Lime- och pistagebollar från bakboken Nyttigare Gott

Nyttigare Gott av Jenny och Magnus Andersson
Isaberg Förlag

Njutbara och nyttigare bakverk

Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag.

Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet.

Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa.

Här hittar du min recension av deras tidigare kokbok, med just titeln Ren & Naturlig Mat.

Det här är en bakbok helt i Paleo-kostens anda, alltså helt glutenfri, mjölkfri (förutom ghee) och utan vitt socker, de läckra bilderna är fotograferade av dem själva, hemma under deras tak.

Boken innehåller många fina recept på matbröd, frökex, knäckebröd, foccaccia, fröbars, mjuka kakor, småkakor, bollar, bullar, tårtor, ghee, lemon curd, ja du hör ju så mycket gott som ryms i den.

Jennys och Magnus ödmjukhet och vänlighet lyser alltid igenom i det de skriver på sin blogg och i andra sociala medier, så även i den här bakboken och föregångaren Ren & Naturlig Mat.

Varmt tack till er båda för boken, er fina dedikation och för att ni skapat en så här vacker och viktig bok fylld med så många goda och samtidigt nyttigare bakverk.

Den här boken kommer att göra väldigt många bakglada ännu gladare 🙂 ❤

Läs mer och beställ ett signerat exemplar direkt från Jennys och Magnus blogg Under vårt tak.

Här finns boken att beställa hos Adlibris och Bokus.

Lime- och pistagebollar ca 12 st

100 g cashewnötter

50 g pistagenötter

100 g urkärnade, färska dadlar

1 msk smält kokosolja

Zest från 2 st lime

0,5 dl pressad lime

Topping:

50 g finhackade pistagenötter

Mixa lätt ihop cashewnötter och pistagenötter i en matberedare med knivblad.

Tillsätt dadlar, smält kokosolja, zest och pressad lime med nötblandningen.

Mixa till en kladdig deg. Rulla degen till bollar.

Rulla bollarna i hackade pistagenötter.

Förvara i en burk i kylen och plocka fram när du önskar.

Spröda kardemummaskorpor från Nyttigare Gott

Bakar 3 sockerkakor och valnötskubbar!

ValnötskubbTur att vädret är gråkallt idag, ugnen går varm här!

Det bakas 3 Sockerkakor med kardemumma och 3 Valnötskubbar!
Dessa ska med som smakprover till Ulricehamn i morgon och som alla lchf-bakare vet så smakar våra bröd bäst dagen efter ;)

Sockerkakan hittas i nyaste bakboken Kakor och desserter med LCHF och valnötskubben finns ett recept hos Lotta Bromé.

Jag var ju hos Lotta i radion förra året och då provsmakade hon just Valnötskubben och därför finns receptet där :D
Här finner du receptet och om du vill kan du också lyssna på snutten med mig och Lotta!

 

Vaniljmuffins med chokladgömma

IMG_0163Här ska ni få ett gott muffinsrecept som tyvärr inte fick plats i bakboken.
Håll tillgodo!

6-8 st

Ingredienser:

4 ägg
2 msk bakery+ (erytritol och stevia)
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Gömman:

75 gram Philadelphiaost eller cream cheese
1,5-2 msk kakao
0,5-1 msk bakery+ (erytritol och stevia)

Gör så här:
För choklad fyllningen blanda bara alla ingredienser väl med varandra.
Vispa ägg och sötning fluffigt.

Häll i smör och grädde, blanda väl.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.

Skeda upp drygt halva smeten i formar och forma en liten grop med blöt tsk. Fördela chokladkrämen i groparna. Fyll upp med resterande smet, peta till smeten med blöt tsk att den kommer ut lite mot kanterna och möter smeten under.

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter

Nya bakboken anländer nu

9789140116_Kakor_och_desserter_med_LCHF_3D_mindretill alla er som beställt. Jag har förstått att den började anlända redan i slutet på förra veckan och att den går ut i en strid ström nu.

Detta gör ju att nu så börjas det bakas och läsas i den. Jag skulle bli jätte tacksam om ni som finner märkligheter eller rena stavfel och andra tryckfel kommer till mig med dom.
Kontakta mig via kontaktformuläret eller i en kommentar här.

Alltid bra att kunna rätta till fel i nästa tryckning!

Sedan vore det ju också givetvis kul att höra vad ni tycker om den!
Om ni uppskattar recepten osv, och framförallt bakar ni och hur tycker ni det blir och smakar!

Stor varm kram till er alla och också en trevlig helg vill jag redan nu passa på att önska  er!

Sista chansen med 20 rabatt!

Passa på bokus_kakor_och_desserter_med_lchf_181x265_boka.jpgatt köpa nya bakboken med 20 kr i rabatt!
Klicka in på länken här eller bannern i högermarginalen,
glöm inte skriva dessert i kassan.

nu bör boken landa hos köparna vilken ”sekund” som helst. Boken finns i lager from NU!

 

Köpa signerad exemplar av nya bakboken för 240 kr?

978153406_KakorchdestRGB_9990Jag har nu möjlighet att låta alla ni som ville köpa ett signerat ex av boken Kakor och desserter med LCHF göra det!

Det ni måste göra är att betala in i förskott 240 kr till Länsförsäkringar bank 9020 61 393 16,
och fyll noga i namn och adress.
Maila mig gärna samtidigt namn och adress för säkerhets skull.
kontakt snabela mariannslchf.se
eller via kontaktformuläret här på bloggen.
Bor du i annat land så kontakta mig så kollar  vi upp vilken kostnad det blir då.

Betalningen bör vara mig senast tillhanda fredag 28/3. om du vill köpa en signerad bok, efter där kommer det inte att finnas böcker hemma hos mig för utskick.

Efter 1/4  beställer jag rätt antal böcker och så fort böckerna anlänt här så sätter jag mig och skriver frakt-påsar och signerar böckerna!

När böckerna anlänt här hemma så gör jag ett blogginlägg om det så vet alla att nu är den signerade boken i faggorna!

 

NU kan man börja förboka bakboken med 20 kr i rabatt!

978153406_KakorchdestRGB_9990Genom att klicka på denna länk in till BOKUS och bakboken

KAKOR OCH DESSERTER med LCHF

och skriva kampanjkoden dessert i kassan så ska det bli 20 kronor avdraget i kassan.

Så priset för boken blir 154 kr!

Observera att det är ett förbokningspris, boken kommer inte skickas ut förrän runt 7 april.

Förbokningsrabatten gäller bara fram till 7 april.

 

 

 

Förköpa nya bakboken till specialpris!

9789153440116_Kakor_och_desserterÅterigen så har jag fått till att alla bloggläsarna kommer kunna få förköpa min nya bok Kakor och desserter med LCHF till ett specialpris.
Detta är alltså ett FÖRBOKNINGS Pris på BOKUS och priset blir med kod 154 kr!

Så håll utkik efter koden! Koden kommer att meddelas här på bloggen i ett inlägg.

Bäst är för att inte missa denna kod och inlägget att prenumurera på bloggen.

Det fanns också ett intresse att köpa boken via mig och då få den signerad, detta pris blir ca 230 kr. Men om detta får jag återkomma till när jag vet mer och hur vi löser det praktiska.

Några bilder ur boken

IMG_0095IMG_0300IMG_0473

 

 

 

 

 

 

 

 

Förköpa signerade exemplar av nya bakboken?

978153406_KakorchdestRGB_9990har fått en förfrågan på om jag kan sälja signerade exemplar av nya boken Kakor och desserter med LCHF.

Jag undrar nu om det skulle finnas ett sådant intresse från läsarna att jag köper in böcker från ICA-förlaget och signerar dom och skickar ut?

Isåfall behöver jag nog ta upp förbokningar så jag vet hur många böcker jag måste köpa in.

Så min fråga blir lite hur många av er skulle vara intresserade?
Svara kan du gör här i tråden eller via kontaktformuläret.

Nu är det givetvis inte bindande, nu sonderar jag bara intresset. Behöver få veta om det alls är någon idé att kolla med förlaget om piser.

 

I morgon är det kladdkakans dag

IMG_8246Ja även Kladdkakan har numera en egen dag 7/11 är det tänkt man firar den, Kladdkakans dag.
Givetvis har bloggen lite sånna recept.
Kladdkakor är ju goda ;)

Chokladkladdkakan den klassiska med kakao dvs utan sockrad choklad, finns i Baka med LCHF.
Den kan även de som äter strikt LCHF äta.

Annars om du inte har bakboken finner du goda gratis-recept här och även dom kan ätas av strikta LCHF´are:

VANILJKLADDKAKA med hallongrädde
(äter du strikt? Ta bort hallonen då de flesta kolhydraterna kommer från dem, även mandeln och öka kokosmjölet)

LAKRITSKLADDKAKA med citrongrädde

SAFFRANSKLADDKAKA med valnötsgrädde
(äter du strikt? Välj att ta bort mandlarna  och öka kokosmjölet och ta också bort valnötterna)

Hoppas återkomma med ett nytt recept på kladdkaka i morgon om nu inte någon av dessa skulle passa ;)