Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!
Ingredienser
(ca 8 portioner)
Ingredienser, paj:
5-7 st rabarber
1 dl socker
4 msk vaniljsocker
Ingredienser, smuldeg:
2 dl smör
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Tillbehör:
– Vaniljglass
– Maränger
– Vispgrädde
Gör så här, paj:
1. Skiva rabarberna i ½ cm tjocka skivor.
2. Smält smöret i en stekpanna.
3. Häll i rabarberna och sockret.
4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.
Gör så här, pajdeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.
2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.
Gör så här, servering:
1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.
2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.
3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.
Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!
Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarbarpaj med maräng dök först upp på Rabarberpaj.se.
Min egen rabarberkaka
Ingredienser
6-8 rabarber
kanel
150 gram smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här
1. Skala och skiva rabarberna i 1 centimeters skivor.
2. Lägg rabarberskivorna i en eldfast ugnsform och strö kanel över rabarberskivorna.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
4. Bre pajsmeten över rabarberskivorna.
5. Lägg pajen i ugnen, 200° ca. 25 min.
Serveras med vaniljsås eller vanlijglass.
Originally posted 2010-12-18 13:24:16. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Min egen rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.
Smarrigt god holländsk Rabarberpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk Rabarberpaj.
Portioner: 8-10
Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg rabarber
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär rabarberna i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills rabarberskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.
Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.
Originally posted 2009-09-17 18:41:50. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Holländsk rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.
En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.
Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.
Ingredienser
(6 portioner)
Pajdeg
– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten
Pajfyllning
– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag
Gör så här, pajdeg
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
Gör så här, pajfyllning:
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
Tidsåtgång
ca 50 minuter
Serveras med
Glass, grädde eller vaniljsås.
Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.
Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:
* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin
Tillagning av recept
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.
Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarberkaka rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.
Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa.
Ingredienser (10-12 portioner)
3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten
Pajfyllning
50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 rabarber
kanel efter behag
Gör så här:
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och rabarberskivor rabarberna. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.
Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner rabarberskivorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner rabarberskivorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!
Sätt ugnen på 225 grader.
Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora rabarber i tunna rabarberskivor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel
Originally posted 2009-09-17 18:18:16. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Apelsin och rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfri fläskpannkaka med sockerfri lingonsylt
- Min bästa kycklinggryta från Kreta
- Chokladmousse med hallon
- Min bästa räksoppa
- Två goda smoothies
- Laxpudding med fetaost
- Glutenfri köttfärspaj på ostbotten
- Glutenfria kryddbröd
- Glutenfria kryddbröd
- Grekisk kycklinggryta med tzatziki
- Glutenfri chokladkaka till sportlovsfikat
- Helstekt sidfläsk med apelsin, chili och rosmarin
- Glutenfria ostkex till fredagsmyset
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfri fläskpannkaka med sockerfri lingonsylt
- Min bästa kycklinggryta från Kreta
- Chokladmousse med hallon
- Min bästa räksoppa
- Två goda smoothies
- Laxpudding med fetaost
- Glutenfri köttfärspaj på ostbotten
- Glutenfria kryddbröd
- Glutenfria kryddbröd
- Grekisk kycklinggryta med tzatziki
- Glutenfri chokladkaka till sportlovsfikat
- Helstekt sidfläsk med apelsin, chili och rosmarin
- Glutenfria ostkex till fredagsmyset