Landgång – en riktig klassiker!

Äntligen fredag och nu rundar vi av veckan med en riktig gammal goding – Landgången! Lyxvariant av smörgåstårtan som redan på 30-talet ansågs var en riktigt finrätt till lunchbjudningar. Många landgångar innehåller inlagd fisk, såsom sill eller ansjovis och det är också i den änden som fisken ligger på som man ska börja äta. Allt enligt seden från smörgåsbordets.

Här hoppade jag dock över inlagd fisk och har istället kokta ägg med skagenröra. Köttbullar och rödbetssallad. Salami och brieost, samt rostbiff, remouladsås och rostad lök. Garneringen ska vara lite extra lyxig och sticka ut. En rätt som man verkligen äter med ögat.

Trevlig fredagkväll på er allihopa, på återseende i helgen igen.

KRAM!

Landgång – en riktig klassiker!

Äntligen fredag och nu rundar vi av veckan med en riktig gammal goding – Landgången! Lyxvariant av smörgåstårtan som redan på 30-talet ansågs var en riktigt finrätt till lunchbjudningar. Många landgångar innehåller inlagd fisk, såsom sill eller ansjovis och det är också i den änden som fisken ligger på som man ska börja äta. Allt enligt seden från smörgåsbordets.

Här hoppade jag dock över inlagd fisk och har istället kokta ägg med skagenröra. Köttbullar och rödbetssallad. Salami och brieost, samt rostbiff, remouladsås och rostad lök. Garneringen ska vara lite extra lyxig och sticka ut. En rätt som man verkligen äter med ögat.

Trevlig fredagkväll på er allihopa, på återseende i helgen igen.

KRAM!

Rödbetor på två sätt

Älskad rotfrukt

Ända sen jag var barn så har rödbetor varit nummer 1 bland rotfrukterna för mig.

Något jag på senare år förstått betydligt mer av är att de förutom att vara väldigt goda, även är väldigt nyttiga knölar,

De innehåller precis som många andra mörka frukter och rotfrukter mängder av antioxidanter och fytonutrienter, växternas näringsämnen med enklare ord.

De är bra för bland annat blodtryck, hjärta, tarm och lever, så i dessa dagar när alla (inklusive jag själv) jobbar på att förbättra hälsan, så är den en riktigt supergrönsak.

Här kan du läsa mer i en intressant artikel om rödbetans hälsoeffekter på Kurera.

På bilden ovan ser du de mjölksyrade rödbetor som Ylva Forsberg på Huså Bröd bidrog med recept på till min senaste bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Inlagda rödbetor har alltid varit något jag tyckt mycket om, men de köpta är tyvärr alldeles för söta för mina smaklökar idag.

Här hittar du ett recept på inlagda rödbetor jag publicerat härinne som kommer från en av mina gamla kokböcker från 50-talet.

Då användes betydligt mindre socker till inläggningar än det matfabrikanterna säljer idag.

Numer äter jag helst just de mjölksyrade, de här från Solsyrans eller Tistelvinds Borsjtj är de godaste, tycker jag.

Solsyrans mjölksyrade rödbetor…

I dagens recept har jag använt citrussaft istället för ättika eller mjölksyrning, det ger också en mycket god smak till rödbetan.

Hållbarheten blir förstås kortare, men den håller sig fint upp till en vecka i kylen.

Jag använder ofta min Wonderbag när jag kokar grönsaker i lägenheten i Alanya, då vi bara har gasspis.

Då behövs bara ett kortare uppkok och så kan jag gå ut på promenad medan de lagas klart i långkokningsbagen, helt utan tillsyn och med minimal energiåtgång.

På bilden nedan den i storlek Mini-Lunchwarmer som jag brukar ha med varm eller kall mat i på picknick, den fungerar också fint att laga till en mindre mängd i grytor på ca 1 liter.

Citrusmarinerade rödbetor med dill

1 kg jämnstora rödbetor

ca 1 msk salt

Vatten så det täcker

Till marinering

2 citroner

2 mandariner

1 dl finhackad dill

ca ½ tsk salt

Borsta rödbetorna ordentligt, men skär inte av rotspetsen och bladfästen för då försvinner en del smak vid kokningen.
Lägg rödbetorna i en gryta och täck med vatten.
Tillsätt salt, koka upp och koka i 20 minuter under lock.
Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl.
Låt rödbetorna stå i bagen i  6-8 timmar, beroende på storlek.
Har du ingen Wonderbag så låter du rödbetorna puttra på svag värme under lock i ca 1-2 timmar, beroende på storlek och hur färska de är.
Häll av vattnet i durkslag och spola med kallt vatten.
Skär av bladfäste och rotspets, gnugga av skalet med tummen, det lossnar lätt från de kokta rödbetorna och dela dem sen i 4 delar.
Lägg ett smörpapper eller dubbelvikt hushållspapper på skärbrädan så blir den inte missfärgad.
Pressa saften ur frukterna, blanda till marinaden och lägg ner rödbetorna, ställ i kylen några timmar så utvecklas smakerna mer.
Jag garnerade rödbetorna med finstrimlad purjo vid serveringen, då behåller den sin fina färg.

Lagen som blev över när vi ätit upp rödbetorna använde jag som smaksättning till en läckert rosa ayran, som jag blandade på kefir, lite vatten och salt.

Omelett chili cheese

Sugen på något stark och cheesy? Men har inte all tid i världen på en lunchrast att fixa till något gott? Då är denna omelett ett riktigt hett tips. Mättande och bara så god! 😉 Allt du behöver är ett par ägg, en skvätt mjölk, ost och nån form av chili. Inlagd jalapeno, fefferoni eller bara chiliflakes. Allt funkar.

1 port

Det här behöver du :

3 ägg

1 dl mjölk

Salt

3 skivor cheddarost

2 msk finhackad fefferoni

GÖR SÅHÄR :

Vispa ihop ägg och mjölk med saltet. Hetta upp en stekpanna. Slå i smeten och sänk direkt värmen till låg. Låt omelett stelna på ytan. Lägg på finhackad fefferoni och rulla ihop några skivor ost och lägg i mitten. Vik över ena halva på mitten och sen den andra. Tippa över omeletten på en tallrik så den hamnar upp och ner. Skär ett snitt i mitten med en vass kniv. Toppa med extra ost och lite fefferoni. Klart!

Slå äggsmeten i het stekpanna och sänk sedan värmen till låg. Lägg på fyllning i mitten när omeletten stelnat något på ytan.

Vik ihop och vänd upp på tallrik, skär ett snitt i mitten. Ät och njut!

Minipajer med köttfärs

Bra mat att ha i frysen är pajer och piroger som är smidigt att ta fram till mellanmål, utflykt till skidbacken eller att ta med som en enkel lunch till jobbet. Jag brukar passa på att göra sånt på helgerna så det finns till vardags när tiden ibland är knapp. Dessa små pajer har jag gjort med en riktigt god köttfärsröra. Krämig av färskost med lite hetta och massor av smak. Tokgoda, som nån sa här hemma ikväll! 😉

16 st

Det här behöver du :

1 sats pajdeg, se recept längre ner

Köttfärsröra;

400 gram blandfärs

200 gram inlagd, grillad paprika (avrunnen)

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 msk torkad oregano

1 msk D’Elidas chilisås

200 gram philadelphiaost

Salt

Tellicherry svartpeppar

Äggstanning;

3 ägg

2 dl grädde

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Hetta upp en stekpanna och bryn färsen tillsammans med grillad paprika, finhackad vitlök, tomatpuré och oregano. Tillsätt sedan chilisås och philadelphiaost. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.

Vispa ihop ägg, grädde salt och peppar till äggstanningen.

Förbered pajdegen i god tid så den hinner få vila i kylskåpet minst en halvtimme. Kavla ut den ca 0,5cm tjock och ta ut 16 stycken rundlar, lite större än aluminiumformarna. Tryck ut dom i formarna och fyll med köttfärsröran. Överbliven deg kan du kavla ut och skära i remsor att lägga i korsmönster på pajerna. Slå över äggstanning och grädda ca 15 minuter i 200 grader.

Pajdeg :

400 gram vetemjöl

250 gram smör

4 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :

Mät upp vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolie och kavla den till en tunn platta, 0,5 cm.

Grädda ca 15 minuter, 200 grader i nedre delen av ugnen.

Servera med en vitkålssallad och tomater.

Smaklig spis. Det enda som fattas här i bild är en liten klick kall vitlökssås också! Supergott när dom är varma. 😉

Känns LCHF som ett stort steg? Börja med GI
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för GI-boxen

Känns lchf som ett stort steg? Att sluta äta större andelen av kolhydrater kan kännas lite hårt till en början. Men syskon-dieten GI kan vara ett bra start inför en livsstilsförändring. Med GI kan du fortfarande äta långsamma kolhydrater, mer anpassat till ”normal” svensk kost samt att du kan prova GI-boxen där du får frysta 20 portioner vid varje tillfälle. Dessa är tänkt att räcka på vardagarna medan helgerna får du recept och inspiration till måltider som passar GI-livstilen.

Skillnaden mellan GI och LCHF?

En fråga som ställs relativt ofta är egentligen – Vad är skillnaden mellan GI och LCHF? Man skulle kunna säga att LCHF är en lite mer extremare variant av GI. Det finns många gemensamma nämnare vilket den största är att man drar ner på kolhydrater. Gi tarbort de snabba kolhydraterna och ersätter dem med långsamma medan LCHF bibehåller ungefär 10% av kolhydraterna.
Lchf ger oftast en snabb viktminskning till en början då mycket vätska bundits till kroppens kolhydratreserver. Gillar man kött, ost, smör men inte så lockad till spannmål så är LCHF methoden ett bra val för dig.
Det viktiga för GI är att kolhydraterna har ett lågt GI värde, ett Glykemiskt Index. Dessa räcker längre och håller dig mätt. Detta betyder även att du får mindre insulin än när du äter normalt, vilket är bra för Insulin är skadligt för hjärt och kärl-sjukdomar samt Diabetes typ 2.

LCHF brukar tillåta runt 20% av energin kan komma från kolhydrater, och kolhydrater är ju väldigt energirika vilket innebär att det inte blir så mycket.

Gi-boxen innehåller

Färdiglagade GI-måltider, lunch och middag

Daglig coaching via mejl

Receptförslag för frukost, mellanmål och de dagar du själv lagar mat

Gratis leverans hem till dig

Viktgaranti

Nyttigare lördagsgodis

Godisdag

Många frågar mig om tips på godis som både smakar gott men som innehåller mindre mängd socker.

Jag har under de 9 år som jag haft min blogg tagit fram en hel del såna recept, så idag bjuder jag dig på några av mina egna favoriter.

Häromdagen var jag i Uppsala med min syster och tog en kaffe på Güntherska Hovkonditoriet.

Där åt jag en väldigt god passionstryffel som inte var så söt, så det börjar sakta men säkert dyka upp lite bättre alternativ på många caféer.

Jag besökte också restaurang PriMaten och lyssnade på en intressant föreläsning av Pa Sandberg, om hur vi kan träna upp vårt nervsystem.

På PriMaten kan man alltid köpa något gott utan socker och gluten efter maten.

De har infört ett väldigt bra system på lunchen, man betalar sin mat efter vikt, så här väljer man precis hur lite eller mycket man vill äta.

De tillverkar också sin egen kombucha och kimchi som jag fick med mig hem.

Men nu över till godsakerna, först ut min egen passionstryffel.

Passionstryffel ca 40 st små

100 g 70-90% mörk choklad

20 g kokosolja

½ dl + 2 msk grädde/kokosgrädde

2 passionsfrukter

2 msk vatten

2 dl ekologiska kokosflingor

Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en kastrull.

Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning.

Kokningen får allt fruktkött att lossna från kärnorna och en intensiv smak kommer fram.

Häll upp i en nätsil och passera ner i en bunke.

Smält choklad och kokosolja över vattenbad.

Blanda ner ½ dl av grädden i chokladsmeten, rör tills den svalnat lite.

Blanda så ner passionsfruktspurén och rör om ordentligt.

Ställ in i kylen att svalna 20 minuter.

Ta fram och vispa ner resterande grädde med elvisp, vispa tills chokladen blivit fluffig.

Ställ in i kylen 20 minuter igen.

Forma små kulor med hjälp av två teskedar, det är lättare och mindre kladdigt än att forma dem i händerna.

Kyl tryfflarna en stund till, så blir de lättare att doppa i kokos.

Häll kokosflingorna i en kopp och lägg i en kula i taget och tryck till försiktigt,  så det fastnar flingor runt om.

Forma tryfflarna till runda kulor och lägg i knäckformar.

Förvara i en burk i kylen eller frys in.

 

Vita kokosbollar ca 20 st

2 ½ dl kokosgrädde

1 + 2 dl kokosflingor

1 dl kokosolja med smak

1 krm vaniljpulver

½ krm salt

1 msk björksocker eller annan sötning

ca 1 dl extra kokosflingor till garnering

Blanda allt utom 2 dl kokosflingor i en kastrull.

Koka upp och låt puttra på svag värme i 15 minuter, rör då och då, låt smeten svalna en stund.

Rör ner de resterande kokosflingorna, så blir smeten lite torrare och lättare att forma när den stelnat.

Ställ i kylen att stelna en timme.

Ta upp matskedsstora bitar med en sked och rulla till bollar och lägg på ett fat.

Häll kokosflingor i en liten skål och lägg ner de rumstempererade bollarna en och en.

Rulla runt dem i kokosen så det täcker ordentligt runtom.

Förvara i burk i kylen med smörpapper mellan lagren eller frys in.

 

För bollar med lite annan smak, så tillsätt 1 tsk kardemumma eller rivet skal av en ekologisk lime eller citron.

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Foto Veronica Kindblad

Syrliga energibollar ca 20 st

3 dl kokta kikärtor

1½ dl kokosgrädde

1 dl frystorkat bärpulver, jag använde svarta vinbär och blåbär

1 dl nyponskalsmjöl

½ dl kokosolja

Rivet skal och saft av 1 ekologisk lime

1 tsk vaniljpulver

Mixa kikärtorna fint, blanda ner de övriga ingredienserna och mixa allt till en slät smet.

Rulla jämnstora bollar och doppa i bärpulver eller kokosflingor, lägg dem på en bricka och låt kallna i kylen.

Förvara bollarna i en burk i kylen med smörpapper mellan lagren eller frys in och ta fram eftersom.

De här antioxidantrika energibollarna passar fint både som mellanmål eller som en liten dessert efter maten.

De ger också gott om extra energi till träningspasset.

Frystorkat bärpulver hittar du i många hälsokostbutiker eller på nätet.

Det här receptet kommer från min senaste kokbok som du hittar här.

Här nedan ser du min fantastiskt duktiga fotograf Veronica Kindblad när hon tar bilden på energibollarna till boken.

Nyttigare lördagsgodis

Godisdag

Många frågar mig om tips på godis som både smakar gott men som innehåller mindre mängd socker.

Jag har under de 9 år som jag haft min blogg tagit fram en hel del såna recept, så idag bjuder jag dig på några av mina egna favoriter.

Häromdagen var jag i Uppsala med min syster och tog en kaffe på Güntherska Hovkonditoriet.

Där åt jag en väldigt god passionstryffel som inte var så söt, så det börjar sakta men säkert dyka upp lite bättre alternativ på många caféer.

Jag besökte också restaurang PriMaten och lyssnade på en intressant föreläsning av Pa Sandberg, om hur vi kan träna upp vårt nervsystem.

På PriMaten kan man alltid köpa något gott utan socker och gluten efter maten.

De har infört ett väldigt bra system på lunchen, man betalar sin mat efter vikt, så här väljer man precis hur lite eller mycket man vill äta.

De tillverkar också sin egen kombucha och kimchi som jag fick med mig hem.

Men nu över till godsakerna, först ut min egen passionstryffel.

Passionstryffel ca 40 st små

100 g 70-90% mörk choklad

20 g kokosolja

½ dl + 2 msk grädde/kokosgrädde

2 passionsfrukter

2 msk vatten

2 dl ekologiska kokosflingor

Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en kastrull.

Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning.

Kokningen får allt fruktkött att lossna från kärnorna och en intensiv smak kommer fram.

Häll upp i en nätsil och passera ner i en bunke.

Smält choklad och kokosolja över vattenbad.

Blanda ner ½ dl av grädden i chokladsmeten, rör tills den svalnat lite.

Blanda så ner passionsfruktspurén och rör om ordentligt.

Ställ in i kylen att svalna 20 minuter.

Ta fram och vispa ner resterande grädde med elvisp, vispa tills chokladen blivit fluffig.

Ställ in i kylen 20 minuter igen.

Forma små kulor med hjälp av två teskedar, det är lättare och mindre kladdigt än att forma dem i händerna.

Kyl tryfflarna en stund till, så blir de lättare att doppa i kokos.

Häll kokosflingorna i en kopp och lägg i en kula i taget och tryck till försiktigt,  så det fastnar flingor runt om.

Forma tryfflarna till runda kulor och lägg i knäckformar.

Förvara i en burk i kylen eller frys in.

 

Vita kokosbollar ca 20 st

2 ½ dl kokosgrädde

1 + 2 dl kokosflingor

1 dl kokosolja med smak

1 krm vaniljpulver

½ krm salt

1 msk björksocker eller annan sötning

ca 1 dl extra kokosflingor till garnering

Blanda allt utom 2 dl kokosflingor i en kastrull.

Koka upp och låt puttra på svag värme i 15 minuter, rör då och då, låt smeten svalna en stund.

Rör ner de resterande kokosflingorna, så blir smeten lite torrare och lättare att forma när den stelnat.

Ställ i kylen att stelna en timme.

Ta upp matskedsstora bitar med en sked och rulla till bollar och lägg på ett fat.

Häll kokosflingor i en liten skål och lägg ner de rumstempererade bollarna en och en.

Rulla runt dem i kokosen så det täcker ordentligt runtom.

Förvara i burk i kylen med smörpapper mellan lagren eller frys in.

 

För bollar med lite annan smak, så tillsätt 1 tsk kardemumma eller rivet skal av en ekologisk lime eller citron.

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Foto Veronica Kindblad

Syrliga energibollar ca 20 st

3 dl kokta kikärtor

1½ dl kokosgrädde

1 dl frystorkat bärpulver, jag använde svarta vinbär och blåbär

1 dl nyponskalsmjöl

½ dl kokosolja

Rivet skal och saft av 1 ekologisk lime

1 tsk vaniljpulver

Mixa kikärtorna fint, blanda ner de övriga ingredienserna och mixa allt till en slät smet.

Rulla jämnstora bollar och doppa i bärpulver eller kokosflingor, lägg dem på en bricka och låt kallna i kylen.

Förvara bollarna i en burk i kylen med smörpapper mellan lagren eller frys in och ta fram eftersom.

De här antioxidantrika energibollarna passar fint både som mellanmål eller som en liten dessert efter maten.

De ger också gott om extra energi till träningspasset.

Frystorkat bärpulver hittar du i många hälsokostbutiker eller på nätet.

Det här receptet kommer från min senaste kokbok som du hittar här.

Här nedan ser du min fantastiskt duktiga fotograf Veronica Kindblad när hon tar bilden på energibollarna till boken.

Mot nya mål, måltidstips och boksignering

Tillbaka till Sverige

Då var vår månad i Alanya över för den här gången, kommer att sakna den här utsikten på morgonpromenaderna.

Jag slutar aldrig att fascineras över de härliga vågorna som slår mot Kleopatrastranden, kan titta på dem väldigt länge, det är den bästa sortens mindfulness för mig.

Vi har haft en fantastiskt fin tid med det bästa väder en januarimånad bjudit på under alla de 15 år vi bott här vid Medelhavet.

Så nu blir det lite annorlunda att komma hem till snö, kyla och mörker, men allt har sin tid, det ska bli spännande med allt som väntar där.

Först och främst ska det bli väldigt roligt att äntligen få se min femte kokbok, Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Det blir ju en helt annan sak att se alla vackra bilderna som Veronica Kindblad tagit till vår bok än att se dem i en PDF på datorn.

På lördag kommer jag och Lars-Erik Litsfeldt att signera boken och bjuda på lite gott ur den på Akademibokhandeln i Karlskoga.

De första 20 som köper kokboken kommer att få en riktigt fin presentpåse med sig hem, så skynda dig dit om du bor i närheten.

Den tredje författaren till bönkokboken, Patrik Olsson på Smarta Diabetiker, kan du ta chansen att träffa på LCHF-kryssningen  den 24 februari, då vi är på plats alla tre.

Nästa vecka har jag en rad intressanta möten framför mig i Stockholm och Östersund, så det känns väldigt bra att ha vilat mycket och samlat krafter den här månaden.

Här får du lite länktips på hur en matdag sett ut för mig och Lennart i vinter.

Vi börjar morgonen tidigt med nötfrukost och kaffe, till det tar vi också en liten skål med bönsallad, mjölksyrade rödbetor och lite getyoghurt.

Till lunch blir det ofta en pytt i panna med ägg och en stor grönsallad.

Tillbehör till eftermiddagsfikat

På eftermiddagen tar vi lite olika get/fårostar, grönsaker och oliver till en kopp te eller kaffe på balkongen när vädret tillåter.

Tar jag en långpromenad upp mot borgen brukar jag ha med en påse Öländska bönchips i fickan, det ger snabb energi.

På bilden nedan ett exempel på vad som kan ligga på vår middagstallrik, häromdagen blev det smörstekt hamsi/sardiner med broccolimos, bönsallad och en massa gröna blad.

Eller så kan det bli stekt kalvlever, den vi köper på Güven Et Kasap på 25-metersgatan är den mildaste och godaste lever jag smakat.

Kycklingschnitzeln från samma slaktare är en annan återkommande favorit.

Kycklingbuljong i Wonderbag

Kycklingbuljong lagar jag då och då i min Wonderbag, så vi alltid har näringsrik buljong till såser, grytor och soppor.

Den här turkiska skaldjursgratängen har vi ätit många gånger i vinter, den är fantastiskt god.

Skaldjursgratäng med ägg och getost…

Vi har båda blivit piggare och starkare av all denna goda mat och den träning vi får genom långpromenaderna vid havet och upp mot Borgen.

Jag går mellan 5-10 km varje dag och går även nerför våra 7 trappor varje gång jag går ut istället för att ta hissen.

De dagar jag orkar försöker jag också gå uppför alla 131 trappsteg en gång, märker att konditionen sakta men säkert blir bättre så jag blir inte lika flåsig längre.

Jag testade att träna lite på gym förra vintern, men det blev mina muskler och leder inte alls glada åt, för mig passar lågintensiv träning som promenader betydligt bättre.

Eftersom jag har en nervskada i höger ben och fot efter steloperationen i ryggen, så kan jag inte gå så fort, men promenaderna ger ändå effekt.

Mina fotleder är starkare än på många år och musklerna i lår och vader har blivit synbart större under våra två månader härnere i vinter, så nog märks det att bönorna i vår dagliga mat gett effekt.

Jag bär ju också hem all mat så armmusklerna får sitt, det kan bli rätt tungt med allt som handlas på grönsaksmarknaderna runt stan.

Vi äter verkligen mycket av gröna blad, grönsaker och en hel del rotfrukter, det får oss båda att må väldigt gott.

Frukt har vi hoppat över helt nu i vinter då vi båda märker att vi håller oss piggare av att undvika socker i alla dess former.

Måltidsdrycken till är alltid vatten, ibland med en skvätt äppelcidervinäger och lite salt, det blir väldigt gott.

Det känns väldigt bra att vi tankat så mycket energi, nu dröjer det ända till mars innan vi kommer hit igen, då lagom till den riktiga vårvärmen sätter in.

Minska matsvinnet – 5 goda rätter på rester
Hej! Har du lite olika grönsaksrester som ligger i kylen och börjar se lite ledsna ut? Då är det perfekt att använda dem till att göra lite lättlagade och goda luncher eller middagar! Grönsaker av olika slag, något protein och kanske ett par ägg är allt du behöver för att slänga ihop bra måltider på […]