Då är vi tillbaka igen till utmaningen mellan Jennys matblogg och Kryddburken. Det är precis som förra gången tre ingredienser som vi har lagat något av och denna gång var det min tur att välja och temat var DESSERT!
3 äggvitor
2 msk strösocker
200 gram skållad, finmald sötmandel
½ burk karamelliserad/kondeserad mjölk
1 dl tinade, avrunna lingon
2 dl lättvispad grädde
2 dl lättvispad grädde
2 msk av karamelliserad/kondeserad mjölk
Några lingon…
Skålla och skala sötmandel. Mixa fint i matberedare.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker och vispa ytterliggare ca 2 minuter. Vänd ner mandeln i marängsmeten.
Här ser ni NYHETEN med den färdiga dulce de lechen, dom har bytt ut namnet till karamelliserad mjölk bara och den är alltså kokad och klar att användas!
Kola och lingon har alltid varit en god kombination så jag valde lingon från frysdisken. Lätt upptinade och avrunna på hushållspapper.
Här kan du se vad Jenny hittade på med det tre ingredienserna.
För att komma till hennes recept klicka här!
The post Kondenserad mjölk, mandel och röda bär appeared first on Kryddburken.se.