7 grekiska smårätter – Meze på mitt sätt

Loukanika med rätterna från min matkurs på Kreta

Buffémat

Förra veckan var jag och min goda vän och resekollega Therese Renåker nere på Kreta med en mat/hälso-intresserad grupp på 14 personer.

Det var tredje året i rad som vi arrangerade vår Harmoniresa till den lilla fiskebyn Makrigialos på den sydostliga delen av ön.

Vi hade fantastiskt fint väder och började dagarna med min lugna morgongymnastik och lymfmassage på stranden.

Efter det väntade den stora buffé som hotellets energiska och mycket vänliga frukostvärdinna Chrissoula dukat upp.

Min frukost på Villea Village

Borden är fyllda med riktigt goda, lokala produkter och det är väldigt enkelt att äta lågkolhydratkost, om man som jag föredrar det.

Förmiddagarna ägnades sen åt föreläsnings/samtalsstunder med Therese, hennes kostrådgivarexpertis är det inte många som kan mäta sig med.

Therese Renåker och Birgitta Höglund, Harmoniresor.se

Therese i föreläsartagen

Olivträd som solparasoll vid poolen…

Färgglada damer på Harmoniresa

Vandring i Aspros Potamos-dalen

Matlagning à la Harmoniresor.se, bild från Bittersweetness.se

Avsmakning av tomatröran. Foto Helena Battersby

Glada deltagare som fått med beröm godkänt på matkursen

Jag tog sen med de som ville på enklare promenader till olika stränder, till grotthotellen och ett konstnärspar i bergen, en dag hade vi också en gemensam matlagningsdag när jag lärde ut lite kocktips.

På kvällarna åt vi gemensamma middagar på våra favoritrestauranger i byn, matkvaliteten och stoltheten över de traditionella rätterna och det lokalodlade lyser igenom på många ställen, här får man verkligen riktigt bra mat för pengarna.

För mig var det tionde gången jag besökte den här lilla pärlan bland de grekiska turistorterna, jag har blivit hopplöst förälskad i byns invånare, den dramatiska naturen och den underbara maten.

Bougainvillea på Villea Village

Vi bodde som vanligt på det familjära hotellet Villea Village, med mängder av bougainvillea och andra blommor i den fina trädgården, runt den stora poolen skuggas solstolarna av olivträd.

Du hittar direktbokning i länken men också hos Apollo om du inte föredrar att boka själv och flyga reguljärt.

Jag rekommenderar verkligen ett besök om du börjat fundera på nästa års semester, ett extra plus är att hotellet har en svensk receptionist, Eva, som bott i Makrigialos i många år.

Nästa år går vår Harmoniresa till Makarska i Kroatien, gå gärna med i vår Facebookgrupp så får du veta först av alla när vi släpper biljetterna dit.

Idag får du recept på de smårätter vi lagade och dukade upp på en buffé tillsammans med slakteributikens hemgjorda loukanika, en mycket god korv med hög kötthalt.

Black Eye-bönor Villea Village 8-10 port

6 dl kokta Black Eye-bönor (eller andra kokta bönor)

1 dl finhackad dill

1 dl olivolja

2 finrivna vitlöksklyftor

Finrivet skal och saft av 1 ekologisk apelsin, citron eller lime

1-2 tsk salt

Vänd ihop alla ingredienser i en bunke, smaka av så det blir lagom sälta.

Ställ kallt några timmar så bönorna drar åt sig smakerna.

Brynt vitlökssmör

150 g smör

4 stora vitlöksklyftor

2 msk pressad citron

ev 2 msk hackad persilja

Havssalt och nymald vitpeppar

Ta fram smöret, skär i grova skivor ner i en bunke och låt stå så det blir mjukt.

Skala och hacka eller riv vitlöken grovt och bryn den i en klick av smöret eller lite olivolja, bara så den blir gyllenbrun.

Häll över citronsaften och låt puttra en liten stund och låt det sen svalna.

Rör ner vitlöken i smöret, gärna med elvisp, blanda om en stund så det blir fluffigt.

Smaksätt med salt och peppar, smaka av om det är lagom salt och syrligt, blanda ner lite hackad persilja om du vill

Servera i små portionsskålar eller forma till en rulle i smörpapper.

Picklad rödlök från Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Foto Veronica Kindblad

Citronpicklad rödlök

2 röda lökar

Saft av 2 citroner

1 tsk salt

Klyfta löken fint och lägg i en bunke, pressa över citronsaften och strö över saltet.

Massera löken tills den mjuknar, låt stå i kylen ett par timmar så smakerna mognar.

Vill du ha en hetare lök så tillsätt ½-1 tsk chiliflingor.

Fetaoströra med paprika

200 g fetaost

2 dl grekisk yoghurt

2 röda spetspaprikor

Lite salt och peppar

Hacka paprikan riktigt fint. Riv fetaosten grovt, mosa den med en gaffel och rör ner yoghurten.

Blanda ner paprikan och smaksätt försiktigt med salt och peppar, osten kan vara väldigt salt så prova dig fram.

Fetaoströran på bilden är smaksatt med finhackade örter, det blir också väldigt gott.

Champinjoner i tomatröra

500 g champinjoner

4 stora tomater

1 silverlök

2 rivna vitlöksklyftor

2-3 msk äppelcidervinäger

1 msk oregano

ca ½-1 msk salt

ca 1-2 tsk chiliflingor

½ dl olivolja

Skiva svampen och förväll den några minuter i kokande, saltat vatten.

Låt rinna av väl, spara gärna vattnet till en svampsoppa.

Skär tomater och lök i små tärningar.

Bryn lök och vitlök lätt i olivoljan, rör ner svampen och låt bryna med en stund.

Blanda ner tomater, kryddor och vinäger och låt puttra till det tjocknar, rör då och då så det inte bränns fast.

Örtsallad

1 stor knippe bladpersilja

2 gurkor

1 äpple

Rosmarinvinaigrette

½ dl olivolja

1-2 msk finhackad rosmarin

1 msk äppelcidervinäger

ca ½ tsk salt

1 krm peppar

Hacka persiljan grovt eller riv bladen i mindre bitar.

Tärna gurka och äpple fint och blanda med vinaigretten, vänd ner i salladen.

Har du inte rosmarin så smakar det gott med timjan eller citronmeliss.

Zucchinisallad från Birgitta Höglunds bästa grilltips
Foto Mikael Eriksson

Zucchinisallad med ägg

2 små zucchini

25 g smör

2 msk pressad citron

ca 1 msk salt

ca 1 tsk peppar

Salladssås

2 dl majonnäs

2 dl grekisk yoghurt

1 dl finhackad persilja

ev ½ dl finhackad dill

1 dl hackad kapris

1 finhackad silverlök

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk peppar

ev lite salt

Till serveringen

4 hårdkokta ägg i bitar

Skär zucchinin i små bitar, bryn dem lätt i smöret några minuter, smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Låt svalna innan de övriga ingredienserna blandas ner, smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Vänd till sist ner de kokta äggen försiktigt.

Här nedan ser du några bilder på det jag åt på favoritrestaurangerna i Makrigialos.

Bläckfisk Stifado på Diaskari

Gratinerad fetaost, grillad paprika och tzatziki på Petra Bay

Lamm kokt i olivolja och örter, gratinerat med fetaost på Gabbiano

Bläckfisk Stifado på Diaskari

Meze på Golden Beach

Grillad havsabborre på Villea Village

Therese och Vassilis, Villea Villages ägare och grillmästare

Jag på Villea Village

Kycklingsallad med turkiska smaker
Här hemma gör vi ofta kycklingsallad till matlådor som kan ätas kalla. Det är himla smidigt då både Nicke o Joline (som numera har praktik ett par dagar varje vecka) jobbar inom entreprenad/flytt/lastbilsbranschen och då vet dom aldrig vart dom befinner sig vid lunchtid, om det finns tillgång till micro att värma maten eller är […]
Soffritto bolognese
När man vill lyfta köttfärssåsen några nivåer från vardagsmatens invanda träsk och lyxa till det lite extra så krävs en soffritto och rött vin. En köttfärssås tillagad på italiensk vis höjer smaklökar till skyarna och man får verkligen tillåta sig att blunda och njuta av varje tugga. Hemligheten är såklart en explosion av smaker och […]
Soffritto bolognese
När man vill lyfta köttfärssåsen några nivåer från vardagsmatens invanda träsk och lyxa till det lite extra så krävs en soffritto och rött vin. En köttfärssås tillagad på italiensk vis höjer smaklökar till skyarna och man får verkligen tillåta sig att blunda och njuta av varje tugga. Hemligheten är såklart en explosion av smaker och […]
Långkok med smak av trattkantarell

Långsamt tempo

Här får du ett av de recept jag lagat på vedspisen i min stuga i norra Dalarna.

Där lever jag ett mycket lugnt och stilla liv, där passar verkligen bra att laga långkok, jag använder vedspisen samtidigt som den ger värme i stugan.

Jag väljer att leva nästan helt utan kontakt med omvärlden när jag är där ute i skogen, passar på att ta en digital detox.

Ta gärna en titt på den här filmen av Anders Hansen på SVT Play som gick på TV i måndags, om vad som händer med vår hjärna i den digitala åldern.

Har du lite tid över nån dag så titta även på det här mycket intressanta programmet om att Vägra sociala medier med skådespelaren Adam Lundgren, som själv är väldigt skeptisk till Facebook och Instagram.

Att ibland få stänga av nyhetsflödet i sociala medier och all annan form av påträngande information, är fantastiskt skönt.

Att några dagar gå in i en annan typ av verklighet, där ljuset och vädret är det enda som styr dagens aktiviteter, ger en känsla av total frid hos mig.

Långkokt oxlägg med trattkantareller och örter

1 kg oxlägg i skivor eller oxsvans

2 dl smörstekta trattkantareller

2 dl benbuljong

50 g smör

1 stor morot

2 gula lökar

2 msk timjan

1 msk rosmarin

1 dl vin

Salt och peppar

Vatten så det täcker

Bryn köttskivorna väl på båda sidor i en stekgryta, skär under tiden morot och lök i grova bitar.

Lägg ner dem bredvid köttet och låt allt puttra under några minuter, salta och peppra väl.

Rör ner örterna och svampen, häll på vinet och buljongen.

Har du inte vin så går det bra med 1-2 tsk balsamvinäger istället, det ger en god smakbrytning till det feta köttet.

Fyll på med kallt vatten, så köttet nätt och jämnt täcks, koka upp och låt sjuda under lock i ca 2½-3 timmar.

Vänd köttbitarna någon gång under tiden och fyll på lite mer vatten och vin om det kokar torrt.

Grytan sköter sig annars helt själv, samtidigt som den sprider ljuvliga dofter omkring sig.

Servera köttet med grönsakerna och en klick smör i en djup tallrik.

Lingon är också gott till, här hittar du min sockerfria lingonsylt.

Vill du stötta mitt skrivande och samtidigt få många fler recept på långkok och vår traditionella mat, så köp gärna Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Den är en samlingsutgåva av tidigare slutsålda LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo.

Boken innehåller förutom Annika Dahlqvists kapitel även ett mycket intressant förord av Ann Fernholm, om fettets betydelse i vår mat.

Läs mer om SLVs nya kostråd för äldre här hos Annika, nu har det äntligen kommit rekommendationer om mer fett och protein i maten.

Omelett med ost, tomat och örter

Snabbmat med mycket näring

Idag får du ett snabbt tips på en riktigt god och lättlagad omelett.

Den är god bara som den är eller med en sallad, jag serverade den med kräftstjärtar och majonnäs.

Den passar också fint som botten till en LCHF-pizza.

På bilden ovan har jag räkor, musslor, getost och örter som fyllning.

Ostomelett med tomat och örter för 2

Omelettsmet:

6 ägg

Salt och peppar efter smak

Fyllning:

6-8 cocktailtomater

3 msk smör/olivolja

2 dl riven, vällagrad ost

2 msk hackade örter, jag tog timjan och oregano

Vispa ihop ägg och smaka av med kryddor.

Dela tomaterna i hälften och halvan i 4 delar.

Värm smör/olivolja lite försiktigt i en stekpanna, välj en med en beläggning där maten inte fastnar så lätt.

Bryn tomaterna i 4-5 minuter så de blir mjuka men inte får så mycket färg, krydda lätt med salt, häll äggsmeten över tomatfräset.

Rör inte mot botten som när du gör en vanlig omelett, den här ska inte bli lika fluffig utan mer kompakt som en kaka.

Sänk till låg värme och låt steka i ca 10 minuter.

Blanda under tiden osten med de hackade örterna.

När omeletten nästan stelnat strör du över osten och lägger lock på i nån minut tills osten smält.

Dra med stekspaden längs kanten på pannan och stick in den under omeletten på några ställen så du känner att den lossnat.

Låt den glida ner på en stor tallrik och skär i portionsbitar.

Gör du fler så lägg dem eftersom på bakplåtspapper på en plåt och värm dem sen innan serveringen på 150º i 10 minuter.

Klicka på bilden så kommer du till ett recept på en krispig ostomelett

Hitta din harmoni

Harmoni bland några fyrfota vänner i Makrigialos

Vill du ta del av den harmoni vad det gäller hälsan och kosten som jag hittat på den hälsoresa jag gjort under mina 10 år med LCHF?

Vill du lära dig mer om hur maten, hormonerna, stressen, lymfsystemet, motionen och sömnen påverkar våra liv?

Vill du träffa nya vänner som delar samma nyfikenhet på livets mysterier?

Följ då med på den njutbara hälsoresa som jag och Therese Renåker arrangerar till Kreta i höst, vi har nu bara 2 platser kvar.

Läs mer om vad vi hittar på och boka här på Harmoniresor.se.

Morgonsol över Makrigialos

Kolbulle à la glutenfri och mejerifri LCHF och Paleo

Påskfirande med bästa utflyktsmaten

Kolbulle är bland det godaste jag vet att laga till ute över öppen eld, så passa på att testa det här receptet om du är på skidutflykt nu i påskhelgen.

Riktigt gammaldags husmanskost, sånt som min pappa gjorde när han jobbade i skogen som kolare och vid Fuluälven i norra Dalarna som flottare på 30-40-talet.

De var båda riktigt tunga jobb som krävde mycket energi, då var kolbullen väldigt bra att ta till.

Pannkakor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Receptet i dagens inlägg är från början min pannkakssmet från Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

I den kokboken har jag omvandlat många recept på vår traditionella mat, till en mer uppdaterad upplaga.

Alla recept är utan gluten, de flesta också anpassade för mejerifri LCHF/Paleo.

Den innehåller också betydligt färre kolhydrater, mat som passar bättre för den moderna människan som inte rör sig lika mycket som förr.

De flesta bilderna i inlägget fick jag för några år sen från Catarina och Martin Puranen i Östersund, de hade använt pannkakssmeten från boken för att få njuta av en glutenfri kolbulle.

Glutenfri kolbulle Foto Lindha Vikström

Min vän Lindha Vikström som bor i Brunflo som ligger strax utanför Östersund, gör ofta kolbulle efter mitt recept när hon och familjen är uppe i fjällen.

Vi träffades över en långlunch och åt riktigt god LCHF-mat på Norra Station i Östersund häromveckan, då ville hon har tips på hur man kan göra kolbullen mejerifri.

På pappas tid gjordes kolbullarna på riktigt fett Amerikafläsk och med vatten och kornmjöl, här kan du läsa mer om ett sånt recept.

Har du inte möjlighet att ta dig ut i naturen och laga kolbullen, så funkar det förstås lika bra att göra den hemma på spisen.

Glutenfria kolbullar LCHF 2 st

4 ägg

2 dl grädde

2 msk fiberhusk

ca ½ krm salt

Smör till stekning

200 g rimmat eller rökt, fett sidfläsk

Vispa äggen med grädde och salt, strö ner fiberhusk under fortsatt vispning och låt smeten stå och svälla 10 minuter.

Vispa om ordentligt innan stekning. Skär fläsket i tärningar och bryn väl i smör.

Häll på smeten och låt kolbullen steka några minuter, tills den stelnat på ytan och fått fin färg under.

Vänd försiktigt och stek några minuter till, den ska vara välstekt och riktigt knaprig.

Den är god att äta som den är, uppskuren i trekanter och serverad i en servett.

Det passar också bra med lingonsylt till, här hittar du min sockerfria.

Mejerifri kolbulle LCHF och Paleo 2 st

4 ägg

2 dl vichyvatten

2 msk fiberhusk

ca ½ krm salt

200 g rimmat eller rökt, fett sidfläsk

Vispa äggen med vichyvatten och salt, strö ner fiberhusk under fortsatt vispning och låt smeten stå och svälla 10 minuter.
Vichyvattnet gör att smeten blir lite fluffigare.

Skär fläsket i tärningar, bryn i stekpannan.

Börja på låg värme så fettet smälter som du sen gräddar kolbullesmeten i.

Vispa om ordentligt innan stekning, häll på smeten och låt kolbullen steka några minuter, tills den stelnat på ytan och fått fin färg under.

Vänd försiktigt och stek några minuter till, den ska vara välstekt och riktigt knaprig.

Lindha och jag på Norra Station i Östersund

Guldgul kyckling med kokosmajonnäs

Kyckling med saffran

Kryddig kyckling

Glad Påsk till alla mina läsare, så roligt att du kommer på besök.

Ett av mina favoritkök är det indiska, med alla dess mustiga smaker, dofter och färger.

Maten är inte bara god, den är dessutom hälsosam, kryddor som gurkmeja, kanel, vitlök och ingefära har antiinflammatoriska egenskaper.

Så krydda gärna din mat, sallader, smoothies m.m med de här kryddorna om du har problem med värk.

Ugnsstekt saffranskyckling 4 port

1 hel kyckling à ca 1,5 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar

4 vitlöksklyftor

½ dl pressad citron eller lime

1 kuvert saffran

1 msk spiskummin

1 msk gurkmeja

1 msk paprikapulver

1-2 krm cayennepeppar

1-2 msk salt

1 dl kokosolja till ugnsstekningen

Skär vitlöken i små bitar och rör ut kryddorna i citrussaften.

Dela kycklingen i mindre bitar, gnid in vitlöken runtom och salta.

Stoppa kycklingbitarna i en fryspåse och häll i marinaden.

Knyt igen och massera runt bitarna så marinaden blir jämnt fördelad.

Lägg på ett fat i kylen och låt stå minst 12 timmar, vänd ett par gånger under tiden.

Lägg bitarna i en ugnsform och klicka över kokosoljan.

Ugnsstek på 150º i 1½ timme, ta ut formen några gånger under tiden och ös delarna med kryddoljan.

Servera med grönsallad, stekt zucchini eller aubergine och rödkålssallad med granatäpple.

Kokosmajonnäs med ingefära smakar gott till den kryddiga kycklingen.

Något som också passar väldigt bra till den här kycklingen är mango chutney, här hittar du en sockerfri i Paleoskafferiet hos mina bloggvänner Jenny och Magnus på Under vårt tak.

För fler tips på mat till helgen, ta en titt på Påskens godaste rätter på mitt sätt, där hittar du hela 130 recept att välja bland som passar fint till påskens alla måltider.

Kokosmajonnäs med ingefära 4 port

2 dl majonnäs

1 dl kokosgrädde

1 dl riven, färsk ingefära

1 pressad citron

Salt efter smak

Blanda alla ingredienser väl, smaka av om det är lagom sälta och syra.

Låt stå framme en stund innan serveringen så smakerna kommer fram mer.

Klicka på bilden nedan så kommer du till en annan av mina kycklingrätter med indiska smaker.

Chicken Curry

Påskens godaste rätter på mitt sätt

 

Mina bästa påsktips

Idag får du ett favoritinlägg i repris där jag har samlat mina bästa recepttips på festmat till påskens alla middagar.

Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att laga både gott och nyttigt till påskbordet.

Tycker du om mina recept och vill stötta mitt matskrivande, så får du förstås väldigt gärna köpa mina kokböcker.

Jag har inget reklamavtal som betalar mitt bloggande utan skriver idéellt för att sprida bra mat för en bättre hälsa till så många som möjligt.

Här kan du läsa mer om mig och om vad maten betytt för min hälsa, där finns också länkar till de 5 kokböcker jag skrivit.

Ät, njut och må gott i Påsk!

Citronsill

Påskbufféns fiskrätter

Inlagd sill

Citronsill

Senapssill

Vitlökssill

Rödvinssill

Mousse på matjessill

Gubbröra

Rullströmming med pepparrot

Gurkbåtar med färskost och musslor

Räkmousse

Vitlöksräkor

Skinkkorgar med skagenröra

Äppelgravad lax

Laxbakelse med räkor

Litet laxpaket med fetaost

Laxrullar med äggsmör

Laxmousse

Gravrökt lax med hjortronsås

Gravlax med mammas dillmajonnäs

Rökta laxfenor med två såser

Makrill i tomat

Varmrökt sik med örtsås

Laxsallad med dansk remouladsås

Laxröra på våffelhjärta

Smörgåstårta LCHF/Paleo

Grillad lax med fetaost och mango

Baconlindad laxtournedos

Tjälknöl från Långkok för LCHF och Paleo... Foto Mikael Eriksson

Tjälknöl från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Kalla kötträtter

Tjälknöl

Gravad älgstek

Rökt Renhjärta med pepparrotsgrädde

Serranorullar med färskost

Kesofyllda rostbiffrullar

Basturökt fårlår med hjortroncrème

Örtmarinerad rådjursstek

Rhode Island

Kalla såser och röror

Hemgjord majonnäs och aioli

Saffransaioli och fetaoströra

Aioli på macadamiaolja

Rhode Islandsås

Citronsås

Vitlökskeso

Tomatpesto

Mojo – kanarisk paprikasås

Valnötsröra

Grönsakspaté med fetaostcrème

Ägg och grönsaksrätter

Fyllda ägghalvor

Äggröra med paprika och chili

Sallad med getost och jordgubbar

Färskoströra med avocado

Krämig zucchinisallad

Grön coleslaw

Valnötsfyllda omeletterullar

Varm paprikasallad

Ostpaj på mandelbotten

Turkisk morotsröra

Guacamole med chili och dill

Tomatchutney med citron

Marinerade cocktailtomater

Inlagd svamp

Marinerad fetaost

Grillad fetaost och ostkex

Halloumi med varm tomatsallad

Tre avocadoröror

Morotslåda

Grönsakspaté

Äggröra med pepparrot

Rödbetssallad

Gratäng med palsternacka och pepparrot

Rättikagratäng

Örtkryddad Lammstek

Lammstek med rödvinssky

Lammrätter

Lammstek med rödvinssky

Varm lammsallad med aioli

Lammfärsbiffar

Långkokt lammgryta

Lammrevben med brynt vitlökssmör

Lammspett med halloumi och äppeltzatziki

Grillad lammsadel med myntasås

Lammstek med gräddsås

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold...

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Kycklingrätter

Örtkryddad kyckling i ugn

Citronmarinerade kycklingspett

Saffranskyckling

Kycklingwok med ingefära

Kycklingpaj

Kycklingleverpaté

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Rimmat kycklingbröst med getostsmör

Lax med gräddsås

Festlig lax med dillgräddsås

Varma såser

Vitvinssås

Kantarellsås

Pepparsås

Bearnaisesås

Örtsmörsås

Choronsås

Chilihollandaise

Dillgräddsås

Mandelmusslor ur LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson

Mandelmusslor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Desserter

Chokladmousse

Hallonfromage

Vaniljpannacotta

Pannacotta med kokos och lime

Små blåbärspajer

Ostkaka på keso

Mandelostkaka

Saffransostkaka

Äppelkompott med lime

Små gräddbakelser

Hjortronbakelse

Vaniljparfait

Hallonmousse

Blåbärspannacotta

Mörk chokladparfait

Kardemummakaka

Mandelmusslor

Chokladdoppade kokoskakor

Nötchokladkakor

Ischokladtryffel med hjortron

Citrontryfflar och svartvinbärsgodis

Chokladbollar

LCHF/Ketobollar

Syrliga energibollar

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Foto Veronica Kindblad

Äggtoddy

Drycker

Äggtoddy

Björksnaps

Sockerfritt iste

Isvatten med örter och bär

Kryddkaffe

Varm choklad med mynta och kokos

Västerbottensmuffins

Matbröd

Små valnötsbröd och ostbricka

Fetaostbullar

Mjölkfria scones

Citron- och morotsbröd

Fröbröd med soltorkade tomater och timjan

Vitt formbröd

Äggbröd

Halloumibröd

Nötbröd

Mandelbröd

Västerbottensmuffins

Fröknäckebröd

Valnötsbröd från Långkok för LCHF och Paleo

Glad Påsk!