Proteinrika pannkakor
Proteinrika pannkakor
Källa: Johanna hellman
Portioner: 3

Ingredienser:
5 ägg
1 dl keso eller kesella
0,5 dl mandelmjöl
5 msk bake pro går att utesluta (ta mer mandelmjöl då)
0,5 dl vatten/mjölk/grädde
lite bakpulver
eventuell smaksättning som vanilj, kanel eller blåbär

+ smör eller kokosolja till stekning





Gör så här:
Detta recept på pannkakor är så vansinnigt enkelt och blir riktigt goda. En sats räcker till 8 små pannkakor.

Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör den tills smeten inte är klumpig. Låt smeten svälla tills pannan blir tillräckligt varm. Grädda pannkakorna och servera med tillbehör som du tycker om.

Förslag: Grädde, mixade bär med lite steviasötning, bacon, kanel, turkisk yogurt - valet är ditt.
Proteinrika pannkakor
Proteinrika pannkakor
Källa: Johanna hellman
Portioner: 3

Ingredienser:
5 ägg
1 dl keso eller kesella
0,5 dl mandelmjöl
5 msk bake pro går att utesluta (ta mer mandelmjöl då)
0,5 dl vatten/mjölk/grädde
lite bakpulver
eventuell smaksättning som vanilj, kanel eller blåbär

+ smör eller kokosolja till stekning





Gör så här:
Detta recept på pannkakor är så vansinnigt enkelt och blir riktigt goda. En sats räcker till 8 små pannkakor.

Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör den tills smeten inte är klumpig. Låt smeten svälla tills pannan blir tillräckligt varm. Grädda pannkakorna och servera med tillbehör som du tycker om.

Förslag: Grädde, mixade bär med lite steviasötning, bacon, kanel, turkisk yogurt - valet är ditt.
Lchf-Bröd
Lchf-Bröd
Källa: Jennifer Ljungström
Portioner: 22-24 skivor

Ingredienser:
4,5 dl mandelmjöl
6 msk sesamfrö
6.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl crème fraiche
3 msk smält kokosolja (eller tar du bara 3 msk extra smör istället)
3 msk smält smör
3 msk solrosfrön i degen och lite ovanpå brödet.


Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och crème fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blöt varm sked och jämna till ytan. Grädda i 200 g i ca 45 minuter. Lägg folie på brödet den sista kvarten.

Bröd á 22-24 skivor (1 kh per skiva)
LCHF-Nutella
LCHF-Nutella
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 1 liten burk

Ingredienser:
175 gram hasselnötter utan skal
ca 4 ½ msk Stevia strö eller ca 3 msk sukrin + 1/10 kryddmått stevia (300 ggr sötare än socker)
ca 2 msk kakao
ca 2 msk kokosolja
½ - 1 kryddmått vaniljpulver
Gör så här:
Mixa nötterna i en matberedare/mixer (jag använde mig av en stavmixer och mixar lite i taet) tills det blir lite av en massa. Tillsätt kakao, sötning efter smak, kokosolja och vaniljpulver och mixa tills allt blandas till en "röra". Tillsätt mer kokosolja om du vill ha en mindre tjock nutella. Smaka av och söta eventuellt extra.

För fler recept, gå gärna in på http://bakasockerfritt.blogg.se/.
Makrillswrap
Källa: Carola
Portioner: 1

Ingredienser:
3 ägg
ca ½ dl creme fraiche
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
salt

Fyllning
1 burk makrill
några msk creme fraiche
ev sallad
Gör så här:
Vispa ägg creme fraiche, kokosmjöl, fiberhusk och salt.
Stek som pannkakor i kokosolja och smör.

Sen fyll med makrill, creme fraiche och ev sallad.

Bra till frukost eller som matsäck att ta med, vira in i folie och ät kall!
Bästa pannkakorna

Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 3

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
50 g kokosolja
4 ägg
2 dl mjölk
3 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Gör så här:
Blanda mjöl, ägg och mjölk och vispa smeten klumpfri. Smält kokosoljan och häll i smeten. Rör i fiberhusk, vaniljpulver och salt. Stek varje pannkaka i hälften kokosolja och hälften smör i en liten stekpanna

Fler varianter av pannkakor och plättar hittar ni här.