LCHF recept för kanelbullar

LCHF recept kanelbullar

Goda LCHF kanelbullar som smakar som ”riktiga” kanelbullar! Istället för strösocker och vetemjöl används sötrix och bakerix.

LCHF kanelbullar
Portioner: 10 st
Tid: En timme

Ingredienser
Degen:
4 dl Bakerix*
4 st stora ägg
0,75 dl Sötrix strö*
1 tsk mald kardemumma
½ tsk äkta vaniljpulver

Fyllning:
Smör
Kanel
Sötrix strö*
Hackade nötter eller flagad mandel

Så här gör man
Börja med att blanda sötrix, kardemumma, vaniljpulver och bakerix i en bunke. Vispa sedan äggen så de blir riktigt pösiga, ca 3 min med elvisp. Byt sedan degkrokar på vispen och vispa i 4 dl mjöl-blandning. Se till att smeten blir lös.

Täck sedan smeten med plastfolie och låt den vila i ca 30 minuter.

Lägg sedan degen direkt på bakplåtspapper och jämna ut den med händerna. Täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret och dra sedan försiktigt bort plasten.

Börja sedan med att hyvla tunna smörskivor som du sedan täcker degen med. Pudra degen med kanel och sötrix och rulla försiktigt ihop till en rulle, använd bakplåtspappret som hjälp. Skär sedan ut bullar och lägg dem i formar. Pensla sedan dina bullar med uppvispat ägg och strö sedan över de hackade nötterna.

Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bull-formar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.

Knäckig äppelpaj med kardemumma
En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Ingredienser (10-12 portioner) Pajfyllning 10-12 st äpplen 8 msk strösocker 4 msk kardemumma Paj täcke (pajdeg) 200 gram  smör 200 gram  socker 200 gram  vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena och skär dem [...]
Äppelpaj med dinkel (lågt GI)
Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Ingredienser: (6  portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör [...]
Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Ingredienser: (6  portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör … Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Inlägget Äppelpaj med dinkel (lågt GI) dök först upp på Äppelpaj.se.

Knäckig rabarberpaj med kardemumma
En knäckig Rabarberpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga Rabarberpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Ingredienser (10-12 portioner) Pajfyllning 10-12 st rabarber 8 msk strösocker 4 msk kardemumma Paj täcke (pajdeg) 200 gram  smör 200 gram  socker 200 gram  vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala rabarberna och skär dem [...]