Knäckig rabarberpaj
Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar. Ingredienser: (6 – 8 port) 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar [...]
Knäckig rabarberpaj
Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig Rabarberpaj som tar ca 20 minuter att tillaga. Ingredienser (12 portioner) 12 medelstora höstrabarber (vanliga rabarber går bra) 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn) 4 dl socker 200 g smör Beredning 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skölj rabarberna, ta ur [...]
Rabarberpaj med mandelmassa
Rabarberpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god Rabarberpaj med mandelmassa. Rabarberpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser rabarber, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i rabarberskivor 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 [...]
Rabarber
Rabarber (Rheum rhabarbarum) är en art i familjen slideväxter, vars bladskaft är ätliga. Rabarberbladen innehåller oxalsyra som är väldigt stark, vilket gör att småbarn eller personer med anlag för njursten skall undvika att äta rabarber. Normalt äts rabarber efter att den har kokats till rabarberkräm, rabarbersaft eller rabarberpaj. Rabarbern är mycket sur och mycket  socker [...]
Oxalsyra
Oxalsyra (C2O2(OH)2) är en relativt stark (3000 gånger starkare än ättiksyra) karboxylsyra som finns i flera olika växter såsom  rabarber och harsyra. Namnet kommer från det vetenskapliga namnet för harsyra, Oxalis acetosella. Oxalsyrans salter kallas oxalater. Oxalsyra är svagt giftigt, och irriterar mag- och tarmkanalen vid intag. Oxalsyran reagerar med kroppens kalcium och bildar kalciumoxalat [...]
Holländsk rabarberpaj
Smarrigt god holländsk Rabarberpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk Rabarberpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg rabarber 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk [...]
Helgas rabarberpaj
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]
Rabarberpaj med kesella
Den godaste Rabarberpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]
Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Tidsåtgång: ca 50 minuter Pajdeg – 3 dl … Continue reading Glutenfri äppelpaj

Inlägget Glutenfri äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet
Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Ingredienser fyllning: - 5 rabarber (fasta, syrliga) - 1 dl socker - 1 msk kanel Ingredienser pajdeg: - 1½ dl vetemjöl - 1½ dl socker - 100 g smör eller margarin Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör [...]