprika sist av allt så du får lite krispighet i grytan.

kycklingfiléer_kycklinggryta_kycklingrecept
Kyckling och lök bryns i het panna.

kycklinggryta_recept
Kokar upp med tomatpuré, sweet chili och buljong en stund.

kycklinggryta_sweet_chili_creme_fraiche
Rör ner crème fraîchen och sist av allt grönsakerna. Smaklig måltid! :-P

The post Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.

Korvstroganoff i ny tappning

korvstroganoff_supergod_annorlunda_korvgryta
När jag var liten var ”makkaråner och kårv” bland det bäst jag visste. Stekt falukorv eller denniskorv, bara jag fick makkaråner till och massvis med kärttshupp!! ;-)

Det gillar jag än idag men jag tänkte att ni säkert blir besvikna om jag nu bara berättar hur man steker korv, kokar makaroner och klämmer ur en halv ketchupflaska?!

Så jag gjorde en korvstroganoff i ny tappning som inte alls blev tokig, faktiskt den godaste korvstroganoff hittills. Ibland måste man förnya sig sägs det ju och det gjorde inte ont alls! :-P

Det här behöver du : 
1 ring falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk skivade champinjoner
1 dl tomatpuré
2 msk milt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
2 msk vit balsamvinäger
½ dl ketchup
Några droppar D´Elidas chilisås
1 l köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning av såsen
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skära korven i kvartar. Stek den i stekpanna så den får fin färg och blir lite knaprig. Lägg upp på ett fat vid sidan om så länge.

Skölj och skiva zucchinin, finhacka lök, vitlök, paprika och fräs på tillsammans med champinjoner i samma panna. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes och rör om ordentligt.

Slå på balsamvinägern, ketchup, D´Elidas och buljongen. Sänk värmen och låt allt få puttra ihop ca 10 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småputtra en stund till. Smaka av med salt och peppar. Lägg i falukorven i pannan. Strö över persilja och servera med stora makaroner.

korvstroganoff_supergod
Är man förberedd är det mycket roligare att laga mat. Och lättare att hålla rent o snyggt omkring sig.

falukorv_stroganoff_korvgryta
Falukorven är stekt.

smaksättning_grönsaker_tomat_korvgryta_korvstroganoff
Grönsaksröran till såsen fräser…

korvgryta_korvstroganoff_recept
Doften är minst sagt helt underbar!! ;-)

falukorv_middagstips_recept_korvgryta
Buljongen är tillsatt och nu får det puttra ihop en stund…

korvgryta_korvstroganoff
Strössla över persilja. Servera!

korvstroganoff_ny_annorlunda_godaste
Man kan ju inte äta spagetti och köttfärssås varje måndag hur länge som helst??! :-P

The post Korvstroganoff i ny tappning appeared first on Kryddburken.se.

Devil´s chicken

devils_chicken_recept
Vad gör man med en hel färsk kyckling egentligen?? Här får ni min version på Devil´s chicken, eller djävulskyckling och även era egna tips!

Devil´s chicken, eller djävulskyckling är vansinnigt gott. Bli inte rädd för de starka kryddorna som sambal oelek eller chilisås, det blir en riktigt fin balans tillsammans med den milda yoghurtsåsen. Mängderna kan du justera såklart efter eget tycke, eller utesluta om du så vill. Här hemma åt vi upp allting på tre personer + en matlåda och det gillades av både Nicke, Joline och mig själv. En enkel, billig vardagsrätt utan krångeli-krångel! ;-)

Ni som följer Kryddburken på facebook är himla flitiga på att komma med idéer, tips och kommentera, det är superkul tycker jag. Fortsätt så. Är det dessutom så att du råkar ha en fråga du vill ha svar på ”snabbt” så skriv på fb, den har jag ju alltid tillgänglig i iphonen och hinner med lite bättre än mailen som ska sorteras till höger o vänster.

Ja, de tips ni hade var grymt bra så jag skriver med dom här ;
Även om inte recepten står med här så är självklart recepetmakarna själva välkomna att lämna en kommentar med sitt recept. Annars tycker jag ni ska googla. Finfina tips här. 

  • Helstekt, fylld med paprika, lök, vitlök & timjan. Stekpåse.
  • Helstek på plåt med örter, grönsaker & rotfrukter runtom.
  • Djungelgryta
  • Djävulskyckling
  • Kyckling med ragonsås
  • Kycklingratäng
  • Djävulskyckling
  • Kyckling, ris och kantarellsås
  • Dillkycklinggryta
  • Kyckling i lergryta
  • Kycklingssoppa med morötter, lök, palsternacka, persilja, kålrot & risoni.
  • Varm rödbetsallad med getost & kyckling.

Det här behöver  du : 
1 hel, färsk gårdskyckling
½ dl rapsolja
1 pressad citron
1 msk tomatpure
½ msk sambal oelek
2-3 tsk D´Elidas chilisås
Chiliflakes
Salt & peppar

Mild yoghurtsås : 
2 dl turkisk el. grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj kycklingen och klappa den torr med hushållspapper. Skär över bröstbenet och vik ut kyckling. Lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Pensla hela kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Ställ in i het ugn ca 225-250 grader och låt steka 15-20 min. Sänk värmen till 175 grader och pensla kyckling ytterliggaren nån gång innan den ska tas ut. ca 40-45 min till…

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera med sallad och ris. Smaklig måltid!

färsk_hel_kyckling
Hel, färsk kyckling! Så gott…

hel_färsk_kyckling_recept_djävulskyckling
Lägg kycklingen med bröstet uppåt.

stycka_hel_kyckling
Skär ett längsgående snitt med vass kniv vid sidan om brösbenet och skär neråt men inte helt igenom ryggen.

stycka_hel_kyckling_djävulskyckling
V
ik ut kyckligen och putsa bort löst skinn. Låt ben och skrov sitta kvar, det ger massor med smak till kycklingen och när den sen är tillagad är det lätt att bara ”lossa” köttet från ben och skrov.

stycka_hel_kyckling_devilschicken
Lägg i ugnsfast form.

devilschicken_kyckling_chicken
Pensla på marinaden. Stek i ugn 250 grader ca 15-20 min, sänk sedan värmen till 175 grader och låt fortsätta steka ca 40-45 min. Pensla med skyn från marianden lite då och då.

devilschicken_djävulskyckling
Färdiga! :-P Här har jag bara lossat alla delar med händerna. Bröstfiléer, vingar och klubbor.

djävulskyckling_devils_chicken
Sallad, lite hackad paprika och persilja och den goda, milda yoghurtsåsen till!

devils_chicken
Smaklig spis, detta var vansinnigt gott, hett och milt och knaprigt på samma gång! :-P

The post Devil´s chicken appeared first on Kryddburken.se.

Snabb vardagspasta med bacon, vitlök, lime, olivolja och grönsaker

pasta_spagetti_vardagsmat_middagstips
När det gäller snabb och enkel vardagsmat så är pasta i alla former perfekt, det var ju säkert inget nytt men ni ska få tips på en supergod mix av grönsaker och smaksättningar som passar till all slags pasta. Jag har först och främst knaperstekt ett paket bacon och sedan lagt i grönsaker, lök och kryddor…

Här har jag använt tunn, kokt spagetti som jag rört ner i pannan med ;
Sugar snaps
Plommontomater
Zucchini
Schalottenlök
Vitlök
Lime
Olivolja…

Krydda med flingsalt, chiliflakes och massor av svartpeppar! :-P

Egentligen skulle man kunna plocka bort de mesta utom vitlök, lime och olivolja om man har riktigt dunderbråttom! Det är en smaksättning nog så god för en enkel pastamåltid. Men jag hade inte speciellt bråttom idag så jag tog lite av varje. Resultatet av frästa grönsaker, vitlök och lime i olivolja är galet gott, för att inte tala om doften i köket! :-P

Något vettigt recept får ni inte mer än såhär, det är med pasta och snabb vardagsmat man måste våga experimentera och ta ut svängarna lite. Mängder, mått, ditt o datt o hit o dit avgör du själv helt efter eget tycke och smak! ;-)

Önskar er en finfin onsdagskväll allihopa, snart dags för Sveriges mästerkock, det får man ju inte missa!

Ni som följer programmet, har ni hunnit  hitta nån favorit ännu?
Tycker det är lite tidigt än men efter kvällens program kanske… ;-)

grönsaker_pasta_middagstips_recept
Hackat & klart. Bara ner i pannan tillsammans med bacon och fräsa ihop en stund!

bacon_grönsaker_spagetti_pasta_vardagsmat_recept
Krydda med flingsalt, chiliflakes och massor med svartpeppar! Lite extra olivolja före servering… Rör ner spagettin! Klart och gudagott… ;-)

The post Snabb vardagspasta med bacon, vitlök, lime, olivolja och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.