LCHF recept för Helstekt kotlett med bacon/lök pasta

En riktig middag för familjen eller vännerna! Ett supergott recept för dig som är sugen på kött!

LCHF Helstekt kotlett med bacon/lök pasta
Portioner: 4 st
Tid: 1,5 timme

Ingredienser
1 kg benfri kotlettrad med svålen kvar
2 dl olja
Rosmarin
Persilja
Basilika

2 pkt Shiratakinudlar Fettucine
3 dl grädde
1 pkt bacon
1/2 gul lök
1 tsk ketchup med stevia
1/2 tsk Redix

Så här gör man
Börja med att massera in olivolja över hela steken, lägg sedan ut alla kryddor du vill ha på en plåt; rosmarin, persilja,basilika, paprika, vitlök, salt, peppar,cayenne och chili använde vi oss av. Rulla sedan steken i kryddorna och lägg köttet i en plastpåse där du häller ner 1 dl olja och kryddorna som blir över. In med det i kylen, helst över natten, men några timmar fungerar bra också :)

Värm en stekpanna och lägg ner rikligt med smör, sätt ugnen på 175 grader. Ner med steken i stekpannan några miuter så den får fin yta. Lägg sedan steken på galler eller i ugnsfast form och in i ugnen i ca 35-40 min, köttet skall ha en innertemp på 72 grader.

För att göra pastasåsen börjar du med att skiva ner bacon och släng i en varm kastrull med smör. Ner med den hackade löken också. När det fått färg så kan du hälla på grädden och ketcupen. Krydda med valfria kryddor. Öppna påsen med nudlarna och spola i kallt vatten några minuter. Sen kan du slänga ner de i såsen och sänka värmen till 2an, ner med lite redix för att reda såsen till valfri tjocklek.

När köttet är klart blir svålen krispig och smakrik. Servera med kryddsmör. Blanda 50 g extrasaltat bregott med 50 g philadelfia och ner med lite örter.
Njut!

Jennies äppelpaj

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. Ingredienser: 10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap Gör så här: 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel … Continue reading Jennies äppelpaj

Inlägget Jennies äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Grilltime

grilltallrik, grillkol, grilla, grillat,

Vad gör ni ikväll? Här i Öjkroken har vi vigt eftermiddan/kvällen åt loppis och prarasoll-grillning i värsta skyfallet!

Musiken och vimlet från Köpingsvik hörs dovt borta i horisonten och livet leker!! Alla på sitt vis! :-P

Uppskivad skinkstek, marinerad i olja/soya/d’elidas/tomatpure/havssalt/peppar… Vitlökssmör, potatisgratäng, grillade majskolvar och en kall USA/gräddfilssås. Vi är mer än nöjda och kommer ta en tidig kväll…

Imorgon håller vi loppisen öppen 11-14, sen styr vi kosan mot norra Öland liksom våra sedvanliga utflykter… Det är ju söndag! ;-)

LCHF recept för Biff-Bacongryta

En välsmakande bacon och biffgryta som är perfekt efter en lång arbetsdag. Vad är inte godast – om inte bacon?

LCHF Biff-Bacongryta
Portioner: 3
Tid: 1 timme

Ingredienser
50 g smör
350 g lövbiff
1 pkt bacon
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk ketchup med stevia

Så här gör man
Strimla bacon och lövbiffen. Släng ner smöret i pannan, vänta till det fått gyllenbrun färg, ner med baconen först så de steks ordentligt och blir lite krispiga. Ner med lövbiffen och krydda efter behag, jag brukar använda; salt,peppar,vitlök och cayennekrydda ev. lite chili.

När lövbiffen fått färg så är det bara att röra ner creme fraichen och grädden och sänka värmen på plattan så vätskan inte kokar bort. ner med en liten skvätt ketchup för att runda av smaken. Sen är det bara att servera!

Härlig midsommarhelg önskas alla läsare!

Njut helgen och sillen och framförallt jordgubbarna.
Här kommer vi äta friskt av de båda och också av laxcheesecaken.

Jag hoppas vi alla får ett skönt midsommarväder

Dansa lugnt!

Indisk kycklinggryta


Ja nu jäklar har vi satt de Nilssonska smaklökarna på prov för när det gäller indisk matlagning så är den vääääldigt sparsam här hemma, men de får bli ändring på de!

Vi har provat en grymt god sås till kyckling, full med härliga kryddor och klockrena indiska smaker. En riktig fullträff. Att hela huset sen doftade som en hel indisk gaturestaurang gjorde inte saken sämre.

Hettan i det indiska köket är verkligen av en helt annan karaktär än den vi är vana vid i form av chili, chilisåser, vitlök och heta dressingar. Detta smakade verkligen kryddor, både lena kryddor, heta, söta, beska, salta, ja allt på samma gång! I burkens lock finns de torra kryddorna som ska fräsa ihop med kycklingen, sen slår man över såsen och låter puttra en stund.

Ganska svårt att urskilja smakerna för en ovan som jag i detta kök men myntan och koriandern gick inte att ta miste på, inte heller tomat… :-P Haha, nu fick jag inte många plus i kanten av er experter på området men detta ska jag absolut utforskas vidare!


Geeta´s spice & stir i smaken ”Pudina tikka”, (från House of Milton) en mild krämig sås med massor av smak av tomat, mynta och koriander. En gnutta hetta av ingefära och hela huset fullt av doftande indiska kryddor. Det händer inte för ofta i Kryddburkens kök skall tilläggas men var verkligen riktigt, riktigt gott! Serverade med jasminris, lättkokt minimajs och hackade pistagenötter på toppen.


Lite extra grönt krisp kunde jag inte låta bli att blanda ner i grytan. Sugarsnaps, bland det godaste… ;-) Vet inte om det är så ”indiskt” men gott blev det iaf! Vad brukar man använda för grönsaker i det indiska köket?


Alltsammans med den krämiga såsen.


Nu undrar jag förstås om ni sitter inne på något väldigt gott indiskt recept ni kan dela med er av??

Gärna enkelt för en nybörjare som mig… ;-)

Det behövs inte så mycket…


För en herrans massa år sen lärde en person mig en sak ; Att ta vara på dom små stunder och njuta av det lilla! Hur det nu kom sig så var vi bägge två vrålhungriga, hade inte mycket pengar på fickan och hade fart och flängt en hel dag i en varm bil med trötta, flåsande hundar. Plötsligt ber hon mig stanna bilen utanför en liten ICA-butik… Hon springer in i affären och kommer tillbaka lika snabbt med en påse ciabatta och en liten burk cantadou färskost…

Va de allt sa jag??! Aningens skeptisk…

Hon lotsade ut mig på småvägarna genom skogen, ner till en liten sjö. Där åkte påsen och den lilla asken färskost fram. Jodå, det går att bre på färskost med insidan av locket om man är flink, och bröden kan man bryta isär… Sen satt vi där på en brygga med spegelblank sjö framför oss, hundarna badade och vi bara njöt av tystnaden och aldrig nånsin har väl bröd och färskost smakat så gott som det gjorde där och då! Det behövs inte så mycket när man tänker efter, och mätta blev vi!

Just cantadou har kommit med en ny smak av basilika och gräslök som nog är den godaste hittills tycker jag. Även om jag älskar 4 peppar i såser så är nog denna nya favoriten till ostbricka… Eller jag menar ciabatta… :-P

Kan tänka mig att den passar extra bra i sommar, bland annat tillsammans med jordgubbar, rädisor & tomat. Har ni provat?

Om inte får ni hålla utkik här i dagarna då jag snart kör en favorit-i-repris-tävling med cantadou i vinstpotten!

 


Mer om Carb Blocker…

Ja det är inte klokt vad man lurar i folk, det är väl det som stör mig mest.
Givetvis får folk äta vad de vill, och det gör ju folk gärna också så ;)

Men när företag lurar folk på pengar med mer eller mindre verkningslösa piller då blir jag upprörd.
Jag fortsätter tycka och uttrycka vad jag anser vara fult i min värld ;)

Nu måste jag få delge en sak till ang dessa carb blocker om man så ser  i texten:
“Carb blocker:
– Minskar upptaget av kolhydrater i samband med måltid
– Carb blocker tas i samband med stärkelserik mat
– Flertalet vetenskapliga studier pekar i samma riktning
Vi äter allt mer stärkelserik mat, som ofta består av snabba kolhydrater, som exempelvis potatis, ris, pasta och bröd. Kroppen bryter ner stärkelsen till socker som sedan används som energikälla, men mycket lagras även för senare behov.
TopFormula Carb blocker innehåller ett naturligt, standardiserat extrakt av brytböna (Phaseolus vulgaris), som till viss del kan hindra upptaget av kolhydrater i samband med måltid. Kunskapen baseras på flertalet vetenskapliga studier som alla pekar i samma riktning.
Tips: Carb blocker passar bra att kombinera med TopFormula Fat blocker.
När en person intar kosttillskott är det alltid viktigt att komma ihåg att många faktorer påverkar hälsan och välbefinnandet. Det är därför alltid att rekommendera att kosttillskott kombineras med en näringsriktig kost, motion och en i övrigt hälsosam livsstil.”

Att de passar mycket bra ihop med 
Top formula fat blocker!!??
Allt detta står på samma LCHF sajt!?

Rekommendera en fatblocker på en LCHF sajt?
Fler som faktiskt uppmärksammar saken i bloggsfären och vågar säga något.
Veveskamp
Livsviktigt
Fettdieten

men den som var först att uppmärksamma det hela var
Sockertjocken

Kanske finns fler som uppmärksammar?

 

 

Bloggar etiketter:

Färskpressad morgonjuice med jordgubbar & lime


God förmiddag solstrålar! Är ni pigga och glada? Efter nattens åskoväder med blixt och dunder så siktar vi väl in oss på en strålande dag, fylld av energi. Luften är frisk och solen skiner, vi laddar med extra solgul, färskpressad juice och väcker smakerna med en gnutta lime och jordgubbar, det kan väl aldrig vara fel? ;-)

Och som ni alla vet så närmar vi oss midsommar och SJÄLVKLART ska vi ha en midsommartårta-tävling även i år! Börja klura redan nu! Jag lägger upp info om tävlingen strax innan midsommar, sen har ni över helgen på er att bak och fota och skicka in era bilder till mig som sedan kommer publiceras här på kryddburken för en omröstning!

Temat är såklart midsommar + tårta, sen är tolkningar därefter fria!

Förra årets bidrag (45st) midsommartårtor :
http://kryddburken.se/2011/06/30/rosta-pa-finaste-midsommartartan-45st-tartbilder/

Nu ska vi ut och öppna upp loppisen!


Apelsiner och lime, är man inte vaken efter den morgondrinken så vette tusan… :-P


Morgondrink med extra allt!


Solrosblomman som Joline fick av Nicke på avslutningen. Har dom en tendens att sloka i buketten så kan man snitta dom precis under blommar och sätta i en fin skål på fot istället!


Juciepressen kommer från syster lycklig och jag bara älskar den pigga solgula färgen på den. Ja, 50-tals nostalgin framförallt förstsås! ;-)  Ha en fin dag allihopa så ses vi igen lite senare…

Sommarfudge
Fudge kan man göra året runt och inte bara till julgodis. Här har jag hällt i lite torkade hallon, jordgubbar och björnbär och mini marshmallows:)

Vit sommarfudge
225 gr vit choklad
1/2 burk kondenserad mjölk
Torkade hallon och jordgubbar
Mini marsmallows
Jag delade på burken kondenserad mjölk och gjorde med mjölkchoklad också,
225-250 gr mjölkchoklad
1/2 burk kondenserad mjölk
Torkade hallon, jordgubbar och björnbär
Mini marshmallows
Smält kondenserad mjölk och vit choklad i en kastrull. Rör om tills allt är slät och chokladen smält. Rör ner torkade bär och mini marshmallows och se till att bitarna blir täckta. Häll smeten i en form med bakplåtspapper i, jämna till och låt stå i kyl minst 4 timmar. Skär i lagom bitar, förvara i kyl.
Torkade bär kan du bla köpa här: http://www.strosselannat.se/strossel/ovrigt-2/frystorkat-bjornbarscrisp-20-gr-sk.html