Det är något speciellt med köttbullar, kokt potatis, rykande varm gräddsås och lingonsylt! Det är så förbenat GOTT!!!
Nu har jag inte varit i stan o jobbat på länge så idag lagade jag till favoriten och det blev sååå uppskattat. Husmanskost är min specialité och att vispa såser…
Det här receptet innehåller havregryn som både ger lite extra fibrer och en frasig krispig yta. Istället för färsk lök har jag använt lökpulver som är snällare mot magen om man är känslig. Riktigt goda blir dom!
Ca 20 st
Det här behöver du :
450 gram blandfärs
0,5 dl havregryn
0,5 dl mjölk
2 tsk lökpulver
1 tsk malen paprika
1 krm vitpeppar
Salt o grovmalen peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå kallt en stund. Rulla ca 20 st köttbullar. Stek i panna med smör.
Såsen :
Vispa ur pannan med 3 dl vatten, slå i 1 dl grädde, 1 msk kalvfond, 1 msk soya, 1 msk lingonsylt. Koka upp och låt puttra på medelvärme tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Endast ikväll kan man köpa Bakery+ för 99 kr påsen.
Skriv jamamma i webshopen så ska du få priset 99 kr!
ojdå, glömde länken
Detta är ju alltid lika spännande den dagen första exemplaret dyker upp i brevlådan!
När man får KÄNNA och SE boken!
Jag känner mig jättenöjd! Den är så fin!
Hoppas nu alla köpare också kommer tycka det!
Glöm inte att det sjunger på sista versen att förboka boken till ett extra förmånligt pris!
Skriv dessert i kassan och du får 20 kr i rabatt.