Lucka 14 – Kärleksmums / Gästblogg från Under vårt tak

Gästbloggare

Idag presenterar Tomten och jag Jenny och Magnus Andersson från fina Paleobloggen Under vårt tak.

Vi har blivit goda bloggvänner genom åren och även träffats och blivit vänner i det verkliga livet.

Här nedan får du ta del av deras gästinlägg och ett riktigt njutbart recept på kärleksmums.

Magnus och Jenny Andersson

Med hälsan i fokus

Under vårt tak heter en av Sveriges första Paleobloggar och den drivs av oss, Jenny och Magnus Andersson. Vi har fått den stora äran att skriva ett gästinlägg här hos Birgitta!

Redan i början av vårt bloggande så fick vi kontakt med Birgitta. Hon gav oss uppskattning för det vi gjorde, uppmuntrade oss att gå vidare och framför allt – hon har blivit en fin vän till oss.

Med andra ord, det är en ära att få skriva ett inlägg här på Birgitta´s blogg!

Kokbok och bakbok

För två år sedan, 2017, nappade ett förlag på våra bokidéer och vi har därefter fått förmånen att publicera två böcker.

Det är så fantastiskt roligt och givande att få skriva böcker. Att sedan se dem komma till ”liv”, finna dem i bokhandeln och på nätet, är lite av en kick och ett energitillskott.

Vi skriver om kosthållningen Paleo där grunden är rena och naturliga råvaror, detta är en filosofi som vi även delar med Birgitta. Fina råvaror ligger oss varmt om hjärtat och det är något vi gemensamt pratar oss varma om.

Vår första bok är en kokbok och heter ”Ren & Naturlig Mat – med recept från Paleoskafferiet” och i denna kokbok har Birgitta skrivit förordet!

I kokboken hittar man mat för hela dagen. Frukost, lunch, middag och tillbehör, det finns även lite fina godsaker. Ren och naturlig mat är grunden till välmående och har så stor betydelse för hälsan.

Vår andra bok är en bakbok och den heter ”Nyttigare Gott – Naturligt fritt från gluten, laktos och vitt socker

Att baka utan gluten kan vara lite svårt ibland men här får man många tips och massa härliga recept!

Småkakor, bröd, tårtor, mjuka kakor, kex, pajer, rawfoodbollar och annat smått och gott. Njutbara, läckra och oemotståndliga bakverk!

Ett recept från Nyttigare Gott

Kärleksmums från Nyttigare Gott
Recept och foto Jenny och Magnus Andersson

Kärleksmums Ger 1 kaka, 12 rutor

Total baktid:

45 minuter

Ingredienser:

Kaka:

4 st ägg

2 msk honung

1 dl smält kokosolja

3 dl mandelmjöl

2 msk raw kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk äkta vaniljpulver

Glasyr:

0,5 dl honung

2 msk kokosolja

1 msk kokt/bryggt kaffe

1 msk raw kakao

1 krm äkta vaniljpulver

Topping:

Riven kokos

Ugnsform, storlek ca 25×20 cm

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader

Börja med kakan

Vispa ägg och honung pösigt i en bunke

Tillsätt den smälta kokosoljan och vispa ihop snabbt

Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggsmeten

Klä ugnsformen med bakplåtspapper

Häll ner smeten i formen och fördela jämt

Grädda kakan mitt i ugn i ca 25 minuter, tills provstickan känns torr

Ta ut kakan och låt svalna

Fortsätt nu med glasyren

Vispa ihop samtliga ingredienser i en lite kastrull under uppvärmning på låg värme

När glasyren blandat sig väl, dra ifrån plattan och låt svalna något

Fördela glasyren över kakan och strö över riven kokos

Låt svalan helt innan du skär kakan i rutor

Förvara kakan i en burk i kylen, den går även bra att frysa.

Hoppas att denna förföriskt goda Kärleksmums faller er i smaken. Passar perfekt till kalas, bjudningar och självklart till Julens alla godsaker.

Precis lika självklart så är bakboken Nyttigare Gott den perfekta julklappen!

Kardemummaskorpor från Nyttigare Gott

YouTube

Birgitta har alltid varit en ivrig påhejare till att utvecklas och prova nytt. Hon har tidigare pushat oss just för att våga satsa på bokskrivandet, så glada för detta.

Man behöver ha den vetskapen och få den känslan, att någon tror på det man gör.

Och i den andan så har vi nu startat en ny kanal på YouTube. Att ställa sig framför kameran är nervöst, konstigt, kul och väldigt spännande!

Än så länge hittar man enbart några få video´s på vår kanal men den kommer växa och vi kommer presentera både receptvideos och informationsvideos.

Vi ser med glädje fram emot detta och om ni önskar prenumerera, gilla våra video´s och dela dem skulle vi bli fantastiskt glada.

Avslutande ord

Vår önskan är att sprida kunskap om ren och naturlig mat så att så många som möjligt ska kunna må så bra som möjligt.

Detta gör vi genom vår blogg Under vårt tak, receptbanken Paleoskafferiet, våra kokböcker, våra sociala medier och numera även via vår YouTube kanal.

Vi vill helt enkelt hjälpa så många som möjligt till en bättre hälsa vilket vi anser att kosten lägger grunden till.

Ett av verktygen vi har är Hälsoutmaningen Paleo30dagar som med hjälp av kost, stresshantering och vår support erbjuder en fantastiskt fin hälsoresa och utveckling framåt.

Birgitta´s stora engagemang inom kost och hälsa gör oss ödmjuka. Hon förmedlar frikostigt sin hälsoresa, sina recept och sin kunskap på ett fint och varmt sätt vilket gör henne till en förebild för oss och så många andra.

Kram Jenny & Magnus

Lime- och pistagebollar från bakboken Nyttigare Gott

Nyttigare Gott av Jenny och Magnus Andersson
Isaberg Förlag

Njutbara och nyttigare bakverk

Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag.

Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet.

Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa.

Här hittar du min recension av deras tidigare kokbok, med just titeln Ren & Naturlig Mat.

Det här är en bakbok helt i Paleo-kostens anda, alltså helt glutenfri, mjölkfri (förutom ghee) och utan vitt socker, de läckra bilderna är fotograferade av dem själva, hemma under deras tak.

Boken innehåller många fina recept på matbröd, frökex, knäckebröd, foccaccia, fröbars, mjuka kakor, småkakor, bollar, bullar, tårtor, ghee, lemon curd, ja du hör ju så mycket gott som ryms i den.

Jennys och Magnus ödmjukhet och vänlighet lyser alltid igenom i det de skriver på sin blogg och i andra sociala medier, så även i den här bakboken och föregångaren Ren & Naturlig Mat.

Varmt tack till er båda för boken, er fina dedikation och för att ni skapat en så här vacker och viktig bok fylld med så många goda och samtidigt nyttigare bakverk.

Den här boken kommer att göra väldigt många bakglada ännu gladare 🙂 ❤

Läs mer och beställ ett signerat exemplar direkt från Jennys och Magnus blogg Under vårt tak.

Här finns boken att beställa hos Adlibris och Bokus.

Lime- och pistagebollar ca 12 st

100 g cashewnötter

50 g pistagenötter

100 g urkärnade, färska dadlar

1 msk smält kokosolja

Zest från 2 st lime

0,5 dl pressad lime

Topping:

50 g finhackade pistagenötter

Mixa lätt ihop cashewnötter och pistagenötter i en matberedare med knivblad.

Tillsätt dadlar, smält kokosolja, zest och pressad lime med nötblandningen.

Mixa till en kladdig deg. Rulla degen till bollar.

Rulla bollarna i hackade pistagenötter.

Förvara i en burk i kylen och plocka fram när du önskar.

Spröda kardemummaskorpor från Nyttigare Gott

Bakar 3 sockerkakor och valnötskubbar!

ValnötskubbTur att vädret är gråkallt idag, ugnen går varm här!

Det bakas 3 Sockerkakor med kardemumma och 3 Valnötskubbar!
Dessa ska med som smakprover till Ulricehamn i morgon och som alla lchf-bakare vet så smakar våra bröd bäst dagen efter ;)

Sockerkakan hittas i nyaste bakboken Kakor och desserter med LCHF och valnötskubben finns ett recept hos Lotta Bromé.

Jag var ju hos Lotta i radion förra året och då provsmakade hon just Valnötskubben och därför finns receptet där :D
Här finner du receptet och om du vill kan du också lyssna på snutten med mig och Lotta!

 

Vaniljmuffins med chokladgömma

IMG_0163Här ska ni få ett gott muffinsrecept som tyvärr inte fick plats i bakboken.
Håll tillgodo!

6-8 st

Ingredienser:

4 ägg
2 msk bakery+ (erytritol och stevia)
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Gömman:

75 gram Philadelphiaost eller cream cheese
1,5-2 msk kakao
0,5-1 msk bakery+ (erytritol och stevia)

Gör så här:
För choklad fyllningen blanda bara alla ingredienser väl med varandra.
Vispa ägg och sötning fluffigt.

Häll i smör och grädde, blanda väl.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.

Skeda upp drygt halva smeten i formar och forma en liten grop med blöt tsk. Fördela chokladkrämen i groparna. Fyll upp med resterande smet, peta till smeten med blöt tsk att den kommer ut lite mot kanterna och möter smeten under.

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter

Nya bakboken anländer nu

9789140116_Kakor_och_desserter_med_LCHF_3D_mindretill alla er som beställt. Jag har förstått att den började anlända redan i slutet på förra veckan och att den går ut i en strid ström nu.

Detta gör ju att nu så börjas det bakas och läsas i den. Jag skulle bli jätte tacksam om ni som finner märkligheter eller rena stavfel och andra tryckfel kommer till mig med dom.
Kontakta mig via kontaktformuläret eller i en kommentar här.

Alltid bra att kunna rätta till fel i nästa tryckning!

Sedan vore det ju också givetvis kul att höra vad ni tycker om den!
Om ni uppskattar recepten osv, och framförallt bakar ni och hur tycker ni det blir och smakar!

Stor varm kram till er alla och också en trevlig helg vill jag redan nu passa på att önska  er!

Sista chansen med 20 rabatt!

Passa på bokus_kakor_och_desserter_med_lchf_181x265_boka.jpgatt köpa nya bakboken med 20 kr i rabatt!
Klicka in på länken här eller bannern i högermarginalen,
glöm inte skriva dessert i kassan.

nu bör boken landa hos köparna vilken ”sekund” som helst. Boken finns i lager from NU!

 

Köpa signerad exemplar av nya bakboken för 240 kr?

978153406_KakorchdestRGB_9990Jag har nu möjlighet att låta alla ni som ville köpa ett signerat ex av boken Kakor och desserter med LCHF göra det!

Det ni måste göra är att betala in i förskott 240 kr till Länsförsäkringar bank 9020 61 393 16,
och fyll noga i namn och adress.
Maila mig gärna samtidigt namn och adress för säkerhets skull.
kontakt snabela mariannslchf.se
eller via kontaktformuläret här på bloggen.
Bor du i annat land så kontakta mig så kollar  vi upp vilken kostnad det blir då.

Betalningen bör vara mig senast tillhanda fredag 28/3. om du vill köpa en signerad bok, efter där kommer det inte att finnas böcker hemma hos mig för utskick.

Efter 1/4  beställer jag rätt antal böcker och så fort böckerna anlänt här så sätter jag mig och skriver frakt-påsar och signerar böckerna!

När böckerna anlänt här hemma så gör jag ett blogginlägg om det så vet alla att nu är den signerade boken i faggorna!

 

NU kan man börja förboka bakboken med 20 kr i rabatt!

978153406_KakorchdestRGB_9990Genom att klicka på denna länk in till BOKUS och bakboken

KAKOR OCH DESSERTER med LCHF

och skriva kampanjkoden dessert i kassan så ska det bli 20 kronor avdraget i kassan.

Så priset för boken blir 154 kr!

Observera att det är ett förbokningspris, boken kommer inte skickas ut förrän runt 7 april.

Förbokningsrabatten gäller bara fram till 7 april.

 

 

 

Förköpa nya bakboken till specialpris!

9789153440116_Kakor_och_desserterÅterigen så har jag fått till att alla bloggläsarna kommer kunna få förköpa min nya bok Kakor och desserter med LCHF till ett specialpris.
Detta är alltså ett FÖRBOKNINGS Pris på BOKUS och priset blir med kod 154 kr!

Så håll utkik efter koden! Koden kommer att meddelas här på bloggen i ett inlägg.

Bäst är för att inte missa denna kod och inlägget att prenumurera på bloggen.

Det fanns också ett intresse att köpa boken via mig och då få den signerad, detta pris blir ca 230 kr. Men om detta får jag återkomma till när jag vet mer och hur vi löser det praktiska.

Några bilder ur boken

IMG_0095IMG_0300IMG_0473

 

 

 

 

 

 

 

 

Förköpa signerade exemplar av nya bakboken?

978153406_KakorchdestRGB_9990har fått en förfrågan på om jag kan sälja signerade exemplar av nya boken Kakor och desserter med LCHF.

Jag undrar nu om det skulle finnas ett sådant intresse från läsarna att jag köper in böcker från ICA-förlaget och signerar dom och skickar ut?

Isåfall behöver jag nog ta upp förbokningar så jag vet hur många böcker jag måste köpa in.

Så min fråga blir lite hur många av er skulle vara intresserade?
Svara kan du gör här i tråden eller via kontaktformuläret.

Nu är det givetvis inte bindande, nu sonderar jag bara intresset. Behöver få veta om det alls är någon idé att kolla med förlaget om piser.