Kokosplättar
Kokosplättar
Källa: Gloria Olsson
Portioner: 1

Ingredienser:
2 ägg
1 msk fiberhusk
½ dl vatten
1 dl kokosgrädde (creamy coconut)
½ dl kokosmjölk
1-2 krm salt
1 krm äkta vanilj
Gör så här:
Vispa ihop allt och stek i kallpressat kokosfett.
Smeten är lite tjock så man får sprida ut den med en sked när man klickat ut den i plättlagget.

Stek i några minuter på varje sida.

Servera med tex vispad kokosgrädde blandat med vanilj och kanel eller med mosad avokado med pressad citron i.

Konsistensen blev jättebra, inte äggiga utan i princip som vanliga pannkakor.

Jag tyckte inte de smakade särskilt mycket kokos men de smakade inte heller superdundergott utan tillbehör. Men med tillbehören blev det precis som vanlig pannkaka tycker jag.
Blåbärsglass
Blåbärsglass
Källa: Helena
Portioner: 4-5

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 äggula
150 g frysta blåbär
1½ msk sukrin
Gör så här:
Vispa grädden fluffig. Vispa sedan crème fraichen fluffig. Blanda ner i grädden, tillsätt äggula, sukrin och frysta blåbär. Vispa sedan tills blåbären har fördelat sig i glassmeten och glassen är fint lila:)
Vaniljglass
Vaniljglass
Källa: Gloria Olsson
Portioner:

Ingredienser:
1 del crème fraiche
3 delar kokosgrädde som stått i kylen i nån timme
Nån nypa äkta vaniljpulver
Gör så här:
Häll av vätskan från kokosgrädden och vispa grädden lite med elvisp så den får en smidig konsistens.
Blanda med crème fraichen och frys in.
Låt stå i rumstemp en stund innan servering.

Om du äter bär så är det jättegott att värma bär och servera till glassen.
Mango-aioli
Källa: Gloria Olsson
Portioner:

Ingredienser:
0,5 dl majonnäs
0,25 dl mild yoghurt
0,25 dl crème fraiche
0,5-1 tsk mangobalsamvinäger*
havssalt
Gör så här:
Blanda allt.

*Mangobalsamvinäger innehåller 95% mango. Mango innehåller 15% kolhydrater. Tar du 1 tsk mangobalsamvinäger och äter all aioli själv får du i dig 0,7 gram kolhydrater (från själva mangobalsamvinägern).
Vitlöksdipp
Källa: Gloria Olsson
Portioner:

Ingredienser:
1 dl gräddfil
0,5 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
salt
Gör så här:
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med resten.
Blomkåls- och squashris
Blomkåls- och squashris
Källa: Gloria Olsson
Portioner: 2

Ingredienser:
350 g blomkål
100 g squash
Gör så här:
Riv och lägg i kokande vatten i ca 5 min. Häll av vattnet.
Rom-majjo
Rom-majjo
Källa: Gloria Olsson
Portioner:

Ingredienser:
Stenbitsrom
Majonnäs
Dill
Gör så här:
Ha lika mycket stenbitsrom som majonnäs.
Blanda rom med majjo och ha i finhackad dill.

Gott med räkor!
Räk-och-äggsallad
Räk-och-äggsallad
Källa: Gloria Olsson
Portioner: 1

Ingredienser:
100 g skalade räkor
1 kokt ägg
1 msk majonnäs
1 avokado
isbergssallad
gurka
selleri
citron
salt, svartpeppar
dill

Gör så här:
Skär alla grönsaker och avokadon i bitar, lägg på tallrik.
Hacka ägget och blanda med räkor, majonnäs, salt och peppar. Lägg på salladen.

Pressa över citronjuice och strö över dill.
LCHF Club Sandwich
LCHF Club Sandwich
Källa: Gloria Olsson
Portioner: 1

Ingredienser:
1 st LCHF-bröd
50 g kallt kalkonkött
Salladsblad
2 skivor tomat
1 dl coleslaw
1-2 msk majonnäs
2-3 skivor stekt bacon
Gör så här:
Stapla i valfri ordning!

Jag gör så här: bröd > majonnäs > kalkonkött > bacon > mera majonnäs > sallad > tomat > coleslaw > kalkonkött.
Saffranslax
Saffranslax
Källa: Gloria Olsson
Portioner: 4

Ingredienser:
4 laxfiléer salmo salar
½ gul lök
400 g kokosmjölk
½ dl räkfond (vi hade hemmagjord, behövs nog inte så mkt om man köper)
½ tsk dijonsenap
2 tsk tomatpuré
ca ½ påse saffran
salt
pressad citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Smörj en form med smör, lägg i laxen, salta och spruta på lite pressad citron.
Hacka löken fint och lägg på laxen.

Blanda kokosmjölk, räkfond, senap, tomatpuré, saffran och lite mera salt i en bunke. Häll över laxen.
Tillaga i ugnen i 15-20 min, tills laxen är klar.

Servera med broccoli och blomkålsris!