Detta är ett jätteenkelt nötsmör att göra, och dessutom bra mycket godare och billigare än det färdigköpta jordnötssmöret. Rekommenderas starkt!
Så här gör man:
Mixa jordnötterna med en stavmixer i någon minut tills mjölet/massan böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver och sötströ(efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens (mer smör eller olja ger ett mer löst jordnötssmör). Mixa allt tills du har önskad konsistens (mixa mer för ett kladdigare smör)!
Recept av: Marja Folcke från http://bakasockerfritt.se.
Nu så här i sommartider blir det halvfart på bloggen. Jag tänker använda tiden till lite annat än bara datorn.
Jag hoppas också att alla läsare gör det och kommer det regn och man blir bak- och lässugen så finns det ju rikligt att läsa här på bloggen och en massa recept att baka sig igenom om man behöver värma upp köket…
Njut sommaren och passa på att tillverka så mycket gratis D vitamin du orkar
GRATTIS från mig och du är mycket väl värd vinsten!
Åse har ju en väldigt populär blogg med många följare och hon bjuder frisk på många jättefina recept.
Detta uppskattas ju av många och hon lägger också ner mycket tid och energi på bloggen och recepten, så denna vinst kan hon se som belöning för hårt slit.
Himla kul också att ett LCHF-recept vann tävlingen!
och jag vill rikta ett varmt tack till alla ni som bemödade er om att rösta och kanske röstade på mitt recept, TUSEN TACK!
I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.
Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…
Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!!
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de…
Låter döknasigt jag vet, men det är gott!
1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.
Hemmagjort kebabkött? - Kolla in receptet HÄR!
Stark ”tomatsky” till kebabköttet :
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.
Tillbehör :
- Pitabröd – se recept HÄR!
- Strimlad vitkål
- Strimlad rödlök
- Tomatskivor
- Fefferoni
Hej på er alla Kryddburkare Då har jag fått den stora äran att göra ett gästinlägg här hos Syster Linda! <3
Jag heter Pernilla Lundin, bor några kilometer från Metropolen Ullared! Där bor vi, min man, två söner och några hundar… Jag jobbar som butiksbiträde i en liten ICA butik, och på min fritid… lagar jag mat, bakar och pysslar gärna med scrapbooking.
Mitt första möte med Kryddburken
Letade efter ett såsrecept och så hamnade jag här i flera timmar… Ja så länge var det nog. Det finns en oändlig skatt med recept just hos Kryddis!
Följde bloggen ett tag innan jag tog modet till mig att kommentera lite, och sedan hittade jag Kryddburken på Instagram, följde henne där Och så på facebook… Tillslut gav Linda upp, hon fick en stalker på halsen <3
Vi har hela Sverige mellan oss, men jag har min själssyster hos Linda, vi älskar mat, pyssla i hemmet, göra testmat på våra familjemedlemmar, och fotar allt innan någon får ta mm, mm.
Och nu tänkte jag bjuda på det jag bjöd Familjen Nilsson på, när de var på besök hos oss en helg innan påsk.
Kycklingpaj
Det här behöver du :
Valfri Pajdeg
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 liten burk champinjoner, eller färska
1 gul lök
2 dl 34% creme fraiche
1 liten tub räkost (Kavli)
På bilden har jag både en stor burk med creme fraiche och en burk med räkost… men det gjorde jag inte åt.
GÖR SÅHÄR :
Hacka ner lök, paprika och champinjoner i mindre bitar, fräs till i lite smör så löken mjuknar. Pilla kycklingen från benen och dela i lagom munsbitar. Lägg kyckling och grönsakerna i pajformen med pajskalet. Blanda ihop creme fraichen med räkosten, litet drag med pepparkvarnen och några saltkorn. Häll smeten över .
Grädda i 200 grader tills det får en fin brun färg, ca 15-20 min. Låt pajen vila i 10 minuter innan servering, så den sätter sig lite. Servera med en god krispig sallad och ett gott vitlöksbröd t.ex.
Hoppas ni kommer prova denna super enkla, men så goda kycklingpajen!
Kramar från Pernilla
Jag deltar ju i LAXKAMPEN en recepttävling som Falkeskog anordnar.
Alla som går in på facebook gillar deras sida och röstar tävlar själva om en tidningsprenumeration från Bonniers Tidskrifter. Detta är nu absoluta sista chansen att för röstarna vinna en tidningsprenumeration för 150 kr.
Så gå in och rösta!
Givetvis blir jag glad om ni som uppskattar mina recept här på bloggen vill rösta på just mitt lilla bidrag i denna laxkamp!
Mitt bidrag är LCHF LAX WRAP ett helt nykomponerat recept!
Jag tycker också att en kallrökt lax ska serveras kall, ska man servera ljummen/varm lax är det bättre att hålla sig till den varmrökta tycker jag.
Perfekt är dessa wraps att frysa in och de tinar på några minuter om de styckfrysta, fyll dem och packa ner i korgen till sommarens utflykter.