Thailändsk fisksoppa

Thailändsk fisksoppa

Thailändsk mat på mitt sätt

Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.

En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.

Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.

Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.

Birgitta Höglunds recept i Allt om LCHF

Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.

Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.

Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.

Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.

En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.

Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.

Fisksoppa med kokosmjölk

Thailändsk fisksoppa 2 port

300 g vit fiskfilé

6 små champinjoner

1 burk kokosmjölk

1 dl strimlad salladslök

1 röd chili

½ grön paprika

½ röd paprika

5 cm färsk ingefära

3 msk kokosolja

2 msk strimlad, färsk koriander

1 msk glutenfri tamarisoja

1-2 tsk glutenfri fisksås

Saft av 1 lime

ca ½ tsk salt

Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.

Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.

Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.

Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.

Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta.  Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.

Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.

Fried Rice LowCarb

Fried Rice LowCarb


Thailändsk fisksoppa

Thailändsk fisksoppa

Thailändsk mat på mitt sätt

Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.

En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.

Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.

Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.

Birgitta Höglunds recept i Allt om LCHF

Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.

Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.

Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.

Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.

En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.

Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.

Fisksoppa med kokosmjölk

Thailändsk fisksoppa 2 port

300 g vit fiskfilé

6 små champinjoner

1 burk kokosmjölk

1 dl strimlad salladslök

1 röd chili

½ grön paprika

½ röd paprika

5 cm färsk ingefära

3 msk kokosolja

2 msk strimlad, färsk koriander

1 msk glutenfri tamarisoja

1-2 tsk glutenfri fisksås

Saft av 1 lime

ca ½ tsk salt

Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.

Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.

Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.

Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.

Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta.  Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.

Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.

Fried Rice LowCarb

Fried Rice LowCarb


Thailändsk fisksoppa

Thailändsk fisksoppa

Thailändsk mat på mitt sätt

Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.

En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.

Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.

Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.

Birgitta Höglunds recept i Allt om LCHF

Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.

Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.

Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.

Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.

En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.

Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.

Fisksoppa med kokosmjölk

Thailändsk fisksoppa 2 port

300 g vit fiskfilé

6 små champinjoner

1 burk kokosmjölk

1 dl strimlad salladslök

1 röd chili

½ grön paprika

½ röd paprika

5 cm färsk ingefära

3 msk kokosolja

2 msk strimlad, färsk koriander

1 msk glutenfri tamarisoja

1-2 tsk glutenfri fisksås

Saft av 1 lime

ca ½ tsk salt

Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.

Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.

Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.

Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.

Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta.  Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.

Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.

Fried Rice LowCarb

Fried Rice LowCarb


Thailändsk fisksoppa

Thailändsk fisksoppa

Thailändsk mat på mitt sätt

Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.

En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.

Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.

Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.

Birgitta Höglunds recept i Allt om LCHF

Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.

Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.

Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.

Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.

En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.

Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.

Fisksoppa med kokosmjölk

Thailändsk fisksoppa 2 port

300 g vit fiskfilé

6 små champinjoner

1 burk kokosmjölk

1 dl strimlad salladslök

1 röd chili

½ grön paprika

½ röd paprika

5 cm färsk ingefära

3 msk kokosolja

2 msk strimlad, färsk koriander

1 msk glutenfri tamarisoja

1-2 tsk glutenfri fisksås

Saft av 1 lime

ca ½ tsk salt

Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.

Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.

Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.

Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.

Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta.  Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.

Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.

Fried Rice LowCarb

Fried Rice LowCarb


LCHF-lasagne eller moussaka

LCHF Lasagne

Lasagne utan gluten

Idag fortsätter jag att dela med mig av mina personliga favoriter härinne, turen har nu kommit till lasagne på LCHF-vis.

Jag är på väg till Makrigialos på Kreta i 12 dagar för en liten Lugnochro-resa med goda vännen Mona och några till av våra vänner.

Där ska vi ägna oss åt yoga, promenader, lättare träning, goda samtal och så blir det nog lite god matlagning också, vi har en stor utegrill vid vår hyrda villa.

Och så ska vi förstås hälsa på och klappa våra små djurvänner som vi lärde känna när vi var där i höstas, ett gäng katter och lilla hunden Ådi.

Mona med sina små vänner...

Mona med sina små vänner i Makrigialos…

Mer om den resan får du höra när vi kommit hem igen, nu ska jag ta lite datorledigt.

Lägger in några inlägg i förväg här så du får en del matinspiration under tiden.

Vill du ta del av mina mattips i tidningsform, så finns en hel del att välja på just nu.

Här skriver jag om de 4 tidningar jag medverkat i de senaste veckorna och nu har det dykt upp en till.

Jag blev i vintras intervjuad för en tidning som heter Bättre hälsa, en artikel om hur man kan förenkla matlagningen och minska den vardagliga stressen.

Här kan du läsa tidningen i nätversion, en pappersupplaga av Bättre hälsa följde med som bilaga i påsknumret av ICA-kuriren fick jag höra, riktigt bra för den når ju väldigt många läsare.

Det finns mycket läsvärt i tidningen, bland annat en intressant artikel med Ann Fernholm.

Vi har också fått vara med lite på framsidan, under rubriken Sund och sockerfri.

Tidningen Bättre Hälsa

Klicka på bilden så kommer du till artikeln om mig…

Min mat har inte alltid varit så sund och sockerfri som den är idag. Likt katten Gustaf har jag alltid älskat lasagne…

Men nuförtiden blir det förstås med grönsaker istället för pastaplattor av vetemjöl och utan söt ketchup.

Här hittar du receptet på min sockerfria LCHF/Paleo-ketchup.

Jag har gjort flera olika varianter av lasagne genom åren men den jag tycker bäst om är en med aubergine, kanske för att jag också är mycket förtjust i moussaka.

Här blir det lite som en mix av de två rätterna, en cross-over mellan Grekland och Italien.

Garfield

Katten Gustaf…

Den moussaka man får i Grekland innehåller oftast ett tjockt lager béchamel, en stabbig mjölksås redd med mjöl.

Med riven halloumi, ägg och grädde blir såsen både mer smak- och näringsrik.

Jag blandar även i gröna blad i den här lasagnen för ännu mer av den varan.

Vill du göra en sats som räcker till hela familjen eller till några matlådor i frysen så dubbla bara mitt recept.

Lasagne 2-3 port

300 g köttfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 tomater

3 msk smör

1 msk tomatpuré

1 msk oregano

1 msk paprikapulver

1 msk balsamvinäger

1 tsk Worcestershiresauce

Salt och peppar

Att varva med:

1 liten aubergine

1 påse mangold eller bladspenat

3 msk smör

Salt

Osttäcke:

3 ägg

50 g riven halloumi

2 dl grädde

Salt och peppar

Hacka lök, vitlök och tomater fint. Fräs köttfärsen i smöret, blanda ner tomatpurén och låt fräsa med en stund.

Krydda och rör ner tomathacket, kryddor och såser. Koka upp och låt småputtra på svag värme i 30-60 minuter, ju längre desto godare.

Skiva auberginen i tunna skivor. Bryn aubergine och mangold i smör i omgångar, krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser till osttäcket.

Lägg ett lager aubergineskivor i en smord ugnsform. Fördela hälften av köttfärssåsen jämnt över.

Häll på hälften av ostsmeten. Lägg på mangolden och resten av köttfärssåsen.

Avsluta med ett täcke av ostsmeten och lägg några små delade cocktailtomater runtom.

Grädda på 175° i 35-40 minuter. Tzatziki och en grekisk sallad är gott till lasagnen.

Grekisk Sallad


Hälsokoden – Paleokokbok av Åsa Söderberg

Hälsokoden av Åsa Söderberg

Naturligt njutbart

Nu i vinter kom Åsa Söderbergs andra kokbok, Hälsokoden – recept för ett friskare liv.

Tills sjukvården börjar inse det viktiga sambandet mellan maten och hälsan, så är det väldigt bra att det finns så många som har egen erfarenhet att bli friskare av mat och delar med sig av det i böcker och bloggar.

Boken är en riktigt fin uppföljare till Paleo : naturlig mat och livsstil, där Åsa beskrev på ett mycket bra sätt hur det fungerar med mat och träning när man vill leva lite mer som våra förfäder gjorde.

Det har börjat dyka upp lite fler böcker om Paleo, till glädje för alla oss som äter naturlig mat.

Åsa Söderberg är fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare, så hon kan mycket om sambandet mellan kosten/kroppen/hälsan.

Här hittar du Åsas intressanta blogg Fyscoachen, där hon delar med sig av mycket som gäller mat, livet och hälsan.

Vi är många nu som fått stora hälsovinster av att ta bort socker, gluten och/eller mjölk ur vår kost och lever ett liv mer liknande våra förfäder på stenåldern.

Vi kan ju inte helt jämföra vår mat och tillgången på den med hur våra förfäder levde, inte heller det på många sätt lugnare liv de levde.

Men en sak vi kan göra är att äta så rena råvaror och så likt vår artegna föda som möjligt.

Torskrygg med jordärtskockspuré och hasselnötter

Torskrygg med jordärtskockspuré och hasselnötter

Det hela sammanfattas mycket fint i bokens efterord av Göran Burenhult, professor i arkeologi;

Varför matar aldrig djurskötarna på zoo sälarna med gräddbakelser eller varför får inte girafferna falukorv och tigrarna pizza?

Jo, för djurskötarna skulle aldrig ge sån mat till djuren som de inte är anpassade för att äta…

Åsa delar med sig av sina stora kunskaper på vad som är bra mat för oss människor och boken innehåller många goda och lättlagade recept.

Det är inga tillkrånglade rätter utan enkla recept med få ingredienser, baserade på vanliga råvaror som de flesta har lätt att få tag på.

Här nedan får du ett recept från boken som jag tycker låter riktigt läckert. Salmacarpaccio med avocado, mango och lime.

De andra bilderna i inlägget är på en del av de recept jag absolut kommer att prova framöver.

Här kan du köpa Hälsokoden på Adlibris och Bokus.

Carpaccio från Hälsokoden av Åsa Söderberg

Salmacarpaccio ur Hälsokoden

Chokladmoussetårta från Hälsokoden av Åsa Söderberg

Chokladmoussetårta från Hälsokoden av Åsa Söderberg…

 


3 läckra frukosttallrikar

Frukosttips

Nu en period har jag tänkt befinna mig rätt långt ifrån datorn, så därför får du några av mina favoriträtter i repris.

Jag får många frågor vad man kan äta till frukost när man äter LCHF.

När inte vanliga mackor med o’boy, fil och flingor eller havregrynsgröt med sylt fungerar pga högt kolhydratinnehåll och gluten.

De var alla standardval hemma hos mig tills för 6 år sen, då jag gick över till att äta betydligt mindre socker och stärkelse och ta bort gluten helt ur min mat.

Här kan du läsa lite mer om vad den här kostomläggningen betytt för min hälsa, i helgen skrev jag ett gästinlägg inne på Swedish Paleo.

Själv äter jag numer oftast nötfrukost men ibland blir det en lite kraftigare brunch om jag ska iväg nånstans på förmiddagen och det kan dröja länge till middag.

Här får du tre av de frukostar jag tycker bäst om, de går förstås lika fint att äta till en lättare middag.

Örtsallad med kiwi till stekt bacon och ägg 2 port

2 dl späda salladsdblad

1 kiwi

½ dl persiljeblad

½ dl citronmelissblad

Några skivor gurka

Ett par cocktailtomater

Avocadoolja eller olivolja

Granatäppelvinäger eller äppelcidervinäger

Lägg salladen och örterna i en bunke. Skär gurka, tomater och kiwi i mindre bitar.

Blanda försiktigt  ner i salladen och ringla generöst med olja och vinäger över.

Stek varmrökt bacon i bitar så det får lite färg, här får du avgöra själv hur mycket du vill ha.

Gör fördjupningar i baconet och knäck ner ägg och stek färdigt på lite svagare värme.

Vill du ha salladen lite matigare så smula över 50 g get- eller fårost. Lite nötter och pumpafrön ger fint tuggmotstånd.

Den här typen av sallad är också mycket god och mättande tillbehör till middagens kött, fågel eller fisk.

Bra nu när vi går mot vår och vinterns kokta och stekta grönsaker inte känns lika lockande längre.

Fyllda laxrullar med äggsmör 2 port

6 skivor kallrökt lax

2 mjukkokta ägg

2 msk riven pepparrot

50 gr mjukt smör

Lite salt och peppar

Hacka äggen och blanda försiktigt med pepparroten och smöret.

Smaka av med lite salt och peppar, tänk på att laxen är rätt salt i sig.

Lägg laxskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen jämnt på ena halvan, rulla ihop skivorna.

Servera på en salladsbädd, garnera med lite tunna äppelklyftor, paprika, tomat, citron och bladpersilja.

Ringla kallpressad olivolja och pressa lite citron över salladen.

Keso- och fröplättar 1 port

1 ägg

2 msk keso

2 msk grädde

1 msk psylliumfrön

1 msk fibrex eller pofiber

1 msk sesamfrön

1 msk linfrö

Salt

Smör till stekning

Vispa samman ägg, keso, salt och grädde. Rör ner alla frön och fibrex eller pofiber.

Låt smeten svälla en halv timme. Rör om väl och smaka av om den är lagom salt.

Grädda tre plättar i brynt smör, några minuter på varje sida.

Servera med bär, crème fraiche eller kokosgrädde.

Birgitta Höglunds nötfrukost

Min nötfrukost, klicka på bilden så kommer du till receptet…


Cappuccino LCHF och medverkan i 4 tidningar

Cappuccino LCHF

Näringsrikt kaffe

Den senaste veckan har jag varit mer eller mindre däckad av en förkylning, för ovanlighetens skull.

Brukar nuförtiden bara bli lite snuvig och hostig nån dag och sen inget mer, men den här gången tog den lite kraftigare med trötthet och huvudvärk.

Jag har ju haft lite mycket på slutet så det här är nog kroppens sätt att säga åt mig att ta det lilla lugna ett tag.

Har ändå kunnat få undan en hel del skrivjobb i veckan, för jag har inte varit så sjuk.

Det blev en researtikel till nästa nummer av Expressens Allt om LCHF och korrekturläsning av två av de kokböcker som kommer ut på engelska i sommar.

Aptiten har dock inte varit på topp, som den brukar. Hade sån huvudvärk en morgon så jag klarade inte ens att få i mig min nötfrukost.

När jag kvicknat till gjorde jag då istället en riktigt god, skummig cappuccino utan mjölk.

Recept på den och bilder och länkar till de tidningar jag varit med i senaste veckorna följer om du klickar på länken nedanför bilden från 100% Östersund, där jag berättade lite om min syn på glutenfritt.

Klicka på bilden så blir den större och lätt att läsa.

Artikel från 100% Östersund

Fetkaffe DeLuxe

Fetkaffe DeLuxe

Cappuccino LCHF 1 port

2 dl starkt, hett kaffe

1 ägg

25 g smör

2 rutor mörk choklad 85%

1 krm mald kardemumma

Häll kaffet och chokladen i en hög mixerskål. Mixa tills chokladen smält.

Tillsätt smör, ägg och kardemumma och mixa tills det blivit skummigt.

Häll upp i din favoritmugg, strö på lite extra kardemumma och njut.

Vill du ha ditt kaffe helt sockerfritt så uteslut den mörka chokladen.

LCHF-magasinet

Här ser du några bilder från senaste LCHF-magasinet som finns ute på Pressbyrån nu.

Du kan också prenumerera här. Du får då 4 mycket läsvärda nummer per år för 200 kr.

I nr 1 kan du läsa Bosse Zackrissons artiklar om mig, Lindha Vikström, Nisse Simonson och fler andra Östersundare som fått en bättre hälsa med LCHF.

LCHF-Deutschland

LCHF-Deutschland fick jag i brevlådan häromdagen, där medverkar jag med olika sorters kryddsmör och majonnäs.

Har du släkt och vänner som pratar tyska så skicka gärna länken till tidningen till dem.

Där kan man också köpa Mats Lindgrens bok Frisk av mat som nyligen utkom på tyska, Gesund durch die richtige Ernährung.

Matkärlek

Jag är också med i tidningen Matkärlek som kom med sitt premiärnummer för 2 veckor sen.

Debuten var mycket lovande, det här är en tidning av hög kvalitet som verkligen håller vad den lovar, matkärleken märks tydligt.

Tidningen innehåller intressanta artiklar om hur mat med få kolhydrater har förändrat de intervjuades liv till det bättre på många olika sätt.

Allt varvat med goda recept och tips som handlar om naturligt god mat.

Matkärlek hittar du i de flesta butiker, den kan du också prenumerera på här för 129 kr för 3 nummer.

Om Nisse Simonson i LCHF-magasinet

Om Nisse Simonson i LCHF-magasinet

Om mig i LCHF-magasinet

LCHF-magasinet

Artikel om mig och mina kokböcker i Matkärlek

Artikel om mig och mina kokböcker i Matkärlek


LCHF-kryssning till Åbo och Low-Carb Cruise i Västindien

Silja Galaxy

Bildande hälsoresor på de sju haven

Sitter just nu på järnvägsstationen i Östersund och väntar på tåget mot Stockholm som är minst en timme försenat.

Passar på att skriva ett snabbinlägg när jag sitter med en kopp te på Pressbyrån.

Det blir inte så mycket datortid de kommande dagarna, har några trevliga möten i Stockholm i morgon och sen bär det av ut på Östersjön och LCHF-kryssning på lördag.

Här kan du läsa mer om lite mer om föreläsarna på kryssningen, det är ett mycket intressant startfält i år.

Jag och Ylva Forsberg från Huså Bröd kommer att bjuda på provsmak av Spröda frökex, alla deltagare får även med sig ett paket hem i goodiebagen.

Här ser du frökexet med riktigt gott pålägg av älgchips från Gårdscharken Fågelberget, som jag njuter av till mitt te nu innan tågresan.

Spröda frökex med älgchips

Spröda frökex med älgchips

Nu har jag även bokat in mig på världens största LCHF-kryssning, kommer att delta på Low-Carb Cruise i Karibien som seglar iväg den 24 maj.

Det ska bli väldigt spännande, min första Amerikaresa. Det passar ju så bra nu när mina kokböcker släpps där i sommar.

Low Carb High Fat Barbecue är den första som kommer, hoppas kunna ta med några exemplar och visa upp.

Releasedatum är 2 juni, alltså veckan efter kryssningen, har mailat Skyhorse Publishing för att se om de kan skynda på tryckningen.

För dig som vill läsa grillboken på svenska så är det sista chansen den här veckan att köpa den på  bokrean för bara 45 kr på Adlibris och 49 kr på Bokus.

Jag har haft sån otrolig tur att jag fått bästa tänkbara ressällskap även på Karibienkryssningen.

Åsa Holstein, journalisten som intervjuade mig om min hälsoresa på glutenfri LCHF för Hemmets Journal bor i Fort Lauderdale, där båten Independence of the Seas seglar ut.

Jag får bo hos henne när jag kommer till Florida och vi kommer också att dela hytt på kryssningen.

Det ska bli riktigt roligt att träffa henne, vi fick så bra kontakt via mail inför artikeln.

Det är gott om svenskar med även på den kryssningen i år, bland andra elva medlemmar i Team Kostdoktorn, känns fint att få träffa dem där med.

Här kan du läsa mer om den kryssningen hos Kostdoktorn. Hoppas vi se på nån av båtarna :)

St Kitts

St Kitts


Vinnarna av mina bakböcker hos Micke är…

Micke på ”glutenbloggen” har haft en tävling där han lottat ut mina böcker och vinnarna är:

Karin Delerholt Skellefteå och Annelie Björn Hoting!
Stort GRATTIS från mig!

b_ckerna_baka_med_lchf_gluten_celiaki