Tävling – vinn en Hackman stekpanna

Hard-Face-NOH_front_banner
Behöver du en ny stekpanna? Trött på att maten bränns fast? Passa på och delta i tävlingen som pågår till och med lördag. Du hittar tävlingsregler lit längre ner. Hackmans nya stekpanna, hard face NOH (butikspris ca 829kr) är en riktig stjärna i köket. En tålig panna som du både kan använda metallredaskap i och köra i diskmaskinen. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på frågan längre ner. :-P


Egenskaper-NOH_framework_span_4

TÄVLINGSREGLER : 

  • Svara på frågan; Vilket år etablerades varumärket Hackman? 
  • Lämna ditt svar i kommentarsfältet, senast lördag 16 juni
  • Glöm ej uppge giltig epost så att du kan bli kontaktad ifall du vinner. 

Stekpanna-24-cm_product_slide

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannans beläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Rabarbersemifreddo
 
Antal portioner: 10

Ingredienser
1 l färsk rabarber (cirka 5 långa stjälkar)
1 st färsk vaniljstång
4 dl strösocker
0.5 dl vatten
4 st ekologiska ägg
3 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
färska jordgubbar till servering



              
 
 

1. Skär den oskalade rabarbern i 2-3 cm stora bitar.
 
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Koka rabarber, urskrapad vaniljstång med frön, strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull, i cirka 30 minuter. Rabarbern ska koka sönder och få en simmig konsistens.
4. Låt kompotten svalna ordentligt i kyl, plocka ut vaniljstången.
5. Separera äggen utan att det kommer någon gula i vitan
6. Vispa äggulorna krämigt och vänd ihop dem med rabarberkompotten.
7. Rengör och torka visparna och vispa äggvitorna till ett vitt skum (i en torr och ren bunke).
8. Vispa grädden fluffigt och vänd ihop med yoghurten.
9. Blanda rabarberkompotten med gräddyoghurten och vänd försiktigt ner de uppvispade äggvitorna.
10. Häll smeten i en form och frys glassen i 3-4 timmar så att den är ”halvfryst”. Servera med skivade färska jordgubbar.
 
Riktigt himla jättegott!!!!!

 
"Världens Godaste Fläskfilé" – instämmer helt


Ja, Kajsa (största tösen) och hennes Fredrik kom mot Göteborg, för att hälsa på över helgen.De stannade till här i Partille och tackade givetvis inte nej till en lunch hos mamsen.

Från några, av de alla, bokmärkena jag har på telefonen, valde jag " Världens Godaste Fläskfilé". (allt för att imponera stort )

Inspirationen till receptet hittade jag hos Hundra procent Ella.
Otroligt god och enkel tillagning.Kan absolut rekommenderas av mig och mina matgäster.

Recept:
För: 6-8 personer

Ugn: 200 grader C. 25 minuter.

2 fläskfiléer à ca 600 g
(samma mängd kycklingfiléer)
Salt
Peppar
1 brk mascarponeost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche naturell
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 stor röd paprika

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg.
Lägg dem sedan i en ugnsform.
Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop.
Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt dem i såsen.
Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet.
Sätt in i 200 grader varm ugn i 25 minuter.

 Här serverades rätten med kokt jasminris och en grönsallad :))




Åse 56 kilo vann Lax-recepttävlingen!

GRATTIS från mig och du är mycket väl värd vinsten!

Åse har ju en väldigt populär blogg med många följare och hon bjuder frisk på många jättefina recept.
Detta uppskattas ju av många och hon lägger också ner mycket tid och energi på bloggen och recepten, så denna vinst kan hon se som belöning för hårt slit.


Himla kul också att ett LCHF-recept vann tävlingen!

och jag vill rikta ett varmt tack till alla ni som bemödade er om att rösta och kanske röstade på mitt recept, TUSEN TACK!

 

Lite nytt i köket gör det bara ännu mer hemtrevligt
Så sjukt nöjd med min insats, må jag säga......Gick och tyckte att skåpet absolut inte passade in här hemma, men ändå fyllde sin funktion. (går in otroliga mängder med prylar, vilket jag upptäckte när det tömdes innan ommålning)

Efter ett evigt slipande blev det till sist klart för betsning. Som en sista finish lades det på ett lager matt lack. Ja, ett måste om skåpet skall kunna hållas rent.


Provtagning idag = spännande

super-d-300x263Nyssens hemkommen från diverse provtagning och jag fick också tagit ett D vitamin blodprov.
Spännande att se i vilken nivå man befinner sig då jag ju tagit höga doser av D vitamin nu i snart 4 år.
Det blir runt 5-7000 IE / dagen.

Nästa vecka lär jag veta mer ang mina provsvar och hoppas återkomma med dem då.

Bloggar etiketter:

Mjukglass på tetra, hiss eller diss!?

mjukglass_arla
Jag har läst en hel del om den här mjukglassen som ska vispas, både bra och dåliga omdömen så jag var tvungen att testa. Jag hittade dom på ICA i förra veckan och köpte en vanilj och en  jordgubb. (Finns choklad också) Vi har hittills bara provat vanilj. Proceduren är ganska enkel; Häll upp i en skål, vispa med elvisp. Ställ i frysen (3 tim), ta ut och vispa den slät med elvisp igen!

Fyll en spritspåse eller skopa upp den med sked. Jag gillar spritspåsar så jag körde den varianten, man får dock vara ruskigt snabb för den smälter fort, speciellt om den ska kramas genom en spritspåse. (Och speciellt om man ska hinna fota innan den rinner iväg) :-P  

Vi garnerade med lite strössel och kulor. Konsistensen är väldigt len och fin precis som mjukglass mitt i sommaren ska vara, bara man vispar noga sista gången.

Smaken är väldigt GRÄDDIG… Extremt gräddig. Är man som jag som föredrar hård och lite isig mjukglass så är detta raka motsatsen. Sen saknade jag vaniljsmaken men överlag en helt okej glass. Inte helt ”diss” blir det, det är trots allt praktiskt med tetra som kan stå i kylen tills man ska använda den, och den smakade inte dåligt. Övriga i familjen tyckte den var supergod! Nästa helg får vi ta och prova jordgubb! ;-)

arla_mjukglass

mjukglass_vispa_arla

Ugnsbakade fattiga riddare, eller brödpudding eller ja vet inte vad, men gott som tusan blev det!

brödpudding_kaka_pannkakssmet_vitt_bröd
Vill ni ha tips på världens enklaste och i allra högsta grad en vansinnigt god dessert? Tja, eller mellanmål eller picknick-fika, då ska ni prova detta!

Att vi dessutom tar tillvara på gamla torra brödkanter blir ett rejält plus i kanten, istället för att kasta.

Om ni gillar pannkakor, kanelbullar och fattiga riddare då måste ni bara prova, måste, måste, måste!! :-P
Det jag har använt är kort och gott gamla torra brödkanter och pannkakssmet, ner med allt i en form, strö över socker och kanel och in i ugnen.

Smaken är sagolik, det blir fluffiga fattiga riddare att skära i rutor med rejäl smak av kanelbullar. Vill man så kan man ju dessutom sticka ner några äppelskivor så vips har vi en fullfjädrar äppelkaka också. Lika god ”nybakad” som kylskåpskall… ;-)

 

Det här behöver du :
Vitt bröd, gärna torrt och några dagar gammalt…
Mängden här är inte så noga.

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
8 dl mjölk
4 ägg
en liten gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop mjölet och bakpulvret och vaniljsockret med häften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa allt väl. Bryt brödet i bitar och blanda ner i smeten. Häll upp i en smord ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Grädda i ca 20-25 min 200 grader.

äggsmet_fattiga_riddare_pannkakssmet
Pannkakssmet…

dagsgammalt_bröd_brödpudding_fattiga_riddare
Överbliven torr rostfranska och en halv baguette.

torrt_bröd_vitt_fattiga_riddare
Riv brödet i bitar.

vitt_torrt_bröd_brödpudding_fattiga_riddare

brödpudding_fattiga_riddare_
Blanda brödet i smeten.

bröd_form_riddare_rika
Häll ner i en smord ugnsfast form.

fattiga_riddade_ugnsbakade_brödpudding
Strö över socker kanel. Grädda i 200 grader ca 20-25 min.

brödpudding_fattiga_riddare_ugnsform
Färdigt! :-P

fattiga_riddare_ugnsform
Servera med lättvispad grädde och sylt.

LAXKAMPEN – Falkeskogs recepttävling

Glutenfri LCHF LAX-WRAPJag deltar ju i LAXKAMPEN en recepttävling som Falkeskog anordnar.
Alla som går in på facebook gillar deras sida och röstar tävlar själva om en tidningsprenumeration från Bonniers Tidskrifter. Detta är nu absoluta sista chansen att för röstarna vinna en tidningsprenumeration för 150 kr.
Så gå in och rösta!

Givetvis blir jag glad om ni som uppskattar mina recept här på bloggen vill rösta på just mitt lilla bidrag i denna laxkamp!

Mitt bidrag är LCHF LAX WRAP ett helt nykomponerat recept!

Jag tycker också att en kallrökt lax ska serveras kall,  ska man servera ljummen/varm lax är det bättre att hålla sig till den varmrökta tycker jag.
Perfekt är dessa wraps att frysa in och de tinar på några minuter om de styckfrysta, fyll dem och packa ner i korgen till sommarens utflykter.

 

Bästa rabarberpajen

Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat!

Ingredienser

(4-6 portioner)

Pajfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2-1 dl socker
  • 1 dl mandelspån

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin

Gör så här

Godaste rabarberpajenSätt ugnen på 200 grader.

  1. Skölj, ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.
  3. Blanda socker och potatismjöl. Fördela över rabarbern och rör om lite.
  4. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
  5. Riv mandelmassan grovt.
  6. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
  7. Strö över smuldegen över rabarbern.
  8. Strö över mandelspån.
  9. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

Servering

Serveras med vaniljvisp!

Originally posted 2013-05-29 22:02:27. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Bästa rabarberpajen dök först upp på Rabarberpaj.se.