Gräddbakelse med hallonfromage och tips på vernissage

Gräddbakelse
Foto Mikael Eriksson

Lördagsgodis

När jag jobbade på restaurang så använde jag ofta olika sorters bärfromage som fyllning till bakelser och tårtor.

Idag får du tips på hur du gör en riktigt god glutenfri bakelse.

Vill du hellre göra en tårta så klicka på bilden nedan så kommer du till recept på min kardemummakaka.

Hoppa över kryddningen med kardemumma så blir det mer som en sockerkaksbotten.

Kardemummakaka med bär och crème fraiche

Bilden högst upp i inlägget är tagen av fotograf Mikael Eriksson, på en bakelse gjord på hallongrottor som jag har med i min kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Pannacotta är också väldigt gott att använda som fyllning, här hittar du en vaniljpannacotta och här en med blåbär.

Valnötsmuffins med blåbärssylt

Valnötsmuffins ca 14 mindre

3 ägg

1½ dl krossade valnötskärnor

1 msk honung eller valfri sötning

1 tsk vaniljpulver

Skal och saft av ½ ekologisk lime

2 msk pofiber

Mortla valnötterna  till ett grovt mjöl med lite bitar i.

Tvätta limen och riv skalet fint. Skilj gulan och vitan från äggen, häll i varsin bunke.

Tillsätt sötningen i äggulorna och vispa riktigt tjockt.

Diska visparna noga och vispa därefter äggvitorna, så tjockt att det går att vända bunken upp och ner.

Rör ner pofiber, valnötter och citronsaft i äggulesmeten, ta lite av äggvitan och rör ner.

Då blir det lättare att till sist vända ner resten av vitorna, utan att så mycket luft försvinner ur skummet och då blir det bättre höjd på muffinsen.

Fyll smeten i muffinsformar, en centimeter från kanten.

Grädda i 200° i 12-15 minuter, låt svalna på galler och kyl innan de delas och fylls med hallonmousse till bakelser.

Hallonfromage 4-6 port

2 dl frysta skogshallon

2 dl grädde

2 ägg

1 msk flytande honung eller annan sötning

2 gelatinblad

1 tsk pressad citron

Mixa hallonen med stavmixer, passera genom nätsil. Ta en slickepott och pressa igenom fruktköttet, det är enklast.

Använder du frysta hallon från affären så koka upp dem först innan de passeras, de kan innehålla bakterier.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Dela gulor och vitor i två bunkar.

Blanda gulorna med vald sötning och vispa tjockt med elvisp, ca fem minuter tar det att bli riktigt bra.

Diska visparna ordentligt, innan du vispar vitorna riktigt hårt.

Vispa grädden i en tredje bunke. Krama ur och smält gelatinet tillsammans med citronsaften.

Blanda det smälta gelatinet med hallonpurén. Rör ner lite av den vispade grädden i äggulesmeten och rör så i hallonpurén.

Blanda ner resten av grädden och vänd till sist försiktigt ner äggvitorna.

Fyll fromagen i bakelser, tårta eller servera den i ett vackert glas eller liten kopp, garnera med grädde och hallon.

Igår hade jag kokbokssignering på Fruktaffären på Hantverkargatan i Stockholm, det är alltid så givande att vara ute och träffa folk som gillar att prata mat.

Idag ska jag också iväg på något riktigt roligt, då blir det vernissage på Galleri Englesson i Gamla Stan kl 12.

Goda vännerna Therese Renåker och Anne-Marie Kees ställer där ut sina tavlor som du ser några exempel på här nedanför.

I morgon kl 13 ska jag också dit, då är det releasefest för Thereses debutroman Mata inte skuggorna, kom gärna förbi om du är i närheten.

Klicka på bilden så kommer du till mitt Instagram

Somrig pannacotta (mejerifri)
Hej på er! Nu när våra vinbärsbuskar dignar av fina bär blir det en hel del efterrätter och fikagrejer med vinbär som bas. Här har jag gjort en variant på pannacotta gjord på krämig kokosmjölk och puré på röda vinbär. Toppade med lite extra kokosgrädde och solvarma svarta vinbär. Grymt gott och somrigt! :) RECEPT (4 portioner)… Continue reading Somrig pannacotta (mejerifri)
Yoga på Ecocaféet och tips på chiapudding

Chiapudding på Mahalo

Yogadags

Missa inte  Yoga med Sara Svelander på Ecocaféet i Östersund i morgon, det finns några platser kvar, anmälan i den här länken.

Bilderna är från ett frukostmöte jag hade med Sara på Mahalo på Odengatan i Stockholm en varm och solig morgon.

Jag åt deras chiapudding, riktigt god och mättande.

Här i Paleoskafferiet på bloggen Under vårt tak hittar du en enkel chiapudding.

Jenny och Magnus har väldigt många fina recept på sin blogg, vi har varit bloggvänner i många år nu och även i verkliga livet.

De medverkar med ett förord om sin syn på grillandet i nyutgåvan av Birgitta Höglunds bästa grilltips, som kommer i juni, här en bild från den.

Kokospannacotta med vanilj
Foto Mikael Eriksson

Chiapudding och Hallonmousse

 

Snart dags för min grillkokbok

Glödande grillkol
Foto Mikael Eriksson

Grillpremiär

Så, då var sista korrekturet till nyutgåvan av min grillkokbok inskickat till Lumio Förlag.

Eftersom så många känner till min blogg idag så bestämde vi att även boken skulle få mitt namn och signum i titeln.

Något som förstås känns extra roligt, det här är verkligen en bok som ligger mig varmt om hjärtat.

En del av er känner säkert igen bokomslaget från förra gången den gavs ut 2013, då hette boken Grillmat LCHF.

Det nya förordet är skrivet av Jenny och Magnus Andersson på finaste Paleobloggen Under vårt tak.

Här kan du förhandsbeställa boken till specialpriset 159 kr, ordinarie pris efter utgivningen är 195 kr.

Jag har nu omarbetat de allra flesta recepten så att de även är anpassade till alla som äter mejerifritt, till exempel inom Paleo.

Recepten är förstås  gluten/sockerfria, något som blev extra aktuellt idag när Ann Fernholms läsvärda artikel om de sockrade grillmarinaderna publicerades i Aftonbladet.

Bilderna i boken är tagna av Mikael Eriksson, en väldigt stormig septembervecka i Jämtland, därav de vackra glödbilderna som du ser exempel på i inlägget.

För dig som har vänner som inte pratar svenska så hittar du boken  på engelska på Amazon.

Hjälp mig gärna att dela inlägget vidare till dina vänner, tack på förhand ❤

Glödande kol
Foto Mikael Eriksson

Spare Ribs med chiliglaze
Foto Mikael Eriksson

Blåbärspesto och nässelpesto
Foto Mikael Eriksson

Parmalindat, fyllt kycklinglår
Foto Mikael Eriksson

Kokospannacotta med vanilj
Foto Mikael Eriksson

Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg

Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar.

Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma.

Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuffé eller njuta av kommande helgdagar.

Jag har anledning att fira lite extra i helgen, för igår gick min och Annika Dahlqvists kokbok ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” iväg till tryckeriet.

Det är en omarbetad nyutgåva av slutsålda LCHF för seniorer med tillägg av många recept från min bok Långkok för LCHF och Paleo.

Alla recept är glutenfria, sockerfria och de allra flesta anpassade även till mjölkfritt.

Hoppas du vill stödja mitt fortsatta skrivande med att köpa boken till dig själv och dina nära, så de också kan få chansen att leva ett friskare liv.

Fram tills den kommer ut i butikerna kostar den 179 kr, sen blir ordinarie pris 249 kr hos Lumio Förlag.

Du kan annars beställa den på Adlibris och Bokus, den kommer även ut i vanliga bokhandlar snart.

Klicka på bilderna nedan så kommer du till recepten.

Laxpaket med fetaost…

Örtig gubbröra med keso…

Ecocaféets smörgåstårta…

Vegetarisk ostpaj…

Kokospannacotta med rabarber…

Mandelmussla med smultron…

Midsommarblomster…

 


Rabarberpannacotta till Mors Dag

Försommarnjutning

Idag bjuder jag på en liten pannacotta med smak av rabarber och kokos, för att fira alla starka, vackra och fantastiska mammor därute.

Vad vore vi utan dem? Ja, tänk på det en stund…

Jag har lite extra att fira den här helgen när jag åker hem till min snart 88-åriga mamma.

Jag och min fina mamma för 2 år sen…

Jag är äntligen klar med manuset till min fjärde kokbok, det känns fantastiskt skönt att få vila skrivfingrarna några dagar nu i helgen.

Skriver faktiskt med bara två av dem, pekfingret på höger hand och långfingret på vänster, så du kan ju tänka dig vad de har fått jobba hårt den senaste tiden.

Är inte så hemma på det här med datorer, men det funkar ju rätt bra ändå ?

Nu är det lite finslipning av recepten och en hel del korrläsning av det jag skrivit innan deadline 8 juni.

Sen väntar fotografering senare i sommar, den roligaste biten av kokboksskapandet, men också det mest ansträngande rent fysiskt.

Jag kan ju inte som de flesta andra kokboksförfattare jobba järnet under några dagar från morgon till kväll, det klarar inte min rygg.

Så det är lång framförhållning och planering in i minsta detalj som gäller, för att jag ska kunna få det att fungera för mig.

Mina 18 år i olika restaurangkök har gett mig väldigt mycket erfarenhet i just planering vad gäller matlagning, något jag är väldigt tacksam för idag.

I december kommer du att kunna se det färdiga resultatet av Lars-Erik Litsfeldts och min gemensamma bok.

Rabarberpannacotta

2 dl kokosgrädde/grädde

1 dl finstrimlad rabarber

2 msk kokosflingor

1-2 tsk honung eller motsvarande mängd sötning

1 tsk pressad citron

1 blad gelatin

 ½ vaniljstång

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

Blanda rabarbern med valfri sötning, kokos och citronsaft i en kastrull.

Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i rabarbern, lägg även ner stången.

Smält rabarbern på svag värme i några minuter.

Häll på grädden och koka upp under omrörning.

Ta från värmen, ta upp vaniljstången och mixa med stavmixer, så kokosflingorna finfördelas.

Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i den varma blandningen.

Låt svalna en stund, så blir vaniljkornen jämnt fördelade och sjunker inte till botten.

Rör om innan du häller upp pannacottan i portionsformar eller glas, den här satsen räcker till 4 små desserter.

Ställ i kylen för att stelna i några timmar.

Gör du pannacottan i formar, doppa den en liten stund  i hett vatten.

För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.


Birgitta Höglunds bästa buffétips – 130 recept att njuta av till påsk
Laxbakelse från LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson

Laxbakelse från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

130 påsktips

Då var det bara några dagar kvar till en av årets största mathögtider, påsken.

Idag får du därför en favorit i repris där jag har samlat mina bästa recepttips på festmat.

Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att laga både gott och nyttigt till påskbordet.

Citronsill

Påskbufféns fiskrätter

Inlagd sill

Citronsill

Senapssill

Vitlökssill

Rödvinssill

Mousse på matjessill

Gubbröra

Rullströmming med pepparrot

Gurkbåtar med färskost och musslor

Räkmousse

Vitlöksräkor

Skinkkorgar med skagenröra

Äppelgravad lax

Laxbakelse med räkor

Litet laxpaket med fetaost

Laxrullar med äggsmör

Laxmousse

Gravrökt lax med hjortronsås

Gravlax med mammas dillmajonnäs

Rökta laxfenor med två såser

Makrill i tomat

Varmrökt sik med örtsås

Laxsallad med dansk remouladsås

Laxröra på våffelhjärta

Smörgåstårta LCHF/Paleo

Grillad lax med fetaost och mango

Baconlindad laxtournedos

Tjälknöl från Långkok för LCHF och Paleo... Foto Mikael Eriksson

Tjälknöl från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Kalla kötträtter

Tjälknöl

Gravad älgstek

Rökt Renhjärta med pepparrotsgrädde

Serranorullar med färskost

Kesofyllda rostbiffrullar

Basturökt fårlår med hjortroncrème

Örtmarinerad rådjursstek

Rhode Island

Kalla såser och röror

Hemgjord majonnäs och aioli

Saffransaioli och fetaoströra

Aioli på macadamiaolja

Rhode Islandsås

Citronsås

Vitlökskeso

Tomatpesto

Kanarisk paprikasås

Valnötsröra

Grönsakspaté med fetaostcrème

Ägg och grönsaksrätter

Fyllda ägghalvor

Äggröra med paprika och chili

Sallad med getost och jordgubbar

Färskoströra med avocado

Krämig zucchinisallad

Grön coleslaw

Valnötsfyllda omeletterullar

Varm paprikasallad

Ostpaj på mandelbotten

Turkisk morotsröra

Guacamole med chili och dill

Tomatchutney med citron

Marinerade cocktailtomater

Inlagd svamp

Marinerad fetaost

Grillad fetaost och ostkex

Halloumi med varm tomatsallad

Tre avocadoröror

Morotslåda

Grönsakspaté

Äggröra med pepparrot

Rödbetssallad

Gratäng med palsternacka och pepparrot

Rättikagratäng

Örtkryddad Lammstek

Lammstek med rödvinssky

Lammrätter

Lammstek med rödvinssky

Varm lammsallad med aioli

Lammfärsbiffar

Långkokt lammgryta

Lammrevben med brynt vitlökssmör

Lammspett med halloumi och äppeltzatziki

Grillad lammsadel med myntasås

Lammstek med gräddsås

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold...

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Kycklingrätter

Örtkryddad kyckling i ugn

Citronmarinerade kycklingspett

Saffranskyckling

Kycklingwok med ingefära

Kycklingpaj

Kycklingleverpaté

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Rimmat kycklingbröst med getostsmör

Lax med gräddsås

Festlig lax med dillgräddsås

Varma såser

Vitvinssås

Kantarellsås

Pepparsås

Bearnaisesås

Örtsmörsås

Choronsås

Chilihollandaise

Dillgräddsås

Mandelmusslor ur LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson

Mandelmusslor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Desserter

Chokladmousse

Hallonfromage

Vaniljpannacotta

Pannacotta med kokos och lime

Små blåbärspajer

Ostkaka på keso

Mandelostkaka

Saffransostkaka

Äppelkompott med lime

Små gräddbakelser

Hjortronbakelse

Vaniljparfait

Hallonmousse

Blåbärspannacotta

Mörk chokladparfait

Kardemummakaka

Mandelmusslor

Chokladdoppade kokoskakor

Nötchokladkakor

Ischokladtryffel med hjortron

Citrontryfflar och svartvinbärsgodis

Chokladbollar

LCHF/Ketobollar

Syrliga energibollar

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Foto Veronica Kindblad

Äggtoddy

Drycker

Äggtoddy

Björksnaps

Sockerfritt iste

Isvatten med örter och bär

Kryddkaffe

Varm choklad med mynta och kokos

Västerbottensmuffins

Matbröd

Små valnötsbröd och ostbricka

Fetaostbullar

Mjölkfria scones

Citron- och morotsbröd

Fröbröd med soltorkade tomater och timjan

Vitt formbröd

Äggbröd

Halloumibröd

Nötbröd

Mandelbröd

Västerbottensmuffins

Fröknäckebröd

Valnötsbröd från Långkok för LCHF och Paleo

Ät, njut och må gott i Påsk!

Tips på 3 rätter till Nyårsmiddagen

Laxpaket med fetaost

Laxpaket 4 st

8 skivor kallrökt lax

100 g fetaost

4 långa strån gräslök

Grönsallad

Tärnad röd paprika

Cocktailtomat

Färska örter, jag tog citronmeliss, timjan och gräslök

Kallpressad olivolja

Vit balsamvinäger

Lägg laxskivorna som ett kryss. Dela osten i fyra delar och lägg en bit mitt på varje laxkryss.

Vik in kanterna och knyt runt med ett gräslöksstrå.

Lägg paketen i en ugnsfast form, smord med olivolja.

Baka i ugnen på 200° i 10 minuter.

Servera på en bädd av sallad eller bara med lite örter, paprika i fina tärningar och en cocktailtomat till.

Ringla en god olivolja och balsamvinäger runt.

Paketen är förstås goda att äta kalla också.

Oxfilémedaljonger med rosépepparsås 4 port

8 skivor oxfilé ca 600 g

4 dl grädde/kokosgrädde

2 dl buljong

1-2 msk grovkrossad rosépeppar

2 tsk grovkrossad svartpeppar

2 msk finhackad gul lök

2 msk finhackad röd paprika

3 msk smör/kokosolja

2 tsk äppelcidervinäger

Salt

Bryn smöret lätt och fräs peppar, paprika och lök några minuter utan att få färg.

Häll över vinägern och låt koka in.

Tillsätt buljongen, koka upp och låt koka ihop några minuter.

Häll på grädden, koka upp och låt puttra i 30 minuter eller tills såsen tjocknar.

Smaka av med salt och eventuellt mer peppar.

Stek oxfiléskivorna i smör, ett par minuter på varje sida och servera med rosépepparsåsen.

Vill du hellre steka tournedos, så hittar du beskrivning på hur du får den perfekt stekt här.

Kokt blomkål vänd i smör, cocktailtomater och bladpersilja passar fint som tillbehör.

Strö lite extra rosépeppar över, det blir både vackert och gott.

Blåbärspannacotta ca 6-10 port

3 dl grädde/kokosgrädde

2 dl blåbär

2 blad gelatin

2 msk honung eller motsvarande mängd valfri sötning

1 msk pressad citron eller lime

1 knivsudd vaniljpulver

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka upp blåbären med citronsaften en halv minut.

Mixa bären med stavmixer i kastrullen och passera genom nätsil.

Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner vald sötning och vaniljpulver.

Smaka av om du vill ha mer sötma.

Krama ur gelatinbladen, rör ner dem i den varma grädden och blanda ner blåbärspurén.

Häll upp i ett litermått och fyll försiktigt smeten i små glas, skålar eller koppar.

Ställ i kylen att stelna ett par timmar.

De går fint att förbereda dagen innan, dra bara plast över så håller de sig fräscha.

Det blir cirka 10 små desserter av den här satsen om du serverar dem i snapsglas, vill du ha större desserter så fyll pannacottan i skålar.


Njutbar weekend i Åre
Hotell Granen, Åre

Hotell Granen, Åre

Njutsemester

I helgen har jag varit på en liten minisemester i Åre tillsammans med bästa vännen Gunilla.

Vi inledde helgen på lördag förmiddag med en fika på mina systerdöttrars Café Kroken i Krokom.

Jessica och Martina är båda kockar och väldigt duktiga både på matlagning och bakning.

Martina på Café Kroken, bilden lånad från LTZ.se

Martina på Café Kroken, bilden lånad från Länstidningen…

Caféet erbjuder fika för alla, så där finns utöver det vanliga sortimentet även gott LCHF-fika, glutenfritt, laktosfritt, äggfritt och nötfritt kaffebröd.

Jag tog en liten pannacotta med körsbärskompott och en mycket god 75%-ig chokladtryffel med apelsinskal och cashewnötter till kaffet.

Fika à la LCHF på Café Kroken i Krokom...

Fika à la LCHF på Café Kroken i Krokom…

De två små godsakerna blev perfekt i kombination, ingen störande sötma utan bara helt naturligt gott.

Därefter fortsatte vi upp mot Åre och vårt hotell för en natt, anrika Hotell Granen.

Helt nyrenoverat och tillbyggt på utsidan, men med mycket av den gamla charmen bevarad invändigt.

Vi fick ett fint rum med utsikt över skidbackarna där det var mycket aktivitet i helgen.

Hotell Granen Åre

Störtloppstävlingen Skutskjutet har traditionellt gått sista helgen i april, men nu är den sen några år flyttad till den här helgen, då det är lite säkrare snötillgång.

Det fanns gott om snö i backarna men i byn hade det mesta tinat bort, nu var det redan många cykelåkare som trängdes på Bergbanan.

Vi tog en promenad nerför backen till byn och en god lunch på Åre Crêperie, där vi delade på en glutenfri bovetegalette med chèvre, mandlar och rucola. Mycket gott och trevligt.

Galette på Crêperie och Logi i Åre...

Galette på Crêperie och Logi i Åre…

Åre Torg

Efter en tur runt byn och titt i butiker, på uppträdande och prisutdelning på torget blev det en stunds vila på hotellet.

På kvällen gick vi ner till Vinbaren och åt en härlig middag, vi provade flera av deras små rätter som med lite justeringar blev riktigt bra, glutenfri LCHF.

Här kan du läsa mer om Vinbaren och deras mat i White Guide.

Vännen Gunilla på Vinbaren...

Vännen Gunilla på Vinbaren…

 

Oxfilétartar på Vinbaren, Åre...

Oxfilétartar på Vinbaren, Åre…

 

Cajunlax...

Cajunlax…

Oxfilétartar med vitlöksmajonnäs och chimichurri, tonfisksashimi med sesammajonnäs och sjögräs och cajunlax med avocado, tomatsalsa och limeaioli föll oss väl i smaken.

Kvällen avslutades med ett glas Prosecco i hotellets bar, innan det blev en skön natts sömn i ett tyst och lugnt rum.

Frukosten var även den i vår smak, särskilt den rökta skinkan från Vindeln och gravlaxen tyckte jag om.

Mot eftermiddagen åkte vi hemåt och avslutade helgen med en fantastisk brunch på Kretsloppshuset i Mörsil.

Allt som vanligt hemlagat och ekologiskt, av mycket hög kvalitet och med ljuvliga smaker.

Brunch på Kretsloppshuset...

Brunch på Kretsloppshuset…

Vännen Gunilla är liksom jag kock, vi lärde känna varann när vi för många år sen jobbade på Kvarterskrogen i Östersund.

Vi uppskattar båda kvalitet och service när vi går ut och äter, så du må tro att vi njöt och mådde gott av att få så här god mat serverad.

Nästa år har vi bestämt oss för att ta en tur till Röros och Erzscheidergården, här kan du läsa om mitt förra besök på det hotellet i min gamla blogg på Kostrådgivarna.

Vinbaren, Åre...

Vinbaren, Åre…

 

Kretsloppshuset i Mörsil...

Kretsloppshuset i Mörsil…

 

Brunch på Kretsloppshuset...

Brunch på Kretsloppshuset…


12 förrätter, 12 varmrätter och 12 desserter till nyår!

nyår_skumpa_skåla
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten! 😛 Vi har inte riktigt bestämt vad det blir här hemma. Det pratas om oxfilé och nån annan vill grilla och själv är jag lite inne på en smörgåstårta i vanlig ordning… 😉 Vi får se vad det blir, kanske ett hopplock av allt?! Nu ska jag jobba i tre dar i alla fall sen vid lunch på onsdag har jag nog tänkt ut något.

 

Nån här som redan bestämt sin meny?
Enkelt, avancerat?
3-rätters eller inte? 

 

Här kommer nu mina bästa tips på 12 förräter, 12 varmrätter och 12 desserter. Klicka på respektive bild för att komma till recepten.

 

FÖRRÄTTER / TILLTUGG

räkcocktail_recept  tunnbrödssnittar_rökt_kött_rådjur_pepparrot  laxröra_snapsglas_kallrökt_lax_påskmat_tilltugg
Tunnbrödskorgar med räkor.
Tunnbrödssnittar med rökt kött och färskost.
Laxröra i snapsglas.

 

laxsnittar_najadlax_laxröra_nyårsbuffé_plockmat  parmesanchips_fänkålsdipp_salamichips  svampfyllda_tarteletter
Smördegsstjärnor med laxröra.
Parmesan och salamichips med fänkålsdipp.
Svampfyllda tarteletter.

 

äggrulle  krustader_fyllningar_tips  prinskorv_inbakad_smördeg_plockmat
Äggrulle med bacon och ost.
12 olika fyllningar till krustader.
Piffad prinskorv till barnen.

 

parmarullar_parmasnittar_mozarella_tunnbrödssnittar  ost_chilisnittar  parmesan_tortellini
Parmarullar med pesto, mozzarella och soltorkade tomater.
Ost och chilisnittar med honungsdipp.
Friterade tortellini med sweet chilisås.

 

VARMRÄTTER 

file_mingon_black_and_white  plankstek_kryddburken  helstekt_fläskytterfile_rostade_rotfrukter_örtsås
Filé mignon Black n White med Jacksonpotatis.
Plankstek med kyckling.
Helstekt fläskytterfile med örtagårdssås och ugnsrostade rotfrukter.

 

entrecote_varmrätt  pulled_pork_pitabröd_per_morberg  röding
Saltbakad entrecote.
Pulled pork i pita med tillbehör.
Helstekt röding med citronsås.

 

ryggbiff_rödvinssås_recept  fläskfilé_kebab_wraps_rulle  tjälknöl_recept
Ryggbiff med rödvinssås.
Fläskfilérulle med vitlökssås.
Tjälknöl.

 

grillad_lammsadel_potatissallad_örter  baconlindad_fylld_fläskfile  fläskfile_smördegsinbakad_smördeg_ädelost
Grillad lammsadel med örtig potatissallad.
Ostfylld och baconlindad fläskfilé.
Smördegsinbakad fläskfilé.

 

DESSERTER

äppeltarte_vaniljglass  chokladsås  portionsformar_glasstårta_digestivekex_glass
Glaserade äppeltarte.
Vaniljglass med vita harens chokladsås.
Digestive-glasstårtor.

 

godaste_kladdkaka_kladdig_kaka  schweizernötstårta_recept_nötbotten_choklad  tosca_toscapäron_recept_toscasmet_dessert_päron
Kladdkaka med mandel och flingsalt.
Schweizernöttårta.
Toscapäron med vaniljglass.

 

cheesecake_recept  chokladmousse_ljus_mörk  pannacotta_lakrits_lakritspannacotta
Frusen cheesecake.
Vit och mörk chokladmousse.
Lakritspannacotta med jordgubb.

 

gino_efterrätt  pavlova_recept  zuleikatårta
Gino – frukt, gratinerad med vit choklad.
Pavlova.
Zuleikatårta.