Min egen äpplekaka
Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre [...]
Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Ingredienser: (6  portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör … Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Inlägget Äppelpaj med dinkel (lågt GI) dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj a lá LCHF

LCHF äppelpaj – har du börjat med LCHF diet och kanske fortfarande vill unna dig en äppelpaj ibland? Hittade följande äppelpaj alá LCHF recept  på Karin Melchersson kostblogg. En smarrig och god LCHF äppelpaj för dig som går på LCHF diet! Ingredienser, pajfyllning 1 Äpple Ingredienser, pajdeg Hasselnötter Sötmandel Riven kokos Smör Gör så här … Continue reading Äppelpaj a lá LCHF

Inlägget Äppelpaj a lá LCHF dök först upp på Äppelpaj.se.

LCHF tårta

En smarrig gräddtårta på LCHF metoden. Kan varieras!

Gräddtårta á LCHF
Tid 30-40 minuter
Portioner: 10 st

Ingredienser
Tårtbotten:
4 ägg
4 msk sukrin
25 g smör
½ dl pofiber
¾ dl kokosmjöl
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver

Vaniljkräm:
4 äggulor
½ dl sukrin
1-2 tsk äkta vaniljpulver
½ dl vispgrädde
125 g smör

2 dl vispgrädde
2 dl hallon

Gör så här
Börja med att vispa ägg och sukrin luftigt. Smält sedan smöret och ha i grädden.
Passa sedan på att blanda alla andra ”torra” ingredienser.

Sen vispar du smör/grädden i äggsmeten och vänder försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Slå upp smeten i en smörad och kokosflingbröad springform.

Låt det grädda i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.

Stjälp upp och låt det sedan svalna, och passa på att ordna med vaniljekrämen.

Lägg dina äggulor i en tjockbottnad kastrull och slå i alla ingredienser förutom smöret. Låt det här koka upp under vispning och var nogrann! Det bränner lätt. När du tycker att smeten är tillräckligt tjock så drar du bort kastrullen från plattan och vispar i smöret tills du får en blank kräm. Smaka av med vanilj.

Dela din färdiga kaka i två delar och bre vaniljkräm mellan kanan och vispgrädde runt om och på.

Dekorera med dina hallon och servera!

Min egen rabarberkaka
Min egen rabarberkaka Ingredienser 6-8 rabarber kanel 150 gram smör 1 1/2 dl socker 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver Gör så här 1. Skala och skiva rabarberna i 1 centimeters skivor. 2. Lägg rabarberskivorna i en eldfast ugnsform och strö kanel över rabarberskivorna. 3. Smält smöret i en [...]
Min egen äpplekaka
Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre [...]
Min egen äpplekaka

Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre … Continue reading Min egen äpplekaka

Inlägget Min egen äpplekaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Mumsig rabarberpaj
Fick det här receptet av att snoka på min mamma när hon bakade när jag var liten, vad jag listat ut så ska du göra så här för att få en mumsig Rabarberpaj! Värm upp ugnen till 225 grader, blanda ingredienserna nedan och se till att fatet är både ugnsäkert och insmort med margarin. Lägg [...]
Helgas rabarberpaj
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]
Glutenfri rabarberpaj
Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Ingredienser (10-12 portioner) 3 dl MixWell ljust basmjöl 125 gram margarin 1 kryddmått bakpulver 1 msk socker 2 msk vatten Pajfyllning 50 gram margarin 1/2 dl socker 2 ägg 100 gram riven mandelmassa 3-4 rabarber kanel efter behag Gör [...]