Fruktsallad och glass

glass_dessert_efterrätt_fruktsallad
Äntligen fredag och vi laddar upp med frukt och glass som tidigare helg! Det är ju sååå gott! :-P Jag hittade faktiskt riktigt söta och mogna jordgubbar på Citygross förra veckan. STORA jordgubbar men väldigt smakrika och söta så dom fick åka med i fruktsalladen och så massor med granatäppelkärnor. Det blir saftig, exotiskt och supergott. OCH snyggt dessutom! ;-)

Vill man ge hela efterrätten ett extra lyft så ringla lite ljus sirap över glassen… Ja, sen är du i himlen! :-P

Önskar er alla en mysig fredagskväll. Här ska vi snart muffla ner oss i soffan allihopa framför ”Fångarna på fortet” med varsin skål fruktsallad! ♥

I denna fruktsallad : 
3 små päron
3 gula plommon
2 kiwi
2 apelsiner
2 äpplen
300 gram jordgubbar
300 gram röda vindruvor
2 granatäpplen (kärnorna)
Vaniljglass
Ljus sirap

fruktsallad

fruktsallad_glass_granatäpple_kiwi_plommon_jordgubbar

fruktsallad_granatäpple_glass

Grön coleslaw med avocado, kiwi och lime till marinerade kycklinglår

Coleslaw med avocado, lime och kiwi

Kålrecept igen

Den här veckan har gått helt i kålens tecken här på bloggen. Så nu har du lite olika tips att variera vardagsmaten med.

Tänkte att jag på det här viset skulle slå ett slag för kålväxter, en av de mest C-vitaminrika grönsaksgrupper vi kan äta.

Olika kålsorter, paprika, chili, persilja, nypon innehåller alla mer C-vitamin än citroner och apelsiner.

Så här i kyliga förkylningstider är det bra att ladda lite extra.

Hade aldrig testat mosad avocado i en coleslaw tidigare, det blev riktigt gott.

Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi och lime.

Välmogen avocado binder lika bra som majonnäs i en sån här sallad, så den blir ett bra alternativ för den som inte tål ägg.

Avocadon är verkligen fantastisk här i Alanya när man köper den nyplockad och helt mogen på grönsaksmarknaden.

Olgun heter den då, den är mjuk som smör direkt ur skalet.

Här hittar du recept på avocadosmör från min kokbok Långkok för LCHF och Paleo, ett bra alternativ för dig som inte äter vanligt smör.

Avocadosmör  Foto Mikael Eriksson

Avocadosmör Foto Mikael Eriksson

Min coleslaw smakade mycket gott till marinerad kycklingschnitzel med indiska smaker.

Vi får kycklingbenen urbenade hos slaktaren, har du bara en vass kniv är det ganska lätt att skära bort benet.

Det blir så mycket godare att ugnssteka när skinnet är kvar, rätten blir ju förstås också mycket fetare och nyttigare.

Grön coleslaw

Grön coleslaw 2 port

3-4 dl strimlad vitkål

1 kiwi

1 pressad lime

½ avocado

2 msk olivolja

2 msk finstrimlad bladpersilja

Chiliflingor

Salt

Skala och riv kiwin grovt. Häll kålen i en bunke och krama den mjuk med fingrarna, då blir salladen saftigare.

Mosa avocadon och blanda med olja, kiwi och limesaft.

Krydda med salt och chili. Låt stå i kylen en stund så kommer smakerna fram mer.

Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta.

Kycklingschnitzel med coleslaw

Indisk kycklingschnitzel 2 port

400 g urbenade kycklinglår

2 msk riven ingefära

1 msk gurkmeja

1 msk tamarisoja

1 msk macadamiaolja eller kokosolja

1 tsk chiliflingor

1 pressad lime

ev 1 tsk honung

Salt

Blanda alla ingredienser till marinaden. Salta kycklingen på båda sidor och fördela marinaden jämnt runtom.

Lägg på ett ugnsfast fat och ställ i kylen att marinera några timmar, gärna över natten.

Ugnsstek dem på 200º, cirka 15 minuter på var sida. Skinnsidan får ligga neråt första tiden, vänder den sen uppåt så den blir riktigt välstekt.

Avocado


Citronfromage – Limefromage – Apelsinfromage

10931277_10152953142677383_1185534018184755668_nHär kommer en väldigt god dessert Citronfromage som passar att göra med vilken citrusfrukt som helst.
Här är det citron som jag använt och serverar med ett par jordgubbar per person, går ju också lika bra med hallon, blåbär eller björnbär också.

Fromage har ju en lite annan konsistens än mousse och det är för att här använder man äggvitan. Tänk också på att man kanske inte bör äta rå äggvita för ofta, man menar på att avidinet i äggvitan kan hindra näringsupptag i tarmarna.

Ingredienser för 4-6 portioner:
3 dl vispgrädde
3 ägg
2 ekologiska citroner (1 stor apelsin eller 2-3 lime)
2 msk bakery+ sötning
2 gelatinblad

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Vispa grädden medelhårt.
Separera äggen och vispa vitorna och ta i 1 msk av sötningen efter en stund och vispa upp till ett hårt skum.

Vispa upp gulorna med 1 msk sötning och rivet skal av 2 citroner. Pressa citronerna och hetta upp ca 0,5 dl av saften och smält gelatinbladen där och ta i resterande saft. Låt svalna lite. Blanda ner citronsaften med gulorna väl.
Blanda detta med grädden och vänd ner äggvitorna försiktigt, men se ändå till att det är väl blandat.

Häll upp Citronfromagen antingen i små portionsformar eller i en stor skål och skeda upp fromagen vid servering.

 

Anne-Charlottes äppelkaka

Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och strö ett tunt lager kokos i formen (även en bit upp på kanterna). Blanda keso, russin, mandel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, tilllsätt apelsinsaft och rör ner i kesoblandningen. Bred ut hälften av smeten i formen. Skiva äpplena tunt och lägg dem som “taktegel” över … Continue reading Anne-Charlottes äppelkaka

Inlägget Anne-Charlottes äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Läsarnas julbord 2014

julgran_pynt_dobermann_jul
Kean framför årets julgran anno 2014.

Nu äntligen är det dags att presentera årets julbord här på kryddburken och det är ju ni läsare som står för alla läckerheter. :-P Jag hoppas kunna hålla denna tradition kvar år efter år precis som med sommartårtorna som ni är grymt duktiga på att leverera. Här har vi alltså recept i tre kategorier; Det kalla julbordet, det varma och förstås dessert och godisbordet. Min tanke är att vi år efter år bygger upp julbordet mer och mer och bara fyller på med recept så de som finns här nu finns även med nästa år.

Varje recept presenteras under respektive bild och även länk till kreatören om ni vill kika vidare på deras bloggar. Hoppas ni finner lite ny inspiration och några nya idéer inför julafton. GOD JUL till er alla och tusen tack till er som bidragit till denna nya tradition här på Kryddburken. ♥

Kalla julbordet : 

  • Långkokt julskinka i ugn med glutenfri griljering
  • Löksill på tre sorters lök
  • Havtornssill
  • Rödkålssallad med svarta vinbär

Varma julbordet : 

  • Kåldolmar
  • Kräftströmming
  • Små julköttbullar
  • Julfalafel

Dessert/godisbordet :

  • Sirapssnittar med saffran
  • Tomtepudding med hjortron
  • Knäck med chokladtäcke
  • Mintpuffar
  • Pepparkakstryffel
  • Wienernougat

Marianne_Norberg_julskinka
LÅNGKOKT JULSKINKA I UGN

Recept och bild; Marianne Norberg

Det här behöver du :
Benfri rimmad julskinka på 3-5 kg
Aluminiumfolie
Till gluten- och vetefri griljering :

1 ägg
3 msk senap
1 msk råsocker
1-2 msk pofiber (börja med 1 msk och ha i mer om konsistensen inte känns bra)

GÖR SÅHÄR : 
Värm ugnen till 85 grader. Ta ut julskinkan ur plasten men låt nätet sitta kvar. Spola av den i kallt vatten och linda sedan in den i aluminiumfolie. Lägg skinkan i en form med kanter, för det kommer att komma ut en hel del vätska. Stick in en stektermometer i skinkan (genom folien) så att termometerns spets hamnar mitt i skinkan. Låt skinkan stå i 85 graders ugn tills innertemperaturen är 70 grader. Detta bör ta mellan 12 och 24 timmar. Våran stod i 24 timmar och då fegade jag ändå ur den sista timmen och höjde ugnen till 95 grader. När skinkan är klar, låt den stå och vila en stund så att den svalnar en aning. Höj under tiden ugnen till 200 grader. Häll bort vätskan, ta av aluminiumfolien, skär bort nätet och svålen. Lägg skinkan på plåt eller dylikt. Rör ihop ingredienserna till griljeringen och kleta på detta på skinkan. Kör i ugnen tills griljeringen fått färg, det tar ca 10-15 minuter.

jessica_fransson_löksill
LÖKSILL PÅ TRE SORTERS LÖK
Recept och bild; Jessica Fransson Blogg; Vardagsmat a la Jess

Det här behöver du : 
2 burkar inläggningssill (420 gram x 2)
2 dl ättikssprit 12%
4 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk kryddpeppar
10 cm purjolök
0,5 rödlök
0,5 gul lök
0,5 dl dill
2 lagerblad

GÖR SÅHÄR : 
Ättikslag: Koka upp ättikssprit, vatten och socker. Låt kallna. Sköj sillen väl i kallt vatten och låt den rinna av. Skär den i bitar. Skiva purjolök, rödlök och gul lök. Varva sillbitarna i glasburkar med lök, kryddpeppar, dill och lagerblad. Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå och dra i kylen i minst ett dygn innan den äts.

Birgitta_Nilsson_Havtornssill
HAVTORNSSILL
Recept och bild; Birgitta Nilsson

6-8 bufféportioner
Det här behöver du : 
0,5 dl ättiksprit (12%)
1,5 dl vatten
2 dl socker
0,5 citron
0,5 dl havtornsbär (som du kan hitta i frysdisken)
0,5 hackad urkärnad röd chili
420 g inläggningssill

GÖR SÅHÄR : 
Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten. Blanda i kryddor och lagerblad i lagen. Låt lagen svalna till kylskåpstemp. Skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär sillen i ca 2 cm bitar, gärna på snedden. Skala citronen med en potatisskalare så endast det gula kommer med. Varva sillen med citron, bär, chili och sill i en väl rengjord glasburk. Häll på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt sillen stå och dra i kylen i 1-2 dygn

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
RÖDKÅLSSALLAD MED SVARTA VINBÄR

Recept och bild Camilla Lundqvist Blogg; Millas Hälsoblogg

Det här behöver du : 
5 dl strimlad rödkål
1-2 nävar russin
3 dl grovt rivna äpplen
1/2 pressad citron
2 msk outspädd svartvinbärsjuice
2 krm salt

GÖR SÅHÄR : 
Blanda lagen och häll över kålen och russinen och blanda sedan i äpplena.

jessica_fransson_kåldolmar
KÅLDOLMAR 

Recept och bild; Jessica Fransson Blogg; Vardagsmat a la Jess

ca 20 stycken
Det här behöver du : 
0,5 dl ris
1 vitkålshuvud (ca 20 fina blad)
1 gul lök
1 msk smör
300 g blandfärs
2 ägg
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk ljus sirap
2 dl vatten

GÖR SÅHÄR :
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Plocka försiktigt av 20 fina kålblad från kålhuvudet och koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten tills de börjar bli mjuka. Skölj av kålen i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka löken, fräs den sedan glansig. Blanda färsen med ris, lök, ägg, salt och peppar till en smet. Lägg ca 1,5 msk färs i varje kålblad. Rulla ihop till ett paket. Lägg sedan dolmarna med skarvarna ner i en smord ugnssäker form eller ugnsplåt. Ringla över sirapen och stek på 200 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Häll på vattnet efter ca halva ugnstiden.

DCIM101MEDIA
KRÄFTSTRÖMMING
Recept och bild; Kajomida

2 – 3 pers
Det här behöver du : 

450-500 g strömmingsfiléer
1 liten knippa dill, lite hackad
knappt en tub (Kalles) kaviar
salt & peppar
ketchup
ströbröd
2 dl grädde
smör

GÖR SÅHÄR : 
Bred ut strömmingen, salta och peppra lätt. Tryck ut (minst) 2-3 rader med kaviar på varje filé, (minst) 1-2 rader ketchup, toppa sen med (mycket) dill. „Minst“ och „mycket“ beror på storleken på filéerna och egen smak. Smörj en form och lägg strömmingen tätt. Blanda grädden med ½ dl ketchup (eller använd bara grädde, då kanske lite mer), strö på lite ströbröd och avsluta med tunna smörskivor (osthyvel!). Grädda vid 200 – 225° ca. 20-25 minuter, beroende på hur stora strömmingsfiléerna är, dvs. hur tjocka rullarna blir.

Birgitta_Nilsson_Julköttbullar
SMÅ JULKÖTTBULLAR

Recept och bild; Birgitta Nilsson

12 bufféportioner
Det här behöver du : 
1 kg nötfärs
2 små gula lökar
2 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk skånsk senap
4 msk ströbröd

GÖR SÅHÄR : 
Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite matfett. Blanda ströbröd och matlagningsgrädde och låt svälla minst 10 minuter. Rör sedan ner ägg, lök, senap, salt och peppar. Lägg i köttfärsen och blanda samman så det precis blir väl blandat. Forma färsen till små jämna bullar. Stek bullarna hastigt runt om på hög värme så de får stekyta. Lägg dem sedan på en ugnsfast plåt och låt dem steka färdigt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Sara_julfalafel
JULFALAFEL

Recept och bild; Sara Blogg; Vardag.nu

4 port
Det här behöver du : 
2 burkar kokta kikärter, ca 470 g avrunnen vikt
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk ingefära
2 krm kryddnejlika
1 tsk salt
1 1/2 msk olivolja
1 ägg
1-2 msk potatismjöl
Olja att fritera/steka i

GÖR SÅHÄR : 
Mixa avsköljda kikärter till en (halv)slät massa. Tillsätt kryddor, olja, ägg och blanda i potatismjöl tills du har en kladdig, grötlik massa (hellre något lös än för fast). Forma lagom stora bollar av smeten. Hetta upp rikligt med olja i en stek- eller traktörpanna. Lägg ner bollarna i pannan och fritera/stek tills de har en fin yta runtom.

jessica_fransson_sirapssnittar
SIRAPSSNITTAR MED SAFFRAN

Recept och bild; Jessica Fransson Blogg; Vardagsmat a la Jess

ca 40 stycken
Det här behöver du :
100 gram smör
1 dl socker eller strösötning
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk saffran
1 krm salt
2 msk ljus sirap

GÖR SÅHÄR :
Blanda samman alla ingredienserna, gärna i en matberedare (så behöver man inte arbeta samman degen riktigt lika mycket för hand i nästa moment). Häll ut degen och knåda samman den till en deg. Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en längd. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta till dem lätt med hjälp av en gaffel. Grädda på 175 grader i 10 minuter. Låt svalna något och skär sedan upp kakorna i snitt.

Birgitta_Nilsson_Tomtepudding
TOMTEPUDDING MED HJORTRON
Recept och bild; Birgitta Nilsson

6 portioner
Det här behöver du :
1 vaniljstång
Skalet av en halv apelsin
2,5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
2 dl vaniljyoghurt
2 dl risgrynsgröt

Topping
0,5 dl strösocker
2 msk smör
225 g frysta hjortron (el lingon)

GÖR SÅHÄR :
Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Skala med potatisskalare smala strimlor av det gula på apelsinskalet. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde med vaniljfrön, apelsinskal och socker. Ta bort kastrullen från värmen. Lyft ur skalen. Lägg ner gelatinbladen och rör om tills de smält. Blanda med yoghurt och gröt. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 timmar. Smält socker i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Klicka ner smör när sockret är ljusbrunt och vispa snabbt ihop till en kolasås. Tillsätt hälften av hjortronen och låt smälta under omrörning på låg värme. Tillsätt resterande hjortron och ställ att svalna. Toppa puddingen med hjortron vid servering.

Josefine_K_knäck
KNÄCK MED CHOKLADTÄCKE 

Recept och bild Josefine Blogg; Jossans mat

Det här behöver du : 
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
200 g choklad (jag valde vanlig mjölkchoklad)
Silverkulor att dekorera med

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop sirap, grädde och socker i en skål av glas eller porslin. Ställ in i micron i 7 – 8 min. Fyll knäckformar till hälften. Låt dem svalna. Smält chokladen över vattenbad och häll över knäcken. Dekorera med silverkulor.

Anne_Lee_Johansson_mintpuffar
MINTPUFFAR
Recept och bild Anne-Lee Johansson 
Det här behöver du : 
Puffat ris
1 påse dumlekolor
Riven kokos
100 gram Smaksatt choklad från odense (mint)
200 gram Marabou mjölkchoklad
200 gram Marabou mörk choklad
GÖR SÅ HÄR :
Smält chokladen över vattenbad. Finhacka dumlekolorna (kolorna behöver vara kalla, annars blir de omöjliga att dela) Blanda alla ingredienser i en bytta. Klicka ner i fina formar av valfri storlek. Förvara i frysen tills de ska avnjutas.
Pepparkakstryffel
MIN GODASTE PEPPARKAKSTRYFFEL

Recept och bild Angelica Selin Blogg; Fru Boholms hörna
20 st
Det här behöver du : 
1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk choklad
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
Mald nejlika efter smak
Krossad pepparkaka att rulla i
GÖR SÅHÄR : 
Koka upp grädde och socker och lägg i smör och choklad som får smälta på låg värme. Rör ner kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna. När tryffeln har svalnat och stelnat, forma små runda bollar som sedan rullas i krossad pepparkaka. Förvara tryffeln i kylen. Ät och njut.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
WIENERNOUGAT
Recept från 56 kilo, bild Camilla Lundqvist Blogg; Millas Hälsoblogg

Det här behöver du : 
200 g 70% choklad
200 g mandelsmör
2 dl rostade mandelspån
liten klick honung

GÖR SÅHÄR : 
Rosta mandelspånen. Smält choklad och mandelsmör i kastrull på låg värme och rör ner mandelspånen. Häll upp i bakpappersklädd form och ställ kallt. Skär upp i rutor när det stelnat.

Pepparkakstårta
 
 
 


                                                               Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor

1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl, pepparkakskryddor och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
 
Gräddkräm:
5 dl vispad grädde
5 dl vaniljkräm
Kan smaksättas med apelsin
 
Blåbärssylt
Täckt med sugarpaste
Dekorationer i modelleringschoklad
Pudrad med florsocker och lite kakao
 
Pepparkakstårta
 
 
 


                                                               Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor

1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl, pepparkakskryddor och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
 
Gräddkräm:
5 dl vispad grädde
5 dl vaniljkräm
Kan smaksättas med apelsin
 
Blåbärssylt
Täckt med sugarpaste
Dekorationer i modelleringschoklad
Pudrad med florsocker och lite kakao
 
Pepparkakstårta
 
 
 


                                                               Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor

1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl, pepparkakskryddor och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
 
Gräddkräm:
5 dl vispad grädde
5 dl vaniljkräm
Kan smaksättas med apelsin
 
Blåbärssylt
Täckt med sugarpaste
Dekorationer i modelleringschoklad
Pudrad med florsocker och lite kakao
 
Kladdkakans dag 7/11!

Saffranskladdkaka med valnötsgräddeHär ska ni få bloggens alla goda kladdkakerecept sammanställda så här inför kladdkakans dag, det enda ni behöver göra nu är att välja vilken!

Klassisk kladdkaka med kakao! En kladdkaka med ytterst lite kolhydrater då det är kakao istället för choklad!

Vaniljkladdkaka med hallongrädde! Denna är med både kokosmjöl och mandelmjöl.

Lakritskladdkaka med citrongrädde! Denna kladdkaka är med bara kokosmjöl.

Saffranskladdkaka med valnötsgrädde! Kladdkaka med både mandelmjöl och kokosmjöl.

Pepparkakskladdkaka med apelsingrädde! Kladdkaka med kokosmjöl.

Viktigt när det kommer till alla dessa kladdisar är att vakta dem supernoga, de måste vara dallriga från ca 3 cm och in mot mitten, de sätter sig alltid när de svalnar!

Så minsta minut för länge i ugnen gör att de blir mer vanlig kaka än kladdis, inte nödvändigtsvis osmakliga men någon kladdkaka blir det ju då tyvärr inte ;)

 

 

Halloweentårta och cupcakes
Tårtan består av Orebotten:
300 gr krossade Oreos blandat med 75 gr smält smör
Blodapelsinmousse: http://www.strosselannat.se/mousser/blodapelsin-mousse-100-gr.html
Hasselnötsmousse
Hallonglassås som rinnande blod
Spindelnätet är spritsat av svart gele
Dekorationerna är gjorda av candy coating och dessa formar: http://www.strosselannat.se/cookie-molds/
Orange confetti strössel

Cupcakes består av One-bowl vanilla cupcakes: http://www.justeasyrecipes.co.za/2009/08/27/vanilla-cupcakes/

Frosting:
200 gr ovispad grädde
200 gr Cream cheese
Vispas ihop
Skal av en citron
1 dl florsocker
2 msk blå vallmofrön
Blandas i.

 Dekorationerna är gjorda av candy coating och dessa formar: http://www.strosselannat.se/cookie-molds/