Rabarberpaj á la Fia

Blanda socker och margarin ”fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om.
man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också.
Skala, kärna ur och skiva rabarberna, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter)
Klicka ut smeten så den täcker rabarberna (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), strö över kanel och pärlsocker.
In i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, tills den fått fin färg och rabarberna är genomstekta.


Ingredienser:

30 gr sötmandel, finhackad eller malen
150 gr margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 äggula
5-6 rabarber
kanel och pärlsocker att strö över

Serveras varm med tjock vaniljsås, glass eller grädde.

Njut!

Originally posted 2009-09-17 18:19:43. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj á la Fia dök först upp på Rabarberpaj.se.

Gammaldags rabarberkaka

Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd rabarberskivorna i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader. En väldigt god kaka som blir saftig.

Ingredienser:
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1    ägg
2 dl mjölk eller grädde
3-4  rabarber i rabarberskivor
kanel och socker

Originally posted 2009-09-17 02:15:21. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Gammaldags rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Fransk rabarberkaka

Ett härligt och enkelt fransk rabarberkaka recept.

Ingredienser:
3/4 kg (6 medelstora) rabarber
1 dl mandel eller hasselnötter
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
2 ägg

Gör så här
1. Hacka mandeln.
2. Rör smör och socker smidigt och poröst.
3. Skilj gulor och vitor.
4. Blanda smör, socker, mandel och gulor till en smet.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i äggviteskummet.
6. Smörj en ugnssäker form (ca 25 cm i diameter).
7. Riv rabarberna grovt och med skalet kvar, direkt ner i formen.
8. Klicka över smeten och bred ut den så den täcker äppelraspet.
9. Sätt in fatet i 225 grader i mitten av ugnen och grädda kakan i 25 minuter.
10. Serveras med ljummen glass eller vaniljsås

Tips:
Istället för rabarber kan man ta päron eller hälften rabarber och hälften päron.

Originally posted 2009-09-17 02:13:53. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Fransk rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Min bästa rabarberkaka

Skala och kärna ur rabarberna och skär dem i 6-8 rabarberskivor. Koka rabarberskivorna i vatten, vin och strösocker till en ganska lös kompott.  Rör samman ingredienserna till täcket så det blir en jämn smet.  Bred ut äppelkompotten i en smord ugnssäker form och täck med mandelsmeten. Grädda kakan i 225 graders ugn cirka 20 minuter. Servera den ljum med iskall vaniljsås.

Ingredienser 4-5 port.:
# 4-5 stora, syrliga rabarber
# 1 dl vatten
# 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
# 1/2-1 dl socker (beroende på rabarbernas syrlighet)
# Täcke:
# 100 g smör
# 1 dl strösocker
# 100 g skållad och mald sötmandel
# 1 ägg

Originally posted 2009-09-17 02:12:15. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Min bästa rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Läcker rabarberkaka

Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och skär rabarberna i tjocka rabarberskivor.

Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med äppelrabarberskivor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå rabarberskivorna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills rabarberna känns mjuka. Strö över lite florsocker. Servera med vaniljsås.

Ingredienser
Portioner: 4

DEG:
4 1/2 dl vetemjöl
200 g smör
1 tsk vaniljsocker

FYLLNING:
5 rabarber (ca 700 g)
2 msk kanel

TILL SERVERING:
florsocker
vaniljsås
Läcker rabarberkaka

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Originally posted 2009-09-17 02:10:33. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Läcker rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Maggans rabarberkaka

Smält matfett och låt det svalna något. Vispa ägg och socker
poröst. Tillsätt matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver
och rör det i smeten.
Häll hälften av mandeln i en stor plastplåse (fryspåse)
tillsammans med kokosflingor, kanel, socker och
vaniljsocket. Skaka om. Skaka sedan om igen fast med
äppelrabarberskivor inuti.

rabarberskivor varje rabarber i 10-12 bitar. Skaka om så alla sidor av
rabarberskivorna blir pudrade. Observera att detta görs strax före
gräddningen så att äppelbitarna inte hinner fukta sig.

Häll smeten på plåten och placera ut rabarberskivorna i
smeten. Strö sedan över alltihop de sista resterna av
mandeln.

Ställ sedan in långpannan med kaksmeten i ugnen på 175°C
ungefär 40 minuter. Låt kakan färgas gyllenbrun.
Servera med vaniljsås.

Ingredienser
* 1 1/2 dl Kokosflingor
* 200 gr margarin
* 4 st ägg
* 4 dl socker
* 2 dl gräddmjölk
* 5 dl vetemjöl
* 3 tsk bakpulver
* 1 dl hackad mandel (grovt)
* 2 msk vaniljsocker
* 1msk kanel
* 4 rabarber (brukar oftast behövas runt 6)
* Till plåten behövs även margarin eller smör+ ströbröd
* (går självklart att skippa kokosflingorna om man inte tycker om det eller inte tål)

Originally posted 2009-09-17 02:09:10. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Maggans rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Drottningens rabarberkaka

Blanda samtliga ingredienser till pajdegen, gärna i mixer, och lägg den i kylskåpet. Gör fyllningen: Smält smöret och tillsätt sockret så det löser sig. Tag från plattan. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den. Riv av det gula på citronerna och rör ner det. Rör till en jämn smet. Rör ner äggen. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt smeten sjuda på svag värme under ständig omrörning tills smeten tjocknat något, det tar 15-20 minuter. Blanda ner rommen. Tag fram pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Bred ut smeten i pajskalet. Kärna ur och rabarberskivor rabarberna och tryck fast rabarberskivorna som ett skovelhjul i smeten. Droppa lite pressad citron över äppelbitarna. Strö inte över socker, för det bränner. Tryck ner pajdegen längs med kanterna. Grädda kakan i 200º i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
80 g smör
1 äggula + ev. lite kallt vatten
2 msk strösocker
1 krm salt
rivet skal av ½ citron

Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
300 g mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1½ citron
4 tsk ljus rom (Curacao orange går också bra)
1 krm salt
2-3 fasta, syrliga smakrika rabarber + lite pressad
citronsaft att droppa över
Granny Smith går bra, aroma går också bra (skalen kan vara kvar)

Vaniljsås:
2½ dl + 2½ dl vispgrädde
1 msk maizena
2 msk strösocker
2 äggulor
½ vaniljstång
½ krm salt

Skär upp vaniljstången på längden och lägg den i 2½ dl vispgrädde i en liten kastrull. Låt det koka upp. Låt det stå i en kvart och dra. Skrapa ur kornen ur vaniljstången, rör ner dem och släng stången. Blanda ner äggulor, maizena, salt och socker och rör om ordentligt. Låt blandningen sjuda under vispning tills den tjocknat. Låt den svalna. Vispa resten av grädden löst och rör ner den. Servera till kakan.

Övrigt:
10-12 bitar

Originally posted 2009-09-17 02:07:37. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Drottningens rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Anitas rörda rabarberkaka

Rör om smör och socker smidigt. Blanda i ägg och vaniljsocker. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Rör ned mjölk omväxlande med mjölet i smeten.
Bred ut smeten i en smord och bröad gjutjärnsstekpanna (eller långpanna, form etc).
Skala rabarber, urkärna. Skär i rabarberskivor. Vänd i socker/kanelblandningen och stick dem i smeten.
Grädda i 45 min 175 gr.
Njut!

Ingredienser
100 g margarin
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

FYLLNING:
2-3 rabarber, i rabarberskivor
1 tsk kanel + 3 tsk socker


Fakta

Portioner: 6-8
Tillagningstid: 90 minuter

Originally posted 2009-09-17 02:01:40. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Anitas rörda rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.