Gästbloggare Sara Gröndahl

sara-vardagnu
Hallå ja! Sara här från bloggen Vardag.nu

En lantis som flyttat till stora stan (nej, inte Stockholm – Växjö är stort nog för mig) och bosatt mig i en liten 50-talsetta med min fästman och mitt ständigt överfulla skafferi. Jag är ett planeringsfreak tillika matfreak ut i fingertopparna som drömmer mat, tänker mat, planerar mat och förstås äter en himla massa mat. 

Herrejisses vad spännande det är att få gästblogga här hos Linda! Det känns lite som när man såg sig själv i tidningen när man var liten…

Jag har följt Linda på Kryddburken sedan… Ja, sedan jag började laga mat! Jag minns ett av de första recepten jag testade härifrån, det var äggrullen med ost- och bacon, som är precis lika god som den ser ut att vara. Linda var faktiskt en av de främsta anledningarna till att jag en gång för snart 3 år sen bestämde mig för att råda bot på min skrivarklåda genom att börja matblogga. Sedan dess har jag hunnit byta bloggadress och inriktning tills jag till slut hittade det jag trivs bäst med – att skriva om vardagsmaten! På Vardag.nu bjuder jag på inspirerande vardagsmat och enkla middagstips för alla trötta måndagar, stressiga tisdagar och en och annan lillördag. För det är väl klart att även vardagsmaten ska vara ett nöje att äta! 

Jag har bloggat ett bra tag nu men är fortfarande bara en rookie jämfört med Linda. Tänk hur många recept som varsamt nedtecknats och bloggats om här, på alla dessa år. Kryddburken är som den där tjocka favoritkokboken man har hemma. Med matstänk på vareviga sida och sprickor i ryggen efter flitigt bläddrande. Ja, det är en gedigen och ständigt växande kokbok vi har här, det är en sak som är säker. Så nu när jag skulle gästblogga, var det inte utan att jag fick lite huvudbry – vad tusan skulle jag kunna bidra med?!

Efter lite efterforskning i kryddburksarkivet kom jag fram till att köttfärssoppa – det äts det inte ofta i det Nilssonska hemmet! Med hösten på intåg och massor av lockande rotfrukter i affären så det vad ju givet att jag skulle bjuda på en riktigt mustig köttfärssoppa! Inga konstigheter utan bara en hederlig köttfärssoppa med klassiska smaker. Det är ju faktiskt godast i längden, eller hur? 

kottfarssoppa-rotfrukter
Här har vi snabb och enkel vardagsmat! Köttfärssoppa behöver inte puttra länge på spisen för att få god smak, tack vare att köttet är malet. Nötfärs är godast i soppa eftersom den ger en så god buljong. Rotfrukter, lök och tomatpuré likaså. Eftersom jag gillar en matig soppa med mycket i, har jag mycket rotfrukter i min köttfärssoppa. Minska mängden litegrann om du vill ha mer buljong!

Det här behöver du till 4 port :
400 g blandade rotfrukter (t.ex. kålrot, rotselleri och morot)
1 gul lök
Smör/olja att steka i
300 gram nötfärs
2 msk tomatpuré
2 msk senap (svensk, mild)
2 tsk torkad persilja
(1 lagerblad)
1 l köttbuljong (vatten + tärning/fond)
1 msk kinesisk soja
Salt, vitpeppar
(Färsk persilja till servering)

GÖR SÅHÄR : 
Riv rotfrukterna grovt. Finhacka löken. Hetta upp smör eller olja i en stor kastrull och bryn färsen. Tillsätt löken och rotfrukterna och låt den mjukna innan du tillsätter tomatpuré, senap, torkad persilja och eventuellt lagerblad. Häll på buljongen och låt puttra i åtminstone 15 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Blanda eventuellt ner lite hackad, färsk persilja innan servering.

Njut köttfärssoppan rykande het tillsammans med en god ostmacka. 

ingredienser-kottfarssoppa
Fram med ingredienserna till köttfärssoppan! Sen är det bara att riva, riva, riva…

kottfars-rotfrukter-soppa
Fräs köttfärsen och rotfrukterna först för att få ut mest smak. I med buljongen sen! 

kottfarssoppa-vitpeppar
Köttfärssoppa är en av ytterst få rätter som jag använder vitpeppar till. Här passar den lite mustigare vitpepparn faktiskt bäst! 

enkel-kottfarssoppa-rotfrukter
Lite färsk persilja att gott att ha i köttfärssoppan precis innan servering.

vardagsmat-kottfarssoppa
Köttfärssoppa med rotfrukter är inte fy skam en småkylig höstdag nu framöver!

Ska ni till Öland under skördefesten? + en fråga om glutenallergi!

klinta_bykrog_pizza
Ja, det är en återkommande favorit denna bykrog och det är med fin servicekänsla, gästfrihet och bemötande jag återigen slår ett slag för Klinta bykrog i Köpingsvik.

Det som förundrar mig är inte helheten utan detaljerna i sig. Det kanske låter baklänges här är det detaljerna som gör helheten.

Vi var där i helgen som gick med grannarna i Öjkroken. Vi beställde in mat både från pizzamenyn, deras klassiska hamburgertallrik med såser, en pasta med kyckling och svamp och vi blev otroligt nöjda som vanligt! Det enda lilla minus men som jag tror många drabbade råkat ut för som är glutenallergiker är pizzadegen på restauranger!

Personen i fråga som beställde glutenfri pizzabotten var inte alls nöjd utan tyckte den var seg och svampig. Jag har ju inte direkt något att jämföra med personligen men tyckte den var ganska fluffig och fin botten ändå, kanske lite väl tjock. Det syntes att den var bakad på majsmjöl då den var väldigt gul! Eller har jag fel?! Men såklart mindre i storlek än menyns ordinarie pizzor eftersom de använde färdiga bottnar.

Jag har en tanke om glutenfri mjölmix + fiberhusk, färsk jäst, en gnutta bakpulver, olja och salt… Vad tror ni? Är jag ute o cyklar eller kan det möjligtvis bli gott??

Är man allergiker och ska äta ute på restaurang så blir det förstås bekymmr ibland. Det finns ju såklart regler o bestämmelser inom livsmedel om hur långt man kan/får garantera att något är helt fritt från gluten. Jag är inte så insatt där. De får väl inte ens bakas ut i samma lokal som det används vetemjöl i?! Hur är det med gräddningen? Behövs särskild pizzaugn för glutenfria pizzor?

Jag som gillar utmaningarna har nu klurat ett par dar och kollat lite olika recept här o var och är absolut ingen glutenallergi-bagare på något sätt men jag har lovat att ge det ett försök att baka en GOD pizzabotten!

Ni som kan det här ämnet får hemskt gärna bidra med er kunskap och erfarenhet. Jag tycker det är kul och verkligen en utmaning att få något så restaurang-typisk som en pizza att i alla fall smak som dom ”borde” göra även om dom är glutenfria!

Sen förstår jag självklart att man som företagare har regler och begränsningar som kanske inte alltid tillåter det man som ägare skulle vilja erbjuda just matallergiker.

Hur som haver, det där med glutenfri pizzabotten får ni som kan området gärna flika in och kommentera om, i övrigt vill jag hylla en fantastisk öländsk restaurang som är öppen under skördefesten! Så ska ni hitåt svängarna så passa på att boka bord redan nu och njut av god mat, härlig service och en efter-maten-promenad ner till havet! Vad mer går att önska…

Klinta bykrog – jag gillar det stället! :-P

köpingsvik_öland_mat_klinta_bykrog
Perfekt hämtställe för lokal pizza om man bor på landet! Köpingsvik – där har vi bykrogen med goooooda pizzor!

klinta_bykrog_köpingsvik
Nicke o grannen beställde in varsin Mariestad o kollar menyn…

mat_middagstips_öland_köpingsvik
Jolines…

köpingsvik_öland_mat_restaurang_bykrog
Jag o grannen…

klinta_bykrog_mat_pasta_svamp_kyckling_öland_restaurang
Joline beställde en pasta med het kantareller och karl-johansvamp, därtill en kycklingfilé. Allt var supergott tyckte hon och lite hetta i maten var det också! En gaffel till pastan o kniv till kycklingen saknas såklart på bilden! ;-)

klinta_bykrog_köpingsvik_öland
Nickes tallrik förstås. Finns det burgare så blir det burgare! :-P Här med ost och hickoryrökt bacon och tre hemlagade såser; Hamburgerdressing, tomatsalsa och aioli.

Spa-helg i helgen med syrran!

54546_85_boch ni som läser bloggen vet att jag inte drar mig för att maila och undra över maten… så inte denna gången heller. ;)

Nu gällde frågan frukostbuffén som serveras på söndag morgon om den innehåller ägg, och ev bacon och äkta smör?

Svaret kom nu, jodå det serveras detta på Falkenbergs Strandbad hotel o Spa och finns inte äkta smör skulle jag bara fråga efter det, då antar jag de har det att bara plocka fram!

Finemang det, jag kommer alltså överleva även detta hotel ;)

Syrran och jag har fått överta mor och fars lilla spa-helg som de inte kan utnyttja, så nu åker jag och syrran till Falkenberg på lördag morgon!

Här ska också badas oavsett väder…

Önskar alla en go helg!

Pasta med musslor, tomat och chèvre
Pasta med musslor, tomat och chèvre
Källa: I Vårt Kök
Portioner: 4

Ingredienser:
Vitkålspasta
¼ vitkålshuvud
smör

Musslor
1 kg blåmusslor
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
½ röd chili
1-2 dl vitt vin
smör

Pastasås med tomat, getost och pinjenötter
75 g pinjenötter
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
200 chèvre
100 g skalade räkor
1 knippe bladpersilja
smör
flingsalt
Gör så här:
Ta dig tid att göra en noggrann mise en place. Det kommer du och maten att tjäna på. Dessutom får man känna sig som en proffskock med alla skålar med hackat och delat och förberett. Snyggt blir det också. Vi tar det steg för steg så går det bra. Och var gärna flera i köket, så går det ganska så fort. Har du gäster så ge dem ett glas vin och en skål räkor att skala eller musslor att skrubba.

Strimla vitkålen tunt. Plocka bort alla grova bitar. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

Skrubba musslorna med en liten kniv. Plocka bort dem som inte stänger sig eller som har trasiga skal. Lägg i en bunke och ställ åt sidan.

Skala räkorna, om gästerna inte har gjort det åt dig. Gör det i så fall själv, eller muta gästerna med mera vin. Glöm inte bort ett glas till dig själv.

Dela fänkål på hälften och skär bort rotstocken. Skiva den tunt och lägg i en skål. Finhacka gul lök, en vitlöksklyfta och den röda chilin. Lägg ner i skålen med fänkål.

Finhacka ytterligare två vitlöksklyftor och lägg dem i en separat skål. Halvera cocktailtomaterna och lägg i en annan skål. Skär bort det yttre skalet på chèvren och bryt osten i bitar. Lägg bitarna i ytterligare en skål. Plocka bladpersiljan och grovhacka den. Lägg den i en alldeles egen liten skål.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de har fått fin färg. Akta så de inte blir brända. Lägg dem i en egen skål.

Börja nu med att tillaga musslorna. Sätt en stor kastrull på spisen och lägg i en ordentlig klick smör. Fräs fänkål, chili, lök och vitlök tills de börjar mjukna. Häll på vinet och lägg på locket. Passa på att fylla på ditt eget och gästernas vinglas. Låt grönsakerna koka i vinet ett par minuter. Se till att det är riktigt varmt innan du lägger i musslorna, det ska ånga rejält när du lyfter på locket. Snabbt i med musslorna och på med locket igen. Efter ett par minuter har musslorna öppnat sig. Ta då kastrullen från plattan och häll upp musslor och spad i en stor, ren bunke.

Skölj ur kastrullen och gör sedan vitkålspastan i den. I med smör, i med vitkål, låt fräsa på medelvärme tills kålen precis börjar mjukna. Akta så att den inte börjar få för mycket färg. Salta och peppra. Om du lagar mat ensam så ställ kastrullen åt sidan en stund nu. Har du sällskap så sätter du en gäst på att sköta kålen medan du briljerar med pastasåsen.

Hetta upp en stor stekpanna, gärna med höga kanter. Lägg i en ordentlig klick smör och fräs vitlöken i smöret till den blir mjuk. Lägg i cocktailtomaterna och rör runt. Eftersom du är en sådan mästerkock så hinner du plocka ut musslorna ur sina skal samtidigt. Inte allihop, men ungefär hälften. Eller så är ni tre i köket så du kan få hjälp med det här momentet också.

Lägg i vitkålspastan i stekpannan och blanda ihop med tomater och vitlök. Nu är det lite tempo som gäller. Lägg i de skalade räkorna och de musslor som du tagit ut ur skalen, plus det mesta av fänkålsfräset från musslorna. Se till att du inte häller med spadet, då blir rätten alldeles för blöt och såsig. Blanda runt försiktigt. Lägg i chèvrebitarna och rör ner dem så att de börjar smälta. Strö över bladpersiljan och pinjenötterna och en nypa flingsalt. Lägg i några musslor med skal vid serveringen, och ställ fram resten av musslorna i en skål på bordet.
Vinnaren av Hackman stekpanna

Stekpanna-24-cm_product_slide
Vinnaren är utsedd! Hackmans stekpanna har fått en ny ägare. :-P Jag hoppas den kommer till stor användning!

Stort grattis Annica Lundgren! 

”Hackman etablerades 1790.
Gissa om jag vill vinna denna till mitt nya kök med induktions häll som vi har jobbat på sen oktober.”

Kontakta mig på kryddburken@telia.com
med dina adressuppgifter så skickas stekpannan på posten.

Hard-Face-NOH_front_banner

 

Egenskaper-NOH_framework_span_4Tävling i samarbete med Hackman.

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannansbeläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Halloumifyllda Köttbullar gör succé
Åh, Halloumiost är ju så fantastiskt gott. Som ett tillbehör till köttbiten, antingen stekt eller grillad, eller som här, i köttbullarna.
Perfekt när man vill variera. Smakar lite mer somrigt, kanske :))

Detta receptet räckte till ca 25 större köttbullar. (4 personer)

4 skivor vitt bröd (jag tog vitt ”rostbröd” från frysen och lät det ligga framme några timmar)
mjölk, några dl
500g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk spiskummin
ca 3 msk persilja,från frysen
1 tsk salt ungefär
1/2 tsk peppar, kanske aningens mer
100 g Halloumiost. (I paketet är det 200g. Jag stekte det som blev över från köttbulletillverkningen och serverade till maten)
Lägg de kantskurna brödskivorna i en bunke och häll på mjölk så att det täcker. Låt stå så i några minuter.
I en annan skål lägger du färsen, smått hackad lök och pressad vitlök.
Krama ur det uppblötta brödet och tillsätt det till bunken med färsen. Rör om en aning och tillsätt sedan ägget,spiskummin,persilja,salt och peppar.
Skiva Halloumiosten i knappt centimetertjocka skivor och gör sedan stavar,som efter det blir till tärningar, av ungefär halva osten. Lägg resterande ost åt sidan.( Jag stekte den och serverade till middagen)
Ta från färsen och gör lite större ”bollar” (a la golfboll) Peta ett hål i bollen och stick i en osttärning. Täck sedan över hålet med färs och forma till igen.
När alla köttbullar är rullade och fyllda, steker du dem hastigt på lite högre värme så att de får fin färg. Var försiktig i vändningarna så håller de ihop mycket bättre. Låt de sedan efterstekas på svag värme i ca 12 min- 15 min.
En köttbulle precis från stekpannan….bara delad….för att alldeles strax hamna i min mun…..Mmmmmm…….
Jag serverade med en god kall Yoghurtsås som smaksattes med basilika, salt,peppar och ett uns av honung.
Här hemma uppskattes middagen och åts med stor aptit.
Lövbiffsrulle

kebabrulle_lövbiffsrulle
Vill du njuta av en hemmagjord kebabrulle med grymt mört kött? Välj då lavash, mjukt tunnbröd och lövbiff. Dööögott säger jag bara! Låt lövbiffen bräsera i en buljong med massor av smaker tills den blir så mör att den bara smälter i munnen. Fyll rullen med lök, krispiga grönsaker och en god kebabsås… Ja, det blir inte bättre än så en tisdag. :-P

4 port
Det här behöver du : 

Lavash tunnbröd
500 gram lövbiff i skivor
2 msk tomatvinäger (Mutti)
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 finriven vitlöksklyfta
1 liter oxbuljong
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär lövbiffen i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn på köttet så det får fin färg. Rör ner tomatvinäger, tomatpuré, chilisås och riv ner en vitlöksklyfta. Sänk värmen till medel och slå på buljongen så det knappt täcker köttet. Låt bräsera ca 1 timme. Tillsätt mer av buljongen efterhand den kokar in. När köttet är riktigt mört rör ner en burk creme fraiche och låt puttra tills du fått en krämig sås runtom köttet. Smaka av med salt & peppar. Fyll lavashbröden med lök, paprika, tomat, zucchini och lövbiff. Rulla ihop – ät och njut!

lövbiff_kebabrulle
Härligt god lövbiff som ska bräsera så den blir riktigt mör.

kebabrulle_fyllning_lövbiff
Krispig lök och grönsaker tillhör en god rulle.

lövbiff_bräsera
Köttet bräseras i buljong – låt de få ta lite tid att få det riktigt mört. Segt, hårt kött är inte gott och jag lovar du kommer verkligen älska det här! ;-)

kebabrulle_lövbiff
Värm gärna brödet och slå in rullen i folié så håller sig maten varm!

lövbiff_lövbiffsrulle_wrap_kebabrulle
Lägg på lövbiffen, toppa om du vill med en extra kebabsås. Recept HÄR!

lövbiffsrulle_kebab_rulle
Mmmmmmm….. ”Kebabrullen” du enkelt gör hemma! :-P

Tävling – vinn en Hackman stekpanna

Hard-Face-NOH_front_banner
Behöver du en ny stekpanna? Trött på att maten bränns fast? Passa på och delta i tävlingen som pågår till och med lördag. Du hittar tävlingsregler lit längre ner. Hackmans nya stekpanna, hard face NOH (butikspris ca 829kr) är en riktig stjärna i köket. En tålig panna som du både kan använda metallredaskap i och köra i diskmaskinen. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på frågan längre ner. :-P


Egenskaper-NOH_framework_span_4

TÄVLINGSREGLER : 

  • Svara på frågan; Vilket år etablerades varumärket Hackman? 
  • Lämna ditt svar i kommentarsfältet, senast lördag 16 juni
  • Glöm ej uppge giltig epost så att du kan bli kontaktad ifall du vinner. 

Stekpanna-24-cm_product_slide

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannans beläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Krämig citronpasta med grönsaker och varmrökt lax

citronpasta_lax_varmrökt_laxpasta
Bröllopsdagsmiddan (långt ord) blev pasta & lax! Detta är en busenkel och lättlagad middag där allt serveras på samma fat. En krämig sås med smak av citron och dill med små pastasnäckor. Lite blandade grönsaker, en god parmesanost och såklart lax. Här valde jag en varmrökt lax men det går naturligtvis bra med både färsk/stekt eller kallrökt som också är himla gott i en ”laxpasta”.

Ät den varm, ljummen eller kall – lika god vilket som och gärna skurna baguetter med aioli. En riktig kalasmiddag på bröllopsdagen för en tokförkyld familjen Nilsson. ;-)

Det här behöver du : 
kokt pasta 4 port
2 dl creme fraiche
1-2 msk pressad citron
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill
Vitpeppar

1 bukett broccoli
2 salladslök
2 tomater
½ gul paprika
1/3 gurka, urkärnad
1 näven riven parmesan

200 gram varmrökt lax
Citron & dill

GÖR SÅHÄR :
Förbered grönsakerna och koka broccolin i saltat vatten.  Kärna ur gurkan och skär allt i mindre bitar. Riv parmesanost.

Koka pastan al dente. Häll av pastavattnet och rör ner en burk creme fraiche. Pressa i citron och tillsätt fiskbuljong. Vänd runt och låt allt koka ihop 1-2 minuter. Krydda med vitpeppar och smaka av. Rör ner finklippt dill sist av allt.

Häll upp pastan på ett stort fat, lägg över grönsaker, riven parmesan och varmrökt lax på toppen. Servera med ett gott bröd och vitlöksaioli.

pasta_med_lax_grönsaker
Urkärnad gurka är otroligt gott till lax och det gör ingenting alls att den blir ljummen av pastan, det är faktiskt dögott! :-P

baguette_vitlöksaioli_aioli
Vitlöksaioli med skurna baguetter! Bröd till maten är lyx, men på bröllopsdag får man såklart lyxa lite!

bröllopsdag_7år
Jag arrangerade om blommorna från Mors dag i små glasvaser. Det blev gulligt ihop med den stora, lila buketten.

bröllopsdag_linda_nicke_öjkroken
7 år som gifta – Yllebröllop minsann! ;-)

pasta_lax_laxpasta
Pastafatet innan laxen.

laxpasta_pasta_lax_varmrökt
Smaklig spis – festligt och gott!

Nu vilar Dalton i frid…

dalton_boerboel
Utan smärta har Dalton nu gått till ”andra sidan” …

Det var en otroligt sorglig men vacker dag igår. Att ha ett datum och klockslag är bland det värsta, och att gå och vänta på något så hemskt. :( Veckan har inte varit sig lik någon annan och vi har sörjt, våndats men samtidigt försökt ta vara på små fina stunder tillsammans med honom…

Många tårar har trillat och vi har försökt förbereda oss så gott det går… Det är inte lätt. Det ska inte vara lätt… Det går helt enkelt inte!

Trots allt så känns det bra att ha gett honom ett riktigt värdigt och fint slut, utan att vara egoistisk och istället  med massor av kärlek. Nicke har snickrat ett vackert gravkors, jag har målat text, Joline har broderat duk och vi har alla skrivit varsitt brev och lämnat med som han kan läsa när han saknar oss.

Alla smärta han haft har nu övergått till oss i form av sorg, tårar och enorm saknad…

Vår älskade Dalton

2006 - 2013 

Vila i frid

Ett varmt tack till alla som tänkt på oss, skrivit en rad, kommenterar,
mailat och sms:at, all omtanke betyder så mycket.

Tack…


Dessa bilder är från gårdagen 22:a maj 2013.

dalton_sista_måltid
Ett par timmar innan vi åkte till djurkliniken gick vi ut och satte oss med Dalton i solen så han fick äta sin sista måltid – spagetti och köttbullar.

dalton_rip
Vila på maten och sola sig är något som är skönt…

dalton_matte
Finner inga ord… :(

dalton_maj_2013
Vackra, älskade…

gravkors_begrava_hund
Att förbereda tar på krafterna och det trillar många tårar vill jag lova… Det gör det just nu också…

dalton_broderi_joline
Jolines broderade duk hon gjorde i syslöjden! <3

dalton_2006_2013
Sov gott lille Dalton… 2006 – 2013
Dalton är av rasen Boerboel, en sydafrikansk mastiff.

daltons_grav_katterna_ida
Katterna blev också påverkade och hanterade sorgen på sitt sätt… Ida gör här en ”Dalton” med tungan, ni som sett det innan förstår! ;-)

daltons_grav_alfred
Alfred, den kloke väktaren sörjer sin vän… Dalton har tagit hand om och varit ”pappa” till alla våra katter och dom har alltid älskat honom och trots att han varit stor och bufflig så han har gett dom trygghet och katterna har tytt sig till honom…

minnesljus_hund_dalton
Kvällen var vacker med tända ljus…

daltons_himmel
Och Daltons himmel drog över Öjkroken sådär magiskt som det bara kan bli en sån kväll…