Klaras bästa LCHF recept – Boktips

Hemma hos mig vimlar det inte av recept-böcker, men förra veckan fick
jag hem Klara Dessers nya bok.
IMAG1109

Som vanligt fina foton av Klaras man Hans och ett härligt format. Många frestande recept och bilder.

Vi har testat de kalla såserna, ofta känner man att sådant saknas
här i boken finns flera bra recept på det.
De vi provat är Örtsås och Paprikasås. Jättegoda! Vi kommer garanterat prova mer ur boken.

Vill du köpa boken går det här.

Bloggar etiketter:

Het Chipotle soppa
Het Chipotle soppa
Källa:
Portioner: 4

Ingredienser:
1pkt Krossade tomater (gärna Garants 390g pkt. 3,3 g kolhydrat/100g)
1st gul lök
3 klyftor vitlök
400-500 g nötfärs
1 chipotle frukt i adobo sås (en halv rekomenderas för normalstarkt)
1 st röd paprika
2 köttbuljongs tärningar
1-3 dl vispgrädde (häll på efter egen smak)
1 matsked Creme friache
70 cl vatten.
salt och peppar
Zeta Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Börja med att steka färsen i smör eller rapsolja så den får en fin brun färg krydda även med salt och peppar. Under tiden färsen fräser häll i vattnet i en kastrull och lägg i buljongtärningarna och sätt på plattan. Hacka paprika, gul löken och vitlöken. När kastrullen kokar och löst upp bulljongen lägg i nötfärsen och ställ av kastrullen på en kall platta. Rör om nötfärs i vattnet och bulljongen. Fräs sedan gul lök och paprika. Under tiden den fräser finhacka chipotlen till en liten massa/pasta. När löken och paprikan är klar lägg det i kastrullen och koka på medelvärme. Tillsätt sedan grädde samt krossade tomaterna. Låt koka en stund. Krydda med efter behag. Slutligen lägg i chipotle massan samt vitlöken i kastrullen. Forsätt sedan koka en stund till dock inte för länge då vitlöksmaken försvinner ju längre man kokar. Klart! Häll upp en portion i en skål och riv osten över. Avsluta sedan med en klick creme fraiche ovanpå.
6 recept på bakad potatis med goda röror

bakpotatis
Efter önskemål om fler tips till bakad potatis kommer här ett par olika recept med röror och fyllningar. Perfekt sportlovs-mat som är enkel att förbereda med  antingen varm eller kall röra, men också otroligt gott till sommarens grillkvällar med vitlökssmör till en fin grillad köttbit… :-P

Vilken är din  favorit?
Ska det vara med röra eller bara med vitlökssmör till det grillade köttet… Det är frågan?!


Med kycklingröra och knaperstekt bacon >>


Med tonfiskröra >>


Med färsk lax >>


Med bacon & philadelphiaost >>


Med varmrökt lax >>

kycklingröra_bakad_potatis_grillad_paprika
Med Kycklingröra & rostad paprikacreme >>

The post 6 recept på bakad potatis med goda röror appeared first on Kryddburken.se.

Kryddburkens köttfärsrutor TEXAS style!

köttfärsrutor_texas_style_kryddburken_köttfärslimpa
Som ni vet så är min kära make en köttfärs-älskare av högsta rang! Han avgudar färs i alla former! Biffar, hamburgare och köttfärslimpor… Jag skulle kunna servera honom detta 7 dagar i veckan, året om och han skulle somna och vakna med ett leende på läpparna av bara vetskapen om att han får FÄRS till middag! :-P

Det händer då och då att jag smyger in en liten länk i hans favoriter här på datorn… Jag har döpt mappen till ”Kolla här Nicke!!”

För att han överhuvudtaget ska kolla mer än en tredjedels sekund på länkarna jag sparat så måste de va antingen ruffiga grabbar, coola truckers, krom och mullriga V8:or. Kockar som grillar och eldar, lyssnar på Meduza, drar dåliga skämt & dricker öl… De e kul de, tycker han! :-P

Sen kan han faktiskt till och med titta på klipp med ”Pit boys”. DOM går hem!
Har ni missat Pit boys på Youtube så lova att ni söker upp dom! Det är dom legendariska ”ZZ-top-kockar” jag pratar om. Ni förstår vad jag menar när ni ser dom! ;-)

Utifrån ett inspirerat klipp från dom så har jag nu skapat Kryddburkens egen version av köttfärslimpa, eller köttfärsrutor TEXAS style!! Det gick hem hos gubben och barnen med stora tummar upp! Detta ska ni testa, lova mig de!

6 port
Det här behöver du : 
1 kg blandfärs
1 dl kallt vatten
1 ägg
2 tsk Tony´s krydda
½ tsk salt
4 msk BBQ glaze (Santa maria sweet Pineapple)

Topping : 
1 stor gul lök
1  morot
1 orange el. röd paprika
½ purjolök
1 näve körsbärstomater
Salt, peppar & örtkrydda
1 dl vatten
1 burk hela champinjoner

GÖR SÅHÄR :
Skölj och skär grönsaker och lök till toppingen. Stek alltihop i het panna med lite smör så löken får mjuka och alla smaker framträder. Krydda med salt och peppar och örtkrydda. Om det börjar bli torrt i stekpannan kan du tillsätta lite vatten som får fräsa med. När löken mjuknat, ställ åt sidan så länge.

Rör ihop ingredienserna till färsen och tryck ut i en ugnsfast form. Pensla med BBQ glaze och lägg grönsaker och lök ovanpå. Stek i ugn, 175 grader ca 50 min. Lägg över folié på slutet om grönsakerna börjar bli brända ovanpå. Servera med kokt potatis och skysås.

Extra tillbehör : 
D´Elidas chilisås
Inlagd jalapeno

köttfärslimpa_köttfärsrutor
Toppingen till köttfärsen, allt detta bli otroligt gott ihop när det fått fräsa i stekpannan och smakerna fått komma fram.

tillbehör_topping_fyllning_ovanpå_köttfärslimpa_köttfärsrutor
Jag la av till en burk hela champinjoner som jag bara halverade men dom behöver inte fräsa med i pannan så dom rörde jag ner strax innan jag la allt på köttfärsen.

köttfärs_färs_rutor_bbq_meatloaf
Färs i form!

köttfärsrutor_meatloaf_bbq
BBQ glaze… Det är ett MÅSTE! Ta den glaze du tycker bäst om, speciell sort spelar inte så stor roll!

köttfärslimpa_färsrutor_köttfärsrutor_meatloaf
Topping/pålägg är PÅLAGT! Nu skjuts in i ugnen!

köttfärslimpa_rutor
Efter ca 50 min i ugnen.

köttfärsrutor_färsrutor_köttfärslimpa_rutor_meatloaf
Jag tycker det är gott! Det är GOD mat helt enkelt. Andra tycker att detta ÄR ”världens käk” å inget annat… Han har dock inte lyckats få mig att dela detta tycke till fullo, vare sig det gäller färs eller öl, men jag älskar honom ändå! ;-)

The post Kryddburkens köttfärsrutor TEXAS style! appeared first on Kryddburken.se.

Kyckling, röd paprika och philadelphiaost

kycklingröra_bakad_potatis_grillad_paprika

Nu ska ni få se! Jenny (Jennys matblogg) och jag har kokat ihop en liten utmaning till oss själva, det är ingen tävling eller prestige av något slag, bara en kul grej. Man måste liva upp även matbloggsvärlden ibland och detta är verkligen grymt roligt! Kanske nånting andra matbloggare kan ta efter, varsågoda i så fall! ;-)

Jenny har valt TRE ingredienser som ska ingå i en varmrätt vi ska laga. Självklart får vi använda övriga ingredienser som våra skafferier & kylskåp erbjuder. Inläggen publiceras samtidigt här och nu och ingen av oss vet vad den andra har lagat! ;-)

De tre ingredienserna är som rubriken lyder; Kyckling, röd paprika & philadelphiaost! 

Nästa vecka, samma dag, samma klockslag kör vi en uppföljare; Dessert förstås!
Då är det jag som väljer de tre ingredienserna och Jenny & jag publicerar våra recept på respektive blogg precis som idag. :-P

Jennys recept hittar du här >>

röd_snackpaprika

Här kommer nu min version :

~
Kycklingröra med rostad
paprikacreme & philadelphiaost
Bakad potatis
~

4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatisar
1 helstekt kyckling i ugn ca 1,3 kg
2 röda snackpaprika
1½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk honung
Salt & peppar
1 stor ask philadelphiaost (300 gram)

Kycklingen : 
1 hel, färsk gårdskyckling ca 1,3 kg
½ dl rapsolja
1 pressad citron
1 msk tomatpure
½ msk sambal oelek
2-3 tsk D´Elidas chilisås
Chiliflakes
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj kycklingen och klappa den torr med hushållspapper. Skär över bröstbenet och vik ut kyckling. Lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Pensla hela kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Ställ in i het ugn ca 225-250 grader och låt steka 15-20 min. Sänk värmen till 175 grader och pensla kyckling ytterliggaren nån gång innan den ska tas ut. ca 40-45 min till. Låt den kallna, bena sedan ur köttet.

Grillade paprikor : 
2 stora röda snackpaprikor
1½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk honung
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj och kärna ur paprikorna och ta bort de vita ”väggarna”. Halvera och lägg på ugnsfast fat. Grilla i ugn 250 grader ca 10 – 15 min tills paprikorna fått svarta blåsor.
Ta ut och lägg över i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna däri. Värmen och ångorna som stängs inne behåller smakerna och du kan lätt dra av skinnet när de svalnat.
Mosa paprikaköttet med D´Elidas chilisås, honung, salt & peppar. Rör ihop med philadelphiaosten.

bakpotatis

Bakad potatis : 
Baka potatisarna i ugnen, helst utan folie för att få ett knaprigt skal, ca 1 timme i 200 grader. Känn med sticka om potatisen är helt färdig.

grilla_paprika_ugn
Skölj och kärna ur och ta bort de vita ”väggarna” i paprikorna. Halvera och lägg dom med skinnsidan uppåt.

grillad_paprika_i_ugn
Grilla i ugn på 250 grader ca 10 min tills paprikorna fått svarta blåsor.

skala_grillad_paprika
Lägg över i en skål, täck med plastfolie och låt stå tills de har svalnat. I och med att du stänger inne värmen och ångorna behålls smakerna och du kan enkelt dra loss skinnet när de svalnat.

philadelphiaost_recept_med_grillad_paprika_kyckling
De tre ingredienserna klara att ”monteras”.

grillad_paprika_philadelphiaost
Rör ihop den mosade paprikan med philadelphiaosten.

kycklingröra_grillad_kyckling_paprika_philadelphiaost
Vänd ner det urbenade kycklingköttet.

bakad_potatis_kycklingröra_philadelphiaost_paprika
Fyll rykande heta bakpotatisar med kycklingröran! Ringla över olivolja och servera med en  god sallad och lite extra paprikapulver på toppen. :-P

The post Kyckling, röd paprika och philadelphiaost appeared first on Kryddburken.se.

Pasta bolognese

bolognese_pasta_ragu_köttsås

En äkta italiensk bolognese som härstammar från Italiens Bolgona innehåller inte färs utan nötkött skuret i mindre bitar, en ragu, en köttsås helt enkelt som fått koka ner med lök, morötter, rotselleri, buljong, tomat etc. Gärna en bit pancetta i också. Den serveras också klassiskt med tagliatelle men sällan med spagetti. Annan pasta såsom canneloni, rigatoni och som här fusilli bucati är vansinnigt gott!

Det här är en ren och skär restmiddag från kylskåpet. Inte så mycket bolognese fanns kvar så jag drygade ut maträtten med extra färska tomater, grön paprika, en kruka persilja och riven ost! Allting går! :-P Inte kasta…

Bolognese 8 port : 

200 gram pancetta alt. sidfläsk (knaperstekt)

ca 750 gram biffkött (ryggbiff, entrecote, fransyska, högrev, rostbiff etc)
2 gula lök
2 morötter
100 gram rotselleri
2 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 liter kraftig köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk finkrossade tomater
2½ dl vitt vin

En nypa socker
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär pancetta i mindre bitar och knaperstek i het stekpanna med lite olja. Låt torka på hushållspapper så länge.

Skär köttet i små tärningar. Bryn i het panna med lite smör el. olja. Tillsätt finhackad gul lök, finhackad morot i små tärningar och grovriven rotselleri. Vänd runt med köttet. Tillsätt de torra kryddorna; oregano, lagerblad och svartpeppar. Fortsätt med tomatpuré, finkrossade tomater och rör om kraftigt på hög värme. Slå sedan på buljongen och vinet. På med lock och sänk till låg värme.

Låt ragun få puttra ihop ca 3-4 timmar. Rör om då och då. Smaka av med en nypa socker, salt  o peppar. Tillsätt knaperstekt pancetta i såsen strax före servering.

 

bolognese_köttsås_ragu

Ragu, bolognese, köttsås… Himmelskt gott. Varsågoda!

 

The post Pasta bolognese appeared first on Kryddburken.se.

Gratinerade kycklingtortillas

kyckling_tortillas_ugn
Kycklingfiléer ska vi prata om nu! Vad gör man med dom??

De har tydligen en förmåga att ständigt åka ner i kundvagnen när man är och handlar. Jag köper helst av allt hel, färsk kyckling och brukar bunkra upp när det finns på extrapris, veckans erbjudande etc. Men då ska den va svenska.

Den här historien med ett kilo kycklingfiléer är ”egentligen” TVÅ färska, hela kycklingar, men när mannen tolkar inköpslistan kan de bli lite hipp som happ! ;-)

Det där ”egentligen” som han inte hittade hade jag hellre klarat mig utan men nu kom han ju hem med en påse a´ETT KILO kycklingfiléer… Jag tycker inte om kycklingfiléer så mycket… Det blir lätt torrt o tråkigt och jag vill hellre använda alla delar på en kyckling, inte bara filéer, dom är verkligen inte lika goda och smakrika som andra saftigare delar som lår, klubbor, vingar etc… Jag har klurat må ni tro vad jag ska göra med denna påse. Nu va de ju som de va så nåt får man ju hitta på.

Ett torrt kycklingkött mår ju lite bättre i en gryta med sås, eller finfördelad som taco-kyckling… Eller som…
Ja, där tog fantasin stopp…

Jag la i alla fall upp filéerna på en ugnsplåt. Kryddade med tomatpuré, sweet chilisås, malen parika, örtkrydda, salt och peppar! Skjuts in i ugnen på 175 grader ca 30 min, beror lite på hur små/stora dom är. Vände på dom och penslade med skyn ett par gånger…

Under tiden klurade jag ut resten…

Vi hade lite paprika och morötter kvar från gårdagskvällens dipp, och tortillabröd från taco-middan… Så jag finfördelade de stekta kycklingfiléerna, blandade med paprika och morötter och rullade in i tortillabröd.

Ner i en ugnsform. Blandade ut tomatsalsa med grädde och hällde över. Halverade körsbärstomater och toppade med en lagrad ost!

Det blev inte alls dumt, inte tokigt för fem öre så detta tycker jag ni ska prova och passa på nu att nyttja kylskåpets överblivna grönsaker och gör något gott av det! :-P

Det här behöver du :
1 kg kycklingfiléer
2 msk tomatpuré
3 msk sweet chilisås
1 msk malen mild paprikapulver
Örtkrydda
Salt o peppar

6 mjuka tortillabörd
½ gul/orange paprika, hackad
100 gram minimorötter, fint slantade

200 gram tomatsalsa
3 dl grädde

8 körsbärstomater
Lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Lägg tinade kycklingfiléer på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda dom med tomatpuré, sweet chilisås, paprikapulver, örtkrydda och salt o peppar. Vänd runt och stek i ugn på 175 grader ca 30 min. Vänd på filéerna ett par gånger och pensla med skyn.

Ta ut dom och finfördela köttet på en tallrik. Fyll tortillabröd med kycklingkött, paprika och morötter. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Blanda grädde med tomatsalsa och häll över. Toppa med halverade körsbärstomater och en god, lagrad ost. Gratinera ca 20 min i 200 grader.

kycklingfileer_recept_tortilla_ugn
Stekta kycklingfiléer, delade med gaffel…

kycklingfileer_tortilla
Fyll tortillabröden med kycklingköttet, paprika och morötter.

kyckling_tortilla_tortillabröd
Lägg i en ugnsfast form. Här fick de bara plats fem stycken, men både kycklingkött o grönsaker blev över så receptet räcker gott och väl till 6 stycken.

chicken_tortilla
Blanda ihop tomatsalsa med grädde och slå över formen. Här la jag ner överbliven paprika och morot också.

kyckling_tortilla_ugn
Toppa med halverade körsbärstomater och en god lagrad ost.

majskorn_tortilla_kyckling
Isberg & majskorn är supergott till. Enkelt o bra.

kyckling_tortilla_gratäng
Sådär, färdiggräddat o klart! :-P

The post Gratinerade kycklingtortillas appeared first on Kryddburken.se.

Kycklingfylld paprika
Kycklingfylld paprika
Källa: Sezzies
Portioner: 3

Ingredienser:
1 1/2 Gul paprika
1/2 Gul lök
2 Stora kycklingfiléer
1 Stor tomat
3 Skivor cheddarost (eller annan ost)
100g Philadelphiaost
Paprikakrydda efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Tärna kycklingen och bryn i stekpanna. Krydda efter smak.

2. Skär paprika i halvor och lägg i en form. Tärna tomaten samt hacka löken.

3. När kycklingen är fint gyllenfärgad och genomstekt lägg i löken så den får färg. Häll sedan i tomat och philadelphiaosten med. När allt blandat sig fint och är som en röra, fyll då upp paprika-halvorna och toppa med osten.

4. Grädda i ugnen tills osten smält. Servera med ex. blomkålsris och njut!
Gästbloggare – Emma Sörensen

emma_sörensen
Hallå och hejsan allihopa!

Jag heter Emma och jag har fått äran att vara gästbloggare här på Kryddburken i Januari, något som jag har längtat efter!

Så vem är jag då? Ja ni…
Det finns många svar på den frågan. Just nu pluggar jag tillsammans med min syster för att bli undersköterska och det är riktigt kul! Lärarna är bra och klasskamraterna är toppen! :)

Jag har alltid varit intresserad av matlagning och numera är det, tillsammans med Scrapbooking, en av mina passioner i livet! Min kulinariska sida kommer från min mamma, jag var efter henne som en svans i köket när hon bakade eller lagade mat.

Pappa lät mig inte vara med I köket, så jag bestämde mig för att utbilda mig som kock för att visa att jag faktiskt kunde laga mat jag med. Numera är det faktiskt ombytta roller..! ;)

Efter gymnasiet jobbade jag på lite olika ställen och träffade, via min bror, Robban som jag numera är gift och har två underbara pojkar med, den ena vildare än den andra!

För mig är det ren glädje att laga mat. Det är så avslappnande att bara stå där, eller att förbereda något man varit sugen på länge…Dessutom är det extra kul när någon uppskattar maten!

Lagar man mat så ska man dessutom oftast ha en dessert, I alla fall enligt min äldsta son Nathanael. Han är alltid med och lagar mat och så ska det ju vara, Mat lagas ju trots allt till som bäst när den lagas med kärlek!

Jag vet inte riktigt när jag snubblade in på Kryddburken faktiskt, men på två tre dagar, så satt jag och läste ut arkivet. Det första jag provade på var Pulled Pork, så ni kan ju förstå varför jag fastnade här??

Det måste vara den lättaste och godaste sköter-sig-själv maten som finns, och eftersom det finns mer än ett sätt att smaksätta den på så måste man testa alla. (Läs: Jag behöver egentligen bara en ursäkt för att få tillaga den, så gott är det!)

Linda, du är en otrolig inspiration och jag hoppas att du aldrig slutar att blogga! För oss ‘hemma kockar’ är kryddburken paradiset, det finns ju inget som inte är gott! (Om det är det någonstans min diet totalt havererar, så är det när jag läser din blogg! Din julgodis sida är farlig kvinna!) ;-)

Det bästa jag vet är familjemiddagar, men tyvärr hinner jag inte med så många sådana just nu eftersom jag pluggar. Jag tycker om att sitta vid ett köksbord fullt av människor och äta. Jag anser att det oftast är då man är som mest social! Det kan vara allt från plockmat till en mustig gryta, huvudsaken är att vi är är tillsammans.

Jag bloggar inte (aktivt i alla fall) och är ingen twittermänniska heller, utan jag håller till på facebook. Där lägger jag nog upp allt eller det mesta roliga som jag bakar och hittar på, och det kan bli en del.Jag har valt något gott och enkelt till dagens middag, något som alla tre killarna I min lilla familj älskar och uppskattar nu när snön återvänder. Det är ett recept på gulasch som uppkommit efter otaliga omgångar av tillagningar. (Ni vet ett sådant recept där man känner att något saknas, men man kan inte sätta fingret på det? Precis ett sånt.) Det är snabbt och det är lätt och efter att man har tillsatt ingredienserna, så sköter det sig själv.

gulaschsoppa

Visst måste man nästan ha något sånt här när det är kallt ute? Mumsigt och mättande!

GULASCH
4 st potatisar
1 paprika
1 gul lök
500 g köttfärs
6 dl vatten
2 tärningar köttbuljong
2 tsk kummin
1 stor sked tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta (kan även rivas eller grovhackas, det är en smaksak.)
Chilipulver (Det här är definitivt en smaksak, men jag tycker att gulasch smakar bäst med lite sting i faktiskt.)
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR:
Tärna potatisen och förkoka i 10 minuter. Tärna paprikan och stek den med hackad gul lök och köttfärs.

När köttfärsen är genomstekt och paprikan mjuknat något, tillsätt då: Köttbuljong, tomatpuré, kryddor och vitlök. Måtta upp och häll i vattnet (Här kan man tillsätta chilipulvret om man vill ha det). Låt sedan grytan sjuda i 20-30 minuter. Servera med en klick creme fraiché och en bit bröd.

Efter maten, när det närmar sig eftermiddagskaffet så måste man nästan ha en kaka till kaffet eller hur?

Det finns ju en hel del kakor att välja på men jag tycker bäst om de lite äldre kakorna. Receptet på kakan jag har valt är med i ‘Sju sorters kakor’, och är tydligen lite ‘Old School’ numera vad jag har hört.

Vad valde jag då? Brysselkex såklart! Min mamma bakade dessa jämt när jag var liten och skulle ha födelsedagskalas. Inte bara är det en god kaka, den är fin att titta på också. Mättande både för mun och öga :)

brysselkex_emma_sörensen
Dessa är ju så goda och söta att man inte kan motstå dom där dom ligger på fatet vid kaffebordet. Det krävs en riktigt bra viljestyrka att låta bli,  jag erkänner. När det kommer till dessa så är min som helt bortblåst! ;) (Kan vara därför jag inte bakar dom så ofta!)

BRYSSELKEX. (ca 50 st)
4,5-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör

Garnering: Socker färgat med karamellfärg, jag valde rosa.

Tips: Jag bakade dessa godingar strax innan jul, och då blandade jag upp socker med rätt mycket kanel som jag rullade degen i, och det blev hur gott som helst.

GÖR SÅHÄR :
Hacka samman ingredienserna till degen. Forma degen till rullar drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker och lägg dem sedan kallt en stund. Ta sedan ut dom och skär dom i skivor och lägg dom på en smord plåt, eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader.

Eftersom jag gillar mina kakor lite knaprigare så låter jag dom vara inne längre, dom smakar lite bättre också tycker jag.

rasmus_natte

Mina fina pojkar!

Den äldsta utav dom, Nathanael, är min andrekock i köket. Han är med och basar och bestämmer när det kommer till vilken efterrätt vi ska servera, det är viktiga saker..! (Oftast Lördagar och Söndagar). Lillebror Rasmus är ett litet ”slukhål”, och han äter allt han får och kommer över! ;)

Med det så får jag tacka för mig, och framför allt tacka Linda för att jag fick göra ett inlägg i hennes blogg! Det var roligt och jag hoppas att ni känner er tillräckligt inspirerade för att testa något av recepten, och att ni tycker lika mycket om dom som jag gör. Ha en riktigt bra dag alla läsare, och tack igen! <3

The post Gästbloggare – Emma Sörensen appeared first on Kryddburken.se.

Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker

kycklinggryta_ris_recept
Dagens middagstips blir en riktigt mustig och smakrik kycklinggryta med ris. Smaksatt med en mild sweet chili blir det här lätt en favorit för hela familjen och perfekt för matlådor att frysas in.

Vad äter ni helst till kycklinggrytor?
Ris? Potatis? Pasta?

Jag är inte så jätteförtjust i ris och äter nog hellre kokt potatis till om det är kycklinggryta åt hållet husmanskost. Med andra smaksättningar som chili och åt det asiatiska hållet vill jag nog helst ha pasta eller nudlar… Nu blev det ris i alla fall men jag tycker inte jag nånsin lyckas hitta ett gott ris och allt blir hårt och klumpigt efter en stund när det är färdigtkokat…

6 port
Det här behöver du : 

2-3 kycklingfiléer
1 stor gul lök
Salt & peppar
4-5 msk tomatpuré
1½ dl sweet chilisås (mild, söt)
1 liter kycklingbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk crème fraîche (2 dl)
Maizenamjöl + vatten till redning
1 burk majskorn
1 ask sugar snaps
1 gul paprika

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och bryn i het panna med hackad gul lök. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, sweet chilisås och kycklingbuljong. Låt koka upp, sänk sedan värmen och rör ner crème fraîchen och låt allt småputtra ca 10 min. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner majskorn, sugarsnaps och paprika sist av allt så du får lite krispighet i grytan.

kycklingfiléer_kycklinggryta_kycklingrecept
Kyckling och lök bryns i het panna.

kycklinggryta_recept
Kokar upp med tomatpuré, sweet chili och buljong en stund.

kycklinggryta_sweet_chili_creme_fraiche
Rör ner crème fraîchen och sist av allt grönsakerna. Smaklig måltid! :-P

The post Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.