Källa: LCHFbyAM.se
Portioner: 2
Ingredienser:
2 hela mindre bläckfiskar
Smet
1 ägg eller 2 äggvitor
ca 2 msk fiberhusk
ca 1 msk pofiber
ca 1 dl bubbelvatten
Salt och peppar
Krisp
ca ½ dl pofiber
ca 2 dl kokosflingor
ca 5 dl valfri smaklös olja. Helst raps
Gör så här:
Börja med att rensa bläckfisken! Här kan vissa tycka det är ganska äckligt men det går ganska fort.
Dra loss huvudet och tentaklarna från kroppen. Skär av "svansen" och försök sedan vända kroppen ut och in för att ta bort div. hinnor på insidan.
Vänd tillbaka och använd en liten vass kniv för att lossa på skinnet. Fortsätt tills skinnet är helt borta. Skölj av och skär sedan i ganska tunna ringar.
Vill man ha dom extra möra ska man koka dom i lättsaltat vatten i kanske 1½ timme men det är värt det!
Blanda till smeten.
När bläckfisk ringarna har kokat klart och ni har låtit dom kallna så täck dom med ett lager med pofiber. Vänd ned dom försiktigt i smeten och plocka sedan upp en och en för att täcka med kokosflingor.
Värm upp en ganska vid kastrull med olja. För att se om den är klar: droppa ner lite smet. Fräser och bubblar det så är det klart!
Använd en slev för att försiktigt lägga ned ringarna i oljan. Låt det fräsa och bubbla! Ni kan behöva vända på dom i oljan så det inte bara är undersidan som får färg.
När de har fått färg: lägg upp på hushållspapper för att rinna av lite.
Servera direkt! Kanske bara med pressad lime eller en kallrörd sås på grekisk yoghurt, majonäs och citron
Hoppas ni vågar er på detta recept! Speciellt om ni gillar skaldjur m.m för det här är riktigt gott!