Holländsk äppelpaj
Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg äpplen 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk [...]
Oxalsyra
Oxalsyra (C2O2(OH)2) är en relativt stark (3000 gånger starkare än ättiksyra) karboxylsyra som finns i flera olika växter såsom  rabarber och harsyra. Namnet kommer från det vetenskapliga namnet för harsyra, Oxalis acetosella. Oxalsyrans salter kallas oxalater. Oxalsyra är svagt giftigt, och irriterar mag- och tarmkanalen vid intag. Oxalsyran reagerar med kroppens kalcium och bildar kalciumoxalat [...]
Holländsk rabarberpaj
Smarrigt god holländsk Rabarberpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk Rabarberpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg rabarber 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk [...]
Apelsin och rabarberpaj
Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner rabarberskivorna i påsen och skaka om tills all [...]
Rabarberpaj med honung
Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. [...]
Apelsin och äppelpaj

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all … Continue reading Apelsin och äppelpaj

Inlägget Apelsin och äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Apelsin och äppelpaj
Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all [...]
Fransk rabarberpaj med vaniljglass
Riktigt smarrig fransk Rabarberpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk Rabarberpaj. Smarrigaste franska Rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber som är både enkelt och gott. Ingredienser (4-6 portioner) - 60 g osaltat mjukt smör - 150 g mjöl - 1 äggula - 1 msk socker - 1 krm salt [...]