Tårtor 2017
Det har varit lite tyst här ett tag, alltid lättare att lägga upp på Instagram och Facebook.
 
Här är tårtor jag gjort där jag använt mousser från butiken:
 
Tårtan består av köpta marängbottnar, rabarbermousse med jordgubbsbitar, kolasås, grädde och jordgubbar.


Tårtan består av browniebotten, chokladmousse, skogsbärsmousse och blandade bär, lite florsocker.

Den här tårtan minns jag inte riktigt vad jag hade i men förmodligen sockerkaksbotten, jordgubbsmousse, marsipankant, grädde, chokladganache och sockerdekorationer.

Tårtan består av browniebotten, chokladmousse, vit chokladmousse, pate decorkant, vit vhoklad ganache, lite candy button dekorationer.

The Walking Dead:
 
Sockerkaksbotten, jordgubbssylt, glasskräm, grädde och sockerplatta med motiv.

Morsdagstårta


 
Fyllning:
Mandelbotten
Rabarberkompott
Jordgubbsgelé med jordgubbar
Rabarbermousse med jordgubbsbitar (gjort på pulver)
Täckt med marsipan
Blommor i färgad marsipan
 

Rabarbertider!

Rabarber- och kanelmuffinsJag älskar rabarber! Jag har skrivit tidigare om att rabarber är perfekt som ”äpplen” för de som inte vill äta frukt.

Vilka är mina favoritrecept med rabarber?

ALLA!!

Nej, men om jag ändå ska välja ut några av alla rabarber-recept som finns på bloggen så blir det:

Rabarber och kanelmuffins de är underbara, är det någon gång man just inser att de kan ta äpplets plats är det här ;)

Kall Rabarbermousse är supergott som dessert efter grillat på sommaren!

Sedan det enklaste av dem alla rabarerkärm och har du vitt vin hemma lyxig rabarberkompott

Njut rabarberna!

Rabarbermousse med choklad

Fortfarande härliga rabarbertider
och numera så finns det även frysta året runt att köpa i frysdisken.
rabarber passar utmärkt i en LCHF dessert endast 5,5 gram kolhydrater.
Här bjuder jag  på en underbart god Rabarbermousse dessert!

6-8 port serveras väl kyld

400 gram skivad rabarber
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan vald sötning
0,5 dl torrt vitt vin
1 urgröpt vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 liten kanelstång
2 dl vispgrädde
2 gelantinblad

Riven eller hackad mörk choklad, jag föredrar råchoklad vid tillfällen då det andra redan är sött.

Gör så här:
Lägg i rabarber,sötning, vin, vaniljstång + urgröpet och kanelstången, låt detta koka sakta samman tills rabarbern mjuknat lite .
Låt det stå och dra i minst 10 minuter och svalna något, ta sedan bort kanel och vaniljstången.
Lägg undertiden gelantinet i kallt vatten i minst 5 minuter och smält den sedan i den varma rabarbern. Låt kallna.
Vispa grädden ganska hårt och blanda/vänd ner den väl i rabarbern, lägg upp i coupeglas.
Kan också hällas i större skål och var och en kan ta själv.
Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen.

©MariannAndersson

 

 

Bloggar etiketter: , ,