Omega-3-fylld brunch
Snabbt, lätt och enkelt lagar en riktigt god frukost på fisk om du tröttnat på bacon.
Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö.
Smörstekt fisk 1 port
1 fiskfilé à 150-200 g, jag hade röding
2 msk smör
Salt
Örtig äggröra 1 port
2-3 ägg
1 dl hackade örter, jag hade gräslök, citronmeliss och citrontimjan
2 msk smör/kokosolja
Salt och grovmald svartpeppar
Vispa ihop äggen och häll ner i det lätt brynta stekfettet i en kastrull.
Fräs ett par minuter, rör hela tiden mot botten. Salta och peppra efter smak.
Dra kastrullen från värmen medan du steker fisken.
Bryn stekfett väl i en panna och lägg ner fisken med köttsidan ner.
Det går snabbt att steka fiskfilé, räcker med bara 1 minut på var sida.
Salta fisken, jag hoppade över peppar här när jag äter den till frukost.
Är fisken lite tjockare så låt stå och dra på eftervärme en minut till.
Rör ner de hackade örterna i äggröran och servera till fisken med lite grönt.